Süleyman Pampal

Süleyman Pampal

Son dakika Süleyman Pampal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Süleyman Pampal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Süleyman Pampal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Süleyman Pampal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan süleyman pampal gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 süleyman pampal haberi bulunmuştur. Tüm süleyman pampal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedildi. Peki bu depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Bölgede hangi faylar büyük deprem üretebilir? Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
20.03.2024 Gündem
Türkiye'nin canını yakacak fay hattını işaret etti: Prof. Dr. Pampal yeni depremin haberini verdi
Türkiye'nin canını yakacak fay hattını işaret etti: Prof. Dr. Pampal yeni depremin haberini verdi Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Türkiye'nin canını yakacak fay hattını işaret etti. Stres yüklemesinin tamamlandığını söyleyen Pampal, "“Bu coğrafyada en yıkıcı ve en sık deprem olan fay budur. Şimdi o fay kırılmaya başlayacak." dedi.
3.03.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı?
Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı? Prof. Dr. Süleyman Pampal “Bu bölge hassas bir bölge, depremin olduğu bölgenin batısında Malatya fayı olarak bildiğimiz bir fay var, kırılmamış ve aktif faylar bunlar. Yedisu fayı daha önemli, bu fay 7,4 civarında deprem üretmiş bir fay. Zaten biz bu fayı gündeme getiriyorduk, demek ki bu bölgede kırılabilecek ve 7-7,5 arası deprem üretebilecek faylar var.” Açıklamasının ardından Yedisu fayı nerede, kaç km, hangi illerden geçiyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Gündem
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek...
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek... Balıkesir açıklarında meydana gelen depremi uzman isimler yorumladı. Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde olan deprem, beklenen büyük bir depremi yeniden hatırlattı. CNN TÜRK canlı yayınına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı. "Deprem tehlikesi son derece yüksek ve de çok yakın" dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem, deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. " ifadelerine yer verdi.
8.11.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor! Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri CNN Türk ekranlarında tek tek sıraladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. O ilçeler nereler ve hangi iller fay hatları üzerinde bulunuyor?
5.10.2023 Gündem
Malatya'da peş peşe depremler meydana geldi!
Malatya'da peş peşe depremler meydana geldi! Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Korku ve paniğe neden olan depremler çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremin ardından açıklamada yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, " Başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır" ifadelerini kullandı. AFAD,saat 18.18'de merkezüssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
12.08.2023 Gündem
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorum
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorum Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremlerin önceden tahmini konusunda çok sayıda yöntemin dünyanın her yerinde yoğunlukla kullanıldığını söyledi. Pampal, "Önümüzdeki dönemlerde depremlerin önceden tahmin edileceğini, can kayıplarının minimuma ineceğini düşünüyorum" dedi.
4.08.2023 Gündem
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok'
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok' Depremlerle ilgili son dakika açıklaması! Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda inceleme yaptı. Pampal, "Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak" görüşüne katılmadığını belirterek, "Adanalılar, Savrun Fayı'ndan dolayı çok tedirgin. Çalışmalarımda Savrun Fayı'nın aktif olduğunu gösterecek hiçbir ipucuna rastlamadım. Kırılacağını gösterir emare yok" dedi.
2.08.2023 Yaşam
500’ün üzerinde aktif fay var! MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası ile hangi iller deprem bölgesi, fay hatları nelerden geçiyor? Son diri fay haritası güncellenecek!
500’ün üzerinde aktif fay var! MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası ile hangi iller deprem bölgesi, fay hatları nelerden geçiyor? Son diri fay haritası güncellenecek! Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlayan göç hareketliliğine yönelik "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi ve ekledi: "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" Peki, ! MTA diri fay hattı haritası ile hangi iller deprem bölgesi, fay hatları nelerden geçiyor? İşte MTA diri fay hattı haritası güncel veriler ve diri fay hattı sorgulama 2023…
10.03.2023 Gündem
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce ev ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Asrın afetinden sonra deprem bölgesinden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ile deprem göçü başladı. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal göç hareketliliğine dikkat çekerek, "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi. Pampal, "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Gündem
Kayseri'de peş peşe korkutan depremler!
