Nemrut

Nemrut

Son dakika Nemrut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nemrut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nemrut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nemrut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nemrut gelişmeleri de dahil olmak üzere 209 nemrut haberi bulunmuştur. Tüm nemrut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
Rus Ressam Aleksandr Shadrin'in hayali gerçek oldu!
Rus Ressam Aleksandr Shadrin'in hayali gerçek oldu! Ünlü ressam Aleksandr Shadrin kendi sergisi için Ankara'da bulunduğu süreyi yıllardır gelmeyi hayal kurduğu Nemrut Dağı’na gitti. Shadrin,“Yıllardır Nemrut'ta gelme hayaliyle zaman kolluyordum. Ortaokul yıllarında Mezopotamya ve Kommageneye büyük ilgi duydum"dedi
13.03.2024 Gündem
En mutlu günlerini ölümsüzleştirmek istediler! Büyük korku yaşadılar
En mutlu günlerini ölümsüzleştirmek istediler! Büyük korku yaşadılar Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan 2 bin 800 rakımlı Nemrut Krater Gölü civarlarında yaşayan ayılar, dış çekim için bölgeye gelen gelin ve damada korku dolu anlar yaşattı.
22.10.2023 Haber
En mutlu günleri kabusa döndü! Vatandaşlar seferber oldu
En mutlu günleri kabusa döndü! Vatandaşlar seferber oldu Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan 2 bin 800 rakımlı Nemrut Krater Gölü civarlarında yaşayan ayılar, dış çekim için bölgeye gelen gelin ve damada korku dolu anlar yaşattı.
22.10.2023 Yaşam
Türkiye'nin en büyük, dünyanın ikinci büyük krater gölü! ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan gölde nefes kesen manzaralar
Türkiye'nin en büyük, dünyanın ikinci büyük krater gölü! ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan gölde nefes kesen manzaralar Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, sonbahar renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü.
9.10.2023 Yaşam
02 Plaka Neresi? 2 Hangi Şehrin Plakası? 2 Hangi İlin Plaka Kodu?
02 Plaka Neresi? 2 Hangi Şehrin Plakası? 2 Hangi İlin Plaka Kodu? Alfabetik sıraya bağlı olarak Türkiye'deki bütün şehirler için özel numara bulunmaktadır. Bunlar aynı zamanda plaka numarası olarak ifade edilirler. Bu plakalar 01 şeklinde başlamak suretiyle sırasıyla bütün şehirler adına devam eder. 02 plaka kodu ise en çok merak edilen kodlar arasında gelir.
15.08.2023 Yaşam
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü çevresine kampçıların kurduğu çadıra saldıran bir ayı ile 2 yavrusunu kamera ile görüntüledi.
7.08.2023 Yaşam
Koyun sürülerinin tozlu yolculuğu görsel şölen oluşturdu
Koyun sürülerinin tozlu yolculuğu görsel şölen oluşturdu Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde koyun sürülerinin Nemrut Dağı’ndaki yaylalara zorlu ve tozlu yolculuğu başladı.
8.07.2023 Yaşam
Bakan Kurum: Mayıs ayında 319 bin deprem konutunun inşaatı başlamış olacak
Bakan Kurum: Mayıs ayında 319 bin deprem konutunun inşaatı başlamış olacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi'nde medya yöneticileriyle iftarda buluştu.
19.04.2023 Ekonomi
İkiye bölünen dev kayanın sırrını kimse çözemiyor!
