İşkur

İşkur

Son dakika İŞKUR haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İŞKUR ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İŞKUR haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşkur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işkur gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.394 işkur haberi bulunmuştur. Tüm işkur haberleri aşağıda listelenmiştir.
İŞKUR tehlikeyi açıklayıp en fazla eleman aranan meslekleri sıraladı
İŞKUR tehlikeyi açıklayıp en fazla eleman aranan meslekleri sıraladı İŞKUR, yılın ilk çeyreğine ilişkin açık iş, yani işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücü verilerini açıkladı. Buna göre, ülke genelinde en fazla açık iş imalat sektöründe oldu. Sektörde 110 bin 468 eleman açığı varken, bunu 90 bini aşkın açık ile toptan ve perakende ticaret ve 25 bin 631 kişilik açık ile inşaat sektörü izledi. Tüm açık işlerin yüzde 68.5’ini bu üç sektör oluşturdu. Bu durumun, üretimdeki ara eleman krizini de gözler önüne serdiği belirtildi.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
İŞKUR açıkladı! İşte Türkiye'nin en fazla istihdam açığı olan meslekleri
İŞKUR açıkladı! İşte Türkiye'nin en fazla istihdam açığı olan meslekleri İŞKUR tarafından yayımlanan İşgücü Piyasası Araştırmasına göre, 2023 yılında en çok imalat sektöründe işgücü ihtiyacı olduğu belirlendi.
13.04.2024 Ekonomi
Binlerce kişi için iş fırsatı! Başvurular internet üzerinden alınıyor, en çok eleman ihtiyacı olan sektörler belli oldu
Binlerce kişi için iş fırsatı! Başvurular internet üzerinden alınıyor, en çok eleman ihtiyacı olan sektörler belli oldu İş arayanları yakından ilgilendiriyor. Sektörler tek tek açıklandı. Birçok alanda eleman ihtiyacı bulunuyor. İnternet üzerinden açık iş pozisyonlarına başvuru yapmak mümkün. Açık iş istatikleri araştırması 1. çeyrek sonuçları yayımlandı. Araştırma sonucu 330 bin 325 açık iş tespit edildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
9.04.2024 Çalışma Hayatı
İş arayanlar dikkat! 330 bin eleman açığı var, başvurular internetten yapılıyor
İş arayanlar dikkat! 330 bin eleman açığı var, başvurular internetten yapılıyor Türkiye’de işsizlik oranı 9 yıl sonra tek haneye inmiş ve geçen yıl yüzde 9.4 olmuştu. Bir taraftan istihdam artıyor fakat diğer taraftan iş dünyası da sürekli ‘işçi bulamıyoruz’ diye dert yanıyor. İşkur’un araştırması iş dünyasının feryadını bir kez daha gözler önüne serdi. Başta imalat, inşaat ve perakende olmak üzere onlarca sektörde 330 bin işçi açığı var. En çok konfeksiyon (makineci) ve inşaat işçisiyle lojistik ve temizlik görevlisi aranıyor.
6.04.2024 Çalışma Hayatı
Bu sektörlerde çalışanlar işsiz kalmaz! İŞKUR duyurdu: Binlerce kişi işe yerleştirilecek, başvurular internetten...
Bu sektörlerde çalışanlar işsiz kalmaz! İŞKUR duyurdu: Binlerce kişi işe yerleştirilecek, başvurular internetten... İş arayanları yakından ilgilendiriyor. Sektörler tek tek açıklandı. Birçok alanda eleman ihtiyacı bulunuyor. İnternet üzerinden açık iş pozisyonlarına başvuru yapmak mümkün. Açık iş istatikleri araştırması 1. çeyrek sonuçları yayımlandı. Araştırma sonucu 330 bin 325 açık iş tespit edildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
5.04.2024 Çalışma Hayatı
Seçim bitti, alımlar başladı: 18 belediye bekçi, güvenlik, temizlik görevlisi alıyor! İŞKUR ekranı
Seçim bitti, alımlar başladı: 18 belediye bekçi, güvenlik, temizlik görevlisi alıyor! İŞKUR ekranı İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlara göre 18 farklı ilde belediyeler işçi alımına başlıyor. Seçimin bitişiyle birlikte belediyeler ve şirketler bünyelerinde temizlik işçisi, bekçi, güvenlik elemanları almaya başladı. Bu gelişme kamu ilanlarını takip edenler için bir fırsat doğurdu. KPSS şartsız ilanlara başvurmak için İŞKUR e şubeye giriş yapmak yeterli. İşte başvuru şartları ve detaylar...
