Tunca Nehri

Tunca Nehri

Son dakika Tunca Nehri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tunca Nehri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tunca Nehri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tunca Nehri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tunca nehri gelişmeleri de dahil olmak üzere 128 tunca nehri haberi bulunmuştur. Tüm tunca nehri haberleri aşağıda listelenmiştir.
İki il arası 70 dakikaya düşecek! Dev projede tarih belli oldu
İki il arası 70 dakikaya düşecek! Dev projede tarih belli oldu Saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı inşa edilen demiryolu ile Edirne-İstanbul arası 1 saat 10 dakikaya düşecek. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne’yi İstanbul’a bağlayacak Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'nin 2024 yılında Çerkezköy’den Kapıkule'ye kadar olan hattaki tüm çalışmalar bitmiş olacağını belirtti.
31.05.2023 Ekonomi
Meriç Nehri'nin debisi yüzde 50 düştü
Meriç Nehri'nin debisi yüzde 50 düştü Edirne'de Meriç Nehri'nin debisi, kuraklık nedeniyle geçen yıla göre yüzde 50, Tunca Nehri'nde ise yüzde 40 düştü. Devlet Su İşleri (DSİ) verilerine göre, Meriç Nehri'nde geçen yıl 134 metreküp/saniye akan su, bu sene aynı tarihte yapılan ölçümde 68 metreküp/saniyeye; Tunca Nehri'nde ise 10 metreküp/saniye akan su, 6 metreküp/saniyeye düştü.
9.12.2022 Gündem
Bulgaristan’daki yangın Edirne'nin sınır köylerine dayandı: Alevler ürkütücü boyuta ulaşıyor
Bulgaristan’daki yangın Edirne'nin sınır köylerine dayandı: Alevler ürkütücü boyuta ulaşıyor Bulgaristan’da çıkan orman yangını Edirne'nin bazı sınır köylerine kadar dayandı. Yangın rüzgârın da etkisiyle zaman zaman büyüyor.
16.08.2022 Gündem
Binlerce kişi Kakava Hıdırellez Şenliğine gece saat 04.00’te akın etti, gün ağarıncaya kadar eğlendi
Binlerce kişi Kakava Hıdırellez Şenliğine gece saat 04.00’te akın etti, gün ağarıncaya kadar eğlendi Edirne’de dün başlayan Kakava Hıdırellez şenlikleri gün ağarıncaya kadar aralıksız devam etti. Eğlencenin tavan yaptığı şenlikte, tutulan dilekler Tunca Nehrine atıldı, ağaçlara bağlandı. Kendini müziğin ritmine kaptıran yerli ve yabancı binlerce kişi eğlenceli görüntüler oluşturdu.
6.05.2022 Yaşam
Otomobil Tunca Nehri'ne uçtu: 2 ölü, 1 yaralı
Otomobil Tunca Nehri'ne uçtu: 2 ölü, 1 yaralı Edirne’de, otomobilin Tunca Nehri’ne devrilmesi sonucu meydana gelen kazada Ergin Akbulut (52) ile eşi Emine Akbulut (52) hayatını kaybetti, Nursel Akbulut (74) ise yaralandı. Akbulut ailesinin bayram ziyareti için yola çıktığı öğrenildi.
3.05.2022 Yaşam
Barajlar doldu, nehirlerin debileri yükseldi
Barajlar doldu, nehirlerin debileri yükseldi Trakya'da son yağışlar ve Bulgaristan'daki karların erimesiyle baraj ve nehirlerin doluluk oranı arttı. İstanbul'un su ihtiyacının karşılandığı ve 6 ay önce kuruma noktasına gelen Kazandere ve Istrancalar barajlarında doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı. Tunca Nehri'nde su debisi 32 metreküp/saniye olurken, Meriç'te de 437 metreküp/saniyeye çıktı.
10.03.2022 Gündem
Edirne'de 'sarı alarm' verildi! Herkes tedirgin, 5 kat arttı...
Edirne'de 'sarı alarm' verildi! Herkes tedirgin, 5 kat arttı... Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 'sarı alarm' verilen Ergene Nehri'nden sonra Meriç ve Tuncada da su seviyesi arttı. Şubat başında saniyede 9 metreküple akan Tunca'nın debisi, eriyen karlar ve son yağışlar ile 5 kat artarak 42 metreküp/saniyeye ulaştı.
9.02.2022 Yaşam
Tunca Nehri'nde kadın cesedi bulundu
Tunca Nehri'nde kadın cesedi bulundu Edirne'de, köprü yakınından geçenlerin ihbarıyla Tunca Nehri'nde kadın cesedi bulundu. Cansız beden, otopsi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü.