İkiye bölünen dev kayanın sırrını kimse çözemiyor! Depremde ikiye bölünüp bir evin üstüne devrilen dev kaya günlerdir bir köyün kâbusu oldu. Sırrını kimse çözemiyor, geçmişi ile ilgili ise çeşitli rivayetler dolaşıyor. Şimdi herkes bu kaya nasıl tehlikesiz hale getirilecek diye merakla bekliyor. Köylülerden parçalansın diyen de var, kimyasal ile eritelim diyen de…
19.03.2023 Gündem
Adıyaman’daki depremde cam binanın camı bile kırılmadı! Sırrını mimarlar açıkladı
Adıyaman’daki depremde cam binanın camı bile kırılmadı! Sırrını mimarlar açıkladı Adıyaman’da tuzla buz olan bir otel ve belediyenin yakınındaki cam giydirmeli, şehrin ilk akıllı binası Kommagene Kültür Merkezi’nin camları bile kırılmadı. Cam bina iki büyük depreme nasıl dayandığını mimar ve denetmenler cevapladı.
13.02.2023 Gündem
Göbeklitepe ve Nemrut Dağı depremden etkilendi mi?
Göbeklitepe ve Nemrut Dağı depremden etkilendi mi? Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem Adıyaman'da da yıkıcı etkisini gösterdi. Binlerce binanın yıkıldığı Adıyaman'da can kaybı da giderek yükseliyor. Adıyaman'da dünya mirası listesinde bulunan Nemrut Dağı ile Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan tarihi Göbeklitepe depremden etkilendi mi?
10.02.2023 Gündem
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu Deprem Türkiye’nin en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu. Nemrut, Zeugma, Göbeklitepe iki depremi hasarsız atlattı. Hatay Arkeoloji Müzesi kısmen hasar gördü. Tarihi Hatay Meclis Binası ve Anadolu’daki ilk cami olan Habib-i Neccar Camisi yıkıldı.
10.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Şanlıurfa'daki mitinge 110 bin kişinin katıldığını açıklayarak, "Bu bir rekor" dedi. Erdoğan, "Güvenlik şeridini mutlaka tamamlayacağız, terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
3.12.2022 Siyaset
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Bakan Karaismailoğlu: Yeni yol ile Nemrut Dağı'na erişim kolaylaşacak
Bakan Karaismailoğlu: Yeni yol ile Nemrut Dağı'na erişim kolaylaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yeni yol ile Narince-Gerger yolu güzergahı üzerindeki Nemrut Dağı'na da erişim kolaylaşacak, yerli ve yabancı turistlerin seyahatleri daha konforlu hale gelecek. Bu da turizmi canlandıracak, ticareti canlandıracaktır" dedi.
18.11.2022 Ekonomi
Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur?
Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur? Hz. Sare, Hz. İbrahim'in eşidir. Sare, İbranice bir isim olmakla beraber Sarah isminden gelir. Peki, Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur? İşte Hz. Sare hakkında bilgiler…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi?
Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi? Hz. İbrahim'in babası Azer ya da Tarah (Taruh) olarak bilinmektedir. Bu isim Tevrat'ta Tarah olarak geçerken Kur'an-ı Kerim'de Azer olarak bahsedilmiştir. Peki, Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi? İşte Hz. İbrahim'in babası ile ilgili bilgiler...
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz İbrahim'in hayatı ve özellikleri!
Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz İbrahim'in hayatı ve özellikleri! Hz. İbrahim Kur'an'da isminden sıkça bahsedilen bir peygamberdir. Hz. Muhammed'e (sav) görüntü olarak en çok benzeyen peygamber olarak da bilinmektedir. Peki, Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz. İbrahim kıssası nedir? Hz. İbrahim ile ilgili ayetler neler? İşte Hz. İbrahim hakkındaki bilgiler…
13.09.2022 Dini Bilgiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekat mesajı: Bir gece ansızın gelebiliriz, hem de her yere
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekat mesajı: Bir gece ansızın gelebiliriz, hem de her yere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümünde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güney sınırlarımızı bir uçtan bir uca, 30 kilometre derinlikte bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini buradan tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Hep söylediğimiz gibi bir gece ansızın gelebiliriz. Hem de her yere gelebiliriz” dedi.
