İşbaşı Eğitim Programı

İşbaşı Eğitim Programı

Son dakika işbaşı eğitim programı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işbaşı eğitim programı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işbaşı eğitim programı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşbaşı Eğitim Programı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işbaşı eğitim programı gelişmeleri de dahil olmak üzere 118 işbaşı eğitim programı haberi bulunmuştur. Tüm işbaşı eğitim programı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Öğrenciye, işsize günlük 719 lira harçlık veriliyor! İŞKUR'dan sadece 18-29 yaş aralığına destek
Öğrenciye, işsize günlük 719 lira harçlık veriliyor! İŞKUR'dan sadece 18-29 yaş aralığına destek İş gücü piyasasına yetiştirdiği eleman ve desteklerle önemli bir yeri olan İŞKUR işsiz bireylere yönelik ödemelerine devam ediyor. Meslek hayatına iyi bir giriş yapmak isteyen öğrencilere eğitim becerisi kazandıran programlar yürütüyor. Bunların başında da İŞKUR iş başı eğitim programı geliyor. Son dönemde asgari ücrette yaşanan artışla birlikte daha değerli hale gelen bu eğitimlere başvurular da devam ediyor.
8.02.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Işıkhan: İşbaşı eğitimde katılımcı taahhüdünü yüzde 60'a düşürdük
Bakan Işıkhan: İşbaşı eğitimde katılımcı taahhüdünü yüzde 60'a düşürdük Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işbaşı eğitim programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünü yüzde 70'ten yüzde 60'a, istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 2 kata düşürdüklerini duyurdu.
20.01.2024 Gündem
İŞKUR'da yeni dönem! Kullanıma açıldı, bu ay itibarıyla başladı
İŞKUR'da yeni dönem! Kullanıma açıldı, bu ay itibarıyla başladı İş arayan ve işverenlere yönelik hizmetler başta olmak üzere, uzun yıllardır pek çok dijital platform üzerinden hizmet sunumu gerçekleştiren İŞKUR, mobil uygulamasıyla da hizmet vermeye başladı.
7.04.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin: Asgari ücret düzenlemesiyle emeği koruyacak önlemler almaya çalıştık
Bakan Bilgin: Asgari ücret düzenlemesiyle emeği koruyacak önlemler almaya çalıştık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Biz sanayide istihdam yaratacak her girişimi destekliyoruz. Türkiye'nin sanayileşmesi için iş birliklerini, istihdam yaratan projeleri arttırmamız lazım" dedi. Bakan Bilgin, yapılan asgari ücret düzenlemesiyle emeği koruyacak önlemler almaya çalıştıklarını belirterek, "Asgari ücret, adı üzerinde asgari düzeydeki ücret demektir. Bunu yukarıya çekmek sanayi toplumu içerisinde ancak örgütlülükle ve sendikal özgürlüklerin kullanımı ile ilgilidir. Sendikal özgürlükler ne kadar kullanılıyorsa, asgari ücretin üzerinde ücret seviyesinin belli bir aşamaya tırmandırmak mümkündür. Bu da emekçilerin, çalışanların üretimden daha fazla bir pay almasını sağlayacak bir mekanizma oluşturur." ifadelerini kullandı.
20.07.2022 Ekonomi
Asgari ücret zammı sonrası flaş açıklama! Özel sektör maaşları...
Asgari ücret zammı sonrası flaş açıklama! Özel sektör maaşları... Asgari ücret zammı sonrası özel sektör maaşlarıyla ilgili flaş açıklama. Asgari ücretin artması işletme maliyetlerinde de artışa neden olacak. İşyerinde 1 – 2 yıl kıdemi olan işçiler ile işe yeni girenler arasında ücret makası da daralacak. Öte yandan ikinci altı ay için asgari ücret belirlenirken, “asgari ücret desteği” de tekrar yürürlüğe girdi. Ocak ayında asgari ücret desteği kaldırılmıştı. Tekrar devreye sokularak devlet de yeni asgari ücret seviyesini belirlerken fedakarlık yapmış oldu. İşte asgari ücret zammı ile ilgili önemli detaylar...
