İlk Teravih Namazı

İlk Teravih Namazı

Son dakika ilk teravih namazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilk teravih namazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilk teravih namazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlk Teravih Namazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilk teravih namazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 177 ilk teravih namazı haberi bulunmuştur. Tüm ilk teravih namazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da iftar saat kaçta olacak, oruç ne zaman açılacak?
Adana'da iftar saat kaçta olacak, oruç ne zaman açılacak? İslam alemi için en önemli aylar arasında yer alan Ramazan ayı bu yıl da gelip çattı. 11 Mart’ta ilk oruçlar tutulmaya başladı. Adana halkı saat kaçta, ne zaman ilk oruçlarını açacaklarını öğrenmek için araştırmalara başladı. Adana imsakiye 2024, Adana'da iftar saat kaçta, oruç ne zaman açılacak? İşte detaylar haberimizde…
12.03.2024 Adana
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024?
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024? İslam alemi mübarek Ramazan ayını bekliyor. Oruç ibadetini yerine getirecek Müslümanlar, Ramazan ayını teravih namazıyla karşılayacak. Teravih namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine kadar ( fecrin doğuşuna) kılınabilen nafile namazdır. Ramazan ayı 2024 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır?
9.03.2024 Ramazan
İlk oruç ne zaman tutulacak 2024? Ramazan ayı orucu ayın kaçında başlıyor, ne zaman?
İlk oruç ne zaman tutulacak 2024? Ramazan ayı orucu ayın kaçında başlıyor, ne zaman? İlk oruç ne zaman, ayın kaçında başlıyor? Mübarek Ramazan ayına için sabırsız bekleyiş başladı. Vatandaşlar ilk orucun ne zaman başlayacağını araştırıyor. İlk oruç ile Ramazan ayı başlayacak.
28.02.2024 Gündem
İlk teravih namazını cemaatle kim kıldırdı? İlk teravih namazı nerede kılınmıştır, ilk teravih namazını kim kıldırmıştır?
İlk teravih namazını cemaatle kim kıldırdı? İlk teravih namazı nerede kılınmıştır, ilk teravih namazını kim kıldırmıştır? İlk teravih namazı, Ramazan ayının ilk gecesinde kılınan özel bir namazdır. Bu namaz, genellikle camilerde topluca kılınır ve camilerdeki cemaatler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanır. İlk teravih namazı, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kılınan ilk namazdır ve Ramazan boyunca her gece teravih namazları kılınır. Teravih namazları, gece yarısından sonra kılınan ve farz namazların dışında kalan nafile namazlardır. Bu namazlar, camilerde topluca kılınarak, Kur'an-ı Kerim okunur ve dua edilir. Teravih namazları, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak, Müslümanlar için önemli bir ibadet ve kulluk görevidir. Peki, İlk teravih namazını cemaatle kim kıldırdı? İlk teravih namazı nerede kılınmıştır, ilk teravih namazını kim kıldırmıştır?
22.03.2023 Gündem
2023 Diyanet Ramazan imsakiyesi: İlk sahur kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde iftar ve sahur vakitleri
2023 Diyanet Ramazan imsakiyesi: İlk sahur kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde iftar ve sahur vakitleri Ramazan 2023 bu akşam ilk sahurla başlıyor. Bu gece kalkılacak sahur sonrası yarın ilk iftar açılacak. Diyanet Ramazan İmsakiyesi ile il il iftar ve sahur vakitleri de takvim de yer aldı. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar ilk sahur kaçta bitiyor sorusuna yanıt aramaya başladı. İlk imsaki 22 Mart Çarşamba gecesini 23 Mart Perşembe'ye bağlayan gece 04:33'te Türkiye'nin en doğusunda Iğdır'da kapatılacak. Yine Türkiye'de ilk iftar 18:25 Iğdır'da açılacak. Ramazan ayında son imsaki Çanakkale'de 05:43'te kapatılacak. Türkiye'de en son iftar açan şehir Çanakkale ve Edirne olacak. Türkiye'de ilk orucu en uzun şehir Sinop olurken en kısa oruç Şanlıurfa, Adana, Hatay, Kilis ve Mersin'de tutulacak.
22.03.2023 Gündem
İlk teravih ne zaman kılınacak? 2023 teravih namazı saat kaçta başlıyor? Diyanet Ramazan ayı ilk teravih namazı vakti (İl il teravih namazı saatleri)!
