İü

İü

Son dakika İÜ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İÜ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İÜ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 iü haberi bulunmuştur. Tüm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu vitamin yüzde 87 daha güçlü: Kemikleri çelik gibi yapıyor! Uzmanlar günde 10 μg/400 IU kolekalsiferol tavsiye ediyor!
Bu vitamin yüzde 87 daha güçlü: Kemikleri çelik gibi yapıyor! Uzmanlar günde 10 μg/400 IU kolekalsiferol tavsiye ediyor! Vücut sağlığının optimum işlevleri için gerekli olan hayati D vitamini kemiklerin zırhlı bir çelik gibi olmasını sağlıyor. Ancak bu fosfat ve kalsiyum seviyelerini düzenlediği içindir. Güneşten elde ettiğimiz bu kritik vitamin kışın karlı ve yağışlı havalarda elde etmemiz zordur. Beslenme Uzmanı Becky Graham, D vitamini içerin en etkili besinlere yer verdi.
29.01.2024 Yaşam
Tavuk Göğsü Kaç Kalori? Tavuk Göğsü Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tavuk Göğsü Kaç Kalori? Tavuk Göğsü Besin Değerleri Ve Kalorisi... Tavuk göğsü, sütlü ve oldukça hafif tatlılardan biridir. Şeker oranı düşük olan bu tatlı kalori bakımından da düşüktür. Kalorisi düşük ve lezzetli tatlı arayanların başlıca tercihlerinden olan tavuk göğsü, çeşitli malzemeler ile daha zengin hale getirilerek de tüketilebilir. Eklenen her malzeme ile kalori ve besin değer miktarı da değişecektir.
21.12.2023 Sağlık
Sufle Kaç Kalori? Sufle Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sufle Kaç Kalori? Sufle Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sufle, herkesin bayılarak yediği en güzel tatlılardan bir tanesidir. Tatlı deyince akla ilk gelen ise kalorisidir. Sufle, kalori bakımından diğer şerbetli tatlılara göre daha düşüktür. Fransa kökenli olan bu güzel tatlı, bol kakaolu olup genellikle fincanlar porsiyon olarak tercih edilir. Ayrıca sufle de kullanılan farklı malzemeler kalorisini artırmaktadır.
21.12.2023 Sağlık
Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi... Omlet, kahvaltıların vazgeçilmezi olan bir yemektir. Yumurta ile yapılan omlet, isteğe göre çeşitlenebilir. Ana malzemesi yumurta olduğu için hem doyurucu hem de çok besleyicidir. Özellikle çocukların kahvaltısında mutlaka yer alması gerekir.
19.12.2023 Sağlık
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mercimek köftesinin 100 gramında ortalama 130 kalori bulunur. 1 porsiyon mercimek köftesi ortalama 225 grama denk geldiğinden 291 kalori olur.
18.12.2023 Sağlık
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mutfakta pek çok şekilde kullanılan ve sevilen kayısı sağlığa da çok faydalıdır. Dengeli beslenen kişiler yediği besinlerle ilgili bilgi edinmek isterler. Bu yüzde yediklerinin kalorisini ve besin değerini de bilmek ister. Kayısı sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kurusu ve tazesi birçok şekilde kullanılabilir. 
17.12.2023 Sağlık
İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi...
İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi... 1 adet orta boy incir 48 kaloridir. 1 adet incirin içinde 12,47 gram karbonhidrat ve 1,89 gram lif bulunur.
17.12.2023 Sağlık
İçli Köfte Kaç Kalori? İçli Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
İçli Köfte Kaç Kalori? İçli Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... İçli köfte, temelde kıyma ve bulgurdan oluşan oldukça lezzetli bir yemektir. Orta Doğu mutfağına ait olan bu tarif Türk mutfağında da sıklıkla görülür. İçli köfte iki ayrı şekilde hazırlanır; Kızartma ve haşlama. Kızartma olarak tercih edilen içli köfte haşlamaya oranla daha yüksek kalorili ve yağlıdır. İç dolgusunda da kıyma yerine patates tercih edilebilir. Yine patatesli olan içli köfte kıymalı içe göre daha düşük kalorilidir.
17.12.2023 Sağlık
Ekler Kaç Kalori? Ekler Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Ekler Kaç Kalori? Ekler Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ekler, profiterole benzeyen sandviç pasta görünümlü bir tatlıdır. İçinde un, şeker, krema ve süt bulunduğundan eklerin kalorisi yüksektir. 
16.12.2023 Sağlık
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi... Brokoli daha çok kış ayında tüketilen bir sebzedir. Bir porsiyon brokoli 39 kalori, bir kase brokoli ise 26 kaloridir.
16.12.2023 Sağlık
Çilek Kaç Kalori? Çilek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çilek Kaç Kalori? Çilek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Çilek, gülgiller ailesinde yer alan meyve cinsidir. Tatlı ve hafif sulu ola çilek meyvesi, yaz aylarında yetişmektedir. Yaz aylarının bu güzel lezzetli meyvesi, kalori açısından da oldukça düşük, besin değeri açısından zengindir. Diyet programlarında da günlük meyve ihtiyacını gidermek ve gerekli vitamini almak için düşük kaloriye sahip, porsiyon olarak da küçük olan çilek tavsiye edilmektedir.
16.12.2023 Sağlık
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir. 