4.07.2022 Ekonomi
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira... Faizsiz kredi kullanım imkanı! 100 bin liraya kadar kredi kullanımı mümkün. Başvurular alınmaya devam ediyor. Gerekli koşulları yerine getirenlerin kredileri olumlu sonuçlanıyor. Faizsiz kredi ile gençlerin iş hayatında daha fazla yer alması hedefleniyor. Öğrenci, işsiz, stajyer, kendi işini kurmak isteyen milyonlarca genç için önemli adımlar atılıyor. Gençler devlet tarafından destekleniyor. Kendi işini kurmak isteyenlere bir yıl anapara ödemesiz kredi imkanı sağlanıyor. Kamu bankaları tarafından sunulan kredi paketinde 60 aya kadar 350 bin TL kredi kullanılabiliyor. Bu krediye başvuruda yaş sınırı bulunuyor. Yeni mezun gençleri en az 12 ay istihdam etmeyi taahhüt eden işletmelere 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Ayrıca gençlerin meslek sahibi olması için işbaşı eğitim programları düzenleniyor. Buraya katılan gençlere günlük olarak ödeme yapılıyor. Meslek öğrenen kişiler aynı zamanda para da kazanmış oluyor. İşte burs, staj, sağlık, meslek, iş kurma ve istihdam gibi konularda gençlere sağlanan avantajların detayları...
18.05.2022 Ekonomi
Kabine toplantısı ne zaman Nisan 2022, saat kaçta olacak? Kabine toplantısı bugün mü yapılacak, kaçta başlayacak ve bitecek, bayram tatili kaç gün?
Kabine toplantısı ne zaman Nisan 2022, saat kaçta olacak? Kabine toplantısı bugün mü yapılacak, kaçta başlayacak ve bitecek, bayram tatili kaç gün? Kabine Toplantısı ne zaman olacak, nisan ayı kabine toplantısı saat kaçta yapılacak? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması bekleniyor. Ramazan Bayramı’na az bir süre kala en çok merak edilen konulardan biri olan bayram tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı da toplantı sonucunda belli olacak. Toplantıda Ramazan Bayramı tatili dışında Türkiye'nin iç ve dış gündemi ile ekonomiye dair gelişmeler de ele alınacak. Peki, 25 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta başlayacak ve bitecek? Kabine toplantısı bugün mü yapılacak?
25.04.2022 Gündem
Milyonların gözü Kabine Toplantısı’nda! Bayram tatili 9 gün mü olacak?
Milyonların gözü Kabine Toplantısı’nda! Bayram tatili 9 gün mü olacak? Milyonların gözü bugün Beştepe’de toplanacak olan Kabine Toplantısı’na çevrildi. Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleşecek toplantıda bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı değerlendirilecek.
25.04.2022 Gündem
6.220 TL hesaba yatıyor! İlkokul, lise üniversite mezunu binlerce kişiye iyi haber,  yaş şartı var...
6.220 TL hesaba yatıyor! İlkokul, lise üniversite mezunu binlerce kişiye iyi haber, yaş şartı var... İşçi işveren yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ve belli oldu, hükümet harekete geçti ve yeni yol hariktasını belirledi. İstihdam Garantili Yeni İşbaşı Eğitim Programının kapsamı genişletildi. Sigortalının işe alındığı ilk aydan başlamak üzere üç aylık dönem için prim, vergi ve ücret desteği sağlanıyor. Bu kapsamda; lise altı eğitime aylık 5.879,70TL’ye kadar, lise mezununa aylık 6.220,59 TL’ye kadar, yükseköğretim mezunu istihdam edilirse aylık 6.566,18 TL’ye kadar destek sağlanacak. İşte KPSS şartı olmayan desteğin ayrıntıları...  
21.04.2022 Çalışan Hakları
İstihdamda yeni dönem başlıyor! SGK primlerini devlet ödeyecek, detaylar belli oldu! Başvurular...
