Siha

Siha

Son dakika siha haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siha ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siha haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siha

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siha gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.539 siha haberi bulunmuştur. Tüm siha haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı Baykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezinde sürdürülecek olan test süreci başladı.
16.04.2024 Ekonomi
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın uçuş saati ile ilgili sosyal medyadan önemli bir mesaj paylaştı.
9.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'ya kilit görev!
Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'ya kilit görev! Baykar yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar, dikey iniş kalkışlı insansız hava aracı sistemi Bayraktar KALKAN DİHA'nın test uçuşu görüntülerini paylaştı.
7.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 28. uçuş testini de başarıyla tamamladığını sosyal medya hesabından duyurdu.
6.04.2024 Ekonomi
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor Dünyanın en büyük SİHA üreticisi ve ihracatçısı olan Baykar’ın toplumsal ve insani yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla ülkemize 12.2 milyar TL'lik doğrudan katkı sağladı. Konuyla ilgili Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
5.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti Bayraktar TB3 adım adım geliyor. 2. Prototip 4. Uçuş testi de başarıyla tamamlandı.
4.04.2024 Ekonomi
4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu: 22 mağara imha edildi
4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu: 22 mağara imha edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK'ya yönelik 4 ilde düzenlenen 'Bozdoğan-19' operasyonlarında 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini duyurdu.
1.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar oyunu kullandı
Selçuk Bayraktar oyunu kullandı Türkiye'nin ilk İHA ve SİHA'larını yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile birlikte oyunu kullandı.
31.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı Bayraktar TB3 Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testini başarıyla tamamladı. Gelişmeyi Selçuk Bayraktar duyurdu.
30.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 24 saat kesintisiz uçuş
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 24 saat kesintisiz uçuş Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 27 saat havada kaldığı 26. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile havalanan milli SİHA, 27 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 4.600 km mesafe katetti.
29.03.2024 Gündem
ASELSAN'ın GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemleri ile bir ilk gerçekleşti!
ASELSAN'ın GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemleri ile bir ilk gerçekleşti! ASELSAN tarafından ambargolara yanıt olarak geliştirilen GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemlerinin ilk ihracatı gerçekleştirildi.
27.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini geçti
Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini geçti Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, sınıfında dünyanın en iyisi olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
26.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan ve AK Parti değil Türkiye'dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan ve AK Parti değil Türkiye'dir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde açıklamalarda bulundu. 'Türkiye'nin gücünü hazmedemeyenler pusuda bekliyor' diyen Erdoğan, " Daha büyük hedeflere gözümüzü dikmişken birileri tökezlememizi bekliyor. Akıl izan sahibi herkes biliyor ki mesele Erdoğan değil, AK Parti değil, Cumhur ittifakı değil doğrudan Türkiye'dir." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Tokat'ın ardından Çorum’da düzenlenen mitingde konuşma yaptı.
25.03.2024 Gündem
Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 ile çifte atış
Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 ile çifte atış Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI, süpersonik füze İHA-230 ile bir kere daha hedefini tam isabetle vurdu.
17.03.2024 Ekonomi
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti ASELSAN tarafından milli hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500'ün seri üretim aşamasında görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar pek çok alanda havadaki 'keskin gözü' olacak sistem; üretim aşamasından sonra optik performans ve lazer sistemi, titreşim, sıcaklık-soğukluk gibi birçok testi geçerek kullanıma sunuluyor. Keşif, gözetleme ve hedefleme fonksiyonlarını tek başına sağlayan sistem, TSK'ya güç katacak.
16.03.2024 Gündem
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Bayraktar TB2 SİHA'lar artık Arnavutluk semalarında
Bayraktar TB2 SİHA'lar artık Arnavutluk semalarında Arnavutluk'un ilk NATO Taktik Hava Üssü'nün törenle açılmasının ardından Bayraktar TB2 SİHA'lar Arnavutluk semalarında uçarak, ilk kez Arnavutluk Ordusu'nun envanterine girdi.
4.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024 Gündem
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Bayraktar, "İlk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu" dedi.
4.03.2024 Gündem
Bayraktar Akıncı İHA-230 füzesi ile tam isabetle vurdu
Bayraktar Akıncı İHA-230 füzesi ile tam isabetle vurdu Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan’ın milli olarak geliştirdiği hava aracından atılan İHA-230 füzesi ile gerçekleştirdiği test atışında tam isabetle vurdu.
2.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Siha ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siha haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.