Hz. Muhammed

Hz. Muhammed

Son dakika Hz. Muhammed haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hz. Muhammed ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hz. Muhammed haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hz. Muhammed

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hz. muhammed gelişmeleri de dahil olmak üzere 270 hz. muhammed haberi bulunmuştur. Tüm hz. muhammed haberleri aşağıda listelenmiştir.
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamberimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi?
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamberimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi? Peygamberimizin doğum günü ile ilgili aramalar hız kazandı. Ramazan’ı geride bırakırken kutlu doğum haftası tarihi araştırıları arttı. Allah'ın "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" dediği Hz. Muhammed’in doğum tarihinin 20 Nisan 571 olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamber efendimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi?
20.04.2024 Yaşam
20 Nisan kandil mi 2024, bugün ne kandili? 20 Nisan dini olarak ne günü?
20 Nisan kandil mi 2024, bugün ne kandili? 20 Nisan dini olarak ne günü? Bugün 20 Nisan, vatandaşlar bugünün dini olarak ne günü olduğunu kandil olup olmadığını araştırıyor. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan kandil günlerinin hangi günlere denk geldiği de araştırılan bir diğer konu oldu. Peki, Bugün kandil mi? 20 Nisan ne kandili, 20 Nisan dini olarak ne günü?
20.04.2024 Yaşam
(Hırka-i Şerif cami ziyaret saatleri 2024) Hırka-i Şerif cami nerede, Hırka-i Şerif Camii nasıl gidilir?
(Hırka-i Şerif cami ziyaret saatleri 2024) Hırka-i Şerif cami nerede, Hırka-i Şerif Camii nasıl gidilir? Hırka-i Şerif'in ziyaret saatleri 2024 merak ediliyor. Hırka-i Şerif nerede, saat kaça kadar açık? Sorularına yanıt aranıyor. Hz. Muhammed’in vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, vatandaşların ziyaretine açıldı. Ramazan ayı boyunca ziyarete açık olacak kutsal emaneti görmek isteyenler, Hırka-i Şerif’in nerede olduğunu ve ziyaret saatlerini araştırıyor. İşte Hırka-i Şerif'in ziyaret saatleri…
16.03.2024 Gündem
Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi hangi yıl çekildi? ATV Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi oyuncuları kimler?
Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi hangi yıl çekildi? ATV Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi oyuncuları kimler? Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi bu akşam ATV'de ekrana geliyor. Son peygamber Hz. Muhammed'in hayatında gelişen olayları ele alan filmin yönetmenliğini Majid Majidi yapıyor. İslam peygamberi Hz. Muhammed'in çocukluğunda gelişen olayların yer aldığı Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi hangi yıl çekildi? İşte detaylar...
11.03.2024 Gündem
Peygamber efendimizin defini: Hangi gün vefat etti? Naaşını kim yıkadı? Hz. Muhammed'in naaşı 3 gün neden bekletildi?
Peygamber efendimizin defini: Hangi gün vefat etti? Naaşını kim yıkadı? Hz. Muhammed'in naaşı 3 gün neden bekletildi? İki Cihan Serveri peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in vefatı hakkında bilgiler... İslam peygamberinin vefatıyla birlikte defin işlemleri de müslümanların merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle naaşının 3 gün bekletilmesi, naaşını kimin yıkadığı konuları araştırılıyor. Peki peygamber efendimiz hangi gün vefat etti?
29.01.2024 Dini Bilgiler
Hz. Muhammed arap kökenli mi? Peygamber efendimizin soyu nereden geliyor, arap mı?
Hz. Muhammed arap kökenli mi? Peygamber efendimizin soyu nereden geliyor, arap mı? Hz. Muhammed Arap kökenli mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan Süper Kupa krizi sonrası vatandaşlar, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in soyunun arap mı, değil mi sorusuna cevap aramaya başladı. Öte yandan Hz. Muhammed'in araplar hakkında söylediği sözler, hadisler de merak konusu oldu.
30.12.2023 Gündem
Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum günü 2023: Peygamberimizin doğum günü olan kandil nedir, hangisidir? Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2023?
Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum günü 2023: Peygamberimizin doğum günü olan kandil nedir, hangisidir? Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2023? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumu ve doğduğunda gerçekleşen mucizevi hadiseler günün anlam ve önemine istinaden aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarına göre Hz. Muhammed (s.a.v.) ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum tarihi nedir, doğum günü ne zaman? Peygamberimizin doğum günü oruç tutulur mu? Sorularının cevabını derledik. İşte Hz. Muhammed doğum günü 2023…
26.09.2023 Gündem
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddia edilen öğretim görevlisine soruşturma
Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddia edilen öğretim görevlisine soruşturma Yıldız Teknik Üniversitesinde müfredat dışına çıkarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’e hakaret ettiği iddia edilen öğretim görevlisi Uğur Kutay’a soruşturma başlatıldı.
18.12.2022 Gündem
Mevlid Kandili duaları! Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur, Mevlid Kandili duaları nelerdir?
