İltihap

İltihap

Son dakika iltihap haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iltihap ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iltihap haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İltihap

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iltihap gelişmeleri de dahil olmak üzere 647 iltihap haberi bulunmuştur. Tüm iltihap haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve...
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve... Beslenme uzmanlarına göre antiinflamatuar bileşenlere sahip besinleri tüketmek uzun yaşamanın sırrı... Ne kadar çok antiiflamatuar içerikli besin ve baharatlara yönelirsek o kadar inflamasyonu azaltmamız mümkündür. Böylece romatizmal hastalıklardan da uzak durmuş oluruz.
19.02.2024 Yaşam
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
Morluk Nasıl Geçer? Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Morluk Nasıl Geçer? Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Morluk sarımsak, soğan ve zencefil ile kısa sürede geçen bir durumdur. Bu besinleri morluğun üzerine sürüp bekleterek morlukların kısa süre içinde geçmesini sağlayabilirsiniz. 
8.01.2024 Sağlık
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kurdeşen aynı zamanda ürtiker olarak da bilinmektedir. Farklı nedenlere bağlı olarak ciltte görülebilen bir rahatsızlık olarak ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Ciltte görülen kızarıklık, kaşıntılı ve kabarık lekeler olarak bilinmekte olan bir rahatsızlıktır. Kurdeşen bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak kronik olarak görülen kurdeşen oldukça rahatsız edici olabilmektedir. 
4.01.2024 Sağlık
Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? Diş Eti Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? Diş Eti Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti şişen kişilerin diş sağlıklarına dikkat etmeleri önerilir. Düzenli diş fırçalamak ve gargara yapmak diş eti şişmesini önler.
1.01.2024 Sağlık
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
Diş Apsesi Nasıl Geçer? Diş Apsesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Apsesi Nasıl Geçer? Diş Apsesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş apsesinin geçmesi için dişin çekilmesi ya da diş apsesinin boşaltılması gerekebilir. İlaç tedavisi veya kanal tedavisi de bunun geçmesi için tercih edilebilir.
1.01.2024 Sağlık
Dut Kurusu Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...dut Kurusu Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Dut Kurusu Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...dut Kurusu Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Dut kurusu hem sağlıklı hem de hızlı kilo verdiren kürlerin başında yer almaktadır. Sindirimi en hızlı çalıştıran besinlerden biri duttur. Dut içerisinde barındırdığı vitaminleri ile kalsiyum alımını desteklemektedir. Kilo vermek isteyen kişiler bir yandan da vitamin kazanma hedefi içerisindedir.
16.12.2023 Sağlık
Çilek Kaç Kalori? Çilek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çilek Kaç Kalori? Çilek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Çilek, gülgiller ailesinde yer alan meyve cinsidir. Tatlı ve hafif sulu ola çilek meyvesi, yaz aylarında yetişmektedir. Yaz aylarının bu güzel lezzetli meyvesi, kalori açısından da oldukça düşük, besin değeri açısından zengindir. Diyet programlarında da günlük meyve ihtiyacını gidermek ve gerekli vitamini almak için düşük kaloriye sahip, porsiyon olarak da küçük olan çilek tavsiye edilmektedir.
16.12.2023 Sağlık
Hastanın vücudunda sargı bezi unutan doktordan bir skandal daha! Hamile kalınca gerçeği öğrendi...
Hastanın vücudunda sargı bezi unutan doktordan bir skandal daha! Hamile kalınca gerçeği öğrendi... Antalya'da, 4’üncü gebeliğinin ardından 2013 yılında tüp ligasyonu (tüplerin bağlanması) yaptıran Şerife Erenci (43), 4,5 yıl sonra hamile kalınca işlemi yaptığını öne süren doktor D.A. ve hastane hakkında dava açtı. Tüplerin bağlanması işlemini yapmadığı tespit edilen D.A.'nın, bir başka hastanın 2 yıl önceki doğumunda vücudunda 30 santimlik gazlı bez unutan doktor olduğu ortaya çıktı.
