Gazete Vatan Logo

YKS ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2023? ÖSYM aday şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS AİS ile aday şifresi alma

YKS aday şifresi nasıl alınır, ÖSYM AİS şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS sonuçları açıklandı. 3,5 milyondan fazla üniversite adayının merakla beklediği ÖSYM sonuçların erişime açıldığını duyurdu. Ön lisans, lisans ve lisansüstü yapılan tüm ulusal sınavlarda başvuru ve sonuç kontrolü işlemlerine aday şifresini girmek gerekiyor. ÖSYM şifresini unutanlar ÖSYM aday şifresi nasıl alınır, aday şifresini unuttum nasıl öğrenebilirim? Sorularına yanıt arıyor. İşte 2023 ÖSYM aday şifresi alma…

YKS ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2023? ÖSYM aday şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS AİS ile aday şifresi alma

ÖSYM aday şifresi nasıl alınır, aday şifresini unuttum nasıl öğrenebilirim? ÖSYM YKS sonuçlarının açıklandığını duyurduktan sonra sonuçları kontrol etmek isteyen adaylar sınav bilgilerini öğrenmek için oturumlarını açmaya başladı. TC kimlik numarası ve aday şifresi ile ÖSYM'nin resmi internet sitesine erişim sağlayan adaylar arasında aday şifresini unutanlar ise şifrenin nasıl alındığını sorgulamaya başladı. Peki, YKS aday şifresi nasıl alınır? 2023 ÖSYM aday şifresi alma ve ÖSYM AİS şifre yenileme...

ÖSYM ADAY ŞİFRESİ ALMA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada yer alan e-Devlet İle Kayıt Ol butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır.

e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS'e kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

e-DEVLET ÜZERİNDEN AİS KAYDI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM AİS ŞİFREMİ UNUTTUM NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

ÖSYM AİS aday şifresi güncellemek ve değiştirmek öncelikle ÖSYM Aday Işlemleri sayfasından T.C kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik numarası girilir.

Ardından şifre oluştururken, güvenlik sorusu ve cevabı da eksiksiz olarak girilir.

Bilgiler tam olarak doldurulduktan sonra şifre yenilenecektir.

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ YENİLEMEK İÇİN TIKLAYIN