Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Son dakika Kara Kuvvetleri Komutanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kara Kuvvetleri Komutanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kara kuvvetleri komutanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.790 kara kuvvetleri komutanlığı haberi bulunmuştur. Tüm kara kuvvetleri komutanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli, Saldıray Berk’in cenazesi ne zaman?
Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli, Saldıray Berk’in cenazesi ne zaman? Eski 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk (76), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli?
15.02.2024 Gündem
M60T tankları TSK'ya teslim edildi
M60T tankları TSK'ya teslim edildi Geçmişte İsrail'in modernize edip, çeşitli sorunlarla gündeme gelen M60T tanklarının ilk partisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında modernize edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Proje ile M60T tanklarının beyni olarak tanımlanan 'atış kontrol sistemi' yerlileştirilirken, bütün elektronik sistemler milli imkanlar ile üretilebilir hale getirilerek, güç grubu dışında dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı.
10.02.2024 Ekonomi
MSB: F-16 satış sürecinde bir olumsuzluk beklenmiyor
MSB: F-16 satış sürecinde bir olumsuzluk beklenmiyor Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi’ne sunulan ve Türkiye’ye F-16 satışını engellemeyi amaçlayan öneri ile ilgili "Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir” dedi.
8.02.2024 Gündem
MSB paylaştı! Mehmetçikten yeni yıl mesajı
MSB paylaştı! Mehmetçikten yeni yıl mesajı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yurt içinde ve sınır ötesinde yılbaşında görev yapan Mehmetçiğin yeni yıl mesajlarını paylaştı.
31.12.2023 Gündem
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu MSB, Irak'ın kuzeyinde yaşanan saldırı ve sonrasında sağlanan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ise yaralandığını açıkladı.
23.12.2023 Gündem
100. yıl marşını kim yazdı, İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı sözleri (Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlan özel marş)
100. yıl marşını kim yazdı, İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı sözleri (Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlan özel marş) İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşını yazan kim? Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlanan özel marş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı töreni kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından ilk defa icra edildi. Peki, İlker Kömürcü kimdir, 100. yıl marşını kim yazdı?
31.08.2023 Gündem
Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında? Orgeneral Metin Gürak hangi görevlerde bulundu, 15 Temmuz’da görevi neydi? İşte Gürak’ın askeri hayatı…
Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında? Orgeneral Metin Gürak hangi görevlerde bulundu, 15 Temmuz’da görevi neydi? İşte Gürak’ın askeri hayatı… Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün toplantı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ'ta albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları da ele alındı. Genelkurmay Başkanlığı için adı geçen isimlerden biri olan Metin Gürak, yeni Genelkurmay Başkanı oldu. Peki, Metin Gürak kimdir, kaç yaşında, nereli?
4.08.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
YAŞ kararları Resmi Gazete’de
YAŞ kararları Resmi Gazete’de Yüksek Askeri Şura(YAŞ) toplantısında alınan terfi ve atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
3.08.2023 Gündem
YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı? YAŞ kararları 2023 listesi Resmi Gazete!
YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı? YAŞ kararları 2023 listesi Resmi Gazete! 2023 YAŞ kararları Resmi Gazete’te yayınlandı mı, YAŞ kararları terfi listesi Resmi Gazete çıktı mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Genelkurmay Başkanlığına 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. 3 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlara ilişkin İletişim Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Karara göre Buna göre 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere; 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatıldı. Peki, YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı?
3.08.2023 Gündem
TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu! İşte yeni genelkurmay başkanı
TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu! İşte yeni genelkurmay başkanı Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) terfi ve atamaların ele alındığı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu. Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarının Türk Silahlı Kuvvetleri ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.
3.08.2023 Gündem
Musa Avsever kimdir, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever aslen nerelidir, kaç yaşında? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı mı oldu? Orgeneral Avsever’in hayatı…
Musa Avsever kimdir, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever aslen nerelidir, kaç yaşında? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı mı oldu? Orgeneral Avsever’in hayatı… Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever kimdir, nereli, kaç yaşında? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kararları için araştırmalar devam ediyor. Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakan olmasıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilmişti. Genelkurmay başkanlığını asli olarak yapacak isim bu toplantıda belli olacak. Peki, Musa Avsever kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever hayatı…
3.08.2023 Gündem
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor Bu hafta yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla TSK komuta kademesi belirlenecek. Görev süresi ve yaş haddinden emekli olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in yerine Genelkurmay Başkanlığı için üstün hizmet madalyalı 3 devre arkadaşı orgeneralin adı geçiyor.
31.07.2023 Gündem
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor Sarsılmaz şirketince üretilen silah testlerden başarıyla geçti. Böylece daha önce ABD ve İtalya ortaklığıyla üretilen silahın kullanıldığı ATAK helikopterinde artık yerli silah olacak.
22.07.2023 Ekonomi
Bakan Güler'den kuvvet komutanlıklarına ziyaret ​
Bakan Güler'den kuvvet komutanlıklarına ziyaret ​ Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaret etti.
4.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan sınır hattında görevli askerlerin bayramını kutladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan sınır hattında görevli askerlerin bayramını kutladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır hattı ve ötesinde görevli Mehmetçik'in bayramını kutladı. Erdoğan, "Gerek sınır ötesinde gerek içeride bugüne kadar ordumuzun vermiş olduğu mücadeleler hiçbir zaman bir kenara konulamaz" dedi.
28.06.2023 Gündem
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
19.06.2023 Gündem
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte “Kızamık salgınına” ilişkin uyarılar devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2023’ün ilk 4 ayında bin 440 vaka tespit edildiğini açıkladı. İstanbul ve Gaziantep’teki vaka artışlarına dikkat çekilirken, “Vaka olan bölgelerde tüm çocuklara bir doz aşı” önerisi geldi.
17.06.2023 Ekonomi
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından, yerli ve milli imkanlarla geliştirilerek Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) teslim edilen ve 'Nefes' adı verilen T-70 yangın söndürme helikopterinin 2'ncisinin yapımı da tamamlandı. T-70'in başmühendisi Dr. Duygu Barın, "2'nci helikopteri de haziran ayı içerisinde Orman Genel Müdürlüğümüze teslim edeceğiz" dedi.
10.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da birinci manşet: Türk liderin yeni şahinleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da birinci manşet: Türk liderin yeni şahinleri Yeni kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk defa toplandı. 4 saat 20 dakika süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da gündemin bir numaralı maddesi oldu. Komşu basını Erdoğan'ın yeni şahinlerini tanıttı.
7.06.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanı Musa Avsever kimdir? Musa Avsever nereli, kaç yaşında?
Genelkurmay Başkanı Musa Avsever kimdir? Musa Avsever nereli, kaç yaşında? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı oldu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Genelkurmay Başkanlığı ile görevlendirildi. Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakanı olmasından sonra yerine bir isim atanıncaya kadar Genel Kurmay Başkanı olarak Musa Avsever isminde karar kılındı. Peki Musa Avsever kimdir? Musa Avsever nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...
6.06.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever atandı
Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever atandı İletişim Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in atandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir." denildi.
5.06.2023 Gündem
Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte silah sistemleri geliştirildi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na “Boran Obüsü”
Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte silah sistemleri geliştirildi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na “Boran Obüsü” Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen ve pilot test eğitimlerini aşamasını başarıyla tamamlayan“105 mm Boran Obüsü" Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdi. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, "Boran Obüsümüz klasik tip ve eski nesil sistemlerinin yerini alarak ordumuza büyük bir hareket yeteneği ve etkili ateş desteği sağlayacak.5 adet mürettebat ile hedefe dakikada 6 atım yapabilmektedir" dedi.
12.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar: Tahıl koridorunda görüşmelerimiz sürüyor
Bakan Akar: Tahıl koridorunda görüşmelerimiz sürüyor Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl koridoru görüşmelerine ilişkin, "Başlangıç şartlarını içerecek şekilde ve devamı konusunda Rusya ve Ukrayna ile yazışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
17.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kara kuvvetleri komutanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.