Sadaka

Sadaka

Son dakika sadaka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sadaka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sadaka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sadaka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sadaka gelişmeleri de dahil olmak üzere 395 sadaka haberi bulunmuştur. Tüm sadaka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle Müslümanlar teşrik tekbiri konusunu sorguluyor. Hz. Peygamber'in (s.a.s.) uyguladığı ibadetlerden biri olarak arefe gününden bayramın son gününe kadar sürer. Tekbirler farz namazlardan sonra getirilir ve bayramın son günü ikindi namazına kadar devam eder. Söz konusu bilgiler ışığında Ramazan Bayramı’nda teşrik tekbiri var mı, teşrik tekbiri Ramazan Bayramı'nda getirilir mi? Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Sorusuna yanıt aranıyor.
12.04.2024 Yaşam
Ramazan fitresi ne zaman verilir? Ramazan fitresi 2024 ne kadar, ramazan fitresi kime verilir?
Ramazan fitresi ne zaman verilir? Ramazan fitresi 2024 ne kadar, ramazan fitresi kime verilir? Ramazan-ı Şerif bu yıl 11 Mart'ta başlıyor. Müslümanlar oruç ibadetini yerine getirecek. Ramazan'da sorgulanan konulardan biri de fitre oldu. Halk arasında fitre olarak bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır) bedeli ile ne zaman verileceği sorgulanıyor. Peki, fıtır sadakası bayramın son gününe kadar verilebilir mi, Ramazan fitresi ne zaman verilir, kimlere verilir?
11.03.2024 Ramazan Haberleri
Sadece Ramazan ayında verilen vacip olan sadaka nedir? Sadece Ramazan ayında verilen sadaka çeşidi hangisidir?
Sadece Ramazan ayında verilen vacip olan sadaka nedir? Sadece Ramazan ayında verilen sadaka çeşidi hangisidir? Ramazan ayında verilen sadaka ne, sadece ramazan ayında verilen sadaka hangisidir? Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala, Müslümanlar’ın ibadetleri arasında yer alan Sadaka-i Fıtır için yapılan araştırmalar da arttı. İslam dinine göre, Ramazan Bayramı'nın birinci günü tan yerinin ağarmasıyla birlikte vacip olan Sadaka-i Fıtır, Ramazan ayı içinde de verilebiliyor.
7.03.2024 Ramazan
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlıkta evlat çok önemlidir. Evlatlarla ilgili pek çok hadis-i şerif bulunur. Bu hadis-i şeriflerde evladın korunup kollanması gerektiği ifade edilir. Evlatların hayırlıları ve hayırlı evlat olmak için yapılması gerekenler de bu hadislerde anlatılır. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri... İsraf etmek İslam dininde büyük günahlar arasında yer almaktadır. Müslümanlar tüketebilecekleri kadar gıda alarak bunları da israf etmemeliler. İsraf edilen her bir gıda maddesi büyük günah demektir. İsraf etmenin zararları ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. 
29.01.2024 Gündem
Yardımlaşma İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yardımlaşma İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Yardımlaşma İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yardımlaşma İle İlgili Hadisi Şerifleri... Yardımlaşmak, İslam toplumunda huzur ve mutluluğun hakim olması için önemlidir. Bu nedenle İslam dini Müslümanlara yardımlaşma, iyilik ve dayanışma emreder.
27.01.2024 Dini Bilgiler
Turgut Altınok: Bütün Ankara'nın hizmetkarı olacağız
Turgut Altınok: Bütün Ankara'nın hizmetkarı olacağız AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Bütün Ankara'nın hizmetkarı olacağız. Ankara'yı kucaklayacağız. Ankara'nın her köşesini eserlerle, hizmetlerle donatacağız" dedi.
27.01.2024 Gündem
Sadaka İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sadaka İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Sadaka İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sadaka İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlar için sadaka vermek oldukça önemlidir. Sadakanın kişileri her türlü musibetten ve kötülükten koruduğuna inanılmaktadır. Sadaka vermek ile ilgili pek çok hadis bulunur. Hadislerde ise sadaka vermenin önemi öğütlenmektedir. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Cimrilik genellikle eli sıkı olmak anlamına da gelir. Cimri insanlarla ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. İslam dininde genellikle hadisler sayesinde tavsiyelerde bulunulmaktadır. Hadislerde cimri insanların Allah'ın rahmetinden uzak olacakları düşünülür. Cimriliğin de zenginliği azaltan bir hastalık olarak da bilinir.
16.01.2024 Dini Bilgiler
Aile İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Aile İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Aile İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Aile İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam da Müslümanların uyması gereken pek çok kural öğütlenmiştir. Özellikle manevi konularda da bazı hadisler bulunur. Aile ile ilgili hadisler de ailenin ne kadar kutsal olduğunu anlatmaktadır. Hem toplumsal hem de dini açıdan aile oldukça önemli olmasıyla bilinir. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
Rüyada Kabak Çekirdeği Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kabak Çekirdeği Yemek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Kabak Çekirdeği Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kabak Çekirdeği Yemek Nasıl Yorumlanır? Rüyada kabak çekirdeği görmek genelde mal ve mülk üzerinden anlamlandırılan bir rüya olmaktadır. Rüya sahibi iş hayatında önemli başarılara imza atacak ve maddi kazancını da mala ve mülke çevirecektir.
12.01.2024 Eğitim
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Zekat ismin beş şartından biridir ve bu nedenle her Müslüman tarafından bilinmesi gerekir. Dinen zenginlik ölçüsü olarak görülen mallara sahip olanların belli kişilere vermesi gereken miktar zekattır.
14.12.2023 Dini Bilgiler
26 Eylül kandil mi? 26 Eylül'de ne kandili var?
26 Eylül kandil mi? 26 Eylül'de ne kandili var? 26 Eylül kandil mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Müslümanların büyük önem verdiği kandil günlerinde eller semaya açılıp dualar ediliyor. Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında geliyor. En güzel dileklerde bulunan Mevlid Kandili için de geri sayım başladı. Peki Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimi...
24.09.2023 Gündem
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir?
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir? Tayyab, Türkiye'nin ilk İslami kartı mottosuyla kullanıma sunuldu. Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı. Peki, Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin? Tayyab kurucusu kim? Tayyab İslami kart nasıl alınır, Tayyab Kart özellikleri nedir?
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri Yusuf Suresi genel olarak Hz. Yusuf'un hayatını konu alan Kuran'ın 12'inci suresidir. 111 ayetten oluşan bu surenin ilk 3 ayeti Medine'de ve geri kalanı ise Mekke'de indirilmiştir. Sure adını o zamanlar peygamber olan Yusuf'tan almıştır. Onun hayatı boyunca karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ve bunlara ne denli sabrettiği asıl anlatılmak istenen konu, alınması gereken bir öğüt niteliğindedir. Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki, Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Yusuf Suresi kaç ayet, kaç sayfa? Yusuf Suresi meali nedir? İşte Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri Tevbe suresi başında besmele olmayan tek sure olması nedeniyle diğer surelerden ayrılmaktadır. İki ayeti hariç Medine döneminde nazil olduğu bilinir. 129 ayetten oluşan Tevbe suresi, adını 117. ve 118. ayetlerde geçen tevbe kavramından alır. Bazı bilginler surenin başında besmele yazılmamış olmasını bir önceki surenin devamı olarak açıklamaktadır.
4.05.2023 Sureler
Fıtır sadakası ne zaman verilir, fitre kimlere verilir ya da verilmez? Fitre bayramdan sonra verilir mi, fıtır sadakası bayramın son gününe kadar verilebilir mi?
Fıtır sadakası ne zaman verilir, fitre kimlere verilir ya da verilmez? Fitre bayramdan sonra verilir mi, fıtır sadakası bayramın son gününe kadar verilebilir mi? Ramazan Bayramı için gün sayılırken sadaka verecek olan vatandaşlar arama motorlarına yönelerek fıtır sadakasına yönelik araştırmalara başladı. Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması, böylece bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır. Peki, Fitre bayramdan sonra verilir mi, fıtır sadakası bayramın son gününe kadar verilebilir mi? Fıtır sadakası ne zaman verilir, fitre kimlere verilir?
18.04.2023 Gündem
Kadir geceniz mübarek olsun mesajları ve kadir gecesi sözleri! Kısa uzun seçenekli hadisli ayetli yeni anlamlı en güzel resimli kadir gecesi mesajları!
Kadir geceniz mübarek olsun mesajları ve kadir gecesi sözleri! Kısa uzun seçenekli hadisli ayetli yeni anlamlı en güzel resimli kadir gecesi mesajları! Kadir gecesi mesajları ve sözleri birbirlerinin kadir gecesini kutlamak isteyenler tarafından araştırılıyor. Kadir Gecesi, İslam dininde önemli bir gecedir ve Ramazan ayının son 10 günü içerisinde yer almaktadır. Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başladığına inanılır ve bu nedenle Müslümanlar için oldukça kutsal bir gecedir. Kadir Gecesi, ibadet etmek, dua etmek, sadaka vermek ve Kur'an-ı Kerim okumak gibi ibadetlerle geçirilir. Bu geceyi ibadet ederek geçirmek, büyük sevaplar kazandırdığına inanılır. İşte Kadir geceniz mübarek olsun mesajları ile Kısa uzun seçenekli hadisli ayetli yeni anlamlı en güzel resimli kadir gecesi sözleri…
17.04.2023 Gündem
Parfüm orucu bozar mı? Parfüm sıkmak, koklamak orucu bozar mı, oruç parfüm sıkınca oruç bozulur mu, kaza gerektirir mi?
