Gazete Vatan Logo

Hz. Mehdi kimdir? Hz. Mehdi'nin alametleri nelerdir, ne zaman geleceğine inