Gazete Vatan Logo

Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var?

Bu hafta sonu sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta ne sınavı var? ÖSYM takvimine göre sınavlar cumartesi ve pazar günleri uygulandığından, bu hafta sonu sınav olup olmadığı merak sorgulanıyor. Geçtiğimiz hafta seçim olduğu için sınav uygulanmadı. Önümüzdeki hafta da seçimin 2. turu gerçekleşecek. Üniversitelerin final sınavları da seçim sonrasına ertelendi. Peki, bu hafta sonu sınav var mı?

Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var?

ÖSYM ve kurumların sınavları okullarda uygulanıyor. Türkiye genel seçimleri de okullardaki sınıflarda yapıldığından geçtiğimiz hafta sınav uygulanmadı. Önümüzdeki hafta da seçimin 2. turu gerçekleşecek. Peki, bu hafta sonu sınav var mı? 20 21 Mayıs'ta ne sınavı var?

BU HAFTA SONU SINAV VAR MI?

2023 ÖSYM Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ve Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2023/3) 20 Mayıs 2023 tarihinde uygulanacak.

2023 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı 21 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek.

2023 ÖSYM Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı, e-YÖKDİL 2023/3 ve 2023-MEB-EKYS Sınavları İçin Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri

20 Mayıs 2023 tarihinde uygulanacak 2023 ÖSYM Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ve Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2023/3) ile 21 Mayıs 2023 tarihinde uygulanacak 2023 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na (2023-MEB-EKYS) girecek adaylardan T.C. Kimlik Kartı'nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı'nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerde ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde ekte belirtilen saatler arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecektir.

Haberin Devamı

Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeliyle birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir. "Geçici Kimlik Belgesi" dışında verilen hiçbir belge sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.

Haberin Devamı