İstihdamda yeni dönem başlıyor! SGK primlerini devlet ödeyecek, detaylar belli oldu! Başvurular... Yeni istihdam programı ile ilgili son dakika açıklaması. Detaylar belli oldu. Başvurular İŞKUR E-Şube üzerinden, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası, işverenlerin istihdam edeceği her işçinin, 3-6 ay boyunca sosyal destek primlerinin bakanlık tarafından karşılanacağını duyurmuştu. Yeni istihdam programının detayları tek tek açıklandı. İşçiler ve işverenin başvuru yapabilmeleri için şartları taşımaları gerekiyor. Program süresi, bilişim ve imalat sektöründe 6, diğer sektörlerde 3 ay olacak. Katılımcılara cep harçlığı ödenecek. Kursiyerlerin istihdam süresi 120 günden az olmayacak. İşte yeni istihdam programı ile ilgili tüm bilgiler...
13.04.2022 Ekonomi
Yeni istihdam desteği 2022! İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları ne?
Yeni istihdam desteği 2022! İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları ne? Yeni istihdam desteğinin detayları belli oldu! Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni istihdam desteği ile ilgili şartlar açıklandı. Şartları taşıyan çalışan ve işverenler İşbaşı eğitim programına başvuru yapacak. Peki, İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Yeni istihdam desteği başvurusu nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…
13.04.2022 Personel Alımı
İşçi, işveren ve esnafa güzel haber! Yüzde 70 iş garantisi var, katılana günlük 114.51 lira...
İşçi, işveren ve esnafa güzel haber! Yüzde 70 iş garantisi var, katılana günlük 114.51 lira... İş arayan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren gelişme! İşçi, işveren ve esnafa güzel haber. İŞKUR resmen duyurdu, kurallar tamamen değişti. Katılımcılara, günlük 114. 51 TL cep harçlığı ödeniyor, en az yüzde 70 istihdam garantisi var. Personel sayısı da 5 kişiye çıkartıldı. Türkiye İş Kurumu, işletmelerde düzenlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarında kurallar yeniden düzenlendi. Kurs ve programlara katılanların en az yüzde 50’sini istihdam etme şartı yüzde 70’e yükseltildi. İstihdam süreleri de artırıldı. Meslek öğrenmek isteyenler, kurs veya programlara 2’şer defa katılabilecekler.
13.04.2022 Çalışma Hayatı
Hazine arazisi kiralamada başvuru süreci kaldırıldı mı? Ecrimisil bedeliyle 10 yıl kiralayan satın alabilecek mi?
Hazine arazisi kiralamada başvuru süreci kaldırıldı mı? Ecrimisil bedeliyle 10 yıl kiralayan satın alabilecek mi? Milyonların beklediği kritik toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde önemli kararlar alındı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Kabine’de İşbaşı eğitim programı kapsamında, ücret ve destek primleri ile çiftçinin kiraladığı hazine arazileri ile ilgili önemli kararlar alındı. Peki, Hazine arazisi kiralamada başvuru süreci kaldırıldı mı? Ecrimisil bedeliyle 10 yıl kiralayan satın alabilecek mi? 2B arazilerinin satışı ile ilgili başvuru ve ödeme süresi uzatıldı mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…
12.04.2022 Ekonomi
İşverene 6 ay prim desteği! İşbaşı eğitim programı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
İşverene 6 ay prim desteği! İşbaşı eğitim programı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıdan önemli kararlar çıktı. Kabine Toplantısı'nda, Türkiye'nin iç ve dış siyasi meseleleri ile ekonomiye dair gelişmele ele alındı. Salgında gelinen son nokta, ekonomideki son durum, KDV düzenlemesi gibi konuların ele alındığı toplantıdan önemli kararlar çıktı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Peki, İşverene 6 ay prim desteği ne zaman verilecek? İşbaşı eğitim programı nedir? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları!
