Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Adres Değişikliği Bildirimi

E Devlet girişi ile hangi hizmetlerden yararlanılabilir? E Devlet girişi sonrasında hizmetlere nasıl ulaşılır? E Devlet adres değişikliği ile ilgili detaylar haberimizde.

E Devlet Girişi İle Adres Değişikliği Bildirimi

E Devlet üzerinden, devletin kurumları tarafından sunulan pek çok hizmet, online olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu bakımdan kişilerin kurumlara gitmeden online olarak hizmetlerden faydalanması mümkündür. E Devlet girişi yaparak ulaşabileceğiniz hizmetler arsında adres değişikliği bildirimi de bulunmaktadır.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ

Adrese dayalı nüfus sistemine geçilmesi ile birlikte, kişilerin hangi adreste ikamet ettiğini nüfus müdürlüklerine bildirmesi gerekmektedir. Kişilerin kuruma giderek bildirmesinin zor olması nedeniyle online olarak da sunulan adres değişikliği bildirimini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece herhangi bir sorun yaşamadan, kolayca adres bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Özellikle adres değişikliği yapan kişilerin mutlaka 1 ay içerisinde yapması gereken adres değişikliği, yapılmadığı takdirde cezai işlemlere uygulanmaktadır. Üstelik oldukça yüksek olan cezayı almak istemiyorsanız, gerek online olarak gerekse de kurumlar üzerinden mutlaka adres değişikliğinizi yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Online olarak adres değişikliği yapmak için E Devlet girişi yapmanız ve ardından Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü menüsü altında bulunan adres değişikliği bildirimi ’ne tıklamanız gerekmektedir. Fakat belirtilen hizmetten yararlanılması için basit devlet kapısı üyeliği yeterli olmamaktadır. Sistemde de belirtildiği gibi mobil imza ya da elektronik imza özelliğine de sahip olmanız gerekmektedir. Böylece online olarak bildiriminizi imzalamanız da mümkün olacaktır.

E Devlet girişi ile birlikte ulaşabileceğiniz hizmetlerden sadece birisi olan adres değişikliğinin dışında portal üzerinden bini aşkın hizmet sunulmuş durumdadır. Gerek özel kurumlar gerekse de devlet tarafından sunulan hizmetler sayesine her türlü sorgulamanızı online olarak yapabileceğiniz gibi resmi evrakları dahi, sisteminize indirebilirsiniz. Böylece herhangi bir mağduriyet ve sorun yaşamadan online imkanlardan yararlanabilirsiniz. E Devlet girişi yapmak için devlet şifrenizin olması gerekir. Bu nedenle şifresi olmayanların, belirtilen hizmetlerden yararlanmak için ilk olarak PTT üzerinden şifre alma işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Haberin Devamı