Unesco

Unesco

Son dakika unesco haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan unesco ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını unesco haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Unesco

haberleri sayfasında son dakika yaşanan unesco gelişmeleri de dahil olmak üzere 559 unesco haberi bulunmuştur. Tüm unesco haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Bilim Kadınları İçin” programında son başvuru tarihi 15 Mayıs
“Bilim Kadınları İçin” programında son başvuru tarihi 15 Mayıs UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve L’Oréal Türkiye’nin iş birliğiyle yürütülen bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek, genç ve yetenekli bilim kadınlarının başarılarını görünür kılarak daha fazla tanınmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programının 2024 başvuruları 15 Mayıs’a kadar devam edecek.
4.04.2024 Vitrin
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
Servis Varank'tan hesap Aktaş'tan! Gençlerin gözdesi oldu
Servis Varank'tan hesap Aktaş'tan! Gençlerin gözdesi oldu TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tarihi Çarşıbaşı Meydanında hizmete sunulan Burfaş Kafe’de barista önlüğü giyerek tezgahının başına geçti ve gençlere kahve ikram etti. Varank, kahveleri hazırlarken Aktaş ise hem sipariş aldı hem de hesabı ödedi.
6.03.2024 Gündem
UNESCO mirasındaki 5 bin yıllık surlarda 41 yıllık tuğla yaması
UNESCO mirasındaki 5 bin yıllık surlarda 41 yıllık tuğla yaması UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen 5 bin yıllık Diyarbakır Surları’nda 1982 yılında yamalanan tuğlalar dikkat çekiyor.
22.12.2023 Gündem
Türkiye'nin geleneksel zeytin yetiştiriciliği, UNESCO'ya alındı
Türkiye'nin geleneksel zeytin yetiştiriciliği, UNESCO'ya alındı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin geleneksel zeytin yetiştiriciliğinin, 'UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alındığını duyurdu.
5.12.2023 Gündem
Kilosu 250 bin  liradan satılan safranda rekolte düşük bekleniyor
Kilosu 250 bin liradan satılan safranda rekolte düşük bekleniyor Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 250 bin lirayı bulan safranda rekolte bu yıl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle düşük olması bekleniyor.
3.11.2023 Ekonomi
Kilosu 250 bin liradan satılacak! Doktorluğu bırakıp bu işe başladı
Kilosu 250 bin liradan satılacak! Doktorluğu bırakıp bu işe başladı Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 250 bin lirayı bulan safran bitkisi, yaklaşık 20 günlük gecikmenin ardından çiçek açmaya başladı.
19.10.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy açıkladı! Anadolu’nun ahşap destekli camileri de 'Dünya mirası'
Bakan Ersoy açıkladı! Anadolu’nun ahşap destekli camileri de 'Dünya mirası' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, sosyal medya hesaplarından Gordion Antik Kenti’nin Dünya Mirası ilan edildiği ve yeni bir müjdenin daha beklendiği paylaşımının ardından bugün Riyad’dan bir güzel haber daha geldi.
19.09.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy 'UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik' diyerek duyurdu! Gordion Antik Kenti listede...
Bakan Ersoy 'UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik' diyerek duyurdu! Gordion Antik Kenti listede... Ankara'nın Polatlı ilçesindeki en önemli tarihi bölge Gordion Antik Kenti, UNESCO tarafından 'Dünya Mirası' ilan edildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ""Bir müjdemiz var! UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik. Ankara'mızın eşsiz kültür varlıklarından biri olan Gordion Antik Kenti 'Dünya Mirası' oldu." dedi.
18.09.2023 Gündem
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Finlandiya, Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan bir ülkedir. İskandinav ülkesi olan Finlandiya'nın komşuları arasında İsveç, Rusya ve Norveç yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Hakan Peker belediye başkan adayı mı oluyor?
Hakan Peker belediye başkan adayı mı oluyor? 2024'deki yerel seçimler için geri sayım başladı. 31 Mart'taki seçimlerde Hakan Peker'in Safranbolu'dan belediye başkanı adayı olacağı iddia edildi.