4.12.2023 Sağlık
Aşırı su içen kadının sonu korkunç oldu! ‘Ne kadar içerse içsin susuzluğu geçmiyordu'
Aşırı su içen kadının sonu korkunç oldu! ‘Ne kadar içerse içsin susuzluğu geçmiyordu' Aile tatilinin son gününde rahatsızlanan 35 yaşındaki ABD'li kadın ne kadar su içerse içsin susuzluğunun geçmediğini belirterek litrelerce su içti. Tatil dönüşü evinde bayılan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Doktorlar ölüm sebebinin ' su zehirlenmesi' olduğunu açıkladı.
4.08.2023 Dünya
Havuç Kaç Kalori? Havuç Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Havuç Kaç Kalori? Havuç Besin Değerleri Ve Kalorisi... Bazı meyvelerin tüketilme sıklığı oldukça fazla olarak bilinir. Bu meyveler içerisinde havuç olduğu da görülmektedir. Meyve olarak zevkle tüketilen havuçtan aynı zamanda salatalar içerisinde sıkça yararlanıldığı dikkat çekmektedir. Hem lezzetli hem de yararlı olan havucu düzenli olarak tüketmekte fayda olduğunu söyleyebiliriz.
14.07.2023 Sağlık
Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hızlı ve pratik bir besin olması nedeniyle milyonlarca kişinin her gün tercihi olan "fast food" yemeklerinin başında gelen hamburger, her geçen gün daha da fazla tüketiciye ulaşmaktadır. Fast food denilince akla gelen ilk yiyecekler arasında yer alan hamburger bu alandaki liderliğini uzun yıllardır başka bir yemeğe kaptırmadan devam etmektedir. Hamburger hızlı ve lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda yüksek kaloriye sahip olmasıyla da bilinir. 
14.07.2023 Sağlık
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hurma yaş ve kuru olarak iki çeşittir. Genel olarak kurutulmuş haliyle görmeye alıştığımız hurma, yaş iken de tüketilir. Taze hurma, kalori değeri bakımından kuru hurmadan daha farklı değerlere sahiptir. Hurma her iki türlü de kalori yönünden uygun olduğu için birçok diyet ve tatlı tariflerinde tercih edilir. Folik asit, potasyum, kalsiyum, demir ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra selenyum açısından da zengindir. Bu da hurmaya antioksidan etkisinin artırıcı bir özellik verir.
13.07.2023 Sağlık
Karpuz Kaç Kalori? Karpuz Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Karpuz Kaç Kalori? Karpuz Besin Değerleri Ve Kalorisi... Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Kilo vermek isteyen ve diyet yapmak isteyen kişiler için doğru bir tercihtir. Bunaltıcı sıcak havalarda çözüm sunan karpuz ferahlatıcı ve serinletici özelliğiyle kilo vermenize olanak sağlar.
10.07.2023 Sağlık
Mandalina Kaç Kalori? Mandalina Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mandalina Kaç Kalori? Mandalina Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mandalina kış aylarında hastalıklardan koruyan meyvedir. Turuncu rengi ve ince kabuklu yapısıyla beraber kolay tüketilir. Mandalinayı bol bol tüketmek, sağlık açısından oldukça faydalıdır. C vitamini deposu olmasıyla kanserli hücreleri öldürücü etkisine sahiptir. 
6.07.2023 Sağlık
Salatalık Kaç Kalori? Salatalık Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Salatalık Kaç Kalori? Salatalık Besin Değerleri Ve Kalorisi... Fit bir vücuda sahip olmak neredeyse herkesin hayalidir. İdeal vücut ölçülerine ve kiloya kavuşmak özellikle kadınların vazgeçilmez hedefleri arasında yer alır. Kilo vermek adına uzman yardımı alma olanağı olmayan kişiler için birçok alternatif mevcut olmaktadır. Az kalorili besinler ile beslenmek bu alternatiflerin başında yer alır. Salatalık da içerdiği yüksek besin değeri ve az kalori nedeniyle bu alternatiflerin başında gelmektedir
30.06.2023 Sağlık
Salep Kaç Kalori? Salep Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Salep Kaç Kalori? Salep Besin Değerleri Ve Kalorisi... Salep sevilerek tüketilen içecekler arasında yer almaktadır. Özellikle salep tüketirken sahip olduğu besin değerleri ve kalorisi hakkında da bilgi sahibi olunmak istemektedir. Besin değerlerine bakıldığında ise 100 gram salep içerisinde 94 kalori bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. 1 su bardağı yani 200 gram salep ise 188 kalori olarak bilinmektedir. 
30.06.2023 Sağlık
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi?
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi? Erektil disfonksiyonun erkeklerde en yaygın cinsel problem olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erektil disfonksiyon tedavisini sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi! Yaz ayları ile birlikte pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen dondurma, besin değeri açısından oldukça zengin tatlı çeşitlerinden biri. Ancak uygun koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman dondurmada oluşan patojen bakteriler nedeniyle sağlığı tehdit edebiliyor. Dondurma tercih ederken dikkatli olunması konusunda uyaran . Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği anlattı ve evde yapılabilecek dondurma tarifini paylaştı.
21.06.2022 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye!
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, zengin antioksidan özelliğe sahip Anadolu Propolisinin hamile ve emziren annelerin beslenmelerinde mutlaka olması gerektiğini söyledi.
25.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.