Gazete Vatan Logo

Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Omlet, kahvaltıların vazgeçilmezi olan bir yemektir. Yumurta ile yapılan omlet, isteğe göre çeşitlenebilir. Ana malzemesi yumurta olduğu için hem doyurucu hem de çok besleyicidir. Özellikle çocukların kahvaltısında mutlaka yer alması gerekir.

Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Türk mutfağında yer aldığı gibi dünyanın çeşitli bölgelerinde de omlet yapılmaktadır. Besin değeri açısından oldukça zengindir. İçerisinde çeşitli vitamin ve mineraller de yer almaktadır. Kalori açısından da dengeli olan omlet, diyet listelerinin başlıca seçeneğidir.

Omlet Kaç Kalori?

Omlet, tavada yumurtanın sıvıyağ, margarin ya da tereyağı ile pişirilmesidir. İlk olarak eritilen yağa, bir kase içinde tuz ile çırpılmış yumurtalar dökülür ve pişmiş haline omlet denir. Tabi ki omletin çok çeşitli tarifleri de vardır. Kalori miktarı ise içeriğinde bulunan farklı besinlere göre değişmektedir. Ancak sade yalnızca tuz, yağ ve yumurtadan oluşan bir omlet 153 kaloriye sahiptir.

Omlet Besin Değerleri ve Kalorisi

Omlet içerisinde zengin yumurta içeriğinden dolayı birçok besin maddesi yer almaktadır. İşte omletin besin değerleri şunlardır;

Karbonhidrat; 0.6 g

Şeker; 0.2 g

Protein; 11. 3 g

Yağ; 12.4 g

Sodyum; 154 mg

Kolesterol; 314 mg

Potasyum; 114 mg

Kalsiyum; 46 mg

D Vitamini; 65 IU

Magnezyum; 11.5 mg

Demir; 1.3 mg

Haberin Devamı

B6 Vitamini; 0.2 mg

Ortalama 100 gr olarak alınan porsiyon omlet 139 Kcal.

1 Porsiyon Omlet Kaç Kaloridir?

Omlette yumurta sayısına göre porsiyonda artmaktadır. Ancak ortalama olarak alınan 1 porsiyon yani 1 yumurtalı omlet 96 kalori gelmektedir.

Omlet Çeşitlerinin Kalorisi ve Besin Değerleri

Omlet, sade haliyle çok lezzetlidir ancak isteyenler ek malzemeler ile daha lezzetli omletler de yapabilir. Omletlerin her bir çeşidinin ise kalori miktarı eklenen malzemeye göre değişir. İşte farklı çeşit omletlerin kalori ve besin değerleri şöyledir;

Ortalama 100 gr porsiyonda;

Beyaz peynirli omlet; 205 kalori, 1.2 g karbonhidrat, 12.6 gr protein ve 16.4 gr yağ.

Yulaflı omlet; 265 kalori, 16. 4 gr karbonhidrat, 13.6 gr protein, 12.8 gr yağ.

Patatesli omlet; 260 kalori, 18, 9 gr karbonhidrat, 8.5 gr protein, 16.7 gr yağ.