Pedagog

Pedagog

Son dakika pedagog haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pedagog ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pedagog haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pedagog

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pedagog gelişmeleri de dahil olmak üzere 511 pedagog haberi bulunmuştur. Tüm pedagog haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taş Kağıt Makas'ta gündem oldu: Bu dünyada babasını kaybetmiş bir çocuktan daha güçlü hiç kimse olamaz
Taş Kağıt Makas'ta gündem oldu: Bu dünyada babasını kaybetmiş bir çocuktan daha güçlü hiç kimse olamaz “Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” Alzheimer hastası babasını cezaevinden kurtarmaya çalışan Umut’un (Ekin Koç) hikayesini izleyici ile buluştururken; babaların çocuklarıyla kurdukları ilişkiler ile de konuşuluyor. “Bu dünyada hiç kimse babası ölmüş bir çocuk kadar kuvvetli olamaz” cümlesi ile gündem olan dizi babanın çocuğunun hayatındaki rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.
26.03.2024 Magazin
Cinsel istismarda bulundu! 196 yıl hapis istendi
Cinsel istismarda bulundu! 196 yıl hapis istendi İstanbul Bağcılar’da sucu dükkânı işleten Metin Şenay, süngerle kaplayarak ses izolasyonu sağladığı dükkânındaki bir odada çocuklara cinsel istismarda bulunduğu ve o anları kayıt altına aldığı gerekçesiyle tutuklanan 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’a 196 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise '2 çocuğumuz 17.11.2023 tarihinden itibaren devlet korumasında bulunmakta' dedi.
21.03.2024 Gündem
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar Bursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattığını belirterek, "Ağzını koli bandıyla bantlayıp, ellerini arkadan bağlayarak, soğukta balkondaki sandalyeye oturtup kafasından 5 litre su dökmüşler. Kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar. Saçlarını çekerek koparıp, üzerine idrar atmışlar. Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı" dedi.
8.02.2024 Gündem
Velayetindeki hasta oğlu babasına gitmek istemeyince 6 gün hapis cezası aldı
Velayetindeki hasta oğlu babasına gitmek istemeyince 6 gün hapis cezası aldı Antalya’da yaşayan Nergiz A. (41), velayeti kendisinde olan diyabet hastası oğlu K. A.’nın (9) iki hafta sonu babasına gitmemesi üzerine yapılan şikayet nedeniyle 6 gün hapis cezasına çarptırıldı. Nergiz A. çocuğunun hastalığı yüzünden babasına gitmek istemediğini söyledi.
17.01.2024 Gündem
Çocuğunuz sürekli onay almaya çalışıyorsa dikkat! Bir uzman desteği gerekebilir
Çocuğunuz sürekli onay almaya çalışıyorsa dikkat! Bir uzman desteği gerekebilir Sağlıklı, başarılı, kendine güvenen, sorumluluk sahibi ve saygılı bir çocuk yetiştirmek her ebeveynin çocuk yapmaya karar verdiğinde temel hedefleri arasında yer alır. Çocuk dünyaya gelir ama bazen işler yolunda gitmeyebilir, siz özgüveni yüksek bir çocuk yetiştirmeye çalışırken çocuğunuz “sürekli onay bekleyen biri” haline gelebilir. Bu durum fark edilmezse ve zamanında anlaşılmazsa çocuğun sürekli olarak başkalarının onayını arayarak davrandığı durumlar, gelecekte hem iş hayatına hem de özel hayatına yansıyabilir. Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek de bunun önüne geçebilmek için çocuğun başkaları tarafından takdir edilmediği durumlarda üzüldüğünü ve değersiz hissettiğini gözlemleyen ebevenylerin öncelikle çocuğun neden sürekli onay aradığını anlamaya çalışmaları gerektiğini belirtti ve durumun ciddi bir sorun haline gelmesi durumunda uzman desteği alınmasını önerdi.
3.09.2023 Sağlık
Tuzla'da 5 gün önce kaybolan genç kız bulundu! 8 kişi gözaltına alındı, korkunç detaylar ortaya çıktı
Tuzla'da 5 gün önce kaybolan genç kız bulundu! 8 kişi gözaltına alındı, korkunç detaylar ortaya çıktı Tuzla'da 2 Temmuz'da kaybolan zihinsel engelli 18 yaşındaki Elif Zehra İ. Gebze'de bulundu. Elif Zehra İ.'nin kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada ise 8 kişi gözaltına alındı. 5 gündür kızını arayan anne Gülten Bozkızıl, "Çocuğumun üzerinde sigara söndürülmüş. Vücudunun bazı yerlerinde çizikler var. Ekipler eve baskın yaptığında benim kızım yatak odasında oturmuş şekilde duruyordu" dedi.
