Gazete Vatan Logo

Elektrik faturası son ödeme günü ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı ve belli oldu...

EPDK'dan elektrik piyasası ile ilgili son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve resmen değiştirildi. Şartlar belli oldu. Faturaların son ödeme gününe ilişkin düzenleme yapılarak yeni bir madde eklendi. Organize toptan elektrik piyasalarında faaliyet gösteren piyasa katılımcıları için ek teminatların yeniden hesaplanmasına ilişkin şartlar açıklandı. İşte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı...

Elektrik faturası son ödeme günü ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı ve belli oldu...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), Teminat Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslarla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemede teminat usul ve esaslarında değişiklik yapılarak yeni madde eklendi. Fatura son ödeme günü saat 16.40'tan sonra ilgili fatura dönemine ilişkin ek teminat kaleminde günlük olarak hesaplanan tutarların dikkate alınmaması halinde, ek teminat tutarı azalacak piyasa katılımcıları için ilgili teminat kalemi yeniden hesaplanacak.

Ek teminatı güncellenen piyasa katılımcılarının sunmaları gereken toplam teminat tutarlarına ilişkin olarak ilgili piyasa katılımcıları ve katılımcı bazında merkezi uzlaştırma kuruluşu saat 17.00'a kadar bilgilendirilecek.

Aynı usul ve esaslarda yer alan '17.00' ifadesi '16.40' olarak değiştirildi.

RESMİ GAZETE KARARI