Sağlık Sigortası

Sağlık Sigortası

Son dakika sağlık sigortası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlık sigortası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlık sigortası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlık Sigortası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlık sigortası gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.612 sağlık sigortası haberi bulunmuştur. Tüm sağlık sigortası haberleri aşağıda listelenmiştir.
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün İtalya'da geçen yıl 28 Mart’ta parlamentoda onaylanan, uzaktan çalışanlar için yeni vize uygulaması yürürlüğe girdi.Dünyada tatil için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya, bu vize sayesinde artık ofiste çalışmak zorunda olmayan milyonlarca “dijital göçebeyi” ağırlayacak. 4 Nisan’da yürürlüğe giren uygulamanın İtalyan ekonomisine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
12.04.2024 Gündem
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak Türkiye’nin en büyük firmalarının yer aldığı metal sektöründe MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında 114 gün süren müzakereler sonrasında anlaşma sağlandı.
18.01.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari prim ödeme gün sayısını 450 güne indiriyoruz
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari prim ödeme gün sayısını 450 güne indiriyoruz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirdiklerini duyurdu.
15.01.2024 Çalışma Hayatı
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ! 2024 SGK primi ne kadar, yeni isteğe bağlı sigorta primi ne kadar oldu?
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ! 2024 SGK primi ne kadar, yeni isteğe bağlı sigorta primi ne kadar oldu? Asgari ücret 11.402 liradan %49.11 artışla 17.002 lira oldu. Söz konusu gelişmesi sonrası GSS priminde yeni tutar merak konusu oldu. Peki, Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Asgari ücret zammı sonrası GSS primi kaç?
27.12.2023 Ekonomi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Yeni asgari ücret ile değişenler! Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti?
Yeni asgari ücret ile değişenler! Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti? Yeni asgari ücret ile değişenler merak ediliyor. Yeni asgari ücret rakamıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde tutarlar değişecek. Peki, Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti?
27.12.2023 Ekonomi
Bakan Koca açıkladı: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı
Bakan Koca açıkladı: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek. Bakan Koca kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu.
25.12.2023 Ekonomi
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.
24.12.2023 Gündem
Daha fazla maaş alacaklar! Yeni yılda zamla birlikte ödemeler artacak; işsizlik maaşı, GSS primleri, staj ücreti...
Daha fazla maaş alacaklar! Yeni yılda zamla birlikte ödemeler artacak; işsizlik maaşı, GSS primleri, staj ücreti... Asgari ücret zammında rakam masaya geliyor, tarih verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında işveren ve işçi tarafı ilk kez teklifini açıklayacak. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle birlikte işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar birçok kalemde değişiklik olacak.
22.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar...
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar... Asgari ücretli milyonları ilgilendiren zam oranları için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü yapacak. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki, senaryolar neler? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.
16.12.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
16.12.2023 Çalışma Hayatı
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha...
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha... Milyonlarca çalışan merakla bekliyor. 2024 asgari ücreti için zam oranları gelmeye devam ediyor. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırmıştı.2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? SGK Uzmanı Murat Bal CNN Türk canlı yayında milyonların merak ettiği soruyu yanıtladı. İşte detaylar...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret yeni rekorunu kıracak! 2024'te 'Tek zam' için büyük oran
Asgari ücret yeni rekorunu kıracak! 2024'te 'Tek zam' için büyük oran Asgari ücret ile ilgili dikkat çeken açıklama yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
14.12.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Bakan Işıkhan duyurdu, tek tek hesaplandı
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Bakan Işıkhan duyurdu, tek tek hesaplandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını söyleyerek, "Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek, verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi. Öte yandan asgari ücret zammında olası senaryolar ortaya çıktı. Bunun yanında işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanması primleri, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylıklarında değişiklik yaşanacak.
30.11.2023 Ekonomi
Asgari ücrette rakamlar değişti! Büyük zam oranı ve rakamlar tek tek açıklandı
Asgari ücrette rakamlar değişti! Büyük zam oranı ve rakamlar tek tek açıklandı Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevzuat gereği 1 Aralık'ta çalışmalara başlayacak 'Asgari ücret 2024 yılında ne kadar olacak?' sorusunun cevabı merak ediliyor. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak. Öte yandan asgari ücret zammında olası senaryolar ortaya çıktı. Bunun yanında işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanması primleri, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylıklarında değişiklik yaşanacak.
30.11.2023 Ekonomi
Asgari ücrete büyük zam! İşsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı ve tüm aylıklar değişiyor
Asgari ücrete büyük zam! İşsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı ve tüm aylıklar değişiyor Ocak ayı yaklaşırken gözler yeni asgari ücret zammına çevrildi. 'Asgari ücret 2024 yılında ne kadar olacak?' sorusunun cevabı merak ediliyor. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak. Öte yandan asgari ücret zammında olası senaryolar ortaya çıktı. Bunun yanında işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanması primleri, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylıklarında değişiklik yaşanacak.
29.11.2023 Ekonomi
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor Asgari ücretli 7 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeye kısa bir süre kaldı. Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına başlayacak. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.
9.11.2023 Ekonomi
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak Otomotiv, beyaz eşya, sanayi ve demir çelik sektörünün her alanında görev yapan yaklaşık 160 bin metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde süreç devam ederken, işçilere güzel bir haber geldi. 196 işverene bağlı 400’ün üzerinde işyerini kapsayan ve Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yapılacak olan 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesinde ilk toplantı 26 Eylül’de yapılmıştı. Türkiye’nin özel sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesi için tarafların bir sonraki toplantılarının 10 Ekim’de yapılması beklenirken MESS, bu süreçte işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, tarihinde ilk kez çalışana avans ödenmesine karar verdi.
7.10.2023 Ekonomi
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. iki ayrı statüde sigortalı olarak çalışan bir kişinin her iki sigortalılıktaki yaşlılık aylığı bağlanma şartlarını ayrı ayrı yerine getirememesi durumunda bu hizmetlerin birleştirilmesi neticesinde emekli aylığına hak kazanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, 'Hizmet birleştirme yapılmadan sadece SSK, sadece Emekli Sandığı hizmetlerim dikkate alınarak emekli olmak istiyorum.' ibaresiyle başvur yapanların bu haktan yararlanmak istemediklerini belirtebileceğine vurgu yaptı.
4.10.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık Sigortası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlık sigortası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.