Kayseri'de peş peşe korkutan depremler! AFAD'dan alınan bilgiye göre; Kayseri'nin İncesu ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak duyurdu. Öte yandan dakikalar sonra aynı bölgede 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kayseri Hacılar ilçesinde ise 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
7.03.2023 Gündem
Süleyman Pampal kimdir? Deprem uyarısıyla dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal nereli, kaç yaşında? İşte biyografisi!
Süleyman Pampal kimdir? Deprem uyarısıyla dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal nereli, kaç yaşında? İşte biyografisi!   Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde en çok etkilenen Hatay ile ilgili Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, katıldığı canlı yayında Hatay'ı bir büyük depremin daha beklediğini ve tehlikenin yaklaştığını söyledi. Söz konusu açıklamanın ardından “Süleyman Pampal kimdir? Deprem açıklaması yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal kaç yaşında, nereli?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Prof. Dr. Süleyman Pampal’ın biyografisi... 
28.02.2023 Gündem
Hatay büyük deprem bekleniyor mu? Süleyman Pampal deprem uyarısı yaptı! Hatay’da yine deprem olacak mı, depremler devam edecek mi? Hatay’daki fay kırıldı mı?
Hatay büyük deprem bekleniyor mu? Süleyman Pampal deprem uyarısı yaptı! Hatay’da yine deprem olacak mı, depremler devam edecek mi? Hatay’daki fay kırıldı mı? Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler etkilediği 11 ilde binlerce kişinin ölümüne sebep olmuştu. Depremde yaralar sarılmaya devam ederken depremlerden en çok etkilenen illerden olan ve geçtiğimiz günlerde de 6.4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşayan Hatay'a yönelik Süleyman Pampal’dan bir uyarı geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, katıldığı canlı yayında Hatay bölgesi için uyarıda bulundu. Peki, Hatay’da depremler devam edecek mi, yine deprem olacak mı, büyük deprem bekleniyor mu? Hatay’daki fay kırıldı mı? Hatay’daki büyük depremler ve ile Süleyman Pampal’ın deprem uyarısı...
28.02.2023 Gündem
Depremle ilgili yeni uyarı! 'Kırılma ihtimali var' deyip tehlikedeki bölgeyi açıkladı: Domino etkisi başladı
Depremle ilgili yeni uyarı! 'Kırılma ihtimali var' deyip tehlikedeki bölgeyi açıkladı: Domino etkisi başladı Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay’da da üst üste şiddetli sarsıntılar meydana geldi. Depremlerin devam niteliğinde olduğunu ifade eden Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, kırılmaların devam edeceğini ve sıradaki bölgeyi açıkladı.
22.02.2023 Gündem
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’ Uzmanlar 10 ili yerle bir eden depremlerin ivmesinin, yerçekimi ivmesinin 2 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Bu yıkıcı etkinin ‘anormal büyük’ olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Pazarcık’ta böyle bir deprem 1500’de oldu. O zaman ‘kozmik afet’ denmişti. Bu depremler de tam anlamıyla öyle. 500 yıldır stres biriken fay parçaları kırıldı” yorumunu yaptı.
7.02.2023 Gündem
Akdeniz açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem! Saniyeler önce gelen mesaj gündem oldu
Akdeniz açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem! Saniyeler önce gelen mesaj gündem oldu Muğla'nın Seydikemer ilçesi açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Antalya ve çevresinde de hissedildiği öğrenildi. AFAD'dan da depremle ilgili açıklama geldi. Depremin yaklaşık 20 saniye sürdüğünü aktaran DHA Muhabiri Ahmet İstek, "Yüksek katlı binalarda oturanlarda, iş yerlerinde bir panik havası var" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi. Öte yandan depremden saniyeler önce, bazı cep telefonlarına uyarı mesajı geldiği yönündeki paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Depremden saniyeler önce cep telefonlarına 'acil durum uyarısı' gönderildi. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Gündem
5 Ocak deprem mi oldu? Türkiye Deprem Haritası ile Kandilli ve AFAD son depremler listesi 5 Ocak 2022!
5 Ocak deprem mi oldu? Türkiye Deprem Haritası ile Kandilli ve AFAD son depremler listesi 5 Ocak 2022! Deprem mi oldu? Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, Antalya'da yaşanan deprem sonrası "Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" açıklamasını yapılırken, Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK canlı yayınında meydana gelen depremi "Antalya'da tarihte 7'nin üstünde depremler de var. Kıbrıs civarında 8'in üzerinde depremler var. Korkmalı mıyız dersek, korkmalıyız evet. Bu bölgenin son yıllarda daha hareketli, aktif olduğunu göstermesi bakımından bir bakıma teyakkuzda olmamızı gerektiriyor" dedi. İşte Kandilli son depremler listesi ve AFAD son depremler listesi ile Türkiye Deprem Haritası…
5.01.2022 Gündem
Uzmanlardan son dakika deprem açıklaması! 35 atom bombası büyüklüğünde...
