Kuraklık

Kuraklık

Son dakika kuraklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuraklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuraklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuraklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuraklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.656 kuraklık haberi bulunmuştur. Tüm kuraklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da Temmuz ayında dolu sürprizi! Her yer beyaza büründü, 14 il için sarı alarm verildi
Adana'da Temmuz ayında dolu sürprizi! Her yer beyaza büründü, 14 il için sarı alarm verildiSıcak havalar ile kavrulan Adana'da Temmuz ayında şaşırtan dolu sürprizi! Vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Hava sıcaklıklarının düşeceği ve kuvvetli yağışın etkili olacağı açıklandı. Adana dahil çok sayıda il için sarı kodlu uyarı yapıldı.
25.07.2024Adana
Çukurova'yı kuraklık vurdu! Yüzde 50'den fazla düşüş var
Çukurova'yı kuraklık vurdu! Yüzde 50'den fazla düşüş varRekor sıcaklıklarla gündemden düşmeyen Adana'da sıcak ve kurak hava sadece insanları bunaltmadı. Aynı zamanda yetiştirilen ürünleri de etkiledi. Çukurova'da ayçiçeği hasadı başlarken kuraklık nedeniyle rekoltenin yüzde 50'den fazla düştüğü belirtildi.
23.07.2024Adana
Adana'da termometreler resmen yandı! Adanalıyı sevindiren haber Meteoroloji'den geldi: Nefes kesen sıcaklar için kısa bir ara... Tarih verildi
Adana'da termometreler resmen yandı! Adanalıyı sevindiren haber Meteoroloji'den geldi: Nefes kesen sıcaklar için kısa bir ara... Tarih verildi Sıcaklık rekorları ile gündemden düşmeyen Adana'da asfalt eriten bir yaz yaşanıyor. Sıcak ve nem nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmayınca sokaklar bomboş kaldı. Meteoroloji'den ise Adanalıları sevindiren haber geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi ve MGM art arda duyurdu. Saat verilerek vatandaşlar bu kez kuvvetli yağış için uyarıldı. Sadece Adana değil çevre iller için de sarı kodlu uyarı yapıldı.
23.07.2024Adana
Bakan Yumaklı'dan kuraklık açıklaması: Türkiye ‘su stresi’ altında, tasarruflu olmak şart
Bakan Yumaklı'dan kuraklık açıklaması: Türkiye ‘su stresi’ altında, tasarruflu olmak şartBakan Yumaklı, Türkiye’nin ‘su stresi’ altında olduğunu belirterek tüm kamu kurum ve kuruluşlara alınması gereken tedbirleri içeren bir yazı gönderdi. Yazıda oteller dahil basınçlı duş başlığı kullanılması önerildi.
22.07.2024Gündem
Adana'da sıcak hava ve nem herkesi bunalttı! Caddeler bomboş kaldı
Adana'da sıcak hava ve nem herkesi bunalttı! Caddeler bomboş kaldıAdana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla etkisini sürdüren sıcak hava vatandaşları bunaltıyor. Hava sıcaklığının 40 derece, nem oranının ise yüzde 57 ölçüldüğü Adana'da, sıklıkla kullanılan cadde ve sokaklarda sakinlik gözlendi. Mersin'de nem oranı yüzde 85'e çıktı. Hatay'da dışarı çıkanlar, sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle zor anlar yaşadı. Osmaniye'de ise cadde ve sokaklarda sakinlik oluştu. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
22.07.2024Adana
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyor
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyorYurt genelinde hakim olan sıcak hava Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla birleşince vatandaşları bunaltıyor. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
21.07.2024Adana
Adana'da sıcak hava ayçiçeğinde toprağı çatlattı, hasadı öne çekti
Adana'da sıcak hava ayçiçeğinde toprağı çatlattı, hasadı öne çektiAdana'da aşırı sıcak hava, ayçiçeğinde toprağı çatlatırken hasadı da yaklaşık 10 gün erkene çekti. Kent genelinde ki ayçiçeğinden kuraklık nedeniyle 180 bin ton rekolte hedefleniyor.
18.07.2024Adana
Trakya'da üretilen yerli tohum üreticilerin birinci tercihi oldu: 20 ilde 400 bin dekar alana ekildi
Trakya'da üretilen yerli tohum üreticilerin birinci tercihi oldu: 20 ilde 400 bin dekar alana ekildiTrakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya'da üretilen hibrit ayçiçeği tohumunun 20 ilde 300 bin dekar alana ekildiğini belirtti.
13.07.2024Gündem
Son 23 yılın en kurak haziran ayını geçirdi: En fazla Adana ve çevre illlerde hissedildi
Son 23 yılın en kurak haziran ayını geçirdi: En fazla Adana ve çevre illlerde hissedildiTürkiye'de bu yılın haziran yağışları, normaline göre yüzde 65, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 azaldı. Böylece Türkiye genelinde son 23 yılın en düşük haziran ayı yağışı gerçekleşti.
