Kanser Aşısı

Kanser Aşısı

Son dakika Kanser aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanser aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanser aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 286 kanser aşısı haberi bulunmuştur. Tüm kanser aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Kanser aşısında yeni gelişme! Uğur Şahin tarih verdi
Kanser aşısında yeni gelişme! Uğur Şahin tarih verdi Aşıların yardımıyla pandemiyi geride bırakan dünyanın umutla beklediği haber Uğur Şahin'den geldi. Koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı üreten şirketinin kanser çalışmaları hakkında konuşan Şahin, kanser aşısı için tarih verdi.
26.11.2023 Gündem
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu İngiltere’de bir kanser hastası üzerinde denenen mRNA aşısı umut verdi. Baş ve boyun kanseri teşhisi konulan ve birkaç aylık ömür biçilen Adrian Taylor, kendisine özel hazırlanan mRNA aşısı sayesinde hayata tutundu.
6.09.2023 Sağlık
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi…
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi… Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Koronavirüse karşı geliştirdikleri Biontech aşısıyla tarihe geçen Türk bilim insanları Özlem Türeci’yle Uğur Şahin, BBC’ye yeni bir röportaj verdi ve kanser aşısı tarihini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından “Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Kanser aşısı tarihi…
17.10.2022 Sağlık
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı!
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı! Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci tarafından geliştirilen kanser aşısının ilk sonuçları ortaya çıktı. Yapılan çalışmada kanser aşısının ilk sonuçları başarılı çıktı. Ayrıca, kanser aşısının da hastalığı başarılı bir şekilde uzak tutabildiği belirtildi. Peki, Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ne? Biontech kanser aşısı ne zaman çıkacak? İşte detaylar…
8.06.2022 Sağlık
Kanser aşısı için müjde geldi! Uğur Şahin onay süresini açıkladı
Kanser aşısı için müjde geldi! Uğur Şahin onay süresini açıkladı Koronavirüs aşısını geliştirerek insanlığa umut olan BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, üzerinde çalıştıkları kanser aşısıyla da yeni bir müjde vermeye hazırlanıyor. Kanserin bu şekilde kontrol altına alınacağına inandığını söyleyen Şahin, geliştirdikleri aşının deneme çalışmalarına başladıklarını belirterek, ilk kanser aşılarının onayı için tahmini süreyi açıkladı.
19.10.2021 Sağlık
BioNTech aşısıyla ilgili flaş yan etki açıklaması!
BioNTech aşısıyla ilgili flaş yan etki açıklaması! BioNTech aşısıyla ilgili son dakika açıklaması. Aşıdaki yan etki tartışmalarına değinen Özlem Türeci, "Elbette her ilacın yan etkisi vardır. mRNA aşılarında da durum farklı değil. Aşıdan sonra sonra baş ağrısı ve halsizlik görülebilir. Ama aşının daha ağır bir yan etkisi yok" ifadelerini kullandı.
18.10.2021 Sağlık
Bilim insanları yeni aşamaya geçti! Kanser ve HIV için umut olacak
Bilim insanları yeni aşamaya geçti! Kanser ve HIV için umut olacak Koronavirüsle mücadelede büyük başarı elde edilmesinden sonra ABD’li ilaç devi harekete geçti. Denemeler tamamlandı. Üç kategoride de testler yürütüyor. Şimdi insan denemelerine geçiliyor. Ölümcül hastalıklar için de kullanılacak.
15.07.2021 Sağlık
Kanser hastalarına umut veren aşı!
Kanser hastalarına umut veren aşı! Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi(NKÜ) Tıp Fakültesi'nde kanser hastalarında hücresel immün tedavisinde kullanılmak üzere başlatılan aşı çalışmasının laboratuvar aşamasında sona gelindi.
29.03.2021 Sağlık
Bilim insanlarından 'kanser aşısı' çalışması
Bilim insanlarından 'kanser aşısı' çalışması MERSİN Üniversitesinde (MEÜ) kanser çalışmaları alanında yetkin 18 akademisyen, kanser aşısı için bir araya geldi. Aşı ile kişiye özgü tedavi yöntemi geliştirilerek kanser ilaçlarının yan etkilerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.
1.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Aşıların başarısı, kanser ve HIV aşısı için umut oldu
Aşıların başarısı, kanser ve HIV aşısı için umut oldu Koronavirüs aşı geliştirme çalışmalarının sonucu ortaya çıkan yeni bir bilimsel teknik, HIV ve kanser aşısı üretiminde kullanılabilecek. 'mRNA' teknolojisinin koronavirüs aşılarında başarı sağlaması sebebiyle bilim insanları, HIV ve kanser aşısı üretmek için bu tekniğin umut vaat ettiğini açıkladı.
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Geven otundan elde edilen molekül kanserle savaşacak
Geven otundan elde edilen molekül kanserle savaşacak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinden akademisyenler, kanser hastalarının bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmada, geven bitkisinden elde edilen molekülün başarılı sonuç verdiğini açıkladı.
