Konaklama Vergisi

Konaklama Vergisi

Son dakika konaklama vergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konaklama vergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konaklama vergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konaklama Vergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konaklama vergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 195 konaklama vergisi haberi bulunmuştur. Tüm konaklama vergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahipleri dikkat! Yasal düzenleme geliyor, 1 milyon TL ödenecek
Ev sahipleri dikkat! Yasal düzenleme geliyor, 1 milyon TL ödenecek Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Kısa dönemli kiralama işlemleri arttı. Haftalık, günlük hatta saatlik olarak kiralama yapılabiliyor. Ancak bu durum birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle yasal düzenleme geliyor. Evlere turizm konutu ruhsatı asılacak. Ruhsatı olmayana 1 milyon TL ceza gündemde. Kiracı Emniyet'e bildirilecek. Komşudan kiralama izni alınacak, gelir ve konaklama vergisi ödenecek
4.10.2023 Ekonomi
2023 yılında ödenecek vergi ve harçlar belli oldu!
2023 yılında ödenecek vergi ve harçlar belli oldu! Vergi ve harçlarda ödenecek tutarlar yeni yıldan itibaren artıyor. 1 Ocak 2023'te yeni vergiler de başlayacak. Eğlence vergisi oranı yüzde sıfır olarak uygulanacak. Konaklama vergisi alınmaya başlanacak. Eğlence vergisi, konaklama vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi, ehliyet harcı, pasaport harcı, kırmızı ışıkta geçme cezaları yeni yıl itibarıyla artacak. İşte 2023 yılında ödenecek vergi ve harçlar...
29.12.2022 Ekonomi
Otel, tatil köyü, butik otel ve pansiyonda kalacak herkesi kapsıyor! 1 Ocak'ta başlayacak
Otel, tatil köyü, butik otel ve pansiyonda kalacak herkesi kapsıyor! 1 Ocak'ta başlayacak Konaklama vergisi uygulaması başlıyor. 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacak. Yüzde 2'lik verginin haricinde yüzde 8 oranında KDV ayrıca alınacak. İşte detaylar...
14.12.2022 Ekonomi
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek?
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Konaklama Vergisi detayları belli oldu! Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Konaklama Vergisi’ne göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden konaklama vergisi alınacak. Peki, Konaklama vergisi ne zaman yürürlüğe giriyor? Konaklama vergisini kim ödeyecek? Konaklama vergisi ne kadar? Çadır ve karavanda konaklayanlar vergi ödeyecek mi? İşte detaylar…
14.12.2022 Ekonomi
Tatil planı yapanlar dikkat! 1 Ocak'ta hayata geçiyor, hepsi vergiye tabi olacak
Tatil planı yapanlar dikkat! 1 Ocak'ta hayata geçiyor, hepsi vergiye tabi olacak Konaklama Vergisi'ne ilişkin yasal düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Buna göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi kamping gibi tesislerden vergi alınacak. Peki düzenleme nasıl hayata geçecek? Kimleri kapsayacak? Konuya ilişkin açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü, önemli değerlendirmelerde bulundu.
19.11.2022 Ekonomi
Konaklamada yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor
Konaklamada yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor Otel, motel, tatil köyü, pansiyon ve apart otellerde geçerli. Konaklama vergisinde yeni dönem 1 Ocak itibarı ile başlayacak. Konaklama vergisinin yüzde 2 olarak uygulanması bekleniyor. Geceleme hizmetinden bağımsız olarak sunulan sünnet ve düğün benzeri organizasyonlar kapsam dışında kalacak.
14.11.2022 Ekonomi
Yeni vergi yürürlüğe giriyor! Kritik detaylar açıklandı, 1 Ocak itibarıyla başlıyor
Yeni vergi yürürlüğe giriyor! Kritik detaylar açıklandı, 1 Ocak itibarıyla başlıyor Yeni vergi yürürlüğe girecek. Milyonları ilgilendiren konaklama vergisiyle ilgili detaylar belli oldu. Turizm sektörü temsilcileri, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girmesi beklenen konaklama vergisi için 3 talepte bulundu. Yasanın 1 yıl ötelenerek 2024’te devreye girmesini önererek sektör temsilcileri, oranın yüzde 2 yerine yüzde 1 olmasını ve verginin turistten alınmasını istiyor.
22.10.2022 Ekonomi
Kamp yerlerinde konaklama vergilendirilecek mi? Kampingler Konaklama Vergisi’ne dahil mi?