22.12.2021 Gündem
Edirne'de yağışlar nehir debilerini artırdı, barajları doldurdu
Edirne'de yağışlar nehir debilerini artırdı, barajları doldurdu Edirne'de sonbahar yağışları, baraj ve nehirlerde su seviyesini artırdı. Kuraklığın yaşandığı kentte, içme suyunu sağlayan Kayalıköy ve Süloğlu barajlarında doluluk oranı hızla artarken, kuruma noktasına gelen Tunca ve Meriç nehirlerinde su debisi yükseldi. Eylül ayından bu yana metrekareye 210 kilo yağışın düştüğü kentte üretici, hasatta yüksek verim bekliyor.
10.12.2021 Gündem
Bir şehri isyan ettiren olay: Utanıyoruz, yapmasınlar...
Bir şehri isyan ettiren olay: Utanıyoruz, yapmasınlar... Edirne'de yaşanan kuraklıkla birlikte debisi düşen Tunca Nehri’nin rengi yeşile büründü, yüzeyinde çöp öbekleri oluştu. Bölgede yaşayan bir vatandaş görüntülere isyan ederek, "İstanbul'dan ve çevre illerden gelenler oluyor, utanıyoruz. Buraya balık tutmaya geliyorum ve sabahları bazen temizlik yapıyoruz ama yine atılan atıklarla aynı hale geliyor" ifadelerine yer verdi.
28.10.2021 Yaşam
Debisi artan Tunca Nehri'nde 'sarı alarm' verildi
Debisi artan Tunca Nehri'nde 'sarı alarm' verildi Edirne ve Bulgaristan'da yaşanan son yağışlarla birlikte debisi bir haftada 4 kat artarak 78/metreküp saniyeye yükselen Tunca Nehri'nde, 'sarı alarm' verildi.
8.04.2021 Gündem
Vali isteğini bu sözlerle duyurdu: 'İki ay hayırsız evlat olun'
Vali isteğini bu sözlerle duyurdu: 'İki ay hayırsız evlat olun' Korona risk haritasında 'çok yüksek riskli' iller arasında bulunan Edirne'de, Vali Ekrem Canalp, vatandaşlardan tedbirlere uymalarını isteyerek, "Lütfen, nisan ayının sonuna kadar kimse, komşusunu ziyaret etmesin. Hatta bizim kültürümüzde anne babasını ziyaret eden evlat hayırlı evlattır. Evlatlar, istirham ediyorum, 2 ay süreyle hayırsız evlat olsunlar ve 2 ay boyunca anne ve babasını dahi ziyaret etmesinler. Kardeşler de ziyaret etmesinler" dedi.
5.03.2021 Gündem
Kurumuştu! Yüzde 30'a yükseldi!
Kurumuştu! Yüzde 30'a yükseldi! Edirne'nin içme suyunu sağlayan ve yüzde 3 dip seviyeye düşerek kuruma noktasına gelen Kayalıköy Barajı'nda artık yüzler gülüyor. Aralık ve ocak ayında metrekareye düşen 344 kilogram yağmur ve kar yağışıyla birlikte doluluk oranı 10 kat artarak yüzde 30'a çıktı. Kentin içme suyunu sağlayan diğer Süloğlu Barajı'nda ise doluluk oranı yüzde 24'ten yüzde 51'e yükseldi.
31.01.2021 Yaşam
Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı
Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı Son 91 yılın en kurak yılını yaşayan Edirne'de, aralık ayından bu yana metrekareye 143 kilo yağış düşmesi, Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyesini 6 kat artırdı. Yağışların üreticiyi sevindirdiğini söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Uzun zamandır kuraklıktan bahsediyoruz, bu yağan yağmurlar bizleri sevindiriyor. Son 3 günde metre kareye 40 kilo yağış aldık. Toprak suyu emerek tabanının istenilen suya ulaşması, yazın kuraklık yaşansa bile bu suyu emen bitki verim açısından etken olacaktır" dedi.
11.01.2021 Gündem
Meteoroloji paylaştı... Alarm veriyor! Edirne yüzde 96 ile ilk sırada...
Meteoroloji paylaştı... Alarm veriyor! Edirne yüzde 96 ile ilk sırada... Tüm yurtta yağışların normale kıyasla yüzde 49 azaldığı kasım ayında en fazla düşüş yaşanan il yüzde 96 ile Edirne oldu.