12.04.2022 Ekonomi
Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Fiyatlardaki balon sönecek
Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Fiyatlardaki balon sönecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi. Toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, "Belirsizliğin yol açtığı tereddütler ortadan kalktıkça ürün arzının yeniden dengeye oturacağını, fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. İş başı eğitim kapsamında mevcut çalışanların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay kapsamında sosyal prim desteklerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. 2B arazi satışlarıyla ilgili başvuru ve ödeme sürecini de 31 Aralık'a kadar uzatma kararı aldık. Çiftçilerimizi ecrimizi bedelinin 10 yıl süreyle kiralama imkanı getirdiğimiz taşınmazlar için başvuru sürecini kaldırıyoruz." dedi.
12.04.2022 Gündem
179 TL günlük olarak ödeniyor! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik ödeneğinden yararlanan binlerce kişiyi ilgilendiriyor, başvurular...
179 TL günlük olarak ödeniyor! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik ödeneğinden yararlanan binlerce kişiyi ilgilendiriyor, başvurular... Binlerce kişiye güzel haber! Yeni düzenleme hayata geçirildi. Çalışmayanlar ve öğrenciler ile işsizlik ödeneğinden yararlananlar başvuruda bulunabiliyor. Mesleki alanda tecrübesi bulunmayan kişilerin istihdamı için işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayanlara bu sene günlük 179 TL ödenecek. İşyerlerinin, katılımcıların en az yarısını istihdam etme zorunluluğu bulunuyor. İşbaşı eğitim programlarına katılım sağlayan kişilerin, program boyunca genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri de İşsizlik Fonu’ndan karşılanacak.
10.04.2022 Çalışma Hayatı
İŞKUR harekete geçti ve değişti! Sınır yüzde 70 oldu...
İŞKUR harekete geçti ve değişti! Sınır yüzde 70 oldu... İŞKUR'dan son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti. Sınır yüzde 70 oldu. Mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programlarına ilişkin yeni bir karar alındı. Buna göre tüm kurslar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğünden onay alındıktan sonra başlatılabilecek. Tüm mesleki eğitim kursları, en az yüzde 70 istihdam taahhüdü verilmesi koşuluyla düzenlenebilecek olup, kursiyer zaruri gideri ve sigorta prim gideri ile eğitici giderini içerecek şekilde iş birliği yöntemi ile yapılacak. Özel sektör iş yerleri en az 5 sigortalıya sahip olmaları durumunda bu kurslardan yararlanabilecek. Kurslar günlük en az 5, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en fazla 45 saat olacak. Bu kurslardan bir kişi en fazla iki defa yararlanabilecek. İşte Resmi Gazete kararı...
9.04.2022 Ekonomi
Devletten işverene ücret desteği! Üretim Sürecine Katılım desteği nedir? Çalışanın maaşı nasıl olacak? Bakan Bilgin açıkladı!
Devletten işverene ücret desteği! Üretim Sürecine Katılım desteği nedir? Çalışanın maaşı nasıl olacak? Bakan Bilgin açıkladı! İşverene yeni destek! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Yeni destek paketinde devlet işverenin eleman ihtiyacını giderecek, 3 ay ücret ve primlerini ödeyecek. Zorunlu istihdam süresi ise 1 yıl olacak. Peki, Üretim Sürecine Katılım desteği nedir, nasıl alınacak? Üretim Sürecine Katılım desteği şartları neler? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamaları!
21.03.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi! 850 lira...
Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi! 850 lira... Asgari ücrete ikinci zam yapılmasıyla ilgili flaş açıklama. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Bilgin asgari ücret için aralık ayını işaret etti. Öte yandan AK Partili Cahit Özkan tarafından yapılan açıklamalar asgari ücrete ikinci bir zam beklentisini güçlendirmişti. Uzmanlar asgari ücrete ikinci zam yapılması halinde yapılacak olan zammın 850 liraları bulacağını ifade etmişti. Bunun yanında AK partili isimlerden gelen açıklamalar ikinci asgari ücret zammı için haziran ayında gerçekleşeceği sinyalini vermişti. İşte ikinci asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
21.03.2022 Çalışan Hakları
İŞKUR'a başvuranlar günlük 179 TL alıyor! 81 il için geçerli, işsiz, öğrenci fark etmiyor, 10 işgünü içerisinde...