4.08.2023 Magazin
'İslamofobi' teriminin UNESCO tasarısında yer almasına ilişkin Emine Erdoğan'dan açıklama
'İslamofobi' teriminin UNESCO tasarısında yer almasına ilişkin Emine Erdoğan'dan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, UNESCO’nun ayrımcılık ve ırkçılıkla ilgili karar tasarısında İslamofobinin yer almasına ilişkin Twitter'dan mesaj yayınladı. Erdoğan, "Dünyadaki tüm Müslüman topluluklar ve insanlık adına umut verici bir gelişme" ifadelerini kullandı.
19.05.2023 Gündem
Tarihi caminin denge sütunu sanılan parçası dekoratif amaçlı yapılmış
Tarihi caminin denge sütunu sanılan parçası dekoratif amaçlı yapılmış Sivas'ta, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası'nın taç kapısındaki, yıllardır depremlerde dengeyi göstermesi için yapıldığı sanılan sütunun, dekoratif amaçlı olduğu belirtildi. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı dönemin ustalarının caminin kapılarına birbirine benzer 3 sütun yerleştirdiğini, ancak batı kapısında bulunan ve denge için yapılan 2 sütun ile darüşşifa taç kapısındaki tek sütunun işlevlerinin farklı olduğunu söyledi.
16.05.2023 Yaşam
8 bin yıllık ayak izi! Bursa'da ilk defa sergilendi
8 bin yıllık ayak izi! Bursa'da ilk defa sergilendi UNESCO'ya aday 4 medeniyete başkentlik yapmış İznik'te açılan arkeoloji müzesinde 8 bin yıllık ayak izi, 8 bin yıllık yapı ilk defa sergilendi.
22.04.2023 Yaşam
Dünyanın en gösterişli mağarası yeniden ziyarete açıldı
Dünyanın en gösterişli mağarası yeniden ziyarete açıldı Tokat'ta UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve çevre düzenlemesinin ardından ziyarete açılan Ballıca Mağarası'nı 9 ayda 60 bin kişi ziyaret etti.
21.04.2023 Yaşam
Türkiye, 2 kültürel değer için UNESCO'ya başvurdu
Türkiye, 2 kültürel değer için UNESCO'ya başvurdu Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'geleneksel tulum yapımcılığı ve icrası' ile 'Geleneksel El Sanatlarını Koruma Programı: Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali'nin, somut olmayan kültürel miras listelerine dahil edilmesi için UNESCO'ya başvurdu.
4.04.2023 Kültür Sanat
Türkiye, Unesco Dünya Miras Geçici Listesi'nde dünya birincisi
Türkiye, Unesco Dünya Miras Geçici Listesi'nde dünya birincisi UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Türkiye'nin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan 84 kültürel mirasıyla dünya birincisi olduğunu söyledi.
2.02.2023 Kültür Sanat
2 bin 500 yıllık aşk mesajının sırrı çözüldü
2 bin 500 yıllık aşk mesajının sırrı çözüldü Dört medeniyete başkentlik yapmış Unesco’ya aday dünyaca ünlü tarihi kent İznik’te Arkeoloji müzesinin yapımı tamamlandı. Kısa süre içerisinde resmi açılışı yapılacak olan müze ilk kez İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Dünyanın en önemlilerinden biri olmaya aday müzenin içerisinde bulunan Büyük İskender’in generallerinden Antigonos’a ait lahit mezarın üzerine işlenmiş duygusal mesaj ise herkesi şaşırtacak. Müze 5 bin yıllık tarihe ev sahipliği yapmasıyla da dikkatleri çekiyor.
15.01.2023 Gündem
UNESCO nedir? 2023 yılını Aşık Veysel yılı ilan eden Unesco 2022 yılını ne ilan etti?
