Lugansk

Lugansk

Son dakika Lugansk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lugansk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lugansk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lugansk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lugansk gelişmeleri de dahil olmak üzere 166 lugansk haberi bulunmuştur. Tüm lugansk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Putin'e HIMARS misillemesi! Rusya'ya ağır darbe
Putin'e HIMARS misillemesi! Rusya'ya ağır darbe Donanma Günü kutlamaları için St. Petersburg'da boy gösteren Rus lider Putin'e HIMARS'larla çok ağır bir darbe indirildi, yerel yetkililer 40 vagonlu trenin cephanelerle birlikte havaya uçtuğunu bildirdi. İşte tüm gelişmeler...
1.08.2022 Dünya
Rusya, Ukrayna’nın doğudaki "son kale" olarak tanımladığı şehri ele geçirdi
Rusya, Ukrayna’nın doğudaki "son kale" olarak tanımladığı şehri ele geçirdi Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’nın doğudaki 'son kale' olarak tanımladığı Lysychansk’ın Rus ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındığı duyuruldu.
3.07.2022 Dünya
Ukrayna'dan son dakika Suriye kararı:İlişkileri kestik
Ukrayna'dan son dakika Suriye kararı:İlişkileri kestik Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın Suriye ile ilişkilerin kestiğini açıkladı.
29.06.2022 Dünya
Litvanya Kaliningrad'a giden trenlere izin vermedi Rusya çıldırdı! NATO ülkesine savaş tehdidi...
Litvanya Kaliningrad'a giden trenlere izin vermedi Rusya çıldırdı! NATO ülkesine savaş tehdidi... Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken kriz NATO ülkesine sıçramak üzere. Avrupa'nın göbeğindeki Rus toprağı Kaliningrad'a giden trenlere geçiş izni verilmemesi Moskova'nın gözünün dönmesine yol açtı, hem Kremlin hem de Rusya Dışişleri Bakanlığı tehditler savurdu.
20.06.2022 Dünya
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan 'U dönüşü'! Zelenski'nin tepkisi sosyal medyada viral oldu...
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan 'U dönüşü'! Zelenski'nin tepkisi sosyal medyada viral oldu... Rus ordusunun Ukrayna topraklarında saldırıları devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, başkent Kiev'i ziyaret etti. tarihi ziyarete ise Zelenski ile Macron'un bu kareleri damga vurdu. Daha önce yaptığı açıklamalar ile Ukrayna'yı kızdıran Macron'dan ise geri adım geldi.
17.06.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında 5 yeni senaryo! Rus ordusu Donbas’ta duracak mı?
Rusya-Ukrayna savaşında 5 yeni senaryo! Rus ordusu Donbas’ta duracak mı? Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta dört ay geride kalırken Rusya Devlet Başkanı Putin doğudaki ayrılıkçı Donbas bölgesinde hedefine yaklaştı. Askeri uzmanlar ve gözlemciler, sonrası için 5 senaryo üzerinde duruyor.
4.06.2022 Dünya
Rus ordusuna tek başına meydan okudu! Adı bilinmiyor: Ukrayna'nın en cesur askeri ilan edildi...
Rus ordusuna tek başına meydan okudu! Adı bilinmiyor: Ukrayna'nın en cesur askeri ilan edildi... Rus ordusunun Ukrayna'daki saldırıları devam ederken çatışmaların boyutunu gözler önüne seren bir görüntü geldi. Birliği geri çekilen Ukraynalı bir asker arkadaşlarına zaman kazandırmak için geride kaldı ve Rus güçleri ile tek başına savaştı. O anlar saniye saniye kayıt altına alındı. İşte o görüntüler...
31.05.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşıyla ilgili bomba gelişme! Yakında ilan edilebilir
Rusya - Ukrayna savaşıyla ilgili bomba gelişme! Yakında ilan edilebilir Ukrayna’da savaş Rusya yanlısı ayrılıkçıların ele geçirmeye çalıştığı Donbas’ın Lugansk bölgesine yoğunlaşmış durumda. Bölgeyi yerle bir ederek ilerleyen Ruslar yakında Lugansk’ta tam kontrol ilan edebilir.
