Özel Okul

Özel Okul

Son dakika özel okul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel okul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel okul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Okul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel okul gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.775 özel okul haberi bulunmuştur. Tüm özel okul haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB resmen duyurdu! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı, sınırlama getirildi
MEB resmen duyurdu! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı, sınırlama getirildi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel okullardaki kutlamalara sınırlama getirilmesinden,, ücretsiz okuyacak öğrencilerin nasıl seçileceğine kadar birçok değişiklik yapıldı. İşte detaylar...
18.02.2024 Gündem
Özel okulun kitap ücretini şikayet etti! Mahkeme 'dur' dedi
Özel okulun kitap ücretini şikayet etti! Mahkeme 'dur' dedi Antalya'da bir veli, çocuğunu kaydettirdiği özel okuldan istenen fahiş kitap ücretine itiraz etti. Aynı kitapları dışarıdan daha ucuza almaya kalkan veli, okul yönetimiyle anlaşmazlık yaşadı. Mahkemenin haklı bulduğu veli, fazla ödediği ücreti almaya hak kazandı.
9.02.2024 Ekonomi
Özel okul fiyatları 2024 | Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi?
Özel okul fiyatları 2024 | Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi? Özel okul fiyatları yeni yılla birlikte binlerce velilin gündem konusu oldu. 2024 memur, emekli maaşları belli oldu. Şimdi gözler özel okul fiyatlarına çevrildi. Peki, Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi? İşte özel okul fiyatları 2024
5.01.2024 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme! İhbar yağdı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme! İhbar yağdı Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak tam zamanlı kurslarla üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12'nci sınıf öğrencileri için 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme başlattı.
10.10.2023 Eğitim
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti. Emsal karara göre, özel kurumlarda çalışan öğretmenler, sadece girdikleri ders süresine göre mesai alabilecek. Zümre başkanı olan öğretmenler de sadece girdikleri derse göre mesai alabilecek.
30.09.2023 Ekonomi
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmadığı veya kullanılmadan hurda kağıt olarak elden çıkardığı iddialarına ilişkin inceleme başlattı.
30.08.2023 Gündem
Kreş ve anaokulu fiyatları velileri şok etti! Üniversitelerle yarışıyor
Kreş ve anaokulu fiyatları velileri şok etti! Üniversitelerle yarışıyor Kreş ve anaokulu ücretleri, bu yıl üniversite fiyatlarını aşarak 500 bin TL’ye ulaştı. Hem çocuğun hem de ailenin zorlu görüşmelerden geçerek kabul edildiği bu okullarda, fahiş fiyatlara rağmen boş yer bulunamıyor.
19.08.2023 Ekonomi
MEB'den açıklama geldi! Okullarda yeni dönem başlıyor! Sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa af yok ve açık liseye geçişler zorlaşacak
MEB'den açıklama geldi! Okullarda yeni dönem başlıyor! Sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa af yok ve açık liseye geçişler zorlaşacak MEB'den son dakika açıklaması geldi. Okullarda yeni dönem başlıyor. MEB tarafından yapılan açıklamada milyonlarca öğrenci ilgilendiren yeni dönemin şifreleri verildi. Liselere sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa kesinlikle af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda yeni dönemde uygulanacak kuralları tek tek duyurdu.
17.08.2023 Eğitim
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor Özel okullardaki veliler, devlettekilerden 2-3 katı daha fazla servis ücreti ödüyor. Servisçiler ve velilerin yaptığı açıklamalara göre okulların, yöneticiler ve personel için araç talep etmeleri rakamları artırıyor. Özel okul yetkilileri ise ‘Hiçbir çıkarımız yok’ diyor.
11.08.2023 Ekonomi
Özel okullara zam! Artık bakanlık belirlemeyecek
Özel okullara zam! Artık bakanlık belirlemeyecek Özel okul ücretlerinin belirlenmesinde eski formüle geri dönüldü. Buna göre artık ücret artışlarını MEB belirlemeyecek. Zam miktarı önceki yıllarda olduğu gibi ÜFE + TÜFE’nin toplamının ikiye bölünmesi ve çıkan rakamın üstüne en fazla yüzde 5 eklenmesiyle saptanacak.
6.08.2023 Ekonomi
LGS adayları için son şans!  Üç gün sürecek  serbest kayıt dönemi başlıyor
LGS adayları için son şans! Üç gün sürecek serbest kayıt dönemi başlıyor LGS puanıyla öğrenci alan özel okulların kayıt takviminde sona gelindi. İkinci ve kesin kayıtlar tamamlandı, sırada üç gün sürecek serbest kayıt dönemi var. Özel okulların çoğu kontenjanlarını doldurdu ancak adaylar serbest kayıt döneminde boş kalan kontenjanlara yerleşme şansı yakalayabilecek.
12.07.2023 Eğitim
Satılık okul! Bina içindeki öğrencilerle devrediliyor
Satılık okul! Bina içindeki öğrencilerle devrediliyor Yaz tatiline girilmesiyle emlak siteleri satılığa çıkarılan özel okul ilanlarıyla dolmaya başladı. İçlerinde okul binalarını öğrencileriyle birlikte devretmeyi teklif edenler dahi bulunuyor. Bazı ilanlarda sadece okul binası satılırken bazı ilanlarda ise ‘Alıcı tercih ederse kiracı devam edebilir’ gibi seçenekler de sunuluyor.