Uzmanlardan son dakika deprem açıklaması! 35 atom bombası büyüklüğünde... İzmir Seferihisar'da Ege ve Marmara Bölgesi'nde hissedilen 6,6 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin ardından uzmanlar uyarılarda bulundu. Uzmanlardan Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Fadime Sertçelik, "Binalara girmemelerinde fayda var. Deniz kenarında kalmamalarında fayda var. Küçük çaplı bir tsunami gibi görüntüler görüyorum. Denizden uzaklaşsınlar" dedi. İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan önemli değerlendirmeler geldi. Ercan, depremin olacağını 3 yıldır söylediğini ifade ederek, "Bu deprem sığ bir deprem. Bu depremin yıkım gücü 9'dur. 35 atom bombası gücünde bir enerji boşalmıştır. Bu deprem göçüntülü bir depremdir. Süpürtü dalgaları Seferihisar'da, Kuşadası'nda kıyıya vurdu. Yani tsunami olmuştur. Bunu daha önce hiçbir depremde görmemiştik" dedi.
30.10.2020 Gündem
İstanbul'da şiddetli deprem! Büyük İstanbul depremini tetikler mi?
İstanbul'da şiddetli deprem! Büyük İstanbul depremini tetikler mi? İstanbul'da şiddetli deprem! AFAD İstanbul'da şiddetli hissedilen depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.3 olarak belirledi. Deprem uzmanı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Bu deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi? sorusuna cevap verdi.
24.09.2020 Gündem
Korkutan açıklama! 'Büyük İstanbul depremine yaklaşıyoruz'
Korkutan açıklama! 'Büyük İstanbul depremine yaklaşıyoruz' Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi üzerinde yapılan istatistiki çalışmaların olduğunu, 1999 depreminden sonraki 30 yıl içinde büyük depremin olma olasılığının yüzde 60- 65 olarak belirlendiğini ifade ederek, "1999'dan sonra 21 yıl geçti. Bu yüzde 65 olan ihtimal 70'e çıktı, 75'e çıktı 80'e çıkıyor. Yani yaklaşıyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde olması tabii ki mümkün, 10 yıla kalmayabilir, 10 yılı geçebilir de" dedi.
20.09.2020 Gündem
Deprem uzmanından korkutan açıklama: Büyük deprem bekliyoruz
Deprem uzmanından korkutan açıklama: Büyük deprem bekliyoruz Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğünde depremin arından deprem uzmanları CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.
28.06.2020 Gündem
Van Özalp'da deprem! Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Van Özalp'da deprem! Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi Van'da deprem! Van'ın Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. 13.03'te meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Van Valisi Bilmez yaptığı son dakika açıklamasında "Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı." dedi.
25.06.2020 Gündem
Son dakika! Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem, binalarda hasar oluştu...
Son dakika! Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem, binalarda hasar oluştu... Gelen son dakika haberine göre Malatya'nın Pötürge ilçesi merkezli saat 21:06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Malatya dışında çevre illerde de hissedildi. Kandilli depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Depremden sonra bir saat içinde büyüklükleri 1.4 ile 2.2 arasında değişen 11 artçı sarsıntı oldu. Malatya Valiliği, depreme ilişkin, "Toplam 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir." açıklamasında bulundu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal CNN Türk'te yaptığı açıklamada bu bölgede daha büyük depremler beklendiğini söyledi.
5.06.2020 Yaşam
Akdeniz'de şiddetli deprem!
Akdeniz'de şiddetli deprem! Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Akdeniz'de Girit Adası açıklarında saat 15.51'de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Uzmanlardan korkutan açıklama geldi.
2.05.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Süleyman Pampal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki süleyman pampal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.