7.07.2023 Gündem
İğrenç anlar kameralara yansıdı! Vatandaşlar hemen yakalanmasını istiyor
İğrenç anlar kameralara yansıdı! Vatandaşlar hemen yakalanmasını istiyor Mardin'in Nusaybin ilçesinde ekmek almaya giden 13 yaşındaki kız çocuğunu takip ederek yolunu kesen, para karşılında ‘evcilik oyunu’ oynamayı teklif eden ve güvenlik kameralarına yansıyan taciz şüphelisi, polis tarafından aranıyor.
7.07.2023 Yaşam
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
3.07.2023 Sağlık
‘Çocuk gelin’ ailesine teslim edildi! Gözaltına alınanlar serbest
‘Çocuk gelin’ ailesine teslim edildi! Gözaltına alınanlar serbest Diyarbakır'da, bir düğün salonunda ‘çocuk gelin’ olduğu ihbarıyla polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 5 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Çocuk gelin G.G.(15) ise ailesine teslim edildi.
1.05.2023 Yaşam
İnsan psikolojisini yıkıma uğratan doğal afet: Deprem
İnsan psikolojisini yıkıma uğratan doğal afet: Deprem Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'yi yasa boğan depremde binlerce kişi hayatını kaybetti. Deprem, şehirlerde yıkımlara neden olurken insan psikolojisini de yıkıma uğratıyor. Peki depremin travmatik etkisinden nasıl kurtulabiliriz? Normal hayata dönüşte nasıl bir yol izleyeceğiz? Çocukları bu durumdan nasıl koruruz? İşte detaylar...
11.02.2023 Gündem
Kreşte istismar iddiası mahkemeye taşındı
Kreşte istismar iddiası mahkemeye taşındı Kocaeli'nde kreşte çalışan servis şoförünün 6 yaşındaki çocuğa istismar uyguladığı iddiası mahkemeye taşındı. Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen sanık, "Çocuğu sevmekten öte başka kabahatim yok. Bana neden bu yapıldı? İnsan için kaldırılacak durum değil. Oradaki çocuklar benim için melek" dedi.
5.02.2023 Yaşam
Emre Aşık ve Yağmur Sarnıç mahkemede karşı karşıya! 'Aynı havayı solumaktan rahatsızım'
Emre Aşık ve Yağmur Sarnıç mahkemede karşı karşıya! 'Aynı havayı solumaktan rahatsızım' Bir televizyon programında 3 yıl önce eski eşi Emre Aşık ve avukatına söylediği sözler nedeniyle "hakaret" ve "tehdit" suçlarından toplamda 6 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Yağmur Sarnıç, "Sözlerde hakaret yoktur, hayatın olağan akışına aykırıdır." dedi. Emre Aşık ise ifadesinde, "Ben sanıkla kesinlikle sulh olmak istemiyorum. Karşı tarafla aynı yerde olmaktan ve aynı havayı solumaktan bile rahatsızım" diye konuştu.
18.01.2023 Magazin
Her şeyi annelerine anlattılar! Kız ve erkek kardeşini istismar etti
Her şeyi annelerine anlattılar! Kız ve erkek kardeşini istismar etti Diyarbakır'da 15 yaşındaki üvey kız kardeşini taciz edip, 14 yaşındaki üvey erkek kardeşine cinsel istismarda bulunan Emin Ö. (24), annenin şikayetiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24.12.2022 Yaşam
Adalet Bakanlığı sosyal çalışmacı alımı! 222 sosyal çalışmacı alımı şartları nelerdir, Adalet Bakanlığı sosyal çalışmacı alımı başvurusu nasıl yapılır?
Adalet Bakanlığı sosyal çalışmacı alımı! 222 sosyal çalışmacı alımı şartları nelerdir, Adalet Bakanlığı sosyal çalışmacı alımı başvurusu nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı sosyal çalışmacı alımı bakanlığın personel alımı ilanının yayınlanmasıyla gündeme geldi. Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 132 psikolog, 52 pedagog ve 222 sosyal çalışmacı kadrosuna sözlü sınav sonucuna göre toplam 406 personel alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları 05 Aralık 2022 tarihinde başlayacak, 16 Aralık 2022 tarihinde saat 23:59:59’da sona erecek. Peki, Adalet Bakanlığı sosyal çalışmacı alımı başvurusu nasıl yapılır, 222 sosyal çalışmacı alımı şartları nelerdir?
30.11.2022 Personel Alımı
Adalet Bakanlığı 406 personel alacak! İşte psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı alımı başvuru şartları!
Adalet Bakanlığı 406 personel alacak! İşte psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı alımı başvuru şartları! Adalet Bakanlığı duyurdu! Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 132 psikolog, 52 pedagog ve 222 sosyal çalışmacı olmak üzere 406 personel alımı yapılacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı alım başvuru şartları!