9.07.2023 Gündem
Engelli oğluna iş bulmak isteyen babaya icra kumpası! Dolandırıcı ile ilgili dikkat çeken detay
Engelli oğluna iş bulmak isteyen babaya icra kumpası! Dolandırıcı ile ilgili dikkat çeken detay Adana’da engelli oğluna iş bulup, ona daha iyi bir gelecek sunmak isteyen baba dolandırıcıların tuzağına düştü. İşten çıkarılınca patronuna icra kumpası kuran Nuray F.’nin bu seferde aynı yöntemle oğluna daha iyi bir gelecek sunmak isteyen babayı 4 yılda 650 bin TL icra gönderttiği iddia edildi.
20.06.2023 Yaşam
YKS’de son dönemeç: Bol soru çözün
YKS’de son dönemeç: Bol soru çözün Üniversiteye girişin anahtarı olan YKS’ye günler kaldı. Yaklaşık 3.5 milyon adayın yarışacağı sınav öncesinde uzmanlar, adayların 1 hafta boyunca bol bol deneme sınavı çözmesini öneriyor.
10.06.2023 Eğitim
YÖK'ten vakıf üniversitelerine zam uyarısı
YÖK'ten vakıf üniversitelerine zam uyarısı Yükseköğretim Kurulu vakıf yükseköğretim kurumlarını eğitim öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyardı
28.05.2023 Eğitim
12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı! Sınıfta kalma yok, Bakan Özer duyurdu
12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı! Sınıfta kalma yok, Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, CNN TÜRK yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özer, yaptığı açıklamada 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı getirildiğini belirterek sınıfta kalmanın olmayacağını duyurdu. Öte yandan Özer, telafi eğitimleri, meslek liseleri, özel okul fiyatları ve ek atama ile ilgili de konuştu.
2.05.2023 Eğitim
İstanbul'daki okullar için karar! Sağlam raporu olmayan kapatılacak
İstanbul'daki okullar için karar! Sağlam raporu olmayan kapatılacak Deprem bölgesinde sağlam raporu verilen tüm devlet okullarını açtıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üç ay içinde sağlam raporu almayan özel okulları ise kapatacaklarını kaydetti.
8.04.2023 Eğitim
Özel okullarda deprem paniği! Veliler rapor peşinde
Özel okullarda deprem paniği! Veliler rapor peşinde Depreme dayanıksız devlet okulları bir bir tahliye edilirken çocukları özel okullarda okuyan veliler harekete geçti. Ailelerin teknik raporların peşine düşmesi sonrası, bazı okullar incelemeler sonucunda kampüslerini kapattı.
1.03.2023 Gündem
Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak?
Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak?  Özel okul dernek ve platformları bir araya gelerek yaptığı açıklamada deprem bölgesinden farklı illere göç eden öğrencilerin özel okullarda ikinci dönem tam burslu okutulacağını duyurmuştu. Öğrencilerin bu kapsamda başvuru yapabileceği okullar ve kontenjanları öğrenebileceği Misafir Öğrenci Sistemi açıldı. Peki, Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak? 
11.02.2023 Eğitim
Boşanan çiftleri ilgilendiren nafaka kararı!
Boşanan çiftleri ilgilendiren nafaka kararı! Evli milyonlarca çifti ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay, boşanmış çiftleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. İşte çocuğun okul ve servis giderleri için yapılan harcamalarla ilgili dikkat çeken kararın detayları.
3.02.2023 Gündem
MEB özel okul zamlarını takibe aldı! Bakan Özer açıkladı
MEB özel okul zamlarını takibe aldı! Bakan Özer açıkladı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okulların eğitim giderlerinin dışında "genel gider" kalemleri altında ücret talep etmesine dair veli şikayetlerini değerlendirmeye aldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınına konuştu.
2.02.2023 Eğitim
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki İzmir'de bir özel okul, iddiaya göre gelecek yıl için kayıt yaptırmak isteyen velilerden sözleşmede yer almayan ve velinin tercihine bırakılan yemek ücreti ve genel gider katkı payını zorunlu tuttu. İstenilen ücretin kanun dışı olduğunu belirten veliler hukuki yollara başvururken, "Yaklaşık 50 bin TL olan yıllık okul ücreti, yasal olmayan ilave ücretlerle 100 bin liraları buluyor, bu parayı ödemezsek kayıtların yenilenmeyeceği söyleniyor. Öğrencinin öğlen yemeği için yaklaşık 200 lira ücret isteniyor" diyerek duruma tepki gösterdi.
31.01.2023 Eğitim
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı! Flaş karar verildi
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı! Flaş karar verildi Türkiye'yi derinden sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllarca istismar edilmesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. İstismar skandalda iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilirken, ilk duruşma tarihi ise 22 Mayıs 2023 olarak belirlenmişti. Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekildi. Öte yandan H.K.G.’nin çocuk yaşta ‘evlendirilmesi’ne dair ilk soruşturma 2012’de başlamış ve hastaneden alınan raporla bitirilmişti. Hâkimler ve Savcılar Kurulu, ‘çocuğa cinsel istismar’la suçlanan Kadir İstekli hakkında takipsizlik kararı veren savcıya soruşturma başlatmıştı. Olayla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...
6.01.2023 Gündem
Özel okul fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti
Özel okul fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti Özel okul fiyatlarıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Özel okul ücret artışları yıl sonu TÜFE oranı dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek.
6.01.2023 Eğitim
Özel okullarda ücret artışlarına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de
Özel okullarda ücret artışlarına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, özel okul ücret artışları yıl sonu TÜFE oranı dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenecek.
5.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Özel Okul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel okul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.