Son Deprem

Son Deprem

Son dakika Son deprem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Son deprem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Son deprem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Son Deprem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan son deprem gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.951 son deprem haberi bulunmuştur. Tüm son deprem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maraş deprem: 4 Mart Kahramanmaraş Elbistan depremi kaç büyüklüğünde, merkez üssü neresi?
Maraş deprem: 4 Mart Kahramanmaraş Elbistan depremi kaç büyüklüğünde, merkez üssü neresi? 4 Mart Kahramanmaraş Elbistan depremi: Kandili Rasathanesi ve AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Birçok yerden hissedilen deprem korku ve paniğe neden oldu. Peki Elbistan deprem kaç büyüklüğünde, 4 Mart 2024 Kahramanmaraş depremi merkez üssü neresi?
4.03.2024 Gündem
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Seçilen belediye başkanları, kentlerinin tehlike analizini çıkarmalı
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Seçilen belediye başkanları, kentlerinin tehlike analizini çıkarmalı Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nde seçilen belediye başkanlarının kentlerine yönelik tehlike analizi çıkartmaları gerektiğini belirterek, Tehlike analizi demek, bir fay analizi demektir. O kenti etkileyecek fayların bütün özelliklerini inceleyecek. O fayların boyunu, derinliğini, tekerrür periyodunu, deprem kapasitesini, bütün bunları öğrenecek dedi.
19.02.2024 Gündem
Malatya son dakika deprem: 19 Şubat Malatya depremi kaç büyüklüğünde? Merkez üssü neresi?
Malatya son dakika deprem: 19 Şubat Malatya depremi kaç büyüklüğünde? Merkez üssü neresi? Malatya son dakika deprem mi oldu? 19 Şubat 2024 Pazartesi günü AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Malatya'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Peki son deprem Malatya'nın hangi ilçesinde oldu? Sarsıntının merkez üssü neresi?
19.02.2024 Gündem
Hakkari’deki deprem sonrası ilk açıklama! Bu kuşak çok sıkıştı
Hakkari’deki deprem sonrası ilk açıklama! Bu kuşak çok sıkıştı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde saat 07.36'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerine dikkat çekerek uyardı.
11.02.2024 Gündem
Ege'de deprem! İzmir, Aydın, Kuşadası, Manisa'da hissedildi! 27 Ocak Ege depremi büyüklüğü kaç oldu?
Ege'de deprem! İzmir, Aydın, Kuşadası, Manisa'da hissedildi! 27 Ocak Ege depremi büyüklüğü kaç oldu? 27 Ocak sabah saatlerinde yaşanan deprem paniğe neden oldu. İzmir, Aydın, Manisa, Kuşadası'nda hissedilen deprem AFAD verilerine göre saat 08:19'da meydana geldi. Peki son dakika İzmir depremi kaç büyüklüğünde oldu? Deprem merkez üssü neresi? İşte son deprem hakkında bilgiler
27.01.2024 Gündem
Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı?
Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı? Prof. Dr. Süleyman Pampal “Bu bölge hassas bir bölge, depremin olduğu bölgenin batısında Malatya fayı olarak bildiğimiz bir fay var, kırılmamış ve aktif faylar bunlar. Yedisu fayı daha önemli, bu fay 7,4 civarında deprem üretmiş bir fay. Zaten biz bu fayı gündeme getiriyorduk, demek ki bu bölgede kırılabilecek ve 7-7,5 arası deprem üretebilecek faylar var.” Açıklamasının ardından Yedisu fayı nerede, kaç km, hangi illerden geçiyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Gündem
10 Ocak Hatay Deprem: Hatay'da son deprem ne zaman oldu? 22:38 Samandağ depremi kaç büyüklüğünde?
10 Ocak Hatay Deprem: Hatay'da son deprem ne zaman oldu? 22:38 Samandağ depremi kaç büyüklüğünde? Hatay'ın Samandağ ilçesinde 10 Ocak 2024 Çarşamba akşamı saat 22:38'de deprem oldu. Çevre illerden de hissedilen deprem korku dolu anlara sebep oldu. Peki Hatay son deprem ne zaman oldu? 10 Ocak Hatay'da deprem mi oldu? Kaç büyüklüğünde? İşte detaylar...