5.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk doktordan devrim gibi buluş
Türk doktordan devrim gibi buluş İstanbul’da bir özel bir üniversite hastanesinin laboratuvarlarında geliştirilen aşı kanser hastaları için büyük bir umut oldu. “Gliomir-Beyin Kanseri Aşı Tedavisi” adı verilen tedavi yöntemiyle hastadan alınan hücrelerin laboratuvar ortamında tümörlü hücreyi tanıması sağlanacak ve tedavi gerçekleştirilecek. Sağlık bakanlığı tarafından 3 hastada uygulanmasına izin verilen aşı, iyi sonuç verirse Türkiye’de ve tüm dünyada uygulanmaya başlanacak.
27.05.2019 Sağlık
Küba'dan heyet geliyor!Kanser aşısı ve ilaçlar...
Küba'dan heyet geliyor!Kanser aşısı ve ilaçlar... Sağlık Bakanlığı'dan yapılan açıklamada "Uluslararası işbirliğimizi artırıyoruz. Küba ile aşı, kanser aşısı ve ilaçları konusunda çalışma grubu kurma kararı alındı. Küba'dan bir heyet bu hafta ülkemize geliyor" açıklaması yaptı.
27.05.2019 Sağlık
'Mevcut aşıların uygulama şekilleri değişti'
'Mevcut aşıların uygulama şekilleri değişti' Aşılarla ilgili dünyada ve Türkiye’de değişikliklerin yaşandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, birçok hastalık için yeni aşıların geliştirildiğini ve mevcut aşıların uygulama şekillerinin değiştirildiğini söyledi.
4.05.2019 Sağlık
Kolon kanseri aşısı ilk denemede umut verdi
Kolon kanseri aşısı ilk denemede umut verdi Kolon kanseri tedavisi için geliştirilen kanser aşısı ilk klinik denemelerde başarılı sonuçlar verdi.
26.04.2019 Sağlık
40'ın konuğu Prof. Dr. Canfeza Sezgin
40'ın konuğu Prof. Dr. Canfeza Sezgin Prof. Dr. Canfeza Sezgin, CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk oldu.
11.04.2019 Televizyon
Rahim ağzı kanserini bitirecek ilk ülke!
Rahim ağzı kanserini bitirecek ilk ülke! Avustralya'nın aşılama ve tarama çalışmaları bu şekilde devam ederse, rahim ağzı kanserini bitiren ilk ülke olacağı belirtildi.
3.10.2018 Dünya
Küba’dan İstanbul’a gelip kanser aşısını anlattılar
Küba’dan İstanbul’a gelip kanser aşısını anlattılar Küba’da kanser aşısını en fazla uygulayan 2 uzman doktor, aşının kanserin üçüncü ve dördüncü evrelerinde yapıldığını ve bunun bir devrim olduğunu savundu
7.06.2018 Gündem
Kanser aşısı ümidi
Kanser aşısı ümidi Kanser için yeni bir aşı ümidi doğdu. Stanford Üniversitesi’nden uzmanlar, bağışıklık sistemine kanserli hücreleri tanıtıp savaşmasını sağlayan bir aşının kan kanserli fareler üzerindeki denemelerinde yüzde 97 başarı sağlandığını açıkladı
29.03.2018 Sağlık
‘5 günlük tedavi için  Küba’ya gidiyoruz...’
‘5 günlük tedavi için Küba’ya gidiyoruz...’ Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden eski milletvekili Arif Sağ’ın vefat ettiğine dair sosyal medyada haberler çıktı. Bunun üzerine kızı Aslı Sağ Twitter üzerinden babasının fotoğrafını paylaşarak tedavi için Küba’ya gittiklerini açıkladı
29.09.2021 Gündem
Küba’nın kanser aşısı eşimi 5 ay iyi yaşattı
Küba’nın kanser aşısı eşimi 5 ay iyi yaşattı Burhanettin Çevik 2013’te akciğer kanserine yakalandı. Küba’da kanser aşısının bulunduğu haberleri üzerine 2014’te Küba’ya gitti. Küba’da yapılan aşılarla vücudundaki ağrı ve şişliklerden kurtuldu. Ancak aşının direnci 5 ay sonra kırıldı, 7 ay sonra hayatını kaybetti.
19.09.2016 Yaşam
Kanserin ‘zayıf noktası’ bulundu, oradan vurulacak
Kanserin ‘zayıf noktası’ bulundu, oradan vurulacak Londra Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, tümörlerin en zayıf noktalarını oluşturan “tümör belirteçlerini” saptamanın yolunu buldu. Bu belirteçler bağışıklık sistemine ‘hedef’ gösterilecek. Her hastaya özel akyuvar aşısı geliştirilecek
4.03.2016 Sağlık
Kanserin 'zayıf noktası bulundu'
Kanserin 'zayıf noktası bulundu' Bilim insanları, bağışıklık sistemini kanseri yok etmeye yönlendirecek bir metod bulduklarına inanıyorlar.
4.03.2016 Sağlık
Tümörü kuşatan hücre tedavileri geliyor
Tümörü kuşatan hücre tedavileri geliyor Anadolu Sağlık Merkezi Uluslararası Hizmetler Departmanı tarafından gerçekleştirilen “Kanserde Hücre Tedavileri” konulu konferans kapsamında bir araya gelen Karolinska Enstitüsü ve Anadolu Sağlık Merkezi’nden uzmanlar kanserde son gelişmeleri anlattı.
8.08.2015 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.