Hazine Ve Maliye Bakanlığı

Hazine Ve Maliye Bakanlığı

Son dakika Hazine ve Maliye Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hazine ve Maliye Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazine ve maliye bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.934 hazine ve maliye bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm hazine ve maliye bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyonda
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyondaEn düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
18.07.2024Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Fatura kesmeyene büyük ceza geliyor
Bakanlık harekete geçti! Fatura kesmeyene büyük ceza geliyorHazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Fatura düzenlemeyenlere katmerli ceza kesmeye hazırlanıyor. Detaylar belli oldu.
18.07.2024Ekonomi
En düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseliyor! Emekli milyonlara müjde işte yeni maaş hesabı
En düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseliyor! Emekli milyonlara müjde işte yeni maaş hesabıEmekli maaşlarına yapılacak artışla ilgili düzenleme, vergi yasa tasarısıyla birlikte Meclis’e sunuldu. Tasarının yasalaşmasıyla en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak. Bu düzenleme, yaklaşık 3.7 milyon emeklinin gelirini artıracak. 2019 yılından bu yana sekiz kez artırılan en düşük emekli maaşı, Temmuz 2024’ten itibaren 12.500 TL’ye yükseltilerek emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın karşılayacağı bu artış, emeklilere rahat bir nefes aldıracak.
Bakanlık harekete geçti! Çok harcayan ancak vergi vermeyenlere yakın takip
Bakanlık harekete geçti! Çok harcayan ancak vergi vermeyenlere yakın takipVergi Denetim Kurulu, yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına aldı. İlk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı ancak hiç gelir beyan etmediği görüldü.
13.07.2024Ekonomi
IBAN ile para gönderirken bu detaylara dikkat edin! Yeni kurallar geldi, artık zorunlu oluyor
IBAN ile para gönderirken bu detaylara dikkat edin! Yeni kurallar geldi, artık zorunlu oluyorSon dönemde işletmelerin IBAN kullanımı yaygınlaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu durumu kontrol altına almak için denetimleri artırıyor. Tüketiciler, ödemelerinde dikkatli olmalı ve ödeme açıklamalarına hizmet detaylarını eklemeli. İşletmeler ise fiş veya fatura düzenlemeyi ihmal etmemeli. İşte IBAN'a para gönderirken dikkat edilmesi gereken detaylar...
12.07.2024Ekonomi
Kamuda maaş ödemelerine yeni ayar! Artık emanet hesabına yatırılacak
Kamuda maaş ödemelerine yeni ayar! Artık emanet hesabına yatırılacakKamuda çalışanlar için harekete geçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı maaş ödemelerine yeni düzenleme getiriyor. İşte haberin detayları...
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10.07.2024Gündem
Türkiye Kalkınma Fonu ve Yatırım Bankası Üst Fonu kuruldu
Türkiye Kalkınma Fonu ve Yatırım Bankası Üst Fonu kurulduHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından hazırlıklarının son aşamaya geldiği Mayıs ayında duyurulan üst fon yapısına ilişkin çalışmalar tamamlandı.
10.07.2024Ekonomi
Yeni vergi taslağı çalışması iş dünyasıyla görüşülecek
Yeni vergi taslağı çalışması iş dünyasıyla görüşülecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasına ilişkin düzenlemeler içermesi nedeniyle 1 Temmuz Pazartesi günü reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, vergide adaleti ve etkinliği sağlamayı amaçlayan yeni vergi taslağı çalışmasını paylaşacak.
29.06.2024Ekonomi
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: Başardık
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: BaşardıkHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı. Şimşek Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunuyordu. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye'yi gri listeden çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır" mesajını paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir" denildi.
28.06.2024Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan "yapay zeka dolandırıcılığına" karşı uyarı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan "yapay zeka dolandırıcılığına" karşı uyarıHazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in yapay zeka tarafından konuşturularak vatandaşlara yatırım tavsiyesi vermiş gibi gösterildiği videoların şikayet sonrasında sosyal medya mecralarından kaldırıldığını bildirdi.
26.06.2024Ekonomi
Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir?
Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir?Memur ve emekli maaşları temmuz ayında zamlanacak. Memur maaşlarıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Peki, kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir? İşte Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz ile ilgili son durum…
26.06.2024Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan makam aracı ve çifte maaş açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan makam aracı ve çifte maaş açıklaması!Hazine ve Maliye Bakanlığı bir gazetede yer alan Bakan Şimşek'e tahsis edilen makam aracı ile bazı bakanlık bürokratlarının "çift maaş" aldıklarına dair iddiaları yalanladı.
