Türkiye Bilimler Akademisi

Türkiye Bilimler Akademisi

Son dakika Türkiye Bilimler Akademisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Bilimler Akademisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Bilimler Akademisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Bilimler Akademisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye bilimler akademisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 292 türkiye bilimler akademisi haberi bulunmuştur. Tüm türkiye bilimler akademisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi yürütücülüğünde düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvurular 15 Mart tarihine kadar devam ediyor.
4.03.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu, Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" dedi.
27.12.2023 Gündem
Üniversite mezunlarının işe başlama süresi ortalama 6,4 ay
Üniversite mezunlarının işe başlama süresi ortalama 6,4 ay Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'deki 208 üniversiteyi 74 farklı göstergeye göre değerlendirdi. Mezunların işe başlama süresi ortalama 6,4 ay olarak belirlendi. İşverenlerin mezunlardan memnuniyet oranı ise yüzde 78 oldu.
21.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Gelir İdaresi Başkanlığına Bekir Bayrakdar, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına ise Yusuf Kıraç atandı.
7.10.2023 Gündem
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün’ü atadı.
5.06.2023 Ekonomi
Meclis Başkanı Şentop: Deprem araştırma komisyonu konusu haftaya görüşülecek
Meclis Başkanı Şentop: Deprem araştırma komisyonu konusu haftaya görüşülecek TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te farklı partilerin deprem araştırma komisyonu kurulmasına yönelik talepleri olduğunu söyleyerek, "Önümüzdeki hafta tahmin ediyorum ki bu konu görüşülecek" dedi.
22.02.2023 Gündem
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurum ve kuruluşlarına atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz, MEF Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin atandı. Peki, Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi
28.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyin göçünü tersine çeviriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyin göçünü tersine çeviriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı, tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim. Sadece kendi gençlerimizin yurt dışında bilgi ve tecrübe sahibi olmasını sağlamakla kalmıyor, Türkiyeyi dünyanın her yerindeki bilim insanlarımız için cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ihdas ettiğimiz programlarla geri dönen araştırmacılarımız sayesinde bilim ekosistemimizi güçlendiriyor, beyin göçünü tersine çeviriyoruz" dedi.
28.12.2022 Gündem
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer aldı.
16.12.2022 Sağlık
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın TBMM bütçe görüşmeleri devam ediyor. 9 Aralık günü Kültür Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri Genel Kurul'da yapıldı. Peki, Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? İşte Meclis TV canlı yayın ekranı ve TBMM TV canlı yayın frekans bilgileri…
9.12.2022 Gündem
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü?
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü? Google 'Jale İnan' Doodle oldu. Google, 27 Eylül tarihine özel Jale İnan Doodle ile kullanıcılarını meraklandırdı. Jale İnan Doodle'ı sonrası Jale İnan kimdir, Google 'Jale İnan' doodle nedir, mesleği ne, neden doodle oldu? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte Jale İnan’ın doğum yeri, kitapları, eserleri ve hakkında merak edilen diğer detaylar…
27.09.2022 Gündem
Vali Yerlikaya: İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor
Vali Yerlikaya: İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor İklim Değişikliği ve Su Kaynakları Çalıştayı'nda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul'un tarih boyunca fakirlik çektiği çok önemli bir gerçeği var. O da su. Bugüne gelindiğinde görüyoruz ki, İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor. Su konusundaki her olumsuzluk gıda ve sanayi üretimimize de yansıyor ve yansımakta. Geçtiğimiz 19 yıla baktığımızda, İstanbul'umuzda sadece su alanında günümüz rakamlarıyla yapılan yatırım miktarı yaklaşık 19 milyar lira" dedi.
23.09.2022 Siyaset
Celal Şengör ne dedi, neden ifadeye çağrıldı? Prof. Dr. Celal Şengör kimdir? Hz. İbrahim ve Hz. Musa için ne söyledi?
Celal Şengör ne dedi, neden ifadeye çağrıldı? Prof. Dr. Celal Şengör kimdir? Hz. İbrahim ve Hz. Musa için ne söyledi? Prof. Dr. Celal Şengör, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında "şüpheli" olarak ifadeye çağrıldı. Peki, Celal Şengör ne dedi, neden ifadeye çağrıldı? Prof. Dr. Celal Şengör kimdir?
