Tatil Köyü

Tatil Köyü

Son dakika tatil köyü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tatil köyü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tatil köyü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tatil Köyü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tatil köyü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.046 tatil köyü haberi bulunmuştur. Tüm tatil köyü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu.
24.04.2024 Gündem
Aslı Baş'ın öldürüldüğünü savunan babası: Güçlünün adaleti değil, adaletin gücünü istiyorum
Aslı Baş'ın öldürüldüğünü savunan babası: Güçlünün adaleti değil, adaletin gücünü istiyorum Muğla'da 2010 yılında turizmci Ahmet Bayer'e ait villanın balkonundan düşüp ölen manken Aslı Baş'ın (32) babası Mehmet Baş (76), öldürüldüğünü ileri sürdüğü kızı için 14 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini söyledi. Sanıklar hakkındaki beraat kararının Yargıtay'da olduğunu aktaran Baş, “Bu mücadeleyi verirken kızım geri gelmeyecek. Güçlünün adaleti değil, adaletin, hukukun gücünü istiyorum" dedi.
26.01.2024 Gündem
Bodrum'da devre tatil vaadiyle dolandırıldıklarını iddia ettiler
Bodrum'da devre tatil vaadiyle dolandırıldıklarını iddia ettiler Muğla'nın Bodrum ilçesinde 49 yıllığına satın aldıkları devre tatilde dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, basın açıklaması yaparak haklarının verilmesini istedi.
21.12.2023 Gündem
Fırtına deniz ulaşımını vurdu! Seferler iptal edildi
Fırtına deniz ulaşımını vurdu! Seferler iptal edildi Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına nedeniyle Şehir Hatları ve İDO seferlerinde iptaller yaşanıyor.
25.11.2023 Gündem
Çin’in küçük köylerinde büyük değişim
Çin’in küçük köylerinde büyük değişim Karakteristik kırsal kesimde e-ticaretin büyük bir canlılıkla gelişmesi, kırsal bölgeler gittikçe daha fazla genç iş gücünü çekmeye başlamış. Kentlerde eğitim gören gençler, kırsal bölgelerdeki memleketlerine dönerek iş kurmaya, hatta bazı gençler iş bulmak için kırsal bölgelere gitmeyi tercih etmiş.
30.09.2023 Dünya
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri Tatile çıkma planı yapanlara uzmanlarsan kritik uyarı geldi. Özellikle uygun fiyatlı tatil paketi satın almak isteyenler internet üzerinden karşılarına çıkan ilk siteleri değerlendiriyor. Ancak bu siteler çoğunlukla 'çakma' oluyor. Peki tatil satın alırken dolandırıcıların hedefi olmamak için neler yapılabilir.
21.08.2023 Gündem
Tarihi turizm rekoru! 17 milyon turist hedefi
Tarihi turizm rekoru! 17 milyon turist hedefi Her yıl onlarca ülkeden milyonlarca turist ağırlayan turizm kenti Antalya, geçen yıl 23 Nisan'da ulaşılan 1 milyon turist rakamını günler öncesinden kırdı. Günlük dışarıdan 100 uçağın geldiği Antalya'ya şu ana kadar geçen yıla göre yüzde 60 farkla 1 milyon 72 bin 742 turist geldi. Antalya’nın tarihindeki en iyi Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarını yaşadığını belirten Vali Ersin Yazıcı, 17 milyon turist hedefinin gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.
11.04.2023 Ekonomi
İstanbul'da deniz ulaşımına olumsuz hava engeli
İstanbul'da deniz ulaşımına olumsuz hava engeli İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.
19.12.2022 Gündem
Yılbaşına sayılı günler kala hindi fiyatları açıklandı
Yılbaşına sayılı günler kala hindi fiyatları açıklandı Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde hindi yetiştiricileri yılbaşına sayılı günler kala hindileri satmaya başladı. Kilosu 100 lira olan hindiler, ağırlığına göre bin lirayı bulan fiyatla satılıyor.
14.12.2022 Ekonomi
Otel, tatil köyü, butik otel ve pansiyonda kalacak herkesi kapsıyor! 1 Ocak'ta başlayacak
Otel, tatil köyü, butik otel ve pansiyonda kalacak herkesi kapsıyor! 1 Ocak'ta başlayacak Konaklama vergisi uygulaması başlıyor. 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacak. Yüzde 2'lik verginin haricinde yüzde 8 oranında KDV ayrıca alınacak. İşte detaylar...
14.12.2022 Ekonomi
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek?
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Konaklama Vergisi detayları belli oldu! Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Konaklama Vergisi’ne göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden konaklama vergisi alınacak. Peki, Konaklama vergisi ne zaman yürürlüğe giriyor? Konaklama vergisini kim ödeyecek? Konaklama vergisi ne kadar? Çadır ve karavanda konaklayanlar vergi ödeyecek mi? İşte detaylar…
14.12.2022 Ekonomi
Tatil planı yapanlar dikkat! 1 Ocak'ta hayata geçiyor, hepsi vergiye tabi olacak
Tatil planı yapanlar dikkat! 1 Ocak'ta hayata geçiyor, hepsi vergiye tabi olacak Konaklama Vergisi'ne ilişkin yasal düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Buna göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi kamping gibi tesislerden vergi alınacak. Peki düzenleme nasıl hayata geçecek? Kimleri kapsayacak? Konuya ilişkin açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü, önemli değerlendirmelerde bulundu.
19.11.2022 Ekonomi
Konaklamada yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor
Konaklamada yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor Otel, motel, tatil köyü, pansiyon ve apart otellerde geçerli. Konaklama vergisinde yeni dönem 1 Ocak itibarı ile başlayacak. Konaklama vergisinin yüzde 2 olarak uygulanması bekleniyor. Geceleme hizmetinden bağımsız olarak sunulan sünnet ve düğün benzeri organizasyonlar kapsam dışında kalacak.
