Gazete Vatan Logo

Zümra ne demek, Kuran’da geçiyor mu, hangi dil? Zümra isminin anlamı nedir?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 2022'de 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edildi. 15 bin 836 ikiz, 373 üçüz, 7 dördüz ve 1 beşiz doğum gerçekleşti. Kız bebeklerde Zeynep, Defne ve Asel isimlerini sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin takip etti. Peki, Zümra ne demek, Zümra isminin anlamı nedir? Kuran’da Zümra geçiyor mu, kökeni ne?

Zümra ne demek, Kuran’da geçiyor mu, hangi dil? Zümra isminin anlamı nedir?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. Kız bebekler arasında 8 bin 870 bebeğe Zeynep adı verildi. 6 bin 854 bebeğe Defne, 6 bin 833 bebeğe ise Asel adı verildi. Bu isimleri sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin takip etti. Yayınlanan isimler arasında en anlamı en çok merak edilen isim ise Zümra oldu. Peki, Zümra ne demek, Kuran’da geçiyor mu, hangi dil? Zümra isminin anlamı nedir?

Zümra Kuran’da geçiyor mu?

Zümra isminin cinsiyeti kızdır, kökeni Arapçadır, rengi ise pembedir ve Kuran-ı Kerim de geçmez.

Zümra isminin anlamı nedir?

Zümra isminin kelime anlamlarında güzel, iyi, ahlaklı, cesur, yiğit, yürekli, zeki ve bilgili kadın anlamları vardır. Zümra isminin sözlük anlamları arasında ise yine kelime anlamları arasında olan güzel, iyi, ahlaklı, cesur ve yürekli anlamları vardır.

Zümra isminin istatistiklerine bakacak olursak Türkiye de 22.474, İstanbul'da ise 1.865 tane olan bu isim modern isimler arasında yer almaya hak kazanmıştır.

Haberin Devamı