Parfüm orucu bozar mı? Parfüm sıkmak, koklamak orucu bozar mı, oruç parfüm sıkınca oruç bozulur mu, kaza gerektirir mi? Parfüm sıkmak orucu bozar mı, parfüm kokusu orucu bozar mı? Ramazan ayı, gece imsak saatinde yapılan sahur ve bugün tutulan oruç ile başladı. Ramazan ayı boyunca oruç tutmak, ibadet etmek, sadaka vermek ve manevi bir temizlik yapmak İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla parfüm sıkmanın orucu bozup bozmadığı araştırılmaya başlandı.
23.03.2023 Ramazan Haberleri
Zekat hesaplama 2023! Zekat nasıl hesaplanır, fitreyle farkı nedir? Kimler zekat vermeli, zekat kimlere farz, zekat verilecek kişiler kim?
Zekat hesaplama 2023! Zekat nasıl hesaplanır, fitreyle farkı nedir? Kimler zekat vermeli, zekat kimlere farz, zekat verilecek kişiler kim? Ramazan ayına girilmesiyle, zekat ile ilgili aramalar da yoğunlaştı. Bereket ve çoğaltma anlamına gelen zekat namaz gibi zorunlu bir ibadettir. Zekat nasıl hesaplanır, fitreyle farkı nedir? Kimler zekat vermeli, zekat kimlere farz, zekat verilecek kişiler kim?
21.03.2023 Ramazan Haberleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ahzab Suresi, din alimleri ve Müslümanlar tarafından tefsir konuların üzerinde çalışma yapılmış konuların başında yer almaktadır. Ahzab suresinin bazı ayetlerinde emanet kavramı ve emanete rivayet gibi birçok konunun detaylı ile yardımcı olmaya çalıştığı görülmektedir. Emanet kavramı oldukça önemi olan, dikkat edilmesi gerekilen kavramların arasında yer almaktadır.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Güneş tutulması duası! Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir?
Güneş tutulması duası! Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir? Güneş tutulması duaları hakkında yapılan aramalar arttı. Resûlllah Güneş tutulmasında Küsûf namazı kıldırmış, Güneş açıldıktan sonra da ashabına şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz güneş ve ay Allahu Teala'nın ayetlerinden iki ayettir. Bir kimsenin ölümü veya doğması yüzünden tutulmazlar. Bunu görünce Allah'a dua edin, Namaz kılın ve Sadaka verin!”  Peki, Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir?
25.10.2022 Gündem
Küsuf namazı nasıl kılınır, ne okunur? Güneş tutulması namazı kaç rekattır, ne zaman? Güneş tutulmasında ne yapılır? Tutulma zamanı kılınan Küsuf namazı
Küsuf namazı nasıl kılınır, ne okunur? Güneş tutulması namazı kaç rekattır, ne zaman? Güneş tutulmasında ne yapılır? Tutulma zamanı kılınan Küsuf namazı Küsuf güneş tutulması namazı nasıl kılınır, ne zaman ve kaç rekattır? 25 Ekim Güneş tutulması nedeniyle Küsuf namazı kılınışı detayları sorgulanıyor. Türkiye'den de gözlemlenecek güneş tutulmasında namaz kılmak, dua etmek isteyen vatandaşlar Küsuf namazı için detayları araştırıyor. Peki, Güneş tutulması namazı nasıl kılınır, Küsuf namazı nedir? İşte Küsuf namazı kılınışı, zamanı ve rekatı…
25.10.2022 Gündem
Safer ayı son çarşamba namazı ne zaman, nasıl kılınır? Safer ayı son çarşambası yapılacak ibadetler nelerdir, okunacak dua nedir?
Safer ayı son çarşamba namazı ne zaman, nasıl kılınır? Safer ayı son çarşambası yapılacak ibadetler nelerdir, okunacak dua nedir? Safer ayı son çarşambası namazı, okunacak dualar ve yapılacak ibadetler merak ediliyor. Diyanet takvimine göre Safer ayı bu sene 28 Ağustos 2022 tarihinde başladı, 26 Eylül tarihinde sona eriyor. Safer ayının bitmesine az bir süre kala Safer ayının son çarşambası araştırılmaya başladı. Peki, Safer ayı son çarşamba namazı ne zaman, nasıl kılınır? Safer ayı son çarşambası yapılacak ibadetler nelerdir, okunacak dua nedir?
21.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sadaka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sadaka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.