14.11.2022 Ekonomi
Kamp yerlerinde konaklama vergilendirilecek mi? Kampingler Konaklama Vergisi’ne dahil mi?
Kamp yerlerinde konaklama vergilendirilecek mi? Kampingler Konaklama Vergisi’ne dahil mi? Konaklama Vergisi Taslak Tebliği yayınlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan taslak tebliğde Konaklama Vergisi’nin kapsamı ve hangi tesisleri kapsadığı tek tek açıklandı. Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Kamp yerlerinin de vergilendirmeye girip girmediği, kampinglerde hangi hizmetlerin vergi alınacağı da tebliğde yer aldı. Peki, Kamp yerlerinde konaklama vergilendirilecek mi? Kampingler Konaklama Vergisi’ne dahil mi? Çadır kurulan kampinglerden Konaklama Vergisi alınacak mı? İşte detaylar…
12.10.2022 Ekonomi
Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisi hangi tesisleri kapsıyor?
Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisi hangi tesisleri kapsıyor? Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Konaklama Vergisi Tebliğ Taslağı’nı paylaştı. Daha önce ertelenen Konaklama Vergisi’nin nasıl uygulanacağı ve hangi tesislerin vergi kapsamında olacağı anlatıldı. Peki, Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisi’nde fiyatlandırma nasıl yapılacak? İşte Konaklama Vergisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
12.10.2022 Ekonomi
Bakanlık duyurdu! Yeni vergi uygulamaya hazır
Bakanlık duyurdu! Yeni vergi uygulamaya hazır Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Geceleme işletmeye ait olsun olmasın çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması konaklama vergisine tabi olacak. Konaklama vergisi 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.
11.10.2022 Ekonomi
Plaja ücret ödemeyeni sokmuyorlar! Fahiş fiyat
Plaja ücret ödemeyeni sokmuyorlar! Fahiş fiyat Sahillerde kurulan işletmeler, yasal olmamasına rağmen plajı kullanmak isteyenlerden giriş ücreti talep ediyor. Gözde plajlarda bu ücretler ciddi rakamlara ulaşabiliyor.
18.06.2022 Yaşam
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde... Para ödenmiyor! İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Emekliler SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olarak çalışanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. 5 gün detayı dikkat çekiyor. Birçok sağlık hizmetine para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bulunduğu kentte kaplıca bulunmayan kişilerin yol masraflarını da SGK ödüyor.
28.02.2022 Çalışma Hayatı
İfadelerinde ortaya çıktı! 7 bin euro karşılığında anlaşmışlar!
İfadelerinde ortaya çıktı! 7 bin euro karşılığında anlaşmışlar! İzmir'in Foça ilçesinde jandarma, MİT ve sahil güvenlik ekiplerince insansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan takip sonucu 226 göçmen ve 10 organizatörün yakalandığı operasyonda, 6 organizatör tutuklanırken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Organizatörlerin verdiği ifadede göçmenleri 7 bin euro karşılığında İtalya'ya götürmek için anlaştığı ortaya çıktı.
14.02.2022 Gündem
İHA'lı operasyonda 226 kaçak göçmen ile 10 organizatör yakalandı
İHA'lı operasyonda 226 kaçak göçmen ile 10 organizatör yakalandı İzmir'in Foça ilçesinde, jandarma, MİT ve sahil güvenlik ekiplerince insansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan takip sonucu İtalya'ya gitmek üzere yola çıktıkları belirlenen 197 kaçak göçmen ile 4 organizatör yakalandı. Teknenin hareketini karadan takip eden 6 organizatör ise yine İHA'larla takip sonucu gözaltına alındı. Ayrıca, izlendiklerini fark eden organizatörlerin 29 göçmeni beklemeden denize açıldıkları öğrenildi. 29 göçmenle birlikte yakalanan toplam göçmen sayısı 226 oldu.
12.02.2022 Gündem
İzmir'de tekneye İHA'lı operasyon! 197 göçmen, 10 organizatör yakalandı
İzmir'de tekneye İHA'lı operasyon! 197 göçmen, 10 organizatör yakalandı İzmir'in Foça ilçesi açıklarındaki tekneye insansız hava araçları (İHA) ile düzenlenen operasyonda, İtalya'ya gitmek üzere yola çıktıkları belirlenen 197 kaçak göçmen ile 4 organizatör yakalandı. Teknenin hareketini karadan takip eden 6 organizatör de İHA ile takip sonucu gözaltına alındı.
11.02.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.
Milletvekiline dolandırıcılık şoku! Dolandırıp aradılar
Milletvekiline dolandırıcılık şoku! Dolandırıp aradılar HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ailesiyle birlikte tatil yapmak isterken dolandırıldı. Gergerlioğlu, internet sitesi üzerinden Antalya'da bir otelin markasını kullanan dolandırıcılara 8 bin TL gönderdi. Dolandırıcıların bir gün sonra kendisini arayarak özür dilemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Gergerlioğlu, savcılığa şikayette bulundu.
5.02.2022 Yaşam
Olumsuz hava koşulları yüzünden İDO ve BUDO seferleri iptal edildi
Olumsuz hava koşulları yüzünden İDO ve BUDO seferleri iptal edildi Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri iptal edildi.
21.01.2022 Gündem
İDO'nun bazı seferleri iptal edildi
İDO'nun bazı seferleri iptal edildi Olumsuz hava şartları nedeniyle, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bugün yapılacak bazı seferleri iptal edildi.
17.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tatil Köyü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tatil köyü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.