1.09.2022 Gündem
Osman Sezgin kimdir, nereli, kaç yaşında? Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin’in biyografisi…
Osman Sezgin kimdir, nereli, kaç yaşında? Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin’in biyografisi… Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine Osman Sezgin atandı. Peki, Osman Sezgin kimdir, kaç yaşında, nereli? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin  hangi görevlerde bulundu? İşte Osman Sezgin’in hayatı ve kariyeri…
26.07.2022 Gündem
Bakan Özer: Öğretmenlerimizin eğitimi için 292 milyon bütçe ayırdık
Bakan Özer: Öğretmenlerimizin eğitimi için 292 milyon bütçe ayırdık   Sosyal Bilimler Liseleri yöneticileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Son 20 yıl, eğitimde erişim sorununun çözüldüğü bir dönemdir. Eğitimde kitleselleşme ve evrenselleşme döneminin yaşandığı dönem son 20 yıldır. 2021 yılında öğretmenlerin eğitimiyle ilgili 8.9 milyonluk bütçe kullanırken bu sene ayırmış olduğumuz bütçe 292 milyon. Kullanın, yeter ki isteyin” dedi.  
23.06.2022 Eğitim
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 30 personel alacak
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 30 personel alacak Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) farklı kadrolarda 30 kişilik kadro ile kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Kontenjan dağılımı belli oldu. Başvuru süreci 25 Temmuz'a kadar devam edecek.
19.06.2022 Personel Alımı
Bakan Varank: Sosyal ve beşeri bilimlerin desteklenmesini beka meselesi olarak görüyoruz
Bakan Varank: Sosyal ve beşeri bilimlerin desteklenmesini beka meselesi olarak görüyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Sosyal Bilimler Ansiklopedisi’nin tanıtım programında yaptığı konuşmada, "Bu çalışma, alanında doldurduğu boşluk ve niteliğiyle hakikaten içimize sinen, imza işlerimizden biri oldu. Sosyal ve Beşeri Bilimlerin desteklenmesi meselesini ülkemiz açısından adeta bir beka meselesi olarak görüyoruz" dedi.  
15.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Dolar yağacak! Türkiye madeni buldu! 1.2 trilyon dolar
Dolar yağacak! Türkiye madeni buldu! 1.2 trilyon dolar Türkiye'ye dolar yağacak. Türkiye madeni buldu. 'ENERJİ ve Hidrojen' konulu toplantıda konuşan Hidrojen Teknolojileri Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer, "Türkiye yaklaşık 615 milyon ton hidrojen üretebiliyor. Bunu en düşük ücretten 2 dolardan hesaplarsak 1.2 trilyon dolar yapıyor. Türkiye'nin cari açığına baktığımız zaman en büyük cari açık enerjiden geliyor. 70 milyar dolar civarında. Dolayısıyla o bakımdan Türkiye için yeni fırsatlar, yeni imkanlar söz konusu" dedi.
11.06.2022 Ekonomi
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yeni burs müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yeni burs müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bütün ömrünü bilime adayan ve bilim tarihi alanında çok ciddi çalışmalar yapan Fuat Sezgin hocamız adına yeni burs programı başlatıyoruz. Yüksek lisans, doktora ve sonraki süreçlerde bilim alanında çalışma yapan hocalarımıza burs vereceğiz." dedi.
28.12.2021 Siyaset
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, haberleşme teknolojileri kümelenmesinin 140 milyon liralık yerli ve milli 5G donanım yazılım geliştirme projesine TÜBİTAK olarak katkı sağladıklarını söyledi.
3.11.2021 Ekonomi
Elektrik, doğalgaz faturaları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 30 daha düşük...
Elektrik, doğalgaz faturaları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 30 daha düşük... Kış geliyor herkes doğalgaz elektrik faturamı nasıl düşürürüm diye düşünüyor. Yüzde 30'a kadar tasarruf mümkün... Yağmurla birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşması konutlardaki en ekonomik ısınma yönteminin hangisi olduğu sorusunu da akıllara getirdi. Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, doğalgaz, elektrik gibi kaynakların hangisinin kullanılması gerektiğinden önce yalıtımın, bilinçli tüketim ile enerji verimliliğinin ısıtma harcamalarında en büyük tasarruf etme yöntemi ve güvenilir bir kaynak olduğunu vurguladı.
18.10.2021 Ekonomi
TÜSEB, 'Aziz Sancar Bilim Ödülü' verecek
TÜSEB, 'Aziz Sancar Bilim Ödülü' verecek Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), yaptığı çalışmalarla sağlık bilim ve teknolojilerine uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına her yıl "TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü" verilmesini kararlaştırdı.
25.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Bilimler Akademisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye bilimler akademisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.