14.07.2024Adana
Deniz sıcaklığında korkutan derece: Akdeniz alarm veriyor! Tehlike boyutuna ulaştı
Deniz sıcaklığında korkutan derece: Akdeniz alarm veriyor! Tehlike boyutuna ulaştıİzmir Bakırçay Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, Akdeniz'de yüzey suyunun şu anda ortalamanın 3 santigrat derece üzerinde olduğunu belirterek, "Akdeniz alarm veriyor, deniz suyu tehlike boyutunda sıcaklığa ulaştı" dedi.
3.07.2024Gündem
Ayçiçekleri Adana sıcağına dayanamadı mevsiminden önce kurudu!
Ayçiçekleri Adana sıcağına dayanamadı mevsiminden önce kurudu!Adana'da Ağustos ayında hasadı gerçekleşecek olan ayçiçek tarlaları aşırı sıcak nedeni ile kurumaya başladı. Ayçiçekler olgunlaşmadan sararmaya başlarken kuraklık toprakların çatlaması ile gözler önüne serildi.
19.06.2024Adana
Bunaltıcı sıcaklar geri döndü! Termometreler 43 dereceyi gösterdi, sıcak hava dalga dalga yayılıyor
Bunaltıcı sıcaklar geri döndü! Termometreler 43 dereceyi gösterdi, sıcak hava dalga dalga yayılıyorSıcak ve bunaltıcı hava geliyor. Nem sıcak havanın etkisini katlayacak. Bütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcaklık rekoru kırılacak. Termometre 40 dereceyi aşacak. Asfalt eriten sıcaklar uzun süre etkili olacak. Meteoroloji ve uzmanlardan uyarılar art arda geliyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle İstanbulluları uyardı. İşte il il hava durumu...
17.06.2024Gündem
Asfalt eriten sıcaklara hazır olun! İstanbul dahil onlarca kent sıcak ve nemle yanıp kavrulacak
Asfalt eriten sıcaklara hazır olun! İstanbul dahil onlarca kent sıcak ve nemle yanıp kavrulacakKavurucu sıcaklar başlıyor. Nem sıcak havanın etkisini katlayacak. Bütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcaklık rekoru kırılacak. Termometre 40 dereceyi aşacak. Asfalt eriten sıcaklar uzun süre etkili olacak. Meteoroloji ve uzmanlardan uyarılar art arda geliyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle İstanbulluları uyardı. İşte il il hava durumu...
16.06.2024Gündem
Termometreler 45 dereceyi zorluyor! İstanbul dahil onlarca kent sıcak ve nemle kavrulacak, yakıcı sıcaklar Cuma günü geliyor
Termometreler 45 dereceyi zorluyor! İstanbul dahil onlarca kent sıcak ve nemle kavrulacak, yakıcı sıcaklar Cuma günü geliyorKavurucu sıcaklar başlıyor. Nem sıcak havanın etkisini katlayacak. Bütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcaklık rekoru kırılacak. Termometre 40 dereceyi aşacak. Asfalt eriten sıcaklar uzun süre etkili olacak. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aşırı sıcakların cuma gününe kaldığını söyledi. Meteoroloji'den ise yeni uyarı geldi. Öte yandan Ülkemizde sıcakların arttığı bu günlerde vatandaşların güneş çarpmasına karşı sağlık yönünden olumsuzluklarla karşılaşmamaları için uzmanlardan uyarı geldi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü vatandaşların özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında güneş çarpması riskine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. İşte il il son dakika hava tahmin raporu...
13.06.2024Gündem
Sıcaklar 12 derece birden artacak! Bakan Özhaseki'den vatandaşlara uyarı: Tedbirli olalım
Sıcaklar 12 derece birden artacak! Bakan Özhaseki'den vatandaşlara uyarı: Tedbirli olalımÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaz mevsiminin gelmesiyle artan hava sıcaklılarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.
10.06.2024Gündem
Marmara Gölü'nde balıkçılık yerine tarım yapılıyor! Kuraklık gölü kuruttu
Marmara Gölü'nde balıkçılık yerine tarım yapılıyor! Kuraklık gölü kuruttuManisa’nın ‘kuş cenneti’ olarak bilinen, su kaybı ve kuraklık nedeniyle kuruyan Marmara Gölü’nde balıkçılık yerine tarım yapılıyor. Kuşların da terk ettiği göl buğday tarlasına döndü. İklim ve doğanın dengesinin değiştiğini söyleyen köylüler ‘Gölümüze su verilsin’ çağrısı yaptı.