Kamp yerlerinde konaklama vergilendirilecek mi? Kampingler Konaklama Vergisi’ne dahil mi? Konaklama Vergisi Taslak Tebliği yayınlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan taslak tebliğde Konaklama Vergisi’nin kapsamı ve hangi tesisleri kapsadığı tek tek açıklandı. Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Kamp yerlerinin de vergilendirmeye girip girmediği, kampinglerde hangi hizmetlerin vergi alınacağı da tebliğde yer aldı. Peki, Kamp yerlerinde konaklama vergilendirilecek mi? Kampingler Konaklama Vergisi’ne dahil mi? Çadır kurulan kampinglerden Konaklama Vergisi alınacak mı? İşte detaylar…
12.10.2022 Ekonomi
Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisi hangi tesisleri kapsıyor?
Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisi hangi tesisleri kapsıyor? Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Konaklama Vergisi Tebliğ Taslağı’nı paylaştı. Daha önce ertelenen Konaklama Vergisi’nin nasıl uygulanacağı ve hangi tesislerin vergi kapsamında olacağı anlatıldı. Peki, Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisi’nde fiyatlandırma nasıl yapılacak? İşte Konaklama Vergisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
12.10.2022 Ekonomi
Bakanlık duyurdu! Yeni vergi uygulamaya hazır
Bakanlık duyurdu! Yeni vergi uygulamaya hazır Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Geceleme işletmeye ait olsun olmasın çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması konaklama vergisine tabi olacak. Konaklama vergisi 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.
11.10.2022 Ekonomi
TESK Başkanı Palandöken: Turizm, döviz girdisinin artmasını destekleyen en önemli noktalardan birisi
TESK Başkanı Palandöken: Turizm, döviz girdisinin artmasını destekleyen en önemli noktalardan birisi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Turizm, ülkemize döviz girdisinin artması, kalkınmayı destekleyen en önemli noktalardan biri” dedi.
19.05.2022 Ekonomi
Faiziyle paralar iade edilecek! Meclis’te resmen kabul edildi, 5 yıl şartı...
Faiziyle paralar iade edilecek! Meclis’te resmen kabul edildi, 5 yıl şartı... Milyonlarca kişiyi kapsayan düzenleme Meclis’te kabul edildi. O paralar faiziyle birlikte iade edilecek. “Küçük esnaf" olarak ifade edilen ve 850 bin civarında olan iş yeri grubunun kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak. Tarımsal desteklerden kesinti yapılmayacak. Çiftçilere ödenen desteklerden kesilen stopaj vergisinin 5 yıl geriye dönük iadesine ilişkin düzenleme kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı 2 milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar lira ödeme yapılması bekleniyor. Çiftçiler artık beyanname vermeden kaynaktan kesinti yapılarak vergilerini ödeyecek. Kanunla, 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girmesi öngörülen konaklama vergisinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023'e ertelendi.
15.10.2021 Ekonomi
850 bin esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Meclis’ten geçen esnafa vergi muafiyeti…
850 bin esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Meclis’ten geçen esnafa vergi muafiyeti… Küçük esnafa vergi muafiyeti getiren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklife göre, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak. "Küçük esnaf" olarak ifade edilen ve 835 bin civarında olan bu mükellef grubunun kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemeleri sağlanacak. Peki, esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor?
15.10.2021 Çalışma Hayatı
Esnaf ve milyonlarca kişiye müjde! Kabul edildi, muaf olacaklar
Esnaf ve milyonlarca kişiye müjde! Kabul edildi, muaf olacaklar Yüz binlerce esnafa müjdeli haber. Vergi muafiyeti geliyor. Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun, küçük esnaf ve çiftçiye vergi muafiyetleri getiriyor. Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları, Gelir Vergisi'nden istisna tutulacak. 'Küçük esnaf' olarak ifade edilen ve 850 bin civarında olan bu mükellef grubunun kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemeleri sağlanacak. Fiziki ortamdan bağımsız elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek. Tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemeleri, gelir vergisinden istisna tutulacak ve bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak.
14.10.2021 Ekonomi
SGK ile ilgili flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan...
SGK ile ilgili flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan... AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ndeki vergi yapılandırmalarına ilişkin düzenlemenin, 'vergi affı' olmadığını, kamu alacaklarının anapara sabit kalarak, faizlerin silinmesi olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Özkan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi; KYK, vergi, SGK, idari para cezaları gibi bazı kamu alacakların yeniden yapılandırılması kanun teklifinde yer almaktadır" dedi.
