Meriç Nehri

Meriç Nehri

Son dakika meriç nehri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meriç nehri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meriç nehri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meriç Nehri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meriç nehri gelişmeleri de dahil olmak üzere 330 meriç nehri haberi bulunmuştur. Tüm meriç nehri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek” Türkiye tarihinin en kurak dönemini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporu da bu gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'nin büyük bölümü şiddetli kuraklık riskiyle karşı karşıya. Haritaya göre temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta ise son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Çözüm olarak kuraklık, aşırı yağış yönetimi ve iklim değişikliği politikalarının birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Altuğ, önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha maliyetli bir doğal afet haline geleceğine, dünyanın kuraklığa bağlı bir de gıda kriziyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Türkiye’nin olası kuraklık tehditine karşı yeterli bilince olup olmamasına yönelik sorulan soruya ise “Bu konuda maalesef karamsarım.” Diyerek üzücü tablonun altınız çizdi.
19.08.2023 Gündem
Somondaki tehlike Türkiye'ye sıçrayabilir! Hem kan emiyor hem de toplu ölüme neden oluyor
Somondaki tehlike Türkiye'ye sıçrayabilir! Hem kan emiyor hem de toplu ölüme neden oluyor Norveç somonları üzerinde 'Lepeophtheirus salmonis' cinsi parazite rastladı. Türk somonlarında bu parazite rastlanmadığını ancak taşınarak bulaşma riski olduğunu belirten Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Argun Akif Özak, "Bu tarz problemlerin önüne geçebilmek için canlı balık ithalinin son derece kontrollü bir şekilde yapılması lazım" dedi.
23.07.2023 Yaşam
Sıcaklıklar 90 yılın ortalamasının üzerine çıktı! Meriç Nehri, son 5 yılın en düşük seviyesinde akıyor
Sıcaklıklar 90 yılın ortalamasının üzerine çıktı! Meriç Nehri, son 5 yılın en düşük seviyesinde akıyor Edirne'de mevsim yağışlarının azalması ile tarım arazilerini sulayan önemli su kaynaklarından Meriç Nehri'ndeki su, son 5 yılın en düşük seviyesinde akmaya başladı. DSİ Edirne 112'nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 5 yıl önce aynı dönemde 158 metreküp/saniye ile akan nehirde debi, bu yıl 54 metreküp/saniyeye geriledi. Meteoroloji Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Bilhan Dalkılıç, "Bu artık bizim olağan bir durumumuz oldu. Bu durumda artık uyum sağlayıp, tedbirler almaktan başka çaremiz yok. Üretici de bu durumu öngörüp, planlı davranmalı" dedi.
23.07.2023 Gündem
Dünya basınından Türkiye ve Erdoğan'a büyük övgü
Dünya basınından Türkiye ve Erdoğan'a büyük övgü Tarihi NATO zirvesi ve bu zirvede Türkiye'nin attığı adımların yankıları sürüyor. Dünya basınında Türkiye ve Erdoğan ile ilgili birçok analiz yayımlandı. Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis 'le yaptığı görüşmeyi mercek altına alan Alman Bild gazetesi ise dikkat çeken ifadeler kullandı.
16.07.2023 Gündem
FETÖ'nün güncel yapılanmasıyla ilgili flaş detaylar! İşte FETÖ’cülerin 5 kaçış güzergâhı
FETÖ'nün güncel yapılanmasıyla ilgili flaş detaylar! İşte FETÖ’cülerin 5 kaçış güzergâhı Terör örgütünün güncel yapılanmasına yönelik düzenlenen iddianamede örgüt üyelerinin, Meriç Nehri, Bodrum ve İzmir’den Yunanistan’a, Hatay’dan Suriye’ye, Artvin’den de Gürcistan’a kaçtıkları anlatıldı.
14.01.2023 Gündem
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'tan Türkiye sınırında yeni tahrik
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'tan Türkiye sınırında yeni tahrik Son dönemde Ege ve Akdeniz'deki tansiyonu yükselten Atina'dan skandal bir hamle geldi. Türkiye sınırında incelmelerde bulunan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros gerilimi artıracak açıklamalara imza attı.