İŞKUR'a başvuranlar günlük 179 TL alıyor! 81 il için geçerli, işsiz, öğrenci fark etmiyor, 10 işgünü içerisinde... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler günlük olarak hesaplanıyor. Çalışmayanlar, işsizlik ödeneğinden yararlananlar ve öğrenciler alabiliyor. Başvurular İŞKUR'a yapılıyor. Ödeme süresi en az 3 ay olarak belirlendi. 6 aya kadar da çıkabiliyor. 2021 yılında 360 bin kişi bu ödemelerden yararlandı. Başvurular alınmaya devam ediyor. Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilerin istihdamını amaçlayan işbaşı eğitim programlarına katılanlara bu yıl günlük 179 TL ödeniyor. İşyerleri, katılımcıların en az yarısını istihdam etmek zorunda. İşbaşı eğitim programlarına katılanların program boyunca genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri de İşsizlik Fonu’ndan karşılanıyor.
4.03.2022 Çalışma Hayatı
MEB harekete geçti ve değişti! İlkokul, ortaokul, lise anaokulu...
MEB harekete geçti ve değişti! İlkokul, ortaokul, lise anaokulu... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen değişti bugün uygulama başladı. Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren karar ile ceza hükmü kaldırıldı. MEB özel öğretim kurumlarında çalışan personelin mağduriyetlerini gidermek için "tek taraflı sözleşmeyle işten ayrılan eğitim personeline bir yıl herhangi bir özel öğretim kurumunda görev verilmemesi" yönündeki cezai hüküm yönetmelikten çıkarıldı. Okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim okulu veya özel eğitim okullarının binaları ile ilgili de düzenleme yapıldı.
19.02.2022 Eğitim
Hesaplara 4.253 TL yatırılacak! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik maaşı alan yüz binleri kapsıyor, başvurular...
Hesaplara 4.253 TL yatırılacak! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik maaşı alan yüz binleri kapsıyor, başvurular... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Gençler için önemli bir fırsat oluşturuyor. Katılımcılara 164 lira ödeme yapılıyor. Öğrenciler 112 lira, işsizlik maaşı alanlar ise günlük 82 lira alacak. İşbaşı eğitim programı gençlere hem eğitim hem gelir kapısı oldu. Öğrencilere günlük 112 lira harçlık verilecek. Programa katılıp iş yerinde 26 gün çalışanların hesabına 4.253 lira yatırılacak
30.01.2022 Ekonomi
İŞKUR alımlarında işten çıkarmak zorlaşıyor! Kadın istihdamı artırılacak...
İŞKUR alımlarında işten çıkarmak zorlaşıyor! Kadın istihdamı artırılacak... İŞKUR ile yapılan işçilerin, işten çıkarılmaları zorlaşıyor. İşveren işçiyi 3 aylık talep etmişse 6 ay, 6 aylık talep etmişse 12 ay ve 9 aylık talep etmişse 18 ay çalıştırmak zorunda kalacak. Öte yandan İŞKUR, 2022 yılında kadın istihdamının artmasına yönelik çalışmasını artıracak.
20.11.2021 Çalışma Hayatı
İŞKUR maaşı ne zaman yatar 2021? İŞKUR işbaşı eğitim programı ücretleri yattı mı, İŞKUR maaşı sorgulama!
İŞKUR maaşı ne zaman yatar 2021? İŞKUR işbaşı eğitim programı ücretleri yattı mı, İŞKUR maaşı sorgulama! İŞKUR maaşı ne zaman yatar 2021? İŞKUR İş Başı Eğitim Programları ücretleri hakkındaki aramalar arttı. İŞKUR programları kapsamında işe giren gençlere verilen maaşların bir kısmını 3 veya 6 ay süresince İŞKUR'dan alıyor. Peki, İŞKUR maaşı sorgulama…
8.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işbaşı eğitim programı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.