10.01.2024 Gündem
Malatya'da deprem mi oldu? 28 Aralık Malatya'da deprem mi oldu? Merkez üssü neresi? Malatya'da son deprem!
Malatya'da deprem mi oldu? 28 Aralık Malatya'da deprem mi oldu? Merkez üssü neresi? Malatya'da son deprem! Malatya'da deprem mi oldu? 28 Aralık 2023 Perşembe günü Malatya'da merkez üssü Yeşilyurt olan bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli'den yapılan açıklamaya göre depremin büyüküğü 4.6 oldu. Peki Malatya yakınında deprem mi oldu?
28.12.2023 Gündem
Son depremler listesi (28 Eylül Kandilli Rasathanesi ve AFAD) Deprem mi oldu, en son nerede deprem oldu? Az önce kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu?
Son depremler listesi (28 Eylül Kandilli Rasathanesi ve AFAD) Deprem mi oldu, en son nerede deprem oldu? Az önce kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? 28 Eylül AFAD ve Kandilli deprem listesi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Arama motorlarına yönelenler “Son deprem nerede oldu, az önce deprem mi oldu?” sorularına yanıt arıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi günlük deprem verilerini paylaşıyor. Ülkemizde küçük çaplı depremlerin yanında zaman zaman şiddetli depremler de yaşanabiliyor. En ufak bir sarsıntı hisseden vatandaşların deprem mi oldu, diye Kandilli ve AFAD’ın son deprem verilerinin yer aldığı listeyi inceliyor.
28.09.2023 Gündem
Tunceli için kritik uyarı Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Zamanı dolmuş veya dolmak üzere
Tunceli için kritik uyarı Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Zamanı dolmuş veya dolmak üzere Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli’de katıldığı deprem sempozyumunda, “Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü, orası çok etkin ve hızlı. Yılda 2,5 santim hareket ediyor. Yaklaşık 250 senede bir deprem üretiyor. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında, demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona karşı dikkatli olmak lazım” dedi.
23.09.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz: Bu yıl 1 trilyon lira kaynak deprem için harcanacak
Cevdet Yılmaz: Bu yıl 1 trilyon lira kaynak deprem için harcanacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Deprem felaketinden 11 ilimiz ve 14 milyondan fazla insanımız doğrudan etkilendi. Bu yıl sadece merkezi yönetim bütçemizde, deprem harcamalarımız hesaplarımıza göre 762 milyar Tük Lirası olacak. Çok büyük bir yükle karşı karşıyayız. Yerel yönetimler, İş Kur, SGK gibi kurumlarımızı da dahil edersek 1 trilyon liraya yakın kaynağın bu sene depreme harcanacağını ifade edebilirim. Bu en gelişmiş ülke için bile büyük bir maliyet ama inşallah hep birlikte ülke olarak, millet olarak bu yükü omuzlayacağız" dedi.
12.08.2023 Gündem
Malatya'da deprem mi oldu? Malatya Pütürge depremi kaç büyüklüğünde ve şiddetinde oldu? AFAD ve Kandilli son depremler listesi…
Malatya'da deprem mi oldu? Malatya Pütürge depremi kaç büyüklüğünde ve şiddetinde oldu? AFAD ve Kandilli son depremler listesi… Malatya'da sarsıntı hisseden vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Malatya'da deprem mi oldu? sorusuna yanıt arıyor. AFAD ve Kandilli son deprem verilerine bakan vatandaşlar Malatya Pütürge deprem büyüklüğü ve şiddetini sorguluyor. İşte AFAD ve Kandilli son depremler listesi...