3.04.2024 Çalışma Hayatı
İş başvurusu yapanlar dikkat! İŞKUR'un adını ve logosunu kullanıp tuzağa düşürüyorlar
İş başvurusu yapanlar dikkat! İŞKUR'un adını ve logosunu kullanıp tuzağa düşürüyorlar 'İŞKUR evde paketleme işi', 'evde ek iş fırsatı' adı altında sosyal medyadan reklamlar yapılıyor ve gönderiler paylaşıyorlar. Karşı tarafa ek iş amacıyla para gönderen vatandaşlar da var, kimlik bilgilerini verenler de... Son aylarda şikayetler gittikçe artmaya başladı. Peki parasını geri alamayan ve kimlik bilgilerini paylaşan kişiler ne yapabilir? Burada çok önemli bir detay göz ardı ediliyor. İşte kritik bilgiler...
30.03.2024 Gündem
BEKÇİ ALIMI: KPSS şartı yok, 18 yaş üstü herkes başvursun! Türkiye genelinde başvurular başladı
BEKÇİ ALIMI: KPSS şartı yok, 18 yaş üstü herkes başvursun! Türkiye genelinde başvurular başladı İş arayanların ilgiyle takip ettiği ilanların başında bekçi alımları geliyor. Özel sektörde inşaat bekçiliği ya da güvenlik alanında karıiyer yapmak isteyenler için büyük fırsat sunuyor. İŞKUR bu alanda ilerlemek isteyenlere kolaylık sunarak işveren ve işçi arasında köprü oluyor. KPSS şartı olmayan ve mülakatı da yapılmayan başvuru süreci adaylar için çok cazip.
27.03.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi kura çekimi sorgulama: 2024 İŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası ne zaman, saat kaçta yapılacak?
Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi kura çekimi sorgulama: 2024 İŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası ne zaman, saat kaçta yapılacak? Sağlık Bakanlığı tarafından İŞKUR yoluyla alınacak 8 bin işçi alımının kura çekimi ve sonuçları araştırılmaya başlandı. 23 Şubat ve 27 Şubat arasında başvuru yapan adaylar, ANKARA'DA noter huzurunda gerçekleştirilecek çekilişin ardından Sağlık Bakanlığı İŞKUR işçi alım kura sonuçlarında isimlerini görebilecekler. 2024 Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura sonuçları sorgulaması nasıl, nereden ve ne zaman yapılır?
18.03.2024 Çalışma Hayatı
Hastanelere hasta danışmanı: 31 Mart'a kadar alım devam ediyor: KPSS şartı yok, 18-60 yaş arası!
Hastanelere hasta danışmanı: 31 Mart'a kadar alım devam ediyor: KPSS şartı yok, 18-60 yaş arası! Sağlık sektöründe yer almak isteyenler İŞKUR üzerinden hasta danışmanı ilanlarına başvurmaya devame ediyor. Hastane personeli olmak isteyenlerin kaçırmayacağı bir fırsatta KPSS şartı yok, 18-60 yaş arasında olmak gerekiyor. İŞKUR ilanları üzerinden başvurular yapılabiliyor.
15.03.2024 Çalışma Hayatı
İŞKUR'dan 25 bin TL destek! Aylık 3 bin lira verilecek
İŞKUR'dan 25 bin TL destek! Aylık 3 bin lira verilecek İŞKUR, kadın istihdamı yapan şirketlere 25 bin lira destek vereceğini açıkladı. İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep edebilmektedir. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.
14.03.2024 Ekonomi
TYP işçilerine kadro verilecek mi, İŞKUR TYP işçilerine kadro gelecek mi 2024?
TYP işçilerine kadro verilecek mi, İŞKUR TYP işçilerine kadro gelecek mi 2024? İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) işçileri kendilerine kadro verilmesini bekliyor.  TYP ile çalışan işçiler, kadro beklentilerine devam ediyor. İşsiz olan vatandaşlara kamu kurumlarında 9 aylık dilimlerle çalışma imkanı tanıyan TYP kapsamında çalışan işçiler kadro ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Peki, TYP işçileri kadrolu olacak mı, İŞKU TYP işçilerine kadro gelecek mi?