İlk teravih ne zaman kılınacak? 2023 teravih namazı saat kaçta başlıyor? Diyanet Ramazan ayı ilk teravih namazı vakti (İl il teravih namazı saatleri)! Teravih, Müslümanlar tarafından Ramazan ayında kılınan özel bir namazdır. İlk teravih, Müslümanların bu namazı kıldıkları Ramazan ayının ilk gecesini ifade eder. İlk teravih sırasında Müslümanlar camilerde veya diğer belirlenmiş ibadet yerlerinde toplanır ve toplamda 20 rekattan oluşan teravihi namazını, 13 rekat da yatsı namazını kılar. Ezan okunduktan 4 Rekât yatsının ilk sünneti, 4 Rekât yatsının farzı, 2 Rekât yatsının son sünneti, 20 Rekât teravih, 3 Rekât da vitir namazı kılınır. Ramazan İmsakiyesi ile iftar, sahur, imsak vakitleri gibi 2023 yılının ilk teravih tarihi ve saati de ortaya çıktı. Peki, İlk teravih ne zaman kılınacak? 2023 teravih namazı saat kaçta başlıyor? İşte il il teravih namazı saatleri…
22.03.2023 Ramazan Haberleri
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
20.03.2023 Ramazan Haberleri
Teravih namazının vakti ne zamandır? Teravih namazı kaçta başlayıp kaçta bitiyor? 2023 ilk teravih...
Teravih namazının vakti ne zamandır? Teravih namazı kaçta başlayıp kaçta bitiyor? 2023 ilk teravih... Teravih namazının vakti ne zamandır sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İlk teravih namazı bu yıl 22 Mart 2023 Çarşamba akşamı kılınacak. Ancak vatandaşlar teravih namazının yatsıdan önce mi yoksa sonra mı kılınacağı konusunda araştırmalara başladı. 20 rekattan oluşan teravih namazı kaçta bitiyor?
12.03.2023 Gündem
Ayasofya Camii'nde 88 yıl sonra ilk teravih namazı kılındı!
Ayasofya Camii'nde 88 yıl sonra ilk teravih namazı kılındı! Ayasofya Camii'nde 88 yıl aradan sonra ilk teravih namazı kılındı. Namazı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırırken cemaat caminin içinin yanı sıra Sultanahmet Meydanı'nı da doldurdu.
1.04.2022 Yaşam
Sahura bu gece mi kalkıyoruz? İlk sahur bugün mü, ne zaman? İşte 2022 sahur vakti ve saatleri!
Sahura bu gece mi kalkıyoruz? İlk sahur bugün mü, ne zaman? İşte 2022 sahur vakti ve saatleri! Sahur ne zaman başlıyor, ilk sahura bu gece mi kalkıyoruz? Ramazan ayına girmemize az bir süre kala, ilk oruç ve ilk sahur saatleri sorgulanıyor. İslam'ın beş şartından biri olan Oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşlar ilk orucun ne zaman tutulacağını, ilk gün sahura ne zaman kalkacaklarını araştırıyor. Peki, Sahura bu gece mi kalkıyoruz? İlk sahur bugün mü, ne zaman kalkacağız? İşte İşte 2022 sahur vakti ve saatleri!
1.04.2022 Ramazan Haberleri
Ayasofya'da 88 yıl sonra teravih namazı kılınacak
Ayasofya'da 88 yıl sonra teravih namazı kılınacak Ayasofya -İ Kebir Cami-i Şerifi'nde 88 yıl aradan sonra ilk teravih namazı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılacak.
31.03.2022 Ramazan Haberleri
Bu sene teravih namazı kılınacak mı, Teravih namazı camilerde mi kılınacak? İlk teravih namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak?
Bu sene teravih namazı kılınacak mı, Teravih namazı camilerde mi kılınacak? İlk teravih namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Bu sene teravih namazı camilerde kılınacak mı? Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle son 2 yıldır teravih namazı camilerde kılınamıyordu. Ramazan ayına kısa bir süre kala vatandaşların merak ettiği soruya Diyanet’ten yanıt geldi. Peki, İlk teravih namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak?
29.03.2022 Dini Bilgiler
Teravih namazı ve Ramazan açıklaması! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu
Teravih namazı ve Ramazan açıklaması! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu Teravih namazı ve Ramazan ile ilgili son dakika açıklaması! Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ramazan ayı boyunca irşat faaliyetlerimizi büyük oranda yüz yüze gerçekleştireceğiz. Beş vakit namazda olduğu gibi teravih namazı da camilerimizde cemaatle kılınacaktır” dedi.
29.03.2022 Gündem
İlk sahur ne zaman? İlk sahura saat kaçta kalkacağız, ramazan ne zaman başlıyor 2022?
