Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor Kamu ve özel kurumlarda sahte kimlikle yapılan işlemler, doğrulama cihazları sayesinde başlamadan tespit edilecek. 81 ildeki tapu müdürlükleri, noterlik ve bankalarda kullanılan cihaz, çipli kimlik kartı ve kişinin parmak izlerini İçişleri Bakanlığı, Nüfus Müdürlüğü veri tabanındaki bilgileriyle eşleştirip doğru kişi olup olmadığını sorguluyor. Kimliğin sahte olduğu anlaşıldığında şüpheli kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.
22.01.2024 Gündem
Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: Tüm iş ve işlemler kayıt altındadır
Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: Tüm iş ve işlemler kayıt altındadır Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşlık işlemlerinin usulüne uygun yapılmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, tüm iş ve işlemlerin kayıt altında alındığını açıkladı.
22.06.2022 Gündem
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir geçerliliği olmadığı duyuruldu. Pandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı. Yabancıya konut satışına da değinen Adlı her isteyenin gayrimenkul almasının mümkün olmadığının altını çizerek, bir kişinin Türkiye'den ev ya da arsa alması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
18.05.2022 Ekonomi
ALO 199’a, En İyi Çağrı Merkezi Ödülü!
ALO 199’a, En İyi Çağrı Merkezi Ödülü! Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) Çağrı Merkezi ALO 199, 80’den fazla ülkeden 2.000 şirketin katıldığı çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en büyük organizasyonu olan ContactCenterWorld.comun (CCW) gerçekleştirdiği EMEA (Avrupa- Orta Doğu ve Afrika) bölge finallerinde, En İyi Çağrı Merkezi kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı. Böylece, NVİGM Çağrı Merkezi ALO 199 Contact Center World Events’in online olarak düzenlenecek olan dünya finallerinde En İyi Çağrı Merkezi kategorisinde EMEA bölgesini temsil etme hakkını kazandı.
3.10.2021 Gündem
YKS'ye girecek herkesi kapsıyor! Saatler belli oldu...
YKS'ye girecek herkesi kapsıyor! Saatler belli oldu... YKS'ye girecek milyonlarca kişi bekliyordu. Ve yeni açıklama geldi saatler belli oldu. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YKS'ye girecek olan öğrencilerin T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde açık bulundurulacak. Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü saatleri gerekli belgeleri duyurdu.
13.05.2020 Eğitim
İçişleri Bakanlığı bilişim personeli alımı yapacak!
İçişleri Bakanlığı bilişim personeli alımı yapacak! İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yazılı ve sözlü sınavla 8 sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirecek.
30.09.2019 Personel Alımı
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Güven'den "ölü, hayali seçmen" iddialarına yanıt
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Güven'den "ölü, hayali seçmen" iddialarına yanıt Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Güven, "Bugün itibarıyla Türkiye'de mevcut seçmen sayısı 57 milyon 93 bin 985." dedi.
22.01.2019 Siyaset
Ankara'da FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var
Ankara'da FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü FETÖ operasyonu başlattı.
29.09.2021 Gündem
Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılıyor?
Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılıyor? Ehliyet yenileme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Yılbaşından itibaren farklı bir tarife uygulanacağı dedikoduları dolaşan ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılıyor? İşte ehliyet yenileme işlemlerine dair merak edilen tüm soruların yanıtları...
29.09.2021 Gündem
E Devlet Girişi İle Adres Değişikliği Bildirimi
E Devlet Girişi İle Adres Değişikliği Bildirimi E Devlet girişi ile hangi hizmetlerden yararlanılabilir? E Devlet girişi sonrasında hizmetlere nasıl ulaşılır? E Devlet adres değişikliği ile ilgili detaylar haberimizde.
29.09.2021 Gündem
Bebekler fişlendi mi?
Bebekler fişlendi mi? Aileleri şoke eden sorular
8.02.2013 Yaşam
Mezunların yetim maaşı kesilecek!
Mezunların yetim maaşı kesilecek! Mezun olduğu halde yetim maaşı alan öğrenciyi üniversite ele verecek
29.09.2021 Gündem
Çocuklarına ünlülerin  isimlerini verdi! Quaresma Azad ile Anne Marie'den sonra Vargas..
Çocuklarına ünlülerin isimlerini verdi! Quaresma Azad ile Anne Marie'den sonra Vargas.. Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Ferit Köşk Mahallesi’nde elektrik akımına kapılması sonucu sol gözünü kaybetmesi sonucunda profesyonel futbolcu hayali yarıda kalan Veysi Çevik, 2017’de dünyaya gelen oğluna Beşiktaş’ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma’yı 22 Nisan’da doğan kızına da Fenerbahçeli milli voleybolcu Melissa Teresa Vargas’ın ismini verdi. Çevik, “Ben profesyonel olamadım, inşallah onlar olur” dedi.
6.05.2024 Gündem
ALES/ 1 ne zaman 2024? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor, ALES sınav giriş belgesi nereden alınır?
ALES/ 1 ne zaman 2024? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor, ALES sınav giriş belgesi nereden alınır? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/1) başvuran adaylar Sınava Giriş Belgesi’ni, 04 Nisan 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren almaya başladı. 21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024-ALES/1 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak Peki, 2024 ALES/1 saat kaçta? ALES/1 sınav giriş belgesi nasıl alınır? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor?
19.04.2024 Yaşam
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara çağrıda bulundu. GİB, "Kira Bildirim Formu"nu doldurun dedi.