9.03.2024 Çalışma Hayatı
İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2024? 8 bin işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2024? 8 bin işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alımı kurası ne zaman sorusunun yanıtı merak ediliyor. İŞKUR Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı başvuru tarihleri ve şartları hakkında araştırmalar da hızlandı. Mülakatsız Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek. İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2024?
5.03.2024 Gündem
Bakan Koca’dan personel alımı açıklaması: 8 bin personel alacağız
Bakan Koca’dan personel alımı açıklaması: 8 bin personel alacağız Sağlık atamaları ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık Bakanlığı’na 27 bin personel alımıyla ilgili ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler” dedi.
5.03.2024 Gündem
İlkokul mezunlarına inşaat- işyeri bekçi alımı: İlanlar İŞKUR'da yayınlandı! KPSS şartı yok, 18-55 yaş arasına...
İlkokul mezunlarına inşaat- işyeri bekçi alımı: İlanlar İŞKUR'da yayınlandı! KPSS şartı yok, 18-55 yaş arasına... Son zamanlarda çokça aranan inşaat ve işyeri bekçiliği alımı İŞKUR'da başladı. Yayınlanan ilanlarda adayların ilkokul mezunu olması yeterli olduğu ifade edildi. Günlük olarak güncellenen ilanlarda birçok meslekten ilan var. İstihdam sağlama ve işsizliğe çözüm olmada İŞKUR ön ayak olmaya devam ediyor. KPSS şartsız ilanlarda 18-55 yaş aralığında adaylar bekçi alımları için başvuru yapabiliyor.
24.02.2024 Çalışma Hayatı
Okullara temizlik personel alımı: KPSS şartı yok! İŞKUR 283 temizlik işçisi ilanı yayınladı. İl, İlçe Milli Eğitim duyurdu
Okullara temizlik personel alımı: KPSS şartı yok! İŞKUR 283 temizlik işçisi ilanı yayınladı. İl, İlçe Milli Eğitim duyurdu Okullara temizlik personel alımı Toplum Yararına Programlar kapsamında devam ediyor. İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilen bu programlarla büyük adım atılıyor. İlk ilan yayınlandı. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri adaylara duyurdu. Adayların başvuru şartları ve tarihi belli oldu.
23.02.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alınacak! İşte alım şartları ve detaylar...
Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alınacak! İşte alım şartları ve detaylar... Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 8 bin işçi alımı yapacak. Bakan Koca'dan da alımlarla ilgili bir açıklama geldi.
23.02.2024 Çalışma Hayatı
İŞKUR başvuru ekranını açtı: KPSS şartı olmadan hasta kabul-kayıt görevlisi alımı başladı! 18-56 yaş arası...
İŞKUR başvuru ekranını açtı: KPSS şartı olmadan hasta kabul-kayıt görevlisi alımı başladı! 18-56 yaş arası... Hastanelere KPSS şartsız personel alımı sürüyor. Özel sektördeki hastaneler bu alanda istihdam fırsatı sunuyor. Adaylar, İŞKUR başvuru ekranında sağlık sektörüne giriş yapabiliyor. Hasta kabul-kayıt görevlisi olarak hastanelerde çalışmak isteyen 18-56 yaş arası adaylar için detaylar haberimizde.
21.02.2024 Çalışma Hayatı
PTT şubelerinden alınıyor: İŞKUR'dan iş bulana 5600 TL karşılıksız nakit ödeme; Sadece 2 şartı var!
PTT şubelerinden alınıyor: İŞKUR'dan iş bulana 5600 TL karşılıksız nakit ödeme; Sadece 2 şartı var! Türkiye gelenlinde uygulanan sosyal yardım programları ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlara adeta can simidi oluyor. Bu programlardaki ödemeler asgari ücretin de artışıyla birlikte 5.660 TL'nin de üzerine çıkabiliyor. İş bulma sürecini kayıpsız atlatmak isteyen vatandaşlar için önemli bir yardım olarak öne çıkıyor.
