Gazete Vatan Logo

Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir. 

Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Nar Kaç Kalori?

1 yarım nar ortalama olarak 66 kaloriye denk gelir. Yarım narda 15 gram karbonhidrat, 1,5 gram protein ve 0,94 gram da yağ bulunur. 100 gram narda ise bulunan karbonhidrat miktarı 18,17 gramdır. 100 gram narda 10 mg kalsiyum, 7 iu A vitamini ve 10 mg C vitamini bulunur. Nar, her mevsim kolaylıkla bulunsa da sonbahar ve kış ayının başında tüketilmesi çok daha sağlıklıdır. 

Nar Besin Değerleri ve Kalorisi

Nar, diyette olan kişilere de tüketmesi önerilen sağlıklı meyveler arasındadır. 1 yarım narda toplam 66 kalori vardır. Bunun %87'si karbonhidrat, %8'i protein ve %5'i de yağdan oluşmaktadır. Nar, eylül ve ocak ayları arasında en güzel zamanında olur.

Narın Faydaları Nelerdir?

Tip 2 diyabet, kanser, obezite ve Alzheimer gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Yüksek oranda antioksidan içerdiği için vücuttaki iltihabın azalmasını sağlar.

İçindeki esansiyel yağlar ve antioksidan bileşenler sayesinde hafızayı güçlendirmekte ve özellikle de Alzheimer hastalığına iyi gelmektedir.

Haberin Devamı

Nitrat bakımından zengin bir meyve olduğu için kan akışını düzenler ve egzersiz performansını artırır.

Eklem ağrılarını azaltır.

Düzenli olarak nar suyu tüketen kişilerin kan basıncı seviyesi düşmektedir.

Erkeklerde yaygın olarak ortaya çıkan prostat ile kadınlarda ortaya çıkan göğüs kanserinin önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Kolesterolün düşmesini sağlar ve düzenli tüketilmesi halinde kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Nar Hangi Mevsimde Tüketilir?

Nar eylül ve ekim ayında olgunlaşır ve bu aylarda hasat edilir. Eylül ayının sonundan ocak ayının başlarına kadar narı pazarlarda ya da marketlerde bulmak mümkündür. Bilinen en eski meyveler arasında bulunan nar Kaliforniya, Orta doğu ve Akdeniz dahil olmak üzere dünyanın her yerinde yetişir.

Narın 14 çeşidi vardır ve dünyanın dört bir yanında farklı türlerde yetiştirilir. Kış aylarında yense de gelişen ziraat endüstrisi ile birlikte her mevsim bulunması ve tüketilmesi mümkündür. Fakat uzmanlar her meyvede olduğu gibi narın da kendi mevsiminde tüketilmesini önermektedir.

Haberin Devamı