30.12.2022 Gündem
Meriç Nehri'nin debisi yüzde 50 düştü
Meriç Nehri'nin debisi yüzde 50 düştü Edirne'de Meriç Nehri'nin debisi, kuraklık nedeniyle geçen yıla göre yüzde 50, Tunca Nehri'nde ise yüzde 40 düştü. Devlet Su İşleri (DSİ) verilerine göre, Meriç Nehri'nde geçen yıl 134 metreküp/saniye akan su, bu sene aynı tarihte yapılan ölçümde 68 metreküp/saniyeye; Tunca Nehri'nde ise 10 metreküp/saniye akan su, 6 metreküp/saniyeye düştü.
9.12.2022 Gündem
Yunan zulmü devam ediyor! Meriç Nehri'nde doğum yaptı
Yunan zulmü devam ediyor! Meriç Nehri'nde doğum yaptı Edirne'de Meriç Nehri'nden botla Yunanistan'a geçmeye çalışırken geri itilen Afganistan uyruklu Züheyla Belisa Haydari (25), kıyıda doğum yaptı. 'Ali Abbas' adı verilen bebekle annesi, tedaviye alındı.
3.08.2022 Yaşam
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
Yunan polisi Meriç’te 3 sığınmacıyı öldürdü!
Yunan polisi Meriç’te 3 sığınmacıyı öldürdü! Yunan güvenlik unsurları, Meriç hududunda 3 sığınmacının ölümüne neden oldu. Güvenlik güçleri, Suriyeli bir sığınmacıyı döverek öldürdü. Diğer iki Sığınmacı ise yüzerek zorla Türkiye’ye geri itilirken Meriç Nehri’nde boğuldu.
23.07.2022 Dünya
Tarım ve Orman Bakanlığı, taşkınların bilançosunu açıkladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, taşkınların bilançosunu açıkladı Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, Türkiye'de 1975'ten bugüne 2 bin 600'ün üzerinde taşkın yaşandığını belirterek, "Bu taşkınlarda 900'den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 990 bin hektarlık alan taşkına maruz kalmış ve zarar olarak değerlendirdiğimizde de 4 milyar dolardan fazla da mali zarar meydana gelmiştir" dedi.
6.07.2022 Gündem
FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni tutuklandı! Yunanistan'a kaçacağı sırada...
FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni tutuklandı! Yunanistan'a kaçacağı sırada... Edirne'de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a kaçarken yakalanan aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenin de bulunduğu örgüt üyeleri adliyeye sevk edildi. Aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenin de bulunduğu 4 kişi tutuklanırken, 1 kişi ise ev hapsi cezasına çarptırıldı.
23.06.2022 Gündem
Yunanistan'dan flaş hamle! 'Silahsız' adalarda harekete geçiliyor
Yunanistan'dan flaş hamle! 'Silahsız' adalarda harekete geçiliyor Yunanistan harekete geçiyor. Yunan gazetesi açıkladı. Gerilimi tırmandıracak hamle. Yunan basınında yer alan habere göre Atina, yaz boyunca bir dizi hava tatbikatı planlıyor. Bazı tatbikatlar için belirlenen bölgeler ise Lozan ve Paris Antlaşmaları ile silahsızlandırılmış statüde yer alan adaları da kapsıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
13.06.2022 Dünya
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu'nun göç bilgisi yok mesabesindedir
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu'nun göç bilgisi yok mesabesindedir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu'nun göç meselesindeki bilgisi yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir. Bugün onları ölüme, yokluğa, oradaki sefalete, Esad'ın katliam rejimine teslim etmek, insanlıkla bağdaşmaz" dedi.
15.04.2022 Siyaset
Barajlar doldu, nehirlerin debileri yükseldi
Barajlar doldu, nehirlerin debileri yükseldi Trakya'da son yağışlar ve Bulgaristan'daki karların erimesiyle baraj ve nehirlerin doluluk oranı arttı. İstanbul'un su ihtiyacının karşılandığı ve 6 ay önce kuruma noktasına gelen Kazandere ve Istrancalar barajlarında doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı. Tunca Nehri'nde su debisi 32 metreküp/saniye olurken, Meriç'te de 437 metreküp/saniyeye çıktı.
10.03.2022 Gündem
Bakan Muş, Arnavutluk Bakanı ile Kapıkule'de buluştu
Bakan Muş, Arnavutluk Bakanı ile Kapıkule'de buluştu Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Arnavutluk Ekonomi ve Maliye Bakanı Delina İbrahimaj ile Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen ikili temas ve toplantının ardından heyet Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.
7.03.2022 Siyaset
Edirne'de 'sarı alarm' verildi! Herkes tedirgin, 5 kat arttı...
Edirne'de 'sarı alarm' verildi! Herkes tedirgin, 5 kat arttı... Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 'sarı alarm' verilen Ergene Nehri'nden sonra Meriç ve Tuncada da su seviyesi arttı. Şubat başında saniyede 9 metreküple akan Tunca'nın debisi, eriyen karlar ve son yağışlar ile 5 kat artarak 42 metreküp/saniyeye ulaştı.
9.02.2022 Yaşam
Resmen durdurulamıyor! Birçoğu Türkiye'ye itildi: Döv, çal, soğukta bırak...
Resmen durdurulamıyor! Birçoğu Türkiye'ye itildi: Döv, çal, soğukta bırak... Yunan zulmü bitmek bilmiyor. Şiddet gören 14 göçmen Türkiye sınırına itilirken, göçmenlerden yaralı 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı.
4.02.2022 Dünya
Meriç Nehri’nde taşkın alarmı: Köy halkı kayıkla geziyor
Meriç Nehri’nde taşkın alarmı: Köy halkı kayıkla geziyor Edirne’de Meriç ve Ergene Nehirlerinin birleştiği köylerde birçok tarım arazisi su altında kaldı. Su seviyesinin yükseldiği alanlarda kayıkla gezen köy halkı şaşkınlığını gizleyemedi.
1.01.2022 Yaşam
Edirne'de yağışlar nehir debilerini artırdı, barajları doldurdu
Edirne'de yağışlar nehir debilerini artırdı, barajları doldurdu Edirne'de sonbahar yağışları, baraj ve nehirlerde su seviyesini artırdı. Kuraklığın yaşandığı kentte, içme suyunu sağlayan Kayalıköy ve Süloğlu barajlarında doluluk oranı hızla artarken, kuruma noktasına gelen Tunca ve Meriç nehirlerinde su debisi yükseldi. Eylül ayından bu yana metrekareye 210 kilo yağışın düştüğü kentte üretici, hasatta yüksek verim bekliyor.
10.12.2021 Gündem
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye itirafı: Benim çabamla...
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye itirafı: Benim çabamla... Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin 2016’da Avrupa Birliği (AB) ile imzaladığı göçmen meselesine ilişkin mutabakata uymasına yönelik çağrının, AB Liderler Zirvesi sonuç bildirisine kendi çabaları sonucu eklendiğini savundu.
22.10.2021 Dünya
Umuda yolculuk dayakla bitti! Yunanistan her şeylerini alıp, Türkiye'ye itti
Umuda yolculuk dayakla bitti! Yunanistan her şeylerini alıp, Türkiye'ye itti Edirne'de yasa dışı yollardan geçtikleri Yunanistan'da sınır güvenlik güçlerine yakalanan Fas uyruklu 13 göçmen, paraları ve eşyaları alındıktan sonra sopa ve coplarla dövülerek yarı çıplak halde Türkiye'ye itildi. Bir şantiyeye sığınan ve vücutlarında derin darp izleri bulunan göçmenler hastanede tedaviye alındı.
21.10.2021 Gündem
Yunanistan'a kaçma hazırlığındaki 5 FETÖ şüphelisi yakalandı
Yunanistan'a kaçma hazırlığındaki 5 FETÖ şüphelisi yakalandı Tekirdağ'da Yunanistan'a kaçmaya hazırlanan ve haklarında yakalama kararı olan 5 FETÖ şüphelisi, polis ekiplerince durdurulan araçta yakalandı.
1.10.2021 Gündem
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten kritik Türkiye açıklaması
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten kritik Türkiye açıklaması Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sığınmacılar ve göçmenleri engellemek için Meriç Nehri kıyısına inşa edilen çelik çiti gerekirse uzatabileceklerini söyledi. Miçotakis, Türkiye ile ilişkiler ve göçmen sorununa ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.
12.09.2021 Gündem
Türkiye'den Yunanistan'a nota! Maslahatgüzar Dışişleri'ne çağrıldı
Türkiye'den Yunanistan'a nota! Maslahatgüzar Dışişleri'ne çağrıldı Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Yunanistan'dan ateş açılması sonucu Edirne'de 1 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesiyle ilgili Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyurdu.
1.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meriç Nehri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meriç nehri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.