Kuşburnu

Kuşburnu

Son dakika Kuşburnu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kuşburnu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kuşburnu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuşburnu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuşburnu gelişmeleri de dahil olmak üzere 254 kuşburnu haberi bulunmuştur. Tüm kuşburnu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısı, çoğu zaman kalp rahatsızlığı ile karıştırılır. Ancak bu eskilerin deyimiyle "Yel girmesi'nden başka bir şey değildir. Yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, kalbi de cildi de koruyan bir etkiye sahiptir. Hücre hasarına neden olan serbest radikallere karşı kalkan olan kuşburnu, flavonoidler, karotenoidler gibi bileşiklere sahiptir. Genel sağlığı destekleyen bu mucize besinin faydaları şöyle sıralanabilir:
24.02.2024 Sağlık
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar içerisinde grip önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında çok fazla insanın bu hastalıktan şikayetçi olduğu görülmektedir. Tabi grip olanların en büyük amaçları bir an önce bu durumdan kurtulmaktır. Bunun yanında gribe karşı tavuk çorbası, portakal, zencefil ve bal gibi ürünler işe yarayabilir. Ayrıca grip olunduğu zaman bolca sıvı alınıp dengeli beslenmek gerekir. 
2.01.2024 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Tilya Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...tilya Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Tilya Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...tilya Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Tilya kürü dönemin en popüler zayıflama kürleri arasında yer almaktadır. Üstelik bu kür sayesinde hedeflenen kiloya çok daha rahat ulaşmak mümkündür. Kür içeriği tamamen doğal malzemelerden oluşmaktadır. 3 ay gibi kısa bir sürede 8 kiloya kadar vermek mümkün hale gelmektedir. Özellikle emziren annelerin denediği ve onlar için faydalı olan kürlerden biridir.
4.12.2023 Sağlık
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası tarihi Kapalıçarşı'da gizli tehlike!
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası tarihi Kapalıçarşı'da gizli tehlike! İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından Kapalıçarşı'da açıkta duran kablolar görüntü kirliliği yaratırken, yangın riskini de beraberinde getiriyor. En son yaşanan sağanak yağışla sular altında kalan Kapalıçarşı için Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa, "Su kısa devre yaratıyor. Kablolarda aşırı ısınmadan dolayı tutuşma ve yangın meydana geliyor. Bu da elektrik kaynaklı bir yangına yol açıyor. Kablo demetleri özellikle Kapalıçarşı gibi eski binaların içinde çok fazla miktarda karşı karşıya kaldığımız risklerden bir tanesi" dedi.
9.10.2023 Gündem
Doğal şifa kaynağı ve deposu kuşburnu enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı vücudu güçlendiriyor
Doğal şifa kaynağı ve deposu kuşburnu enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı vücudu güçlendiriyor Erzurum'da doğal şifa kaynağı olan kuşburnunun hasadıyla birlikte değerlendirilme aşamaları da başladı. Köylerde toplanan kuşburnuların değerlendirilmesi için hummalı bir çalışma var.
9.10.2023 Yaşam
Koli bantlarıyla bağlanmış poşette ölü köpek bulundu
Koli bantlarıyla bağlanmış poşette ölü köpek bulundu Bolu'da Gölköy mesire yerinde koli bantlarıyla bağlanmış halde bulunan poşetten köpek ölüsü çıktı. Köpeği poşete koyup koli bantlarıyla bağlayarak ölümüne sebep olan kişinin tespiti için çalışma başlatıldı.
7.10.2023 Yaşam
Tercan dağlarında yetişen yaban meyveleri pazar tezğahlarını süslüyor
Tercan dağlarında yetişen yaban meyveleri pazar tezğahlarını süslüyor Erzincan'ın Tercan ilçesinde bazı vatandaşlar, dağlık alanda yetişen alıç, kuşburnu, gibi doğal meyveleri toplayıp pazarda satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor.
25.09.2023 Yaşam
Kış aylarının vazgeçilmez şifa deposu! Bin derde deva
Kış aylarının vazgeçilmez şifa deposu! Bin derde deva Yozgat’ta yöre halkı tarafından bin derde deva olarak bilinen ve dağlardan gelen doğal şifa deposu kuşburnunun zor mesaisi kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte başladı.
18.09.2023 Yaşam
Arazi anlaşmazlığında kan aktı!
