Gazete Vatan Logo

Havuç Kaç Kalori? Havuç Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Bazı meyvelerin tüketilme sıklığı oldukça fazla olarak bilinir. Bu meyveler içerisinde havuç olduğu da görülmektedir. Meyve olarak zevkle tüketilen havuçtan aynı zamanda salatalar içerisinde sıkça yararlanıldığı dikkat çekmektedir. Hem lezzetli hem de yararlı olan havucu düzenli olarak tüketmekte fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Havuç Kaç Kalori? Havuç Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Havuç Kaç Kalori? 

Havuç için kalori hesabı yapıldığında 100 gram olarak değerlendirmek net sonuç verebilir. Buna göre 100 gramlık bir havuç 41 kaloriye sahiptir. Ayrıca bu kaloriye göre havucun kalorisi düşüktür diyebiliriz.

Havuç Besin Değerleri ve Kalorisi 

Havucun 100 gramında yaklaşık olarak 41 kalori yer almaktadır. Tabi bunun yanında havucun sahip olduğu besin değerleri de çok fazla merak edilir. Havuç besin değerleri şöyledir;

100 gram havuç için:

Kalori (kcal) - 41

Yağ (g) - 0,24

Karbonhidrat (g) - 9,58

Kalsiyum (mg) - 33

Sodyum (mg) - 69

Potasyum (mg) - 320

Demir (mg) - 0,3

C vitamini (mg) - 5,9

A vitamini (IU) - 16.706 

Günde Kaç Adet Havuç Yenilmeli? 

Havuç ne kadar faydalı ve lezzetli bir meyve olsa da aşırı derecede tüketmemek gerekir. Özellikle günde 2-3 adet orta boy havuç yeterli görülmektedir. Tabi kişilere bağlı olarak havuç tüketimi miktarında değişiklik olması mümkündür. Özellikle A ve C vitamini için havucu yeterli düzeyde tüketmek son derece önemlidir. 

Havuç Yararları Nelerdir?

Havuç oldukça yararlı olan lezzetli bir meyvedir. Bundan dolayı küçük yaşlardan itibaren havuç tüketmekte fayda olduğunu söyleyebiliriz. Havuç yararları şöyledir;

Haberin Devamı

- Göz sağlığına iyi gelir.

- Kalp hastalığa karşı olumlu etkileri vardır. 

- Felç ve inmeye karşı koruyucudur. 

- Cildin daha güzel ve canlı olmasına destek sağlar. 

- Beyin gelişimini olumlu yönde destekler. 

- Sağlıklı vücut gelişiminde destekçidir. 

- Sindirim sistemine ve bağırsaklara iyi gelir. 

- Hücre yenilenmesini sağlar. 

- Diş ve diş eti sağlığı için olumlu faydaları bulunur. 

Havuç sunmuş olduğu faydalar neticesinde vazgeçilmez bir meyve olarak hayatımızda yer alır. Düzenli tüketimi sayesinde son derece büyük faydalar sunduğu dikkat çekmektedir.