6.12.2022 Personel Alımı
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
5.11.2022 Sağlık
17 yaşındaki oğlu yaptı, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı! 'Git anneni 2 bacağından da vur'
17 yaşındaki oğlu yaptı, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı! 'Git anneni 2 bacağından da vur' Adana’dan Diyarbakır’a gelen oğlu Y.T. (17) tarafından pompalı tüfekle vurulan Hediye T. (36), ayaklarının kangren olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Yürümek istiyorum. Bacağıma bir çare bulsunlar. Bir de çocuğumu istiyorum, başka bir şey istemiyorum" dedi. Hediye T., oğlunun, ayrıldığı eşinin dolduruşuna geldiğini ileri sürerek, "Oğlum beni çok sever. Çocuğumu artık öyle bir şekilde dolduruşa getirdi ki bana düşman kesildi" diye konuştu.
30.09.2022 Yaşam
Kedi bahanesiyle evine çağırdığı çocuğa istismarda bulundu
Kedi bahanesiyle evine çağırdığı çocuğa istismarda bulundu Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, sokakta kedileri seven iki kardeşi, "Gelin size et vereyim, kedileri beslersiniz" diyerek eve çağıran, 7 yaşındaki kız çocuğunu evde tutup, 8 yaşındaki ağabeyini ise kedilere bakması için dışarı gönderen Mustafa S. (60), kıyafetlerini çıkardığı çocuğun cep telefonuyla görüntüsünü çekti. Mustafa S. çocuğun annesinin evine gelmesiyle yarı çıplak vaziyette kapıyı açınca mahalleli linç girişiminde bulundu. Gözaltına alınan Mustafa S. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
4.09.2022 Yaşam
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat!
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat! Koruyucu ve önleyici tedaviyle önüne geçilebilen kötü ve zararlı ağız alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunan Pedodonti Uzmanı Dt. Zeynep Başak Yılmaz, “Çocuklar, dişlerine ve ağız içi yumuşak dokularına kalıcı ya da geçici zararlar verebilecek bir takım kötü alışkanlıklara sahip olabilirler. Özellikle bebeklikte parmak emme, tırnak yeme, biberon ve emziğin uzun süre kullanımı, ileride büyük sorunlara yol açabilecek ortodontik problemleri beraberinde getirebilir” dedi.
30.08.2022 Sağlık
İğrenç olayda flaş gelişme! ‘Verilen cezayı az buluyoruz’ deyip duyurdu
İğrenç olayda flaş gelişme! ‘Verilen cezayı az buluyoruz’ deyip duyurdu Antalya’nın Serik ilçesinde o dönem 14 yaşında olan kızı M.B.'ye (16) cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan İbrahim B. (48), 30 yıl hapse çarptırıldı.
23.08.2022 Yaşam
Yengesini öldüren 14 yaşındaki cinayet şüphelisi yakalandı
Yengesini öldüren 14 yaşındaki cinayet şüphelisi yakalandı Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, yengesi Ülkü Akın'ı (60) av tüfeğiyle vurarak öldürüp kaçan 14 yaşındaki S.A., Çan ilçesinde yakalandı. Jandarmadaki ifadesinde yengesini kazayla öldürdüğünü söyleyen S.A., adliyeye sevk edildi.
22.08.2022 Yaşam
Çocukların tuvalet eğitiminde nelere dikkat edilmelidir?
Çocukların tuvalet eğitiminde nelere dikkat edilmelidir? Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek Karataş, ebeveynlerin çocuklarının tuvalet eğitimi sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
27.07.2022 Sağlık
Çocuklarda oyun bağımlılığı olmaması için 4 önemli kural
Çocuklarda oyun bağımlılığı olmaması için 4 önemli kural Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek Karataş, çocuklarda oyun bağımlılığının nedenlerini ve bağımlılığın oluşmaması için neler yapılabileceğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
27.07.2022 Sağlık
Çöp evde kilitli bulunan çocuğun annesi konuştu! Bursa çöp ev olayı nedir, 9 yaşındaki Cem Muhammed’in sağlık durumu nasıl, annesi ne dedi?
Çöp evde kilitli bulunan çocuğun annesi konuştu! Bursa çöp ev olayı nedir, 9 yaşındaki Cem Muhammed’in sağlık durumu nasıl, annesi ne dedi? Bursa'da kirasını ödemediği için icra takibi başlatılan Kamuran Pınar A.'nın oturduğu eve giden ekipler bir odada kilitli 9 yaşında bir çocuk buldu. Türkiye’yi derinden sarsan olayın detayları sorgulanırken, çocuğun annesi ilk kez konuştu. Cem Muhammed A., Antalya'da yaşayan annesi Yasemin A.'ya teslim edilmesinin ardından yapılan araştırma sonrası, annesinden alınarak Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.
25.07.2022 Yaşam
Yatılı kursta iğrenç olay! Öğrencilere istismar ve işkence
Yatılı kursta iğrenç olay! Öğrencilere istismar ve işkence Erzurum'da, Hacı Bahattin Evgi Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda 14 çocuğa işkence ettikleri öne sürülen kurs müdürü ile hizmetlinin yargılanmasına başlandı. Haklarında her çocuk için 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istenen müdür Nuhi Karababa ve hizmetli Uğur Güngör hakkında, ilk duruşmada tutuklama kararı verildi.
5.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Pedagog ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pedagog haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.