29.05.2022 Dünya
Donbas için bir açıklama daha! 'Durum son derece zor'
Donbas için bir açıklama daha! 'Durum son derece zor' Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken hem Moskova hem de Kiev'den Donbas bölgesindeki son duruma yönelik peş peşe açıklamalar geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Savunma Yönetimi Ulusal Merkezi Başkanı Tümgeneral Mihail Mizintsev, Rus ordusunun geçtiğimiz gün Donetsk ve Lugansk bölgelerinde mahsur kalan, 2 bin 282'si çocuk olmak üzere 18 bin 873 Ukraynalıyı tahliye ederek güvenli bölgelere yerleştirdiğini duyurdu. Ukrayna lideri Zelenski ise 'Donbas'taki durum son derece zor' dedi ve savaşın son derece kanlı olacağının altını çizdi.
22.05.2022 Dünya
Rus ordusunda yer yerinden oynadı, Putin kovdu!
Rus ordusunda yer yerinden oynadı, Putin kovdu! Karadeniz Filosu'nun başındaki Koramiral Osipov ile seçkin 1'inci Muhafız Tank Ordusu'nu komuta eden Korgeneral Kisel'in görevden alındığı bildirildi. Rusya lideri Putin, 5 milyon dolarlık süper tankının Ukrayna'da imha edilmesinin ardından bu kez Terminatör'ü cephe hattına sürdü.
19.05.2022 Dünya
Ukrayna ve Rusya arasında kritik gelişme! 'Kırmızı çizgi' savaşı! İşte sunulan şartlar...
Ukrayna ve Rusya arasında kritik gelişme! 'Kırmızı çizgi' savaşı! İşte sunulan şartlar... Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş son sürat devam ederken bir yandan da diplomasi savaşı veriliyor. Ülkenin doğusunda yoğunlaşan çatışmaların bitmesi için girişimler sürerken iki ülkenin tabiri caizse 'kırmızı çizgi' savaşı sürüyor. İşte Putin ve Zelenski'nin savaşa son vermek için sunduğu şartlar...
8.05.2022 Dünya
Şoygu: Batı'nın silah sevkiyatının artması, Kiev'i 'son Ukraynalıya kadar' savaşmaya kışkırtma niyetini gösteriyor
Şoygu: Batı'nın silah sevkiyatının artması, Kiev'i 'son Ukraynalıya kadar' savaşmaya kışkırtma niyetini gösteriyor Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya silah sevkiyatını artırmasının Kiev yönetimini "son Ukraynalıya kadar" savaşmaya kışkırttığını söyledi.
19.04.2022 Dünya
Zelenski yakalandığını dünyaya bizzat duyurmuştu! İşte 'Gri Kardinal'den 'Karanlıklar Prensi'ne Putin'in yakın dostu Viktor Medvedçuk...
Zelenski yakalandığını dünyaya bizzat duyurmuştu! İşte 'Gri Kardinal'den 'Karanlıklar Prensi'ne Putin'in yakın dostu Viktor Medvedçuk... Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin dün sosyal medya kanalları üzerinden yaptığı açıklama büyük ses getirdi. Zelenski, Putin yanlısı Ukraynalı politikacı ve milyoner iş insanı Viktor Medvedçuk'un yakalandığını duyurdu. Muhalefet Plaformu - Yaşam İçin Partisi'nin lideri olan Medvedçuk, ayrılıkçı Donetsk ve Lugansk yönetimlerine finansal destek sağladığı gerekçesiyle 2021 yılında vatana ihanetle suçlanmış ve yargılanmayı beklediği dönemde ev hapsine mahkum edilmişti. Şubat ayı sonlarında ev hapsinden kaçan Medvedçuk o günden beri aranıyordu.
14.04.2022 Dünya
11 bin km uzaktan Ukrayna'ya ktirik yardım! Uçağın ineceği yer gizli tutuluyor...