6.12.2020 Yaşam
TBMM Başkanı Şentop ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan  Edirne'de ziyaretlerde bulundu
TBMM Başkanı Şentop ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Edirne'de ziyaretlerde bulundu TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Edirne'de Osmanlı darüşşifası ve Osmanlı imaretinin modellemelerle anlatıldığı müzeler ile "Türkiye'nin en çevreci camisi"ni ziyaret etti.
19.09.2020 Siyaset
Tunca Nehri kurudu; çeltikte verim kaybı tehlikesi yaşanıyor
Tunca Nehri kurudu; çeltikte verim kaybı tehlikesi yaşanıyor Edirne'de çeltik üreticisi, bölgenin temmuz ayında yağış almaması ve Tunca Nehri'nin kuruması üzerine üründe verim kaybı endişesi yaşamaya başladı. Hasada günler kala zor durumda olan üreticileri temsilen valilikle görüşen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Bulgaristan barajlarından su salınması için bakanlıkların devreye girdiğini ve görüşmeler yapıldığını belirtti. Arabacı, "Yakın zamanda su debileri yükselmezse biz bu kesintilerle suyu aşağı indiremezsek büyük ihtimal bu bölgedeki çeltiklerimiz kuruyabilir ya da ara ara can suyu vererek bir kısmını verim kaybıyla kurtarırız; ama ciddi anlamda verim kaybı da yaşarız" dedi.
9.08.2020 Yaşam
Orman yangınında üçüncü gün! Alevler Türkiye'ye ilerliyor
Orman yangınında üçüncü gün! Alevler Türkiye'ye ilerliyor Bulgaristan sınırında çıkan orman yangını 3 gündür söndürülemezken, alevler Türkiye sınırında ilerlemeye devam ediyor.
9.08.2020 Gündem
Çiftçinin 'beyaz altını' toprakla buluştu
Çiftçinin 'beyaz altını' toprakla buluştu Türkiye'nin yüzde 43 çeltik (pirinç) ihtiyacını karşılayan Edirne'de ekim mesaisi başladı. Üreticinin defalarca sürüp işlediği, suyla dolu toprağa bırakılan 'beyaz altın' da denilen çeltik, 140 günlük süreçten sonra hasat edilip işlenmesinin ardından sofralardaki yerini alacak.
14.05.2020 Ekonomi
Meriç'te çok sayıda sığınmacı kayboldu
Meriç'te çok sayıda sığınmacı kayboldu Meriç'ten son dakika gelen kötü haber yürekleri burktu. Meriç Nehri'nde Yunanistan'a geçmeye çalışan 20'ye yakın mültecinin kaybolduğu bildirildi.
28.03.2018 Yaşam
Edirne’de kırmızı alarm
Edirne’de kırmızı alarm Yağış ve karların erimesinin ardından Tunca Nehri’nde başlayan taşkın, ‘kırmızı alarm’ seviyesine yükseldi.
8.03.2018 Yaşam
Tunca Nehri taştı; köprü trafiğe kapatıldı
Tunca Nehri taştı; köprü trafiğe kapatıldı EDİRNE'de son 1 haftadır süren yağışların ardından Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinden geçen Tunca Nehri taştı. Nehir üzerindeki Fatih Köprüsü, ayakları su ile dolunca trafiğe kapatıldı. Edirne'nin Değirmenyeni ile Büyükdöllük köyleri arasındaki Gölbaba Göleti'ne avlanmaya giden Mehmet Kahriman (63), gölette su yükselmesi üzerine boğularak öldü.
5.03.2018 Yaşam
Tunca Nehri taştı!
Tunca Nehri taştı! Edirne'de son bir haftadır etkili olan yağmur nedeniyle debisi yükselen Tunce Nehri taştı. Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'nin bir kısmı sular altında kaldı.
4.03.2018 Yaşam
Etkili yağmurun ardından kar geliyor
Etkili yağmurun ardından kar geliyor Edirne'de hafta sonu etkili olan sağanak yağmurun ardından meteoroloji kar yağışının gece yarısından itibaren etkisini göstereceğini açıkladı.
18.12.2017 Yaşam
Tunca Nehri akmıyor, Meriç kısmen buz tuttu
Tunca Nehri akmıyor, Meriç kısmen buz tuttu Edirne’de, hemen hemen her yıl su debilerinin yükselmesi ile birlikte sel ve su taşkınlarına yol açan nehirler bu kez buz tuttu. Tunca Nehri, neredeyse akmaz duruma gelirken, Meriç Nehri’nin belirli bölümleri de kısmen dondu.
9.01.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tunca Nehri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tunca nehri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.