Mevlid Kandili duaları! Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur, Mevlid Kandili duaları nelerdir? Mevlid Kandili duaları, yarın idrak edilecek Mevlid Kandiliyle araştırılmaya başlandı. 2022 yılının son kandili olan Mevlid Kandili tüm İslam alemi tarafından heyecanla idrak edilecek. Bu geceyi ibadetlerle geçirmek isteyenler için biz de Mevlid Kandili'nde okunacak duaları haberimizde bir araya getirdik. İşte Mevlid Kandili duaları…
7.10.2022 Gündem
Mevlid kandili zikirleri, tesbihleri, duaları! Mevlid Kandili’nde çekilecek tesbihler, zikirler ile okunacak dualar nelerdir, hangi ibadetler yapılır?
Mevlid kandili zikirleri, tesbihleri, duaları! Mevlid Kandili’nde çekilecek tesbihler, zikirler ile okunacak dualar nelerdir, hangi ibadetler yapılır? Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler, zikirler ve okunacak dualar neler? Hz. Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlid Kandili bu sene 7 Ekim Perşembe gününe denk geliyor. Hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesi de olan Mevlid Kandili Müslümanlar için en önemli günlerin başını çekiyor. Mevlid Kandili ibadetlerle geçirmek isteyenler Mevlid Kandili zikirleri, tesbihleri ve okunacak duaları neler? sorusuna yanıt arıyorlar. İşte Mevlid Kandili zikirleri, tesbihleri ve okunacak dualar…
6.10.2022 Gündem
Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili? Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili 2022 ne zaman?
Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili? Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ne zaman, cuma günü kandil mi? Hz. Muhammed’in doğum günü nedeniyle İslam aleminde önemli olan Mevlid Kandili’nin ne zaman olacağı merak ediliyor. Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen kandil, Hz. Muhammed'in doğumu olara kutlanıyor. Peki, Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili?
3.10.2022 Gündem
Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi…
Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi… Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2022, Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğumunu ifade eden Mevlid’i içinde barındıran  rebiyülevvel ayı için az bir süre kaldı. Peki, Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman?
26.09.2022 Gündem
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler!
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler! Kandil günleri Müslümanlarca mübarek sayılıp kutlanan ve ibadetler geçirilen özel gecelerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2022 kandil günlerinin de içinde olduğu dini günler takvimini her yıl yayımlıyor. 2022 yılı içinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri idrak edildi. Hz. Peygamber’in doğumu münasebetiyle kutlanana Mevlid kandili de ekim ayında idrak edilecek. Peki, En yakın kandil ne zaman? Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili neden kutlanır? Mevlit kandilinde neler yapılır? İşte detaylar…
5.10.2022 Gündem
Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir? Hz. Muhammed'in kaç çocuğu var?
Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir? Hz. Muhammed'in kaç çocuğu var? Hz. Muhammed; Allah tarafından dünyaya gönderilen son elçidir. Müslüman olan herkesin örnek aldığı ve sünnetlerini eksiksiz şekilde yerine getirdiği Hz. Muhammed'in çocuklarının adı çok sık bir şekilde araştırılıyor. Peki, Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir? Hz. Muhammed'in kaç çocuğu var? İşte detaylar...
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Muhammed (Sav) kimdir? Hz. Muhammed'in mucizeleri ve hayatı
Hz. Muhammed (Sav) kimdir? Hz. Muhammed'in mucizeleri ve hayatı Hz. Muhammed, İslam'ın kurucusu ve aynı zamanda peygamberi olan bir liderdir. Arap Yarım adasının tamamını ele geçirmiş ve Müslümanların hakimiyetini tek bir yönetim altında birleştirmiştir. Peki, Hz Muhammed (Sav) kimdir? Hz. Muhammed'in mucizeleri ve hayatı…
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Mehdi kimdir? Hz. Mehdi'nin alametleri nelerdir, ne zaman geleceğine inanılır?
Hz. Mehdi kimdir? Hz. Mehdi'nin alametleri nelerdir, ne zaman geleceğine inanılır? Doğru yolu bulmak; yol göstermek, rehberlik etmek anlamına gelen Mehdi, dünyanın son zamanlarında ortaya çıkıp doğru inancı ve adaleti yeryüzüne hâkim kılacağına inanılan kurtarıcıdır. Hidayete erdirilmiş, kendisine doğru yol gösterilmiş kişi olarak bilinen Mehdi inancı neredeyse ilkel dinler başta olmak üzere bütün dinlerde görülür. Peki, Hz Mehdi kimdir? Hz. Mehdi'nin alametleri nelerdir, ne zaman geleceğine inanılır? Mehdi’nin çıkış alametleri ne? Hz. Mehdi’nin yüzündeki işaretler neler? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Hatmi şerif nedir, Hatmi şerif duası nasıl yapılır? Hatim nasıl indirilir?
Hatmi şerif nedir, Hatmi şerif duası nasıl yapılır? Hatim nasıl indirilir? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 251 şehit için 251 hatmi şerif okunacak. Peki, Hatmi şerif nedir, Hatmi şerif duası nasıl yapılır? Hatim nasıl indirilir?
