Gazete Vatan Logo

İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi...

1 adet orta boy incir 48 kaloridir. 1 adet incirin içinde 12,47 gram karbonhidrat ve 1,89 gram lif bulunur.

İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi...

İncir Kaç Kalori?

İncir, özellikle metabolizmayı çalıştırması ve bağırsak sistemini desteklemesi bakımından tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. Yazın bitmeye başlaması ve sonbaharın başlamasıyla birlikte inciri güzelce tüketmek mümkündür.

1 adet orta boy incir 48 kaloriye denk gelmektedir. Bunun içinde 12 g karbonhidrat, 1,89 g lif ve 0,49 g protein bulunmaktadır. 1 adet incirin içinde 22 mg kalsiyum, 92 iu A vitamini ve 1,3 mg C vitamini de bulunmaktadır.

İncir Besin Değerleri ve Kalorisi

100 gram incir 74 kaloridir. 1 adet orta boy incir ise 48 kaloriye denk gelmektedir. 100 gram incirde 19 gram karbonhidrat, 0,75 gram protein ve 0,3 gram yağ bulunmaktadır. Ayrıca 2,9 gram lif içeren 100 gram incir 232 mg potasyum da içermektedir. 

İncir Hangi Mevsimde Yenir?

İncirin en tatlı ve en olgun olduğu aylar ağustos ve eylül aylarının olduğu dönemdir. İncir bu aylarda güneşi içine çekmiş olur ve güzel bir şekilde tatlanır. Yaş incirleri en güzel şekilde tüketebileceğiniz zaman yazın bitmesi ile sonbaharın başlaması dönemidir. Kurutulmuş inciri ise her ayda ya da her mevsimde her yerde bularak tüketmek mümkündür.

Haberin Devamı

İncir Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kurusu da yaşı da ayrı faydalı ve lezzetli olan inciri satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Yaş incir alırken çok ezilmemiş olmasına dikkat etmek gerekir. Koyu renkli olanları yani mora çalan renktekileri sert kabuklu olduklarından hafif bir şekilde elleyip olgunluklarına bakmak mümkündür. Açık yeşil ya da sarı renkte olanları ise seçerken tabanından açılmış olanları almak gerekir.

Kuru incir alırken ise küflenmemiş olmasına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca kuru incirlerin renginin çok fazla beyaz olmaması da önemlidir. Çok açık renkte olan kuru incirlerin kimyasal yollar ile renginin açılmış olma ihtimali bulunur. Bu da sağlık açısından faydalı olmadığı için tercih edilmemelidir. İnciri mevsiminde tüketirseniz güneşte kalmış ve kurutulmuş olanları tüketmelisiniz.