11 bin km uzaktan Ukrayna'ya ktirik yardım! Uçağın ineceği yer gizli tutuluyor... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 44. gün yaşanıyor. Rus ordusunun saldırıya hazırlandığı Donbas'ta yaşayan bir Ukraynalı, "Bu cehennemden kaçmak istiyorum" diyor. Ukrayna'nın 'İkinci Dünya Savaşı'nı hatırlatacak' dediği muharebenin kaderini, Batılı ülkelerin göndereceği silahlar çizecek. Kamikaze droneların cephedeki gidişatı kısa sürede değiştirmesi bekleniyor. Avustralya ise, değeri 37 milyon doları bulan zırhlı araçları Ukrayna'ya sevk etmeye başladı. Araçları taşıyan uçağın hangi Avrupa ülkesine ineceği ise açıklanmadı.
8.04.2022 Dünya
Ukrayna'dan bomba Rusya iddiası! 'Gizli seferberlik ilanı'
Ukrayna'dan bomba Rusya iddiası! 'Gizli seferberlik ilanı' Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın gizli seferberlik ilan ettiğini ve para karşılığında tecrübeli 60 bin kişiyi silah altına almaya hazırlandığını iddia etti.
4.04.2022 Dünya
Rusya'dan bomba iddia: Kiev ABD tesislerine saldırı planlıyor
Rusya'dan bomba iddia: Kiev ABD tesislerine saldırı planlıyor Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırı devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov önemli açıklamalarda bulundu. Konaşenkov, “Kiev milliyetçi rejimi, ABD ve Batı'nın diplomatik tesislerine yönelik saldırıları ‘Rus silahlı kuvvetlerinin hedefli saldırısı’ olarak sunmayı planlıyor” dedi.
19.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 20. güne girildi. İşgal edilen Ukrayna topraklarında çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye üst düzey misilleme geldi. Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıklandı. Ukrayna'nın güney komşusu Romanya'ya bir Orlan-10 drone'u düştü. Ukrayna'ya işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Ukrayna lideri, Kiev'in muhtemel NATO üyeliğine ilişkin en karamsar açıklamasını yaptı. Rusya’da yayın yapan Kanal 1’de canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan editör Marina Ovsyannikov, gözaltına alınmasının ardından sorgusunun 14 saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, editörün 30 bin ruble para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.
15.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu... Ukrayna, Rus ordusuna direnmeye devam ederken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD, Rusya'nın büyük kayıplar verdikten sonra Ukrayna'yı işgalinde Çin'den silah ve yardım istediğini iddia etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4'üncü turu çevrim içi başladı. Moskova'nın askeri üsse gerçekleştirdiği füze saldırısı Polonya'da paniğe sebep oldu.
14.03.2022 Dünya
AB Rusya'ya yaptırımları genişletti
AB Rusya'ya yaptırımları genişletti Avrupa Birliği (AB) Rusya'ya yönelik yaptırım listesini genişletti. Son yapılan değişikliklerle 14 oligark ile Rusya Federal Konseyi'nin 146 üyesi eklendi.
9.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri...  Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi!
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi! Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaş 14. gününe girdi. Dünyanın yakından takip ettiği savaş bölgesinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna'ya hava gücü sağlamak için Polonya'nın sunduğu plana Washinhton'dan veto geldi. Kuşatmanın sürdüğü Harkiv'de bir günde 27 kişi ölürken, Gürcistan'ın eski Savunma Bakanı Irakly Okruashvili, diğer Gürcü gönüllülerle birlikte Ukrayna'ya geldi. Ukrayna'da iktidarda olan Halkın Hizmetkarları Partisi, ülkenin egemenliğinin korunması yeni güvenlik garantilerini gündeme getirdi.
9.03.2022 Dünya
Putin Ukrayna'nın yeni liderini belirledi! İşte Volodymyr Zelenskiy'in yerine gelecek isim...
Putin Ukrayna'nın yeni liderini belirledi! İşte Volodymyr Zelenskiy'in yerine gelecek isim... Rusya'nın Ukrayna işgalinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Tam sekiz yıl önce Ukrayna'dan Rusya'ya kaçan Viktor Yanukoviç'in halihazırda Belarus'ta hazırlık yaptığı belirtiliyor. Yerel bir haber sitesi, Kremlin'in Yanukoviç'i Ukrayna'ya geri getirmek için bir medya operasyonu veya kampanyası hazırlıyor olabileceğini bildiriyor. Kısa sürede devrik liderin Ukrayna halkına seslendiği bir konuşma yayınlanabilir.