10.06.2024Gündem
Kavurucu sıcak hava dalgası bastıracak: Sıcaklık rekoru kırılacak! 'Bu sene meteorolojik afet yaşanacak'
Kavurucu sıcak hava dalgası bastıracak: Sıcaklık rekoru kırılacak! 'Bu sene meteorolojik afet yaşanacak'Bütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcaklık rekoru kırılacak. Termometre 43 dereceyi aşacak. Asfalt eriten sıcaklar uzun süre etkili olacak. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu yaz hep böyle sıcak mı olacak, hiç mi serinlemeyeceğiz diye sormayın. Çünkü size iyi bir haberim yok! Bu sıcak bitmeyecek. Hatta daha da bastıracak” diye konuştu.
10.06.2024Gündem
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Meteoroloji ve uzmanlar art arda duyurdu: bayram için kritik uyarı
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Meteoroloji ve uzmanlar art arda duyurdu: bayram için kritik uyarıBütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcak hava dalgası Türkiye'ye oldukça hızlı bir giriş yaptı. Termometreler 30 dereceleri geçti. Yeni sıcak hava dalgası yurda giriş yapıyor. Vatandalar sağlıkları konusunda uyarıldı. İşte son dakika hava durumunun detayları...
7.06.2024Gündem
Emine Erdoğan 'Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu' toplantısına başkanlık etti
Emine Erdoğan 'Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu' toplantısına başkanlık ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Birleşmiş Milletler işbirliğinde Sıfır Atık uygulamasına geçmek isteyen ülke ve kuruluşlara yönelik rehber yayınlar hazırlığına başladık. Öte yandan, dünyanın her yerinde geçerli olacak ve tüm Sıfır Atık uygulamalarını ortaklaştıracak küresel bir Sıfır Atık standardizasyonu için girişimlerimizi başlatıyoruz" dedi.
6.06.2024Gündem
Bu kez aşırı sıcak alarmı verildi: Resmen 'asfalt eriten' sıcaklar geliyor! Geçmiş yıllar mumla aranacak, yeni rekor an meselesi
Bu kez aşırı sıcak alarmı verildi: Resmen 'asfalt eriten' sıcaklar geliyor! Geçmiş yıllar mumla aranacak, yeni rekor an meselesiBütün sıcak yazları unutun. Bu yıl çok farklı olacak. Görülmemiş sıcaklıklar geliyor. Sıcak hava dalgası Türkiye'ye oldukça hızlı bir giriş yaptı. Termometreler 30 dereceleri geçti. Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyrediyor. Peki, hava sıcaklıkları Haziran'da böyleyse Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklıkları nasıl olacak? İşte yeni sıcak dalgası ile ilgili son dakika gelişmeleri
5.06.2024Gündem
MGM kırmızı alarma geçti! Yıllardır bekleniyordu erken geliyor..
MGM kırmızı alarma geçti! Yıllardır bekleniyordu erken geliyor..Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) nisan ayı raporlarına göre, yağışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67, normaline göre yüzde 50 düşerken, Karadeniz Bölgesi son 64 yılın en düşük yağışını aldı. Kuraklık haritalarında Türkiye'nin büyük bölümünde 'olağanüstü' ve 'çok şiddetli kuraklık' alarm moduna geçtiği belirtildi.
23.05.2024Gündem
NASA kuraklığın çaresini duyurdu! Güneşteki patlamalar yaşamı nasıl etkileyecek..
NASA kuraklığın çaresini duyurdu! Güneşteki patlamalar yaşamı nasıl etkileyecek..Güneş patlamasının kuraklığa karşı olumlu etki yaratacağını söyleyen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Isınmaya bağlı olarak da buharlaşma artar ve sonuçta yağmur artar. Kuraklığın en büyük çaresi, güneşteki patlamalardır” dedi.
15.05.2024Gündem
Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı! Bakan Özhaseki verilerle açıkladı
Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı! Bakan Özhaseki verilerle açıkladıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekorunun kırıldığını duyurdu.
14.05.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayızTürkiye’nin insani yardımlar konusunda, özellikle göçmenlerle ilgili alanda dünyada en büyük fedakarlığa katlanan ülkelerin başında geldiğini ifade eden Türkiye Büyük Milletler Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı'nın ‘Uluslararası Göç Akımlarındaki Artış Göz Önüne Alındığında, İnsan Hakları Nasıl Güvence Altına Alınır?’ konulu 4. Oturumunun başkanlığını yaptı.
7.05.2024Gündem
Marmara Gölü'nü kurtaracak proje! Kuraklık ve su kaynakları kesildi..
Marmara Gölü'nü kurtaracak proje! Kuraklık ve su kaynakları kesildi..Manisa'nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarında 'Ulusal öneme sahip sulak alan' tescilli, 'kuş cenneti' olarak bilinen Marmara Gölü, Devlet Su İşleri (DSİ) 2'nci Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, Manisa'da yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesiyle tamamen kuruyan Marmara Gölü'nü kurtarmak için DSİ tarafından hazırlanan projenin 9 Mayıs'ta ihaleye çıkacağını duyurdu.
2.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuraklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuraklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.