3.11.2020 Ekonomi
Hükümetin açıkladığı yeni takvim milyonlara nefes aldırdı
Hükümetin açıkladığı yeni takvim milyonlara nefes aldırdı Hükümet, corona virüs salgınının ekonomiye olan etkisini azaltmak için destek paketlerinin kapsamını genişletirken, vergi ertelemeleriyle revize edilen mali takvim milyonlarca vatandaşa, işletmeye nefes aldırdı.
12.04.2020 Ekonomi
'Konaklama vergisi yılbaşına ertelendi'
'Konaklama vergisi yılbaşına ertelendi' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "1 Nisan'da hayata geçecek olan konaklama vergisi yılbaşına ertelendi. Sektördeki sıkıntılardan dolayı 1 Ocak 2021'e ertelenmiş oldu." dedi.
4.04.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri tek tek açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri tek tek açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından mesaj yayımlayarak, koronavirüs salgını ile ilgili tedbirler alındığını ve vatandaşların krizin etkilerinden korunmaya devam edileceğini açıkladı.
25.03.2020 Siyaset
Kira ödeyemeyen işyeri tahliye edilmeyecek
Kira ödeyemeyen işyeri tahliye edilmeyecek 1 Mart - 30 Haziran tarihleri arasında işyeri kirasının ödenmemesi tahliye nedeni sayılmayacak.
24.03.2020 Ekonomi
Kılıçdaroğlu'ndan, iktidara 13 maddelik 'koronavirüs' paketi önerisi
Kılıçdaroğlu'ndan, iktidara 13 maddelik 'koronavirüs' paketi önerisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgını nedeniyle AK Parti iktidarına 13 maddeden oluşan bir öneri paketini sundu. Kılıçdaroğlu, "Bu süreçte kendi sağlıklarını tehlikeye atarak, günün 24 saati çalışan sağlık personeline kriz süresince her ay 2 maaş tutarında ödeme yapılmalı" dedi.
23.03.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı pakete destek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı pakete destek! İzmir iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Corona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı' sonrası açıkladığı 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketine destek verdi.
19.03.2020 Gündem
Konaklama vergisi uygulaması ne zaman başlıyor?
Konaklama vergisi uygulaması ne zaman başlıyor? Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren halk arasında 'tatil vergisi' olarak da nitelendirilen konaklama vergisi uygulaması nisan ayı itibarı ile başlıyor.Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 1 Nisan 2020 tarihinde başlayacak olan konaklama vergisinin nasıl uygulanacağına açıklık getirdi. Yüzde 2 olarak belirlenen vergi oranı bu yılın sonuna kadar yüzde 1 olarak uygulanacak. İşte yeni vergi uygulaması ile ilgili tüm detaylar...
19.02.2020 Ekonomi
Esnaf ve tüccar için e-fatura uyarısı!
Esnaf ve tüccar için e-fatura uyarısı! Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturaların elektronik ortamda düzenlenmesinin zorunlu olacağını belirterek, "Ama esnaf ve tüccar buna hazır değil, bu konu sıkıntı yaratabilir." dedi.
14.12.2019 Ekonomi
Vergi düzenlemesi kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı
Vergi düzenlemesi kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı Dijital hizmet sağlayıcıları tarafından sunulan her türlü reklam hizmetleri vergiye tabi olacak. Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti, buralarda sunulan yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ile havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi hizmetler için "konaklama vergisi" verilecek. Lig usulüne tabi spor dallarında en üst liglerde faaliyette bulunan sporculara uygulanan gelir vergisi kesinti oranı, yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkarılacak. Değeri 5 milyon lira ve üzerinde olan konutlar, "değerli konut vergisi"ne tabi olacak.
7.12.2019 Ekonomi
Flaş vergi kararı! TBMM'de kabul edildi
Flaş vergi kararı! TBMM'de kabul edildi Sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin dijital ortamda satışı ile bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasından elde edilen hasılat artık veriye tabi. Yüzde 2 oranında konaklama vergisi ihdas edildi. 31 Aralık 2020 tarihine kadar bu oran yüzde 1 olarak uygulanacak.500 bin lira ve üzerinde kazanç elde edenler yüzde 40 oranında gelir vergisi verecek. Hakemlerin ve futbolcuların ödeyeceği vergiler de yükseltildi.
22.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Konaklama Vergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konaklama vergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.