Hazine Ve Maliye Bakanlığı

Hazine Ve Maliye Bakanlığı

Son dakika Hazine ve Maliye Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hazine ve Maliye Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazine ve maliye bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.909 hazine ve maliye bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm hazine ve maliye bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
23.04.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz Hazine ve Maliye Bakanlığı "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz. Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.
22.04.2024 Ekonomi
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz." ifadelerini kullandı.
16.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı sonradan taksitlendirme kalktı mı? Sonradan taksitlendirme yapılabiliyor mu, 1 Nisan sonrası kreşin kartına sonradan taksitlendirme var mı?
Kredi kartı sonradan taksitlendirme kalktı mı? Sonradan taksitlendirme yapılabiliyor mu, 1 Nisan sonrası kreşin kartına sonradan taksitlendirme var mı? Sonradan kredi kartına taksitlendirme kalktı mı? Kamu bankalarının 1 Nisan'dan itibaren bireysel kredi kartları ile giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde sonradan taksitlendirme kullanılamayacağı iddiaları sonrası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden ardından da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten peş peşe açıklamalar geldi. 
11.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.
8.04.2024 Ekonomi
Memur maaşları ile ilgili yeni açıklama! Bakanlık duyurdu, sözleşmeli kamu personelini de kapsıyor
Memur maaşları ile ilgili yeni açıklama! Bakanlık duyurdu, sözleşmeli kamu personelini de kapsıyor Memur ve sözleşmeli kamu çalışanlarının maaş ödemesi ile ilgili bakanlıktan yeni açıklama geldi. Binlerce kişi maaşların bayramdan önce ödenip ödenmeyeceğini merak ediyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Memur, Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel ile 4/B Sözleşmeli Personelin Nisan/2024 Ayı Maaş/Ücretlerinin Zamanında Ödenmesine ilişkin duyuruyu açıkladı. İşte detaylar...
1.04.2024 Çalışma Hayatı
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı?
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı? Kredi kartı taksitleri kalkacak mı, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkıyor mu? Kredi kartına taksitlendirme işlemi ile vatandaşlar sorgulamalarını arttırdı. Kredi kartı taksitlendirmelerinin kalkacağına yönelik sosyal medyada gündeme gelen iddiaların ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi.
31.03.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.
27.03.2024 Ekonomi
Uygun maliyetli finansman devreye alınacak
Uygun maliyetli finansman devreye alınacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından 500 milyon euro finansman sağlanacağını belirterek, "Deprem bölgesinde kullanılmak üzere uluslararası kuruluşlardan uygun maliyetli finansman desteklerini devreye alıyoruz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
2024 öğretmen atama takvimi belli oldu mu? Öğretmen atamaları ne zaman olacak 2024, öğretmen atama kontenjanları ne zaman açıklanacak?
2024 öğretmen atama takvimi belli oldu mu? Öğretmen atamaları ne zaman olacak 2024, öğretmen atama kontenjanları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak öğretmen atamalarına yönelik araştırmalar devam ediyor. Mart ayıyla öğretmen atama takvimi ve branş dağılımı için beklentiler arttı. Bakan Tekin'in "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız." açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu açıklamanın ardından “2024 öğretmen atama takvimi belli oldu mu? Öğretmen atamaları ne zaman olacak 2024, öğretmen atama kontenjanları ne zaman açıklanacak?” sorularına yanıt aramaya çalışıyor.
16.03.2024 Gündem
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu?
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu? Kredi kartlarına düzenleme konusu gündemdeki yerini koruyor. Kamu ve özel bankalarda kredi kartı nakit avanslarına uygulanan taksit sayısı 12’den 3’e düşürüldü, bazı bankaların yeni müşterilerine sunduğu faizsiz kredilerde ise vadenin 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Peki, Kredi kartı taksit sayısı neden düştü?
16.03.2024 Ekonomi
Atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları Resmi Gazete'de Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
9.03.2024 Gündem
EFT yapanlar dikkat! Para transferleriyle ilgili bakanlık harekete geçti, inceleme başladı: 'Kira' detayı...
EFT yapanlar dikkat! Para transferleriyle ilgili bakanlık harekete geçti, inceleme başladı: 'Kira' detayı... Bankada EFT işlemi yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Bazı kişiler para transferlerinde EFT masrafı ödememek için 'kira' seçeneğini işaretliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu durum ile ilgili harekete geçti. Transfer sırasında ‘kira’ ve ‘diğer’ olarak işaretlenen hesapları incelemeye aldı. İşte detaylar...
6.03.2024 Ekonomi
DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı?
DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı? DİKAB Öğretmenliği Son 3 yılda toplamda 6.657 kontenjan alarak en yüksek kontenjan alan dördüncü bölüm. En düşük 2022 KPSS atama puanı 78,75. Peki, DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı?
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Şimşek'ten kredi kartı açıklaması: Bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyin
Bakan Şimşek'ten kredi kartı açıklaması: Bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik haberlerin kasıtlı olarak dolaşıma sokulduğunu, bakanlıktan açıklanmayan hiçbir habere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
27.02.2024 Ekonomi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince yaklaşık 508 milyon lira değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç ele geçirildiğini açıkladı.
24.02.2024 Gündem
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! Ev sahipleri tedirgin, inceleme başlatıldı
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! Ev sahipleri tedirgin, inceleme başlatıldı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişmenin detayları...
21.02.2024 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü haber! Bakanlık harekete geçti, kiracılara tebligat gönderilmeye başladı
Ev sahiplerine kötü haber! Bakanlık harekete geçti, kiracılara tebligat gönderilmeye başladı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişmenin detayları...
21.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri tedirgin! Kiracılara tebligat gönderilmeye başlandı, kira kontratı ve banka dekontu talep ediliyor
Ev sahipleri tedirgin! Kiracılara tebligat gönderilmeye başlandı, kira kontratı ve banka dekontu talep ediliyor Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. Öte yandan evi olan emekliler için dikkat çeken bir uyarı da yapıldı.
19.02.2024 Ekonomi
Adana’da patates ve soğana sıkı denetim! Çalışmalar devam edecek
Adana’da patates ve soğana sıkı denetim! Çalışmalar devam edecek Adana’da patates ve soğanda fahiş fiyat oluşmaması ve tüketicinin mağdur olmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlileri halde üçlü denetim yaptı.
16.02.2024 Adana
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık harekete geçti,  kiracılara tebligat gönderilmeye başladı
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık harekete geçti, kiracılara tebligat gönderilmeye başladı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişmenin detayları...
15.02.2024 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi toplandı! Tüketici kredileri tedbirleri ele alındı
Finansal İstikrar Komitesi toplandı! Tüketici kredileri tedbirleri ele alındı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplanan Finansal İstikrar Komitesi'nde, tüketici kredileri başta olmak üzere kredilerdeki son dönem gelişmelerin finansal istikrara etkileri ve uygulanabilecek tedbirler ele alındı.
9.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, göreve gelmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı.
4.02.2024 Ekonomi
Bakanlık açıkladı: Engellilere bireysel eğitim desteği 4 bin 692 lira oldu
Bakanlık açıkladı: Engellilere bireysel eğitim desteği 4 bin 692 lira oldu Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, 2024 senesinde katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık 1314 TL olarak belirlendi.
23.01.2024 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Hazine Ve Maliye Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazine ve maliye bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.