13.12.2023 Gündem
Doğumda annenin vücudunda unutulan gazlı bez, 2 yıl sonra fark edildi! Büyük skandal
Doğumda annenin vücudunda unutulan gazlı bez, 2 yıl sonra fark edildi! Büyük skandal Antalya’da Y.S.’nin (32) 2 yıl önce doğum yaptığı özel hastanede vücudunda unutulan yaklaşık 30 santimetrelik gazlı bez, yaşadığı ağrılar nedeniyle gittiği hastanede çekilen tomografide ortaya çıktı ve ameliyatla alındı. Büyük şok yaşayan genç kadın, hastane ve doktor aleyhine dava açmaya hazırlanıyor. Konudan yeni haberdar olan hastane yönetimi ise iddiayı incelediklerini bildirdi.
30.11.2023 Gündem
Bacağından ameliyat oldu hayatı kabusa döndü! Gerçek 16 yıl sonra ortaya çıktı
Bacağından ameliyat oldu hayatı kabusa döndü! Gerçek 16 yıl sonra ortaya çıktı Husumetli olduğu kişiler tarafından tüfekle vurulan Kadir Durdu’nun (41) yaralanan sol bacağında, o dönem yapılan ameliyatta bez parçası unutulduğu ortaya çıktı. Kadir Durdu, "15-16 senedir bir kumaş parçasıyla yaşamışım. Bunu yapanların ceza almasını istiyorum" dedi.
19.10.2023 Gündem
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor İyi hissetmek ve vücut sağlığımızı korumak için yapabileceğimiz çok şey olsa da en önemlisi kronik iltihaplanmanın önüne geçmektir. Eklem ağrıları, ülseratif kolit ve lupus gibi hastalıklara neden olan bu durum istenmeyen sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Hatta zihinsel sorunların bile altında bu yatıyor. Stres, çevre kirliliği ve uyku düzensizliği gibi nedenler de bunu tetikleyebiliyor. Antioksidan zengini besinlerin tüketimi ise bunun önüne geçebiliyor.
18.10.2023 Sağlık
Pesketaryan beslenmenin faydaları! Kalbi ve beyni iyileştiriyor, kasları onarıyor, iltihapları azaltıyor...
Pesketaryan beslenmenin faydaları! Kalbi ve beyni iyileştiriyor, kasları onarıyor, iltihapları azaltıyor... Birçok rahatsızlığa ve hastalığa iyi gelen Pesketaryan beslenme ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut yanıtladı. Balık veya diğer suda yaşayan hayvanları içeren vejeteryan bir diyet türü olan Pesketaryan beslenmenin faydaları ve yararları...
12.09.2023 Sağlık
Bunu bir kez yapın ve dizinizdeki ağrıyı hafifletin! Bu 8 şifalı bitkiyi deneyin
Bunu bir kez yapın ve dizinizdeki ağrıyı hafifletin! Bu 8 şifalı bitkiyi deneyin Bazı bitkiler, kemiklerimizin ve kaslarımızın sağlığını iyileştiren iltihap önleyici ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Ağrı, iltihaplanma, sertlik ve hareket kabiliyeti kaybı gibi semptomlara neden olabilir. Geleneksel tedaviler, orta düzeyde egzersiz, iyi beslenme ve tıbbi tedaviler diz ağrısı semptomlarını azaltırken, bitkiler de eklem rahatsızlığını hafifletebilir.
10.08.2023 Sağlık
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Kantaron otu, sarı kantaron ya da kılıç otu olarak da bilinir. Bu bitki, sarı kantarongiller ailesine dahil olan aslında çiçekli bir bitkidir. Özellikle son yıllarda yağ olarak kullanımı artmış, birçok şeye iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Aslında çok uzun yıllardır hastalık tedavilerinde ve çeşitli amaçlarla kullanılan bu bitki, günümüzde daha fazla ilgi görmektedir. Kantaron otunun bu denli ilgi görmesinin sebebi ise hem faydalarının çok fazla olması hem de çok hızlı etki göstermesidir.
11.07.2023 Sağlık
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 
11.07.2023 Sağlık
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Çörek Otu Nedir? Çörek Otu Faydaları Nelerdir?
Çörek Otu Nedir? Çörek Otu Faydaları Nelerdir? Doğada birçok bitki çeşidi bulunur. Bunlar günlük yaşantımızda birçok alanda kullanılarak faydalarından yararlanılır. Özellikle bazı bitki türlerinin kullanım alanları o kadar fazladır ki, mutfak, sağlık ve kozmetik gibi farklı farklı alanlarda kullanılabilir. Bu bitkiler, kurutularak, yaş haliyle ya da yağından faydalanılarak kullanılabilir. Çörek otu da bu bitkilerden biridir. Her alanda oldukça faydalı olan ve birçok yerde kullanılan bitkilerdir.
8.07.2023 Sağlık
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyor
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyor Yazın sık görülen kulak ve burun hastalıklarına dikkat çeken Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, hastaların özellikle şiddetli kulak ağrısı, kulakta şişlik ve akıntı, kulak çınlaması, işitme kaybı, baş dönmesi gibi şikayetlerle doktora müracaat ettiğini söyleyerek, “Havuz ve denizlerden alınan mikroplu su, dış kulak yolunda hızla yayılmakta ve zarı da etkileyerek şiddetli ağrı, tıkanıklık ve işitme kaybına yol açmaktadır." dedi.
5.07.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün"
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün" Uzm. Dr. Sevilay Karaduman yaşlılıkta kas kaybına dikkat çekti. Yaşla birlikte kemik erimesinin (osteoporoz) yanı sıra kas kitlesi ve işlev kaybının da (sarkopeni) ortaya çıktığını belirten Karaduman, “Kaslar yalnızca hareket yeteneği sağlayıp kemiklere destek olmuyor, metabolik hastalıklardan da koruyor. Sarkopeniyi yaşlanmanın bir sonucu olarak görmeyin, önlenebilir” dedi.
17.04.2023 Sağlık
Sahte dişçi hastaya kabusu yaşattı! Sahte doktorun soyadı şaşkına çevirdi
Sahte dişçi hastaya kabusu yaşattı! Sahte doktorun soyadı şaşkına çevirdi Sahte dişçi doktoru vakası Bağcılarda ortaya çıktı. İmplant yaptırmak isteyen Hatice D.(41), kendisini diş doktoru olarak tanıtan şahıs ile 40 bin liraya anlaştı. Ancak diş doktoru, Hatice D.’nin dişine imlant yaparken, sağlam olan dişlerine de zarar verdi. Savcılığa giden Hatice D.’nin şikayeti üzerine yapılan araştırmalarda dişçinin ruhsatsız muayenehane işlettiği, diş doktoru değil, diş protezciliği kalfalık belgesinin olduğu anlaşıldı. Uyuşturucu kullanımından suç kaydının da olduğu öğrenilen şahıs gözaltına alınırken, kaçak muayenehane ise mühürlendi. Sahte diş doktorunun soyisim detayı da dikkat çekti...
13.03.2023 Yaşam
Estetik mağdurlarına Yargıtay'dan müjde
Estetik mağdurlarına Yargıtay'dan müjde Yargıtay, estetik ameliyatı mağdurlarını sevindiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, "ameliyat sonrası ortaya çıkan komplikasyon ve görüntü bozukluğuna sebebiyet verilmesi hekim için kusurlu bir davranıştır" dedi.
4.03.2023 Gündem
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız Kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolü ortadan kaldırıyor, doğal bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan C vitamini içeriyor. Kanseri önlemede çok etkili, osteoporoz riskini azaltarak kemiklere iyi geliyor. Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan anemiyi önlüyor, beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. İnsülin seviyeleri stabil hale getiriyor, kan şekerini düzenleyerek diyabete karşı savaşıyor. İçerisinde; C vitamini, K vitamini, B6 vitamini , tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez bulunuyor.
2.02.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İltihap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iltihap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.