15.07.2022 Gündem
Kurban tekbirleri ne zaman başlıyor? Teşrik tekbirleri nasıl yapılır? İşte Teşrik tekbirleri başlangıcı ve bitişi
Kurban tekbirleri ne zaman başlıyor? Teşrik tekbirleri nasıl yapılır? İşte Teşrik tekbirleri başlangıcı ve bitişi Kurban Bayramı yaklaşırken milyonlar, ibadetlerini tam olarak yerine getirmek için peygamber efendimizin yaptığı teşrik tekbirlerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Teşrik tekbirleri Hz. Muhammed'in Kurban Bayramı’nın arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivayetler bulunuyor. Peki, Kurban tekbirleri ne zaman başlıyor? Teşrik tekbirleri nasıl yapılır? Teşrik tekbiri ile İşrak tekbiri aynı şey mi? İşte Teşrik tekbirleri başlangıcı ve bitişi!
6.07.2022 Dini Bilgiler
Hz. Muhammed'e hakaretlerin protesto edildiği Hindistan'da 300 kişi tutuklandı
Hz. Muhammed'e hakaretlerin protesto edildiği Hindistan'da 300 kişi tutuklandı Hindistan'da Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Nupur Sharma ve BJP Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhisselam hakkında söylediği hakaret dolu sözler nedeniyle düzenlenen protestolarda 300 kişi tutuklanırken, kentte bazı Müslüman ailelerin evleri yıkıldı.
12.06.2022 Dünya
Bayram namazı saat kaçta, ne zaman, nasıl kılınır? İstanbul, Konya, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep, Adana ve diğer illerin Bayram namazı saati!
Bayram namazı saat kaçta, ne zaman, nasıl kılınır? İstanbul, Konya, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep, Adana ve diğer illerin Bayram namazı saati! Bayram namazı saati yoğunluk kazandı. Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi kutlanacak. Müslümanlar tarafından kutlanan dini bayramlardan biri olan Ramazan Bayramı 3 gün boyunca idrak edilecek. Bayram sabahı kılınacak namazın saati şimdiden araştırılıyor. Arama motorları üzerinden ikamet edilen şehirlerde bayram namazı vakti sorgulanıyor. Peki, Bayram namazı kaçta, bayram namazı ne zaman kılınacak? İşte İstanbul, Konya, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep, Adana diğer illerde 2022 Bayram namazı saati…
28.04.2022 Gündem
Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu? Kadir gecesinde duaların kabul olması için hangi dua okunmalı, dua nasıl edilir?
Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu? Kadir gecesinde duaların kabul olması için hangi dua okunmalı, dua nasıl edilir? Kadir Gecesi duaları ve ibadetleri yoğun ilgi görüyor. Bin geceden daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gece'si ile ilgili araştırmalar devam ederken “Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu?” sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Peki, Kadir gecesinde dua nasıl yapılır, nasıl edilir? Kadir gecesinde duaların kabul olması için okunacak dua hangisidir?
27.04.2022 Dini Bilgiler
Salli Barik duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Salli Barik duası okumanın yararları ve faziletleri
Salli Barik duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Salli Barik duası okumanın yararları ve faziletleri Namazda tahiyyatta ve son oturuşta okunan Allahümme Salli ve Allahümme Barik Duaları 'Peygamberimiz aleyhisselama, ailesine, Hz. İbrahim aleyhisselam'a ve ailesine' yapılan dualardır. Hanifelerde ve Malikilerde sünnet, Şafii ve Hanbelilerde ise vacip bir duadır.
21.04.2022 Dini Bilgiler
Yemek duası nasıl okunur? Yemek duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri...
Yemek duası nasıl okunur? Yemek duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayı manevi gelişim ayıdır. Müslümanların güneşin doğuşundan batışına kadar oruç tuttuğu, tüm Kuran'ı okuduğu ve olumsuz davranışlardan kaçındığı bir manevi yenilenme zamanıdır. Aile fertlerinin iftarda bir araya geldiği zaman ise Ramazan'ın en önemli anıdır. Bu zamanı dualarla karşılamak ve bitirmek önemlidir. Dua sofrayı bol ve bereketli kılar ve 7'den 70'e birlik ve beraber içinde olduğumuzun en önemli göstergesidir. Allah'ın verdiği nimetler için dua ettiğimiz şükür ayı olan Ramazanı, dualarla karşılamak, iftarı ve sahuru dualarla başlayıp bitirmek ibadetin bir parçasıdır. Bu yüzden pek çok kişi de ramazan ayında okunacak yemek dualarını merak ediyor. Peki, Yemek duası nasıl okunur? Ramazan ayında yemek duası yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Yemek duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri...
1.04.2022 Ramazan
Amentü duası nasıl okunur? Amentü duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Amentü duası nasıl okunur? Amentü duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Amentü duasında imanın esasları anlatılır. Amentü duasını inanarak okumak imanın kuvvetlenmesini sağlar. Müslümanlara öğretilen ilk dualar arasında yer alan Amentü duası okunuşu ve anlamı merak ediliyor. Peki, Amentü duası nasıl okunur? Amentü Duasının faziletleri ne? Amentü duası anlamı ne? İşte Amentü duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
1.04.2022 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Hz. Muhammed ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hz. muhammed haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.