2.03.2022 Dünya
Ukrayna'daki Rus işgali Çinlileri ikiye böldü! Paylaşımları hemen sildiler...
Ukrayna'daki Rus işgali Çinlileri ikiye böldü! Paylaşımları hemen sildiler... Ukrayna işgalinde Rusya'nın yanında duran Çin'de kafalar karışık. Bağımsızlığını tanımadığı Tayvan'a saldırmasından korkulan Çin'de, Rusya'yı destekleyenlerin yanı sıra Ukrayna işgaline karşı çıkanlar seslerini yükseltiyor. Yayımlanan bir mektup kısa sürede sansür yetkilileri tarafından sosyal medyadan kaldırıldı.
1.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme... Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... 'Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor' diyen Zelenski, AP'ye seslendi ve 'Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'de düzenlenen 'Silahsızlanma Konferansı'nda önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla katıldı. Lavrov'un konuşması başlar başlamaz büyükelçiler ve diplomatlar salonu terk etti. Rusya, Kiev'deki sivillere çağrıda bulundu. Açıklamada vurulacak alanlara ait bilgi verildi ve sivillerin bölgeden ayrılması istendi. Rus RIA haber ajansı ise Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turunun yarın yapılacağını duyurdu. Rusya, Kiev'deki TV kulesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, kulenin olduğu bölgenin 29-30 Eylül 1941'de Naziler'in 33 binden fazla Yahudi'yi katlettiği yer olduğunu belirterek, "80 yıl sonra bugün Rus Nazileri, Ukraynalıları yok etmek için aynı yeri vurdu" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
1.03.2022 Dünya
Rusya Ukrayna savaşı neden başladı, Rusya Ukrayna savaşının sebebi nedir? Rusya Ukrayna'ya neden savaş açtı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının nedeni!
Rusya Ukrayna savaşı neden başladı, Rusya Ukrayna savaşının sebebi nedir? Rusya Ukrayna'ya neden savaş açtı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının nedeni! Rusya Ukrayna savaşının neden ve sebepleri merak ediliyor. Rusya Ukrayna’ya neden savaş açtı, Rusya Ukrayna savaşı neden çıktı? sorularına yanıt aranıyor. Rusya Ukrayna savaşının 3. Gününde yeni gelişmeler yaşanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından NATO, AB ve BM sert uyarılarda bulunmuş, Rusya'ya yönelik ağır yaptırımlar uygulanacağını belirtmişti. Öte yandan Ukrayna lideri Zelenskiy, "Ölümlerin bitmesi için oturalım konuşalım." dedi. Rus lider Putin ise Zelenskiy'nin bu çağrısına "Rusya üst düzey müzakereye hazır" mesajı verdi. Putin, ilerleyen saatlerde yaptığı başka bir açıklamada ise Ukrayna ordusuna darbe çağrısında bulunarak, "Neo-Nazi pislikleriyle elbette anlaşmayacağız. Ukrayna ordusu iktidarı eline almalı" açıklaması yaptı. Savaş devam ederken savaşın nedeni sorgulanıyor. Peki, Rusya Ukrayna savaşı nedeni nedir, Rusya neden savaş açtı? Rusya Ukrayna savaşının sebebi ne? Kısaca Rusya Ukrayna savaşı nedeni…
26.02.2022 Gündem
Rusya neden savaşıyor, Ukrayna'ya saldırarak ne yapmak istiyor?
Rusya neden savaşıyor, Ukrayna'ya saldırarak ne yapmak istiyor? Rusya ile Ukrayna arasında haftalardır devam eden gergin bekleyiş, Rusya lideri Vladimir Putin'in harekat emriyle işgale dönüştü. Değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hasret Çomak, Rusya, Sovyetler Birliği döneminde Karadeniz’de sağladığı kontrolü tekrar ele geçirmek istiyor dedi. İşte Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının nedeni!
26.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lugansk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lugansk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.