25.06.2024Gündem
Bakan Şimşek duyurdu: Motokuryelere ve garsonların bahşişine KDV muafiyet geliyor
Bakan Şimşek duyurdu: Motokuryelere ve garsonların bahşişine KDV muafiyet geliyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yeni düzenleme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
22.06.2024Ekonomi
Bahşişten vergi mi alınacak, bahşişe vergi gelecek mi?
Bahşişten vergi mi alınacak, bahşişe vergi gelecek mi?Yeni vergi paketi ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bahşiş ve motokurye gelirlerine yeni vergi getirileceği açıklamaları sonrası vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarını sorgulamaya başladı. Peki, Bahşişten vergi mi alınacak, bahşişe vergi gelecek mi?
22.06.2024Ekonomi
Fiş almayan, hesabını başkasına veren yandı! Bakanlık yeni düzenleme getiriyor
Fiş almayan, hesabını başkasına veren yandı! Bakanlık yeni düzenleme getiriyorHazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. ‘Fiş almayayım indirim yap’ dönemi kapanıyor. Bakanlık gelir artırıcı düzenlemeler kapsamında fiş ve fatura gibi belgeleri düzenlemeyenlerle bu belgeleri almayanlara ağır yaptırımlar getirerek, kayıt dışı ticareti azaltmayı öngörüyor. İşte detaylar...
21.06.2024Ekonomi
Hazine Bakanlığı'ndan '19 KİT özelleştirilecek' iddialarına yalanlama
Hazine Bakanlığı'ndan '19 KİT özelleştirilecek' iddialarına yalanlamaHazine ve Maliye Bakanlığı, 19 Kamu iktisadi Teşebbüsü'nün (KİT) hazırlanan bir Kanun taslağı yoluyla özelleştirileceği ve yabancı sermayeye satılacağı veya kapatılacağı iddiaları hakkında açıklamada bulundu.
20.06.2024Ekonomi
Bayram öncesi Bakanlıktan yoğun denetim! Binlercesi var, SGK'ya bildirildi!
Bayram öncesi Bakanlıktan yoğun denetim! Binlercesi var, SGK'ya bildirildi!Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı sektörlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Bu kapsamda IBAN ve KDV oranları için usulsüzlükler tek tek tespit edilerek SGK'ya bildirildi.
18.06.2024Ekonomi
Dar gelirliye elektrik ve doğal gaz desteği!
Dar gelirliye elektrik ve doğal gaz desteği!Doğalgaz ve elektrik maliyetlerine karşı tüm kesimlerin desteklenmesi yerine, ihtiyaç sahiplerine odaklanan bir sisteme geçiş yapılacak. Dar gelirlilere yönelik destek kapsamının artırılması öngörülürken, yüksek elektrik ve gaz tüketimi olan üst gelir grubu daha fazla ödeyecek.
10.06.2024Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! Madeni 5 TL tedavülde
Resmi Gazete'de yayımlandı! Madeni 5 TL tedavüldeMadeni 5 liralar tedavüle giriyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı tebliğine göre, bakanlığa bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nce özellikleri belirtilen 5 lira değerindeki madeni paralar basılacak.
9.06.2024Ekonomi
5 TL'lik madeni para tedavüle çıkıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı
5 TL'lik madeni para tedavüle çıkıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı5 TL değerindeki madeni paralar tedavüle çıkarılıyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
8.06.2024Ekonomi
Borsaya vergi gelecek mi, borsadan vergi alınacak mı? Borsaya vergi gelir mi?
Borsaya vergi gelecek mi, borsadan vergi alınacak mı? Borsaya vergi gelir mi?Borsa ve kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin çalışmalarda sona gelindiği iddia edildi. İşlem vergisi kesileceğine ilişkin haberlerin gündem olmasının ardından borsada dün satışlar gerçekleşirken borsaya vergi gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı.
5.06.2024Ekonomi
Ünlü haber ajansı duyurdu: Türkiye gri listeden çıkıyor
Ünlü haber ajansı duyurdu: Türkiye gri listeden çıkıyorUluslararası Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Haziran'daki toplantısında Türkiye'nin uluslarası mali gözlemcilerin gri listesinden çıkarılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye'nin gri listeden çıkarılması için biz dizi reformları devreye sokmuş, Bakan Şimşek ise geçen hafta Türkiye'yi listeden çıkarmaya kararlı olduğunu söylemişti.
30.05.2024Ekonomi
Vergi mükellefleriyle ilgili yeni karar! Bakanlık tek tek açıklayacak
Vergi mükellefleriyle ilgili yeni karar! Bakanlık tek tek açıklayacakHazine ve Maliye Bakanlığı, en fazla vergi tahakkuk eden mükelleflerin isimlerinin açıklanmasına dair tebliği açıkladı. Bundan sonraki süreçte Temmuz ve Ağustos ayında hazırlanacak olan listeler Ağustos ve Eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacak.
25.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hazine Ve Maliye Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazine ve maliye bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.