İlk sahur ne zaman? İlk sahura saat kaçta kalkacağız, ramazan ne zaman başlıyor 2022? İlk sahur ne zaman, 2022 ilk sahur saat kaçta? Ramazan ayının ilk sahuru ile ilgili aramalar arttı. On iki ayın sultanı Ramazan ayı, kısa süre içinde idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre oruç ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar, ilk sahura saat kaçta kalacağını sorguluyor. Peki, ramazan ne zaman başlıyor 2022, İlk sahura saat kaçta kalkacağız?
28.03.2022 Ramazan Haberleri
İlk sahur ne zaman 2022, saat kaçta? Ramazan ayının ilk sahur vakti (2022 imsakiye saatleri) Sahura ne zaman kalkıyoruz?
İlk sahur ne zaman 2022, saat kaçta? Ramazan ayının ilk sahur vakti (2022 imsakiye saatleri) Sahura ne zaman kalkıyoruz? İlk sahur ne zaman başlıyor, 2022 ilk sahur saat kaçta? İlk sahur saati ile ilgili aramalar yoğunlaştı. 11 ayın sultanı Ramazan ayı için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imsakiye saatlerini paylaşmasının ardından Sahura ne zaman kalkıyoruz? Sorusuna da yanıt aranmaya başlandı.
26.03.2022 Dini Bilgiler
İlk teravih namazı 2022! Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman kılınacak 2022, saat kaçta, hangi gün? Teravih namazı hükmü!
İlk teravih namazı 2022! Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman kılınacak 2022, saat kaçta, hangi gün? Teravih namazı hükmü! İlk teravih namazı ne zaman kılınacak 2022, Ramazan ayının ilk teravih namazı saat kaçta kılınacak? Ramazan ayının yaklaşmasıyla vatandaşların teravih namazı ile ilgili araştırmaları arttı. İlk teravih namazının ne zaman kılacağını merak ediyor. Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namazı olan Teravih namazı ne zaman? İlk teravih namazı saat kaçta, hangi gün kılınacak?
28.03.2022 Dini Bilgiler
Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman? Ramazan’ın ilk günü ne zaman? İlk sahur ne zaman?
Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman? Ramazan’ın ilk günü ne zaman? İlk sahur ne zaman? On bir ayın sultanı olan rahmet ve mağfiret ayı Ramazan ayına kısa bir süre kala ilk sahur ve ilk oruç tarihleri merak ediliyor. Ramazan ayı İslam dünyasında bu sene de oruçlar ve ibadetler ile idrak edilecek. Bereketin, bolluğun ve paylaşımın olduğu Ramazan ayının hazırlıkları yapılmaya başlandı. Peki, Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman? Ramazan’ın ilk günü ne zaman? İlk sahur ne zaman? İşte ilk sahur ve ilk orucun tutulacağı gün…
21.03.2022 Gündem
Denizli, Manisa ve Afyonkarahisar’da sahur ve iftar saatleri! İl il Ramazan İmsakiyesi 2021
Denizli, Manisa ve Afyonkarahisar’da sahur ve iftar saatleri! İl il Ramazan İmsakiyesi 2021 2021 Ramazan İmsakiyesi yayınlandı. Denizli, Manisa ve Afyonkarahisar’da ilk sahur ve ilk iftar saatleri belli oldu. Diyanet’in yayımlandığı imsak ve sahur saatlerinin bulunduğu Ramazan İmsakiyesi 2021 merak ediliyor. Sahur hazırlıklarını yapacak pek çok kişi sahura ne zaman kalkılacağını ve sahurun ne zaman biteceğini araştırırken ilk orucun kaçta biteceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. 11 Ayın Sultanı Ramazan'ı karşılayacak Denizli, Manisa ve Afyonkarahisar’da da heyecanla sahur ve iftar saatleri bekleniyor. Peki, Denizli, Manisa ve Afyonkarahisar’da ilk sahur ve ilk iftar saat kaçta? Sahura kaçta kalkılacak? İftar ne zaman yapılacak? İşte Diyanet'in Denizli, Manisa ve Afyonkarahisar Ramazan İmsakiyesi 2021...
12.04.2021 Ramazan
Konya, Kayseri ve Ankara’da ilk sahur  ve ilk iftar vakti saat kaçta? İl il Ramazan İmsakiyesi 2021
Konya, Kayseri ve Ankara’da ilk sahur ve ilk iftar vakti saat kaçta? İl il Ramazan İmsakiyesi 2021 2021 Ramazan İmsakiyesi yayınlandı. Konya, Kayseri ve Ankara’da ilk sahur ve ilk iftar saatleri belli oldu. Diyanet’in yayımlandığı imsak ve sahur saatlerinin bulunduğu Ramazan İmsakiyesi 2021 merak ediliyor. Sahur hazırlıklarını yapacak pek çok kişi sahura ne zaman kalkılacağını ve sahurun ne zaman biteceğini araştırırken ilk orucun kaçta biteceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. 11 Ayın Sultanı Ramazan'ı karşılayacak Konya, Kayseri ve Ankara’da da heyecanla sahur ve iftar saatleri bekleniyor. Peki, Konya, Kayseri ve Ankara’da ilk iftar ve ilk sahur saat kaçta? İlk İmsak saat kaçta? İşte İl il 2021 iftar, sahur vakitleri ve saatleri ile Diyanet'in Ramazan İmsakiyesi 2021...