19.02.2024 Ekonomi
Her başvuru kabul ediliyor! Hasta kabul kayıt görevlisi alımı başladı! Başvurular İŞKUR'dan yapılıyor: Şubat ayı sonunda bitiyor!
Her başvuru kabul ediliyor! Hasta kabul kayıt görevlisi alımı başladı! Başvurular İŞKUR'dan yapılıyor: Şubat ayı sonunda bitiyor! Hastanelerde hasta kabul kayıt görevlisi ve temizlik görevlisi pozisyonlarında personel alımına başlandı. İŞKUR'dan duyurulan iş fırsatında KPSS şartı yok. Her başvuru kabul ediliyor. İş arayışında olan vatandaşlar İŞKUR e şube'den kolayca başvuru yapıp süreci takip edebiliyor.
13.02.2024 Çalışma Hayatı
Personel alımı yapılacak! Başvurular İŞKUR üzerinden alıyor
Personel alımı yapılacak! Başvurular İŞKUR üzerinden alıyor 1500 kişi için istihdam fırsatı! Başvurular bugün başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1500 tarım işçisi alınacağını duyurdu.
13.02.2024 Ekonomi
Dolgun maaş + KPSS şartı yok + İlkokul mezunu olmak yetiyor! Bu ay huzurevlerine hasta bakıcı alımı başladı
Dolgun maaş + KPSS şartı yok + İlkokul mezunu olmak yetiyor! Bu ay huzurevlerine hasta bakıcı alımı başladı İş arayanlar için önemli bir ilan İŞKUR internet sitesinde yayınlandı. Huzurevi ve yaşlı bakım evlerinde KPSS şartsız hasta bakıcı alımı yapılacağı duyuruldu. Özellikle bu alanlarda çalışmak isteyenler için maaş da dolgun... Pek çok aday için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.
9.02.2024 Çalışma Hayatı
Öğrenciye, işsize günlük 719 lira harçlık veriliyor! İŞKUR'dan sadece 18-29 yaş aralığına destek
Öğrenciye, işsize günlük 719 lira harçlık veriliyor! İŞKUR'dan sadece 18-29 yaş aralığına destek İş gücü piyasasına yetiştirdiği eleman ve desteklerle önemli bir yeri olan İŞKUR işsiz bireylere yönelik ödemelerine devam ediyor. Meslek hayatına iyi bir giriş yapmak isteyen öğrencilere eğitim becerisi kazandıran programlar yürütüyor. Bunların başında da İŞKUR iş başı eğitim programı geliyor. Son dönemde asgari ücrette yaşanan artışla birlikte daha değerli hale gelen bu eğitimlere başvurular da devam ediyor.
8.02.2024 Çalışma Hayatı
KPSS şartsız bekçi alım ilanı İŞKUR'da yayınlandı! En az lise mezunu koşulu var: Başvurular online yapılabiliyor
KPSS şartsız bekçi alım ilanı İŞKUR'da yayınlandı! En az lise mezunu koşulu var: Başvurular online yapılabiliyor KPSS şartı olmadan bekçi alım ilanına başvurmak isteyenler için ilan İŞKUR'da yayınlandı. Bekçi alımlarına dair bilgiler paylaşıldı. Özel sektörün de artan güvenlik ihtiyacı sonrası yapılan alımlarda en az lise mezuunu olma koşulu var. Başvuruların online yapıldığı bekçi alımları için son tarih de belirlendi.
5.02.2024 Gündem
İŞKUR resmen duyurdu! Binlerce kişi işe yerleştirilecek, en çok personel aranan meslekler ise tek tek açıklandı
İŞKUR resmen duyurdu! Binlerce kişi işe yerleştirilecek, en çok personel aranan meslekler ise tek tek açıklandı İŞKUR'dan yeni açıklama geldi. İş arayan milyonları yakından ilgilendiriyor. Binlerce yeni personel alımı yapılacak. Türkiye İş Kurumu Aralık ayına ilişkin istatistikleri yayımladı. İşkur'un verilerine göre Aralık ayında İŞKUR aracılığıyla 83.407’si (%60,1) erkek, 55.482’si (%39,9) kadın olmak üzere 138.889 işe yerleştirildi. En çok iş açığı özel güvenlik sektöründe oluştu. İşte tüm detaylar...
10.01.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

İşkur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işkur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.