Arazi anlaşmazlığında kan aktı! Sivas'ın Kangal ilçesinde Ali K. (62), arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli olduğu eniştesi Ali Rıza Ercan (75) ile onun oğlu Hüseyin Ercan'ı (52) av tüfeği ile vurarak öldürdü.
18.08.2023 Yaşam
Bakanlıktan 'su bitiyor' uyarısı: Halı ve balkon yıkamayın
Bakanlıktan 'su bitiyor' uyarısı: Halı ve balkon yıkamayın Havaların aşırı ısınmasıyla birlikte kuraklık kapıyı çalarken Tarım ve Orman Bakanlığı susuz kalmamak için bir dizi tasarruf önerisinde bulundu: Halı ve balkonları yıkamayın, silin. Sebze ve meyveleri kapta yıkayın, daha az su isteyen lavanta yetiştirin...
28.07.2023 Gündem
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı...
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı... Kolesterol seviyesini dengeliyor, kanser ve diyabete karşı çok etkili! Güçlü bir antioksidan olduğu için ödem söktürücü ve şişlik giderici bir etki gösteriyor. Grip, nezle, bitmek bilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, hatta astım, bronşit, nefes darlığı gibi birçok solunum yolu hastalığı ile savaşıyor. Şeker hastalığında da önemli rol oynuyor, kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Kabızlık tedavisinde önemli bir yere sahip, böbrek rahatsızlığı bulunanlara tavsiye ediliyor. İşte ciltte oluşan sivilcelere, akne ya da yara izlerine iyi gelen besinin tüm faydaları...
22.03.2023 Sağlık
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir Diyetisyen Eda Ünal, balık tüketiminin kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebileceğini söyledi.
13.01.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler! Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
1.11.2022 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
Her derde deva besin için zor mesai başladı
Her derde deva besin için zor mesai başladı Bayburt’ta yöre halkı tarafından bin derde deva olarak bilinen ve dağlardan gelen doğal şifa deposu kuşburnunun zor mesaisi kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte başladı. Köyde yaşayan kadınlarca dikenli dallardan toplanan ve C vitamini açısından oldukça zengin olan kuşburnu sofralarda marmelat, reçel, çay olarak tüketiliyor.
23.09.2022 Yaşam
Goji berry fideleri meyve vermeye başladı
Goji berry fideleri meyve vermeye başladı Bayburt Belediyesi'nde zabıta memuru olan Adem Ertuğrul, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle aldığı ve toprakla buluşturduğu bin 500 goji berry (kurt üzümü) fidesinden, yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede ilk meyvelerini aldı. Halk arasında; kurt üzümü olarak bilinen, kuşburnu ya benzeyen, birçok faydası olan, tıp ve eczacılık alanlarında kullanılan goji berryleri ülke ekonomisine katkı amaçlı diken ve yetiştiriciliğine başlayan Ertuğrul, 2 sene gibi bir sürede mahsul almayı hedeflerken, 3-4 ay gibi kısa sürede meyve almanın şaşkınlığı ve mutluluğu içerisinde olduğunu kaydetti.
5.09.2022 Yaşam
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor!
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor! Sağlıklı olmak adına tüketilen bitki çayları, üretim ve saklama koşulları nedeniyle faydadan çok zarar verebiliyor. Bitki çaylarının özellikle kalitesi açısından dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Açıkta satılan ürünler yerine kaliteli ve bilinen markaların poşet çayları tüketilmeli” diyor.
28.07.2022 Sağlık
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri!
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri! YKS’ye kısa bir süre kala uzmanlardan YKS öncesi ve sonrası öneriler gelmeye devam ediyor. Bu önerilerin başında da sınav günü beslenmesi geliyor. Başta sindirim sistemi olmak üzere, beyni etkileyen yiyeceklerin olumlu olusuz tarafları sınav günü adayları pek çok açıdan etkileyebilir. YKS günü kahvaltıda hangi yiyeceklerin tercih edileceği, zihni çalıştıracak yiyeceklerin hangileri olduğu pek çok aile tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Peki, YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? YKS günü hangi yiyecekleri tüketmeli? Beyin sağlığını destekleyen besinler neler? YKS günü kahvaltı nasıl olmalı? Uzm. Dyt. İrem Aksoy sınav öncesi kahvaltı önerilerini paylaştı.
16.06.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kuşburnu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuşburnu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.