12.04.2021 Ramazan
Teravih namazı saat kaçta 2021? Teravih namazı saat kaçta başlıyor?
Teravih namazı saat kaçta 2021? Teravih namazı saat kaçta başlıyor? İslam aleminin kutsal ayı Ramazan'ın başlamasıyla yılın ilk teravih namazı bugün başlıyor. 11 Ayın Sultanı Ramazan'ı karşılamaya hazırlanan milyonlar bugün ramazanın ilk teravih namazını eda edecek. Müslümanlar, evlerinde haile üyeleriyle yılın ilk teravih namazını kılacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, ramazanda teravih namazının camilerde değil evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verildiğini bildirmişti. Peki, Teravih namazı saat kaçta 2021? Teravih namazı saat kaçta başlıyor? Bugün Teravih namazı kaça kadar kılınabilecek? İşte teravih namazının detayları...
12.04.2021 Ramazan
Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi?
Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi? Dünyanın dört bir yanındaki müslümanlar ramazanı karşılamaya hazırlanıyor. Bu yıl koronavirüs nedeniyle camilerde teravih namazı kılınmayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde tervih namazlarının kılınmayacağını açıkladı. Buna göre, teravih namazının camilerde değil evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verildi. Sağlık veya zorunlu haller yüzünden oruç tutamayan vatandaşlar da, "Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi? sorusunu araştırıyor. Peki, Oruç tutmayan teravih kılabilir mi? Ramazan orucunu tutamayan kişi teravih namazı kılabilir mi? İşte teravih namazı hakkındaki detaylar...
12.04.2021 Ramazan
Ramazanda misafirliğe gitmek yasak mı? Ramazanda evde toplu iftar vermek yasak mı? İşte Ramazan Genelgesi!
Ramazanda misafirliğe gitmek yasak mı? Ramazanda evde toplu iftar vermek yasak mı? İşte Ramazan Genelgesi! Ramazan ayı başlıyor. Milyonlar bugün evde kılınacak ilk teravih namazı ile ramazanı karşılayacak. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle bu yıl ramazanı evde geçirecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs tedbirleri uygulanacak. İçişleri Bakanlığı ramazan ayına ilişkin tedbirleri yayınladığı genelge ile tek tek açıkladı. Genelgeye göre, iftar ve sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. Peki, Ramazanda misafirliğe gitmek yasak mı? Ramazanda evde toplu iftar vermek yasak mı? Ramazanda iftara misafir çağırmak yasak mı? Ramazanda misafirlik cezası ne kadar? İşte İçişleri Bakanlığı Ramazan Ayı Tedbirleri Genelgesi ve detayları...
12.04.2021 Ramazan
İlk teravih namazı ne zaman 2021? Camilerde teravih namazı kılınacak mı, teravih namazı ne zaman nasıl kılınır, kaç rekattır?
İlk teravih namazı ne zaman 2021? Camilerde teravih namazı kılınacak mı, teravih namazı ne zaman nasıl kılınır, kaç rekattır? Koronavirüs nedeniyle bu sene de camilerde cemaat halinde teravih namaz kılınmayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, teravih namazı evlerde kılınabilecek. Koronavirüs gölgesinde geçecek olan teravih namazı kaç rekattır, ne zaman, nasıl kılınır? İşte İlk teravih namazı...
10.04.2021 Gündem
İlk iftar ne zaman? İlk teravih namazı ne zaman kılınacak? Ramazan ne zaman bitiyor?
İlk iftar ne zaman? İlk teravih namazı ne zaman kılınacak? Ramazan ne zaman bitiyor? 11 Ayın Sultanı Ramazan'a sayılı günler kaldı. İslam alemi, Ramazan'ın gelişini yine heyecanla bekliyor. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için sahura kalkılacak. Teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir gecesi idrak edilecek. Peki, Ramazan ne zaman 2021? Ramazan orucu ne zaman başlıyor? İlk sahur hangi gün? İlk iftar ne zaman? İlk teravih namazı ne zaman kılınacak? Ramazan ne zaman bitiyor? İşte 2021 yılı Ramazan ayı ile ilgili merak edilenler...
5.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İlk Teravih Namazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilk teravih namazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.