3.08.2023 Gündem
Bakan Kirişci'den et fiyatlarına ilişkin açıklama
Bakan Kirişci'den et fiyatlarına ilişkin açıklama Bakan Kirişci "Şu anda et fiyatları geriliyor, ileri gidiş söz konusu değil. İstanbul'da başladık, Ankara'ya geldik. Şu anda fiyatlarda ciddi gerileme var. Marketlere ürün veriyoruz, bunun bilinmesinde yarar var. Marketçilik yapmak gibi görevimiz yok. Et Süt Kurumu regülasyonu sağlayacak" dedi.
2.05.2023 Gündem
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın üçüncüsü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla 7 Nisan Cuma günü saat 15.00’de İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin direncini afetlere karşı artırma hedefiyle 360 derecelik bütüncül bir yöntemle kurgulanan Modelle ilgili uygulamaya konacak kararlar da toplantının sonunda açıklanacak. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, mesajında, “Yükselen Anadolu’muz için tüm dünyaya örnek olabilecek bir çalışmayla Ulusal Risk Kalkanı Modeli çatısında bilim insanlarımızla her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz. Kurul üyelerimiz deprem bölgesinde saha incelemesi yaptı. Yarın yapacağımız toplantıyla izlenimlerini, yapacaklarımızı konuşacağız” dedi.
6.04.2023 Ekonomi
Kız Kulesi Mayıs'ın ilk haftası ziyarete açılıyor
Kız Kulesi Mayıs'ın ilk haftası ziyarete açılıyor İstanbul Boğazı’nın simge yapılarından Kız Kulesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Kız Kulesi Mayısın ilk haftası ziyaretçileriyle buluşacak. Kız Kulesi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin birkaç hafta içinde açılışa hazır hale geleceğini belirterek "Bu çalışmayla yapının sadece üstünün değil alt tarafında, platformun altında, deniz tarafındaki eksiklikleri de fark edildi. Bununla ilgili sağlamlaştırma, güçlendirme çalışmaları tamamlanıyor. Platformun etrafında bir kazıklama çalışmamız var. Aslında şu anda sürecin iki ay gecikmesindeki ana sebep de bu depreme karşı alınması gereken ekstra önlemler." dedi.
4.04.2023 Kültür Sanat
İstanbul için kritik uyarı! Prof. Dr. Naci Görür: En az deprem kadar ölüme neden olabilir...
İstanbul için kritik uyarı! Prof. Dr. Naci Görür: En az deprem kadar ölüme neden olabilir... Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra tüm gözler ve dikkatler olası Marmara depremi için İstanbul'a çevrildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için yeni bir uyarıda bulundu. 'Bu işin şakası yok' diyen Görür, "İstanbul'da şu an kanalizasyon sisteminin, kimi barajların depreme hazır olmadığını biliyoruz" dedi.
3.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı için 4 aday 44 gün yarış! Propaganda dönemi resmen başladı
Cumhurbaşkanlığı için 4 aday 44 gün yarış! Propaganda dönemi resmen başladı Cumhuriyet’in 100’üncü yılına denk gelen cumhurbaşkanlığı seçiminde YSK 4 ismin adaylığını kesinleştirip ilan etti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu, İnce ve Oğan arasındaki zorlu yarış ve propaganda dönemi bugün resmen başladı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nu zorlu aday listesi ve avantajlı ‘ittifak’ mesaisi bekliyor.
31.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız 1 yılda 319 bin, toplamda da 650 bin konut inşa etmek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız 1 yılda 319 bin, toplamda da 650 bin konut inşa etmek Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da depremzedelerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "Geçici Ticaret Merkezleri geri dönüşü hızlandıracak. Amacımız 1 yılda 319 bin konut toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır" ifadelerini kullandı.
