Gazete Vatan Logo

Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Mercimek köftesinin 100 gramında ortalama 130 kalori bulunur. 1 porsiyon mercimek köftesi ortalama 225 grama denk geldiğinden 291 kalori olur.

Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek köftesinin bir adet orta boyunca 39 kalori vardır. Bunun içinde 5 g karbonhidrat, 1,21 g protein, 1,36 g yağ ve lif bulunmaktadır. 1 adet mercimek köftesinin %66'sı karbonhidrattan, %18'i yağdan ve %16'sı da proteinden oluşur.

100 gram mercimek köftesinde ise 17 g karbonhidrat, 4 gram protein, yağ ve lif bulunur. 100 gram mercimek köftesinde 26 mg kalsiyum, 93 iu A vitamini ve 10 mg C vitamini bulunmaktadır. Mercimek köftesinin 1 porsiyonu ortalama olarak 225 grama denk gelir ve bu da 291 kalori olur. 

Mercimek Köftesi Besin Değerleri ve Kalorisi

Mercimek köftesi A ve B vitaminleri bakımından zengin bir besindir. İçinde demir, çinko, potasyum, lif, folik asit ve fosfor bulunmaktadır. Gün içinde eğer 2 adet mercimek köftesi tüketirseniz 1 dilim ekmek yemiş kadar olursunuz. Mercimek köftesinin 100 gramı 130 kalori olarak tespit edilmiştir. 100 gramlık bir mercimek köftesinin içinde 16,93 gram karbonhidrat ve 4,03 gram protein bulunmaktadır.

Diyette tüketilmesi yasak olmayan besinlerden olduğu için ana yemeğin yanında ya da kahvaltılarda mercimek köftesi tüketmek mümkündür. Fakat mercimek köftesinin çok fazla ve sık sık tüketilmesi kişilerin kilo almasına neden olabilmektedir. Bu nedenle porsiyona kontrol edilmesi önerilir. 

Haberin Devamı

Mercimek Köftesi Diyette Yenir mi?

Diyet listesinde eğer 4 et verilmişse bunu 4 adet mercimek ile değiştirmek mümkündür. Öğün değişimlerinde karbonhidrat ve protein yerine mercimek köftesi tüketmek mümkündür. Mercimek köftesinin içinde hayvansal yağ olmadığından yağ oranı düşüktür ve bu nedenle diyette tüketilebilir. B vitamini açısından zengin olan mercimek köftesi ölçülü tüketilirse oldukça sağlıklıdır.

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimek köftesi yaparken öncelikle kırmızı mercimeği kaynatmak ve suyunu çekmeye başladığında içine inci bulgur eklemek gerekir. Kapağını kapattıktan sonra 15 dakika bulgurların şişmesini beklemek gerekmektedir.

Başka bir tavada yağı kızarttıktan sonra içine doğranmış soğanları koymak ve salçayla birlikte baharatları eklemek gerekir. Sonrasında mercimek ve soğanlı karışımı karıştırıp taze soğan ile maydanoz eklemek gerekmektedir. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra avuç içinde şekillendirip sunum için hazır hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı