Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanlığı bilişim personeli alımı yapacak!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yazılı ve sözlü sınavla 8 sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirecek.

İçişleri Bakanlığı bilişim personeli alımı yapacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere yazılı ve sözlü sınavla 8 sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirilecek. Peki bilişim personeli başvuru şartları nelerdir ve başvurular nasıl yapılır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde 3'ü hazır olmakta olan toplam 8 uygulama geliştirme uzmanı olmayı hedefliyor.

Bilişim personeli alımı şartları

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde bulunan Türk Vatandaşı'nın hedefi, kasten işlenen bir suçtanınız bir yıl ya da daha fazla zaman hapis cezasını ya da ilişkiniz başarmış olsa bile safra devletin güvencesine bağlı suçlar suçlar, zimmet, İrtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, sahtecilik, ihaleye fesat yapma, edimin fesat karıştırma, suçtan kullanma mal varğini ayarlamalarınışartlarını taşımaları, fakültelerin 4 yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği departmanları ya da bunlara denkliği

Yazılım, yazılım tasarımı ve yönetimi ve bu konuda yönetimin yönetilmesi veya büyük bir ağın ağ bağlantısının kurulması ve yönetilmesi konusunda yapılan tavan tavanı 2 katını geçmeyecekler için en az 3 yıllık, onlar için ve en az 5 yıllık endüstri konusunda deneyimli bir kuruluşun olması, bunların kullanılması, çevre dostu ve çevre yönetimi güvenlik hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dilleri en az ikisini bildiğini belgelemeleri arayarak yer yer alıyor.

Başvurular 16 Ekim'den itibaren "e-Devlet" ten yapacak

Adaylar "www.icisleri.gov.tr" ve "www.nvi.gov.tr" adresli internet sitelerinde yer alacak olan 2019 Yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru Formu'na 16-30 Ekim tarihleri ??arasında öğrenme duyurusu bölümünden ulaşılabilir.

Adaylar, söz konusu formu açarak yayımlanacak olan bağlantılar linki "e-Devlet" şifresiyle elektronik ortamda bilişim personeli alımı için müracaatlarını gerçekleştirebilecekler.

Bilişim personeli alımı için başvurular elektronik ortamda alınabiliyor, posta yolu ile veya şahsen müracaatlar kabul edilmeyecek.

Yazılı sınav 30 Kasım Cumartesi günü saat 10.00'da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün yemekhanesinde, sözlü sınav ise 25-26-27 Aralık tarihlerinde Genel Müdürlük C Blok Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Yazılı sınav alımı 100 tam puan alıyor 70 ve daha fazla puan alan alanları sözlü bilişim personeli alımı için sınava aranılacak.

Her iki sınav sonucu aldıkları notların aritmetik ortalaması ile başarısı başarı derecelerini belirliyor. Kazananlar asil ve yedek olarak ilan edilir, kontenjan sayısı kadar adayla yapılır.

Maaş 6 bin 756 lira

İstihdam edilenler için ücret tavanının 6 bin.756 lira olacağı belirtildi. Ancak kurum, tavan ücretin yapılmasında düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.

Haberin Devamı