26.03.2023 Gündem
Teknoloji tutkunu öğretmen deprem sensörü üretti, artçıda testi başarılı oldu
Teknoloji tutkunu öğretmen deprem sensörü üretti, artçıda testi başarılı oldu Diyarbakır’da görev yapan okul öncesi öğretmeni Fatih Korkmaz, bölgede yaşanan depremlerin ardından bir deprem sensörü üretti. Cihazı ilk artçı depremde başarılı olan Korkmaz, patent almak için çalışmalara başladı.
16.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi koalisyonun insafına terk edemeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi koalisyonun insafına terk edemeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda seçim çalışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 'Hemen şimdi' sloganına vurgu yapan Erdoğan, 'Milletimizi koalisyonun insafına terk edemeyiz' dedi.
11.03.2023 Gündem
Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? 9 Mart AFAD ve Kandilli Rasathanesi anlık depremler listesi
Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? 9 Mart AFAD ve Kandilli Rasathanesi anlık depremler listesi Deprem ülkesi Türkiye'de yaşayan her vatandaş, son dakika deprem bilgisi araştırmasına devam ediyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi Türkiye'nin her şehrinde meydana gelen depremleri listeliyor. En son depremin yaşadığı il veya ilçede olup olmadığını merak edenler Kandilli en son artçı depreme bakarak nerede, kaç şiddetinde olduğunu kontrol ediyor. Peki 9 Mart (bugün) deprem mi oldu? İşte AFAD ve Kandilli anlık deprem listeleri...
9.03.2023 Gündem
Uzman isim uyardı: İkinci depremi beklemiyorduk, artçılar 2 yıla kadar uzanabilir
Uzman isim uyardı: İkinci depremi beklemiyorduk, artçılar 2 yıla kadar uzanabilir Jeoloji Profesörü Selim İnan, Türkiye'de her yıl 24 binden fazla deprem olduğunun altını çizerek, "Buna alışık olmalıyız. Biz Doğu Anadolu fayında büyük bir deprem bekliyorduk ama ikinci depremi beklemiyorduk. Her büyük depremde olduğu gibi artçılar bunda da olacaktır. Çok büyük bir fay kırıldığı için artçılar minimum 1,5 yıl, belki 2 yıla kadar uzanabilir" dedi.
6.03.2023 Gündem
'İnanılmaz bir şey' dedi ve açıkladı: Deprem sonrası yeraltında su kaynadı
'İnanılmaz bir şey' dedi ve açıkladı: Deprem sonrası yeraltında su kaynadı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından TÜBİTAK'ın çağrıda bulunduğu araştırma projeleri kapsamında çalışmalarını tamamlayan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İskenderun'daki tespitlerine ilişkin makalesini hazırladı. Elde ettiği belge ve görüntülere ilişkin konuşan Öztürk, "Hiç deniz suyu gelmemiş bu inanılmaz bir şey" diyerek detayları açıkladı.
25.02.2023 Gündem
Bingöl Karlıova depremi ne zaman olacak, Bingöl Karlıova fayı hangi illeri etkileyecek? 8 ili etkileyecek Bingöl Karlıova deprem fay hattı!
Bingöl Karlıova depremi ne zaman olacak, Bingöl Karlıova fayı hangi illeri etkileyecek? 8 ili etkileyecek Bingöl Karlıova deprem fay hattı!  7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür iki bölgeyi işaret ederek "Bizim endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim var. Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Peki, Bingöl Karlıova depremi ne zaman olacak, Bingöl Karlıova fayı hangi illeri etkileyecek? İşte 8 ili etkileyecek Bingöl Karlıova deprem fay hattı... 
24.02.2023 Gündem
Prof. Naci Görür iki depremin ardından 'Hatay' uyarısında bulunmuştu
Prof. Naci Görür iki depremin ardından 'Hatay' uyarısında bulunmuştu Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'taki iki depremden sonra yaptığı değerlendirmede, "Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğini, oralara bir yük geldiğini düşünüyorum. Oralarda özenli ve dikkatli olmak lazım" uyarısında bulunmuştu.
20.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Son Deprem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki son deprem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.