Gazete Vatan Logo

İçli Köfte Kaç Kalori? İçli Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

İçli köfte, temelde kıyma ve bulgurdan oluşan oldukça lezzetli bir yemektir. Orta Doğu mutfağına ait olan bu tarif Türk mutfağında da sıklıkla görülür. İçli köfte iki ayrı şekilde hazırlanır; Kızartma ve haşlama. Kızartma olarak tercih edilen içli köfte haşlamaya oranla daha yüksek kalorili ve yağlıdır. İç dolgusunda da kıyma yerine patates tercih edilebilir. Yine patatesli olan içli köfte kıymalı içe göre daha düşük kalorilidir.

İçli Köfte Kaç Kalori? İçli Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

İçli Köfte Kaç Kalori?

İçli köfte diğer ismiyle oruk, bulgur ile yapılan bir hamur ve kıymalı iç ile hazırlanır. Kullanılan malzemeler yoğun olduğu için kalorisi yüksek olan yemekler arasındadır. İçli köftenin 100 gramı 233 kaloridir. Ortalama 1 içli köfte ise 70-80 dramdır. 1 adet içli köfte 170 kaloridir.

İçli Köfte Besin Değerleri ve Kalorisi

İçli köfte adet olarak küçük görünse de besin değerleri yüksek bir yemektir. Aynı zamanda kalori açısından da yüksektir. Bu nedenle tüketirken yeterli adette yemek gerekir. Sizler için aşağıda orta boy 1 adet içli köftenin besin değerlerini sıraladık;

Karbonhidrat; 22.8 g

Yağ; 4.87 g

Protein; 7.3 g

Lif; 3.9 g

Kolesterol; 21.6 mg

Kalsiyum; 22.57 mg

Sodyum; 127 mg

Potasyum; 210 mg

Demir; 1.87

C Vitamini; 3.6 mg

A Vitamini; 18.6 IU

1 adet orta boy içli köfte 165 kaloridir.

Kızarmış İçli Köfte Kaç Kaloridir?

Kızarmış içli köfte kalori miktarı daha yüksektir. Yoğun yağda kızartılan içli köftenin yağ miktarı yüksek olduğu için kalori miktarı da artar. 1 adet kızarmış içli köfte 210 kaloriyken 100 gr kızarmış içli köfte 245 kaloridir. Porsiyon olarak bakacak olursak 1 porsiyonda 3 adet içli köfte yer almaktadır. 1 porsiyon kızarmış içli köfte 630 kaloridir.

Haberin Devamı

İçli Köfte Çeşitleri ve Kalori Miktarı

İçli köfte iki ayrı çeşitte yapılmaktadır. Patatesli ve kıymalı. Kıymalı içli köftenin kalorisi daha yüksektir. Daha hafif olan haşlanmış ve patatesli içli köfte; 143 kcal

Kızarmış patatesli içli köfte; 197 kcal

Kızarmış kıymalı içli köfte; 210 kcal

Haşlanmış kıymalı içli köfte; 165 kcal