UNESCO nedir? 2023 yılını Aşık Veysel yılı ilan eden Unesco 2022 yılını ne ilan etti? UNESCO'nun ölümünün 50'nci yılında anma programına aldığı Türk halk ozanı Aşık Veysel için Türkiye'de de 2023 yılı, ‘Aşık Veysel Yılı’ ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından UNESCO nedir? 2023 yılını Aşık Veysel yılı ilan eden Unesco 2022 yılını ne ilan etti? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
29.12.2022 Kültür Sanat
Bathonea Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor
Bathonea Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor İstanbul’un eski çağ tarihine katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında başlayan Bathonea Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor.
12.12.2022 Gündem
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde eski adıyla Hortu köyünde 1208 yılında dünyaya gelerek 1284 yılında ölen Türk mizahının usta ismi ve halk filozofu Nasreddin Hocanın, oğluna ait olduğu sanılan 738 yıllık, 147 santim uzunluğunda, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki mermer sandukanın Nasreddiin Hocanın mezarına ait olduğu tespit edildi. Sandukanın üzerinde, Selçuklu döneminde kullanılan Arapça yazı stiliyle Nasreddin ve babası Şemseddin isimlerinin yazılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, Bu taşın üzerinde yaptığımız filolojik araştırmalar neticesinde bu taşın Nasreddin Hocamıza ait olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz dedi.
6.12.2022 Yaşam
Türk Kahvesi Günü ne zaman? 5 Aralık kahve günü mü? Dünya Türk Kahvesi Günü mesajları ve sözleri…
Türk Kahvesi Günü ne zaman? 5 Aralık kahve günü mü? Dünya Türk Kahvesi Günü mesajları ve sözleri… Türk Kahvesi Günü ne zaman, 5 Aralık kahve günü mü? 5 Aralık bugün Türk Kahvesi Günü olarak kutlanıyor. Türk kültüründe önemli bir yeri olan 40 yıl hatırlık sayılan Türk Kahvesinin tarihi 14. Yüzyıla dayanıyor. Dini bayramlardan, kız isteme merasimlerine kadar Türk kültürünün geleneksel bir ögesi olan Türk kahvesi atasözüyle de desteklenmişti. İşte Dünya Türk Kahvesi Günü mesajları ve sözleri…
5.12.2022 Gündem
5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mü? Mühendisler Günü ne zaman?
5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mü? Mühendisler Günü ne zaman? Bazı kaynaklarda 5 Aralık tarihinin Dünya Mühendisler Günü olarak kutlandığı sıklıkla dile getiriliyor. Özellikle sosyal medyada 5 Aralık’ta Dünya Mühendisler Günü ile ilgili paylaşımlar yapılıyor ve kutlama mesajları yayınlanıyor. Konuyla ilgili meslek odalarından geçmiş yıllarda açıklama yapılmıştı. Peki, 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mü? Mühendisler Günü ne zaman? 5 Aralık ne günü olarak kutlanır? Dünya Mühendisler Günü 5 Aralık mı? İşte detaylar…
4.12.2022 Gündem
Dünya erkekler günü ne zaman, neden kutlanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları!
Dünya erkekler günü ne zaman, neden kutlanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları! 19 Kasım Dünya Erkekler Günü nedir, ne zaman ve neden kutlanıyor? Dünya Erkekler Günü, Birleşmiş Milletlerin de desteklediği bir gündür. 2016 yılında pek çok ülke tarafından kabul edilen Dünya Erkekler Günü, 19 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. İşte 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları...
19.11.2022 Gündem
Afrodisias kazılarında önemli ‘ferman’ keşfi
Afrodisias kazılarında önemli ‘ferman’ keşfi UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve kültür-turizm açısından ülkemize büyük değer katacağına inanılan Afrodisias Antik Kenti’ndeki kazılar devam ederken kazı alanında bulunan “Tavan Fiyatlar Fermanı”nın bugüne dek bulunmuş en kapsamlı örnek olarak dikkat çekiyor.
21.10.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Unesco ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki unesco haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.