Gazete Vatan Logo

Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır!

Yurt dışı seyahatleri için gerekli olan pasaport başvuruları için öncesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden (NVİ) pasaport randevusu alınır. Başvuru e-devlet veya NVİ resmi internet sitesinden yapılabiliyor. Pasaport başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar başvuru süreçlerinin son durumunu sorgularken “Pasaport basım öncesi kontrol aşaması” ifadesiyle karşılaşanlar Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Sorularına yanıt aramaya başladı.

Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır!

Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek, pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Pasaport yurt dışına seyahat edecek olan kişiler tarafından uluslararası kimlik belgesi olarak geçer. Pasaport almak isteyenlerin öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden (NVİ) pasaport randevusu alması gerekir. Pasaport randevusu alıp, başvurusunu yapan vatandaşlar Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ifadesiyle karşılaşınca arama motorlarına yöneldi.

Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek?

Burada “Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır.” yazıyorsa pasaport başvurunuzun onaylandığı ancak basım için sırada olduğu anlamına gelecektir.

Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne kadar sürer?

Bu basım işleminin yoğunluk durumuna göre birkaç ay sürebileceğini unutmayınız.