20.02.2024 Ekonomi
Kimlik yenilemede son tarih ne zaman? Nüfus cüzdanınızı yenilemek için son gün 31 Aralık mı, kimlik yenileme süresi ne zaman bitiyor?
Kimlik yenilemede son tarih ne zaman? Nüfus cüzdanınızı yenilemek için son gün 31 Aralık mı, kimlik yenileme süresi ne zaman bitiyor? Kimliğini değiştirip çipli kimlik kartlarını almak isteyen vatandaşlar kimlik yenileme için bir süre sınırı olup olmadığını yılın bitmesine yakın araştırıyor. Vatandaşlar hem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web sayfasından hem de ALO 199 hattından kimlik değiştirme randevusu alabiliyor. Peki, Kimlik yenilemede son tarih ne zaman? Kimlik yenileme süresi ne zaman bitiyor, en son ne zaman? Kimlik yenileme için gerekli olan evraklar ne?
22.12.2023 Gündem
Yurt içi seçmen listeleri 4 Ocak'ta askıda olacak
Yurt içi seçmen listeleri 4 Ocak'ta askıda olacak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Yurt İçi Seçmen Kütüğü'nün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.12.2023 Gündem
Zümra ne demek, Kuran’da geçiyor mu, hangi dil? Zümra isminin anlamı nedir?
Zümra ne demek, Kuran’da geçiyor mu, hangi dil? Zümra isminin anlamı nedir? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 2022'de 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edildi. 15 bin 836 ikiz, 373 üçüz, 7 dördüz ve 1 beşiz doğum gerçekleşti. Kız bebeklerde Zeynep, Defne ve Asel isimlerini sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin takip etti. Peki, Zümra ne demek, Zümra isminin anlamı nedir? Kuran’da Zümra geçiyor mu, kökeni ne?
8.08.2023 Gündem
YKS ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2023? ÖSYM aday şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS AİS ile aday şifresi alma
YKS ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2023? ÖSYM aday şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS AİS ile aday şifresi alma YKS aday şifresi nasıl alınır, ÖSYM AİS şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS sonuçları açıklandı. 3,5 milyondan fazla üniversite adayının merakla beklediği ÖSYM sonuçların erişime açıldığını duyurdu. Ön lisans, lisans ve lisansüstü yapılan tüm ulusal sınavlarda başvuru ve sonuç kontrolü işlemlerine aday şifresini girmek gerekiyor. ÖSYM şifresini unutanlar ÖSYM aday şifresi nasıl alınır, aday şifresini unuttum nasıl öğrenebilirim? Sorularına yanıt arıyor. İşte 2023 ÖSYM aday şifresi alma…
20.07.2023 Eğitim
e-Devlet sistemine giriş yapmayanlar aranıyor! Kayıp depremzedeler için harekete geçildi
e-Devlet sistemine giriş yapmayanlar aranıyor! Kayıp depremzedeler için harekete geçildi Deprem bölgesinde 6 Şubat’tan itibaren e-Devlet kapısını hiç çalmayan kullanıcıları tespit eden sistem, İçişleri Bakanlığını harekete geçiriyor.
8.07.2023 Gündem
Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var?
Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var? Bu hafta sonu sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta ne sınavı var? ÖSYM takvimine göre sınavlar cumartesi ve pazar günleri uygulandığından, bu hafta sonu sınav olup olmadığı merak sorgulanıyor. Geçtiğimiz hafta seçim olduğu için sınav uygulanmadı. Önümüzdeki hafta da seçimin 2. turu gerçekleşecek. Üniversitelerin final sınavları da seçim sonrasına ertelendi. Peki, bu hafta sonu sınav var mı?
19.05.2023 Eğitim
Kredi çetesi! 500 milyonluk VIP vurgun
Kredi çetesi! 500 milyonluk VIP vurgun Zimmetine para geçirince işten atılan bankacı Raşit K., kurduğu çeteyle işsizleri VIP minibüslerle Ankara’ya götürdü, 5 yıldızlı otellerde konaklatıp lüks mekânlarda ağırladı. Fason şirketlerde yüksek ücretle ‘işe almış’ gibi yaptı. Bu kişiler adına kredi çekerek 500 milyon liralık vurguna imza attı.
17.04.2023 Yaşam
Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır!
Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır! Yurt dışı seyahatleri için gerekli olan pasaport başvuruları için öncesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden (NVİ) pasaport randevusu alınır. Başvuru e-devlet veya NVİ resmi internet sitesinden yapılabiliyor. Pasaport başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar başvuru süreçlerinin son durumunu sorgularken “Pasaport basım öncesi kontrol aşaması” ifadesiyle karşılaşanlar Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Sorularına yanıt aramaya başladı.
8.04.2023 Gündem
Nüfus Müdürlüğü'nden adres beyanı açıklaması
Nüfus Müdürlüğü'nden adres beyanı açıklaması Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşların adres beyanı yapabilmeleri için nüfus müdürlüklerinin 17 Mart saat 23:59’a kadar açık bulundurulacağını duyurdu.
18.03.2023 Gündem
Nüfus Müdürlükleri adres bayanı için 17 Mart gece yarısına kadar açık bulunacak
Nüfus Müdürlükleri adres bayanı için 17 Mart gece yarısına kadar açık bulunacak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşların adres beyanı yapabilmeleri için nüfus müdürlüklerinin 17 Mart saat 23:59’a kadar açık bulundurulacağını duyurdu.
17.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri