Siha

Siha

Son dakika siha haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siha ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siha haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siha

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siha gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.571 siha haberi bulunmuştur. Tüm siha haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde tarihi görüntüler! 50 gemiyle geçit töreni, Türk Yıldızları, AKINCI TİHA...
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde tarihi görüntüler! 50 gemiyle geçit töreni, Türk Yıldızları, AKINCI TİHA...Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni düzenlendi. Törende, 2 Bayraktar AKINCI TİHA da uçuş gerçekleştirirken Türk Yıldızları da gösteri yaptı. İşte detaylar...
20.07.2024Gündem
Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha başarıyla tamamladıBaykar'ın yerli ve milli olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, bir testi daha başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3'ün 61. test uçuşunda "Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testi" başarıyla gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...
18.07.2024Gündem
Kırmızı listede aranıyordu! Taner Öğmen etkisiz hale getirildi
Kırmızı listede aranıyordu! Taner Öğmen etkisiz hale getirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'de Jandarma ve Emniyet tarafından gerçekleştirilen 'Bozdoğan-50' operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin kırmızı kategoride aranan Taner Öğmen olduğunu belirtti. Öte yandan diğer teröristin kimliklendirme çalışmaları sürüyor
14.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, ABD'de Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı: F-16 meselesi olumlu bir gelişme
TBMM Başkanı Kurtulmuş, ABD'de Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı: F-16 meselesi olumlu bir gelişmeTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “F-16 meselesi olumlu bir gelişmedir. Türkiye'nin savunma sanayide ihtiyaçlarının karşılanması olumlu bir gelişmedir. Ama şunu da çok açık söyleyeyim. Eğer dostlarımız Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını göz ardı ederlerse artık Türkiye savunma ihtiyaçlarını kendi başına üretecektir.” dedi. Kurtulmuş, "PKK'nın kolu olan Suriye'deki uzantısı PYD-YPG'nin, terör örgütlerinin varlığı, Türkiye için yaşamsal bir tehdittir. Ne yazık ki ABD, stratejik ortaklığımıza rağmen, birçok alanda çok yakın işbirliğimize rağmen PYD'ye hem lojistik hem istihbari hem de siyasi destek vermeyi sürdürmektedir. İlişkilerimizi zehirleyen en önemli farklılığın bu olduğunu ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.
9.07.2024Gündem
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, CNN Türk'te detayları anlattı: Türksat 6A'nın yerlilik oranı yüzde 80
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, CNN Türk'te detayları anlattı: Türksat 6A'nın yerlilik oranı yüzde 80Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk'te Fulya Öztürk'ün moderatörlüğündeki Akıl Çemberi programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın 9 Temmuz Salı günü saat 00.20'de ABD'deki Space X merkezinden fırlatılacağını belirterek, "Yerlilik yüzde 80 üzerinde. Genel üretimi bizde, yüzde 10-15 civarında dış girdi var. Bu da başlangıç için çok normal" dedi.
3.07.2024Gündem
Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha başarıyla geçtiBaykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Milli SİHA Bayraktar TB3, 4. Rampa Kalkış Testi'ni başarıyla tamamladı. Çeşitli irtifalarda başarısına yenilerini ekleyen Bayraktar TB3 Toplam 57 test yaptı.
3.07.2024Gündem
Süre 40 dakikadan 10 dakikaya düştü! Bayraktar TB2 İHA'lardan 7/24 'orman' takibi
Süre 40 dakikadan 10 dakikaya düştü! Bayraktar TB2 İHA'lardan 7/24 'orman' takibiTermal kameralar sayesinde 100 kilometre mesafeden 1 metrekarelik ısı enerjisini tespit edebilen İHA'lar ile orman yangınlarına ilk müdahale süresi 40 dakikadan 10 dakikaya kadar indi.
27.06.2024Ekonomi
Bayraktar TB3'ten yeni rekor! En yüksek irtifaya ulaştı
Bayraktar TB3'ten yeni rekor! En yüksek irtifaya ulaştıBaykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 yeni rekora imza attı. Selçuk Bayraktar o anları sosyal medya hesabından paylaştı.
25.06.2024Ekonomi
Kırmızı kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi
Kırmızı kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildiBatman kırsalında gerçekleştirilen "Bozdoğan-45" operasyonunda kırmızı kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi. Bayram tatili süresince 2’si kırmızı, 4’ü turuncu, 2’si gri kategoride toplam 11 terörist etkisiz hale getirildi.
24.06.2024Gündem
Bakan Yerlikaya duyurdu: Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Bozdoğan-44 operasyonunda, 1'i turuncu, 2'si gri kategoride olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
21.06.2024Gündem
Bakan Yerlikaya: 1'i kırmızı 3'ü turuncu listedeki 5 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya: 1'i kırmızı 3'ü turuncu listedeki 5 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında ve Batman ili Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında gerçekleştirilen 'Bozdoğan-43' Operasyonları'nda 1'i kırmızı 3'ü turuncu kategoride yer alan 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
20.06.2024Gündem
Adana'da Babalar Günü'nde yaşadığı gururu anlattı! "Yalnız bırakmadı"
Adana'da Babalar Günü'nde yaşadığı gururu anlattı! "Yalnız bırakmadı"Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan ve 1992 yılında Şırnak Besler bölgesinde mayına basması sonucu sol ayağını kaybederek ampüte olan Gazi Yasin Sakallı, Babalar Günü'nde gurur dolu bir gün yaşadığını ifade etti.
17.06.2024Adana
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladıBaykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı.
14.06.2024Ekonomi
Selçuk Bayraktar paylaştı: KEMANKEŞ'ten başarılı uçuş!
Selçuk Bayraktar paylaştı: KEMANKEŞ'ten başarılı uçuş!Mini akıllı seyir füzesi Bayraktar KEMANKEŞ, ikinci testi başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından KEMANKEŞ'in yeni görüntülerini paylaştı.
13.06.2024Ekonomi
Baykar Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri oldu
Baykar Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri olduGeçtiğimiz 3 yılda savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023’te ülkemizdeki tüm sektörlerde en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 firmadan biri oldu. Bu başarıyla birlikte Türkiye ihracat tarihinde ilk kez bir savunma ve havacılık firması ilk 10 ihracatçı arasında yer almış oldu.
8.06.2024Gündem
Van'da terör operasyonu: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Van'da terör operasyonu: 3 terörist etkisiz hale getirildiVan ili Başkale kırsalında Jandarma tarafından bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen Bozdoğan-41 operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi
5.06.2024Gündem
Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli ve milli motorlu elektrikli trenleri GAZİRAY'da kullanılacak! Yıl sonu başlıyor
Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli ve milli motorlu elektrikli trenleri GAZİRAY'da kullanılacak! Yıl sonu başlıyorGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAZİRAY için Sakarya’da ilk yerli ve milli tren setlerinin üretildiği TÜRASAŞ fabrikasını ziyaretinde Gazi şehirlilere ve Türkiye’ye müjde vererek, “Tren setlerimizin motoru yüzde yüz yerli ve milli. Bu ilk kez başarıldı ve Türk mühendisler tarafından yapıldı. Tamamlandığında bir ilk olacak” dedi.
3.06.2024Gaziantep
Selçuk Bayraktar paylaştı! Bayraktar TB3 adım adım TCG Anadolu'ya
Selçuk Bayraktar paylaştı! Bayraktar TB3 adım adım TCG Anadolu'yaBAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün rampa kalkış testine ait görüntüleri paylaştı.
1.06.2024Ekonomi
Otonom fıçı tonosu ne demek, otonom fıçı tono manevrası nedir?
Otonom fıçı tonosu ne demek, otonom fıçı tono manevrası nedir?Dünya havacılık tarihinde "otonom fıçı tonosu" gerçekleştiren ilk SİHA (silahlı insansız hava aracı) Bayraktar TB2 oldu. Peki, otonom fıçı tonosu nedir, otonom fıçı tono manevrası ne demek?
1.06.2024Gündem
Bayraktar TB2 dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attı
Bayraktar TB2 dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attıMilli SİHA Bayraktar TB2, otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla gerçekleştirerek dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attı.
31.05.2024Gündem
Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın enkazı nasıl bulduğunu anlattı!
Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın enkazı nasıl bulduğunu anlattı!İran Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin bulunduğu helikopteri arama çalışmalarında Akıncı TİHA, ısıya duyarlı kameraları sayesinde önemli rol oynadı ve enkazın yerini tespit etti. Akıncı’nın kritik görevinin ardından Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın enkazı nasıl bulduğunu anlattı.
21.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldıkCumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kardeşim sayın İbrahim Reisi ve heyet üyelerinin vefatından derin üzüntü duyduk. Helikopter kazasından sonra İran makamlarıyla iletişime geçerek arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ülkemizde 1 günlük yas ilan edilmesini kararlaştırdık" dedi.
20.05.2024Gündem
GAÜN öğrencileri geliştirdikleri projeleri liselilere anlattı! Stantta sergilediler
GAÜN öğrencileri geliştirdikleri projeleri liselilere anlattı! Stantta sergiledilerGaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, TEKNOFEST kapsamında geliştirdikleri projeleri, Bedreddin Ayni Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açtıkları stantla sergiledi.
20.05.2024Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğizDeniz Kuvvetleri Komutanlığınca Doğu Akdeniz'de icra edilen DENİZKURDU-II/2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizkurdu Tatbikatı'na telefon bağlantısı ile katıldı.
11.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Siha ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siha haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.