25.08.2022 Siyaset
TOGG'la ilgili yeni gelişme! Gözler o aya çevrildi
TOGG'la ilgili yeni gelişme! Gözler o aya çevrildi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 120 yıllık hayali ve 60 yıl önce yarıda kalmış rüyası olan TOGG için 1 milyon 800 bin tüccar ve sanayicinin adına görevi üstlendiğini belirterek, “Buraya Bursa Gemlik’ten geldim. Orada TOGG var. 1 milyon 800 tüccar ve sanayi adına bu görevi üstlendim. İnsanımızın 120 yıllık hayali ve 60 yıl önce yarıda kalmış bir rüyaydı. Cumhurbaşkanı ‘yapar mısın’ deyince ben Türk iş dünyasına güvendim. Allah’a şükürler olsun ilk defa Türkiye’nin markası olan, her şeyi yerli olan dünya otomobil teknolojisiyle aynı anda yarışa çıkacağımız yüzde 100 elektrikli otomobili ve yüzde 51 yerli ve milli olmak üzere 29 Ekim’de fabrikanın açılışını Gemlik’te yapacağız. İnşallah mart ayında Bitlis ve Tatvan yollarında TOGG arabasını göreceğiz” ifadelerini kullandı.
4.08.2022 Ekonomi
Tatil için milyonların akın ettiği en güzel ve muhteşem yerler! İşte dünyanın en çok turist çeken 52 fantastik mekanı...
Tatil için milyonların akın ettiği en güzel ve muhteşem yerler! İşte dünyanın en çok turist çeken 52 fantastik mekanı... Dünyada her ülkenin, şehrin, kültürün farklı bir güzelliği var. Her turistin tatile gittiği yerden beklentisi farklı. Disney Dünyası, Universal Stüdyoları, Kapadokya Peri Bacaları, Golden Gate Köprüsü, Pisa Kulesi, Big Ben Saat Kulesi, Eiffel Kulesi, Büyük Kanyon, Niagara şelaleleri, Pamukkale travertenleri, Mısır, Maya-Aztek piramitleri, Nemrut Dağı, Fuji Dağı, Everest Zirvesi, Tac Mahal, Göbeklitepe, Kolezyum, Küba, Tibet, Singapur, İskenderiye, Efes...
23.07.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı: Büyük Türkiye’nin inşasında duraklamaya meydan vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı: Büyük Türkiye’nin inşasında duraklamaya meydan vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla video mesaj yayımlayarak Türk Milleti'nin bayramını tebrik etti. Erdoğan "Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması gençlerimize bırakacağımız en kıymetli 2053 vizyonuna kararlılıkla yürümesini sağlayacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında herhangi bir duraklamaya, gerilemeye meydan vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
8.07.2022 Siyaset
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman…
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman… Güneşin doğuş ve batışının en iyi izlendiği Nemrut Dağı,Cendere Köprüsü, Arsameia, Karakuş Tepe,Perre Antik kenti ve Kahta Kalesi, bulgurun aşka geldiği çiğ köftesi ve tavuklu pilavı, yöresel kahvaltısı, sıra geceleri ile kültür, tarih ve gastronomi kenti Adıyaman… Kent, geçen hafta Nemrut Gastronomi Festivalikapsamında yerli ve yabancı çok sayıda kişiyi ağırladı. 9 il için Kapadokya örnek alınarak yeni oluşturulan Mezopotamya turunun ilk ayağını oluşturan tanıtım atağı ile kente 5 milyon turistin çekilmesi hedefleniyor. Oteller dolu kent ise bu durumdan mutlu ve umutlu...
28.05.2022 Gündem
Nemrut Dağı eteklerinde gastronomi günleri…
Nemrut Dağı eteklerinde gastronomi günleri… UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nın eteklerinde "Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları" festivali düzenleniyor. Güneşin doğuşunun ve batışının muhteşem güzellikler sunduğu Nemrut Dağı eteklerindeki festival kapsamında ulusal ve uluslararası şefler hünerlerini sergiledi. Festivale ünlü sanatçı Zara’da tarihi Cendere köprüsünde verdiği konser ile renk kattı.
23.05.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Nemrut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nemrut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.