Gazete Vatan Logo

Çilek Kaç Kalori? Çilek Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Çilek, gülgiller ailesinde yer alan meyve cinsidir. Tatlı ve hafif sulu ola çilek meyvesi, yaz aylarında yetişmektedir. Yaz aylarının bu güzel lezzetli meyvesi, kalori açısından da oldukça düşük, besin değeri açısından zengindir. Diyet programlarında da günlük meyve ihtiyacını gidermek ve gerekli vitamini almak için düşük kaloriye sahip, porsiyon olarak da küçük olan çilek tavsiye edilmektedir.

Çilek Kaç Kalori? Çilek Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Çilek Kaç Kalori?

Çilek, cildin yenilenmesine katkı sağlayan antioksidan içeren en zengin meyvelerden biridir. Ayrıca iltihap giderici bir yapısı vardır ve vücutta ödem oluşumunu engellemektedir. Daha birçok faydaya sahip olan çilek küçük boyutludur. Kalorisi de düşüktür.

Ortalama 1 çilek sadece 5 kaloridir. Yani yenilen her çilek için 5 kalori hesap edilmelidir. Bu durumda 5 adet çilek 25 kaloriye denk gelmektedir. Yediğiniz çilek miktarına göre alınan kaloriyi hesaplayabilirsiniz.

 

Çilek Besin Değerleri ve Kalorisi

Çilek besin değerleri açısından zengin bir üründür. Özellikle anne adaylarının tüketmesi bebeğin gelişimine katkı sağlamaktadır. Ancak gün içinde tüketim miktarına mutlaka dikkat edilmelidir. İşte 1 porsiyon çilek için besin değerleri ve kalori miktarı şöyledir;

Karbonhidrat; 7.5 g

Protein; 0.6 g

Yağ; 0.2 g

Sodyum; 1 mg

Potasyum; 150 mg

Lif; 1.8 g

Kalsiyum; 15 mg

Demir; 0.4 g

Vitamin A; 13 IU

Vitamin C; 57.8 mg

Kalori; 47 kcal

100 gr Çilek Kaç Kalori?

Lif açısından zengin olan çilek, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Kilo vermeye de yardımcı olur. Ara öğünlerde gün içinde 100 gr tüketilebilmektedir. 100 gr çilek yaklaşık olarak küçük bir kaseye denk gelmektedir. 100 gr içerisinde ortalama 7 adet çilek bulunmaktadır. 100 gr çilek ise 75 kaloridir. 

Haberin Devamı

1 Avuç Çileğin Sağladığı Besin Değerleri ve Kalori Miktarı

1 avuç çilek ortalama 1 su bardağı dolusu çileğe denk gelir. 1 avuç çileğin sağladığı besin değerleri şu şekildedir;

Kalori; 56 kalori

Karbonhidrat; 11. 5 g

Protein; 0.9 g

Yağ; 0.4 g

Lif; 2.7 g

Potasyum; 224 mg

Kalsiyum; 23.4 mg

Demir; 0.5 g

Vitamin C; 83 mg

Vitamin A; 16.7 UI