Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi kapsıyor! Resmen değişti, hesaplar...
Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi kapsıyor! Resmen değişti, hesaplar... Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti. Kur korumalı mevduat sisteminde yeni bir karar alındı. Merkez Bankası iki önemli değişimi duyurdu. Kur korumalı mevduatta şirketlerin ilk vade dilimi 6 ay olarak belirlenmişti. Yeni düzenlemeyle artık şirketlerin de 3 ay vade ile hesap açabilmesine imkan sağlandı. İkinci değişiklik ise kur korumalı mevduata dahil olan hesapların vade bitiminde yenilenmesiyle ilgili maddede yapıldı. Merkez Bankası tarafından bu uygulama kapsamında açılan Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına vade sonunda yenilenme imkanı tanınacak. Yenilenen hesap ilk açılışta dönüşümü yapılan döviz tutarı ve dönüşüm kuru üzerinden destekten yararlanmaya devam edecek.
7.03.2022 Ekonomi
MEB'den son dakika kararı! Tüm okullarda değişti, öğrenciler artık...
MEB'den son dakika kararı! Tüm okullarda değişti, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Özel okullarla ilgili flaş karar. İlkokul, ortaokul ve liseler de dahil. Özel okul devlet desteği tutarları resmen belli oldu. İşte haberin detayları...
19.11.2021 Eğitim
Kimliklerde yeni dönem! Resmen değişti ve başladı, tüm Türkiye'de artık...
Kimliklerde yeni dönem! Resmen değişti ve başladı, tüm Türkiye'de artık... Kimliklerde yeni dönem başladı. Resmen değişti. Tüm Türkiye'de yapılacak. Herkesi ilgilendiriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini, böylece kimlik kartlarının güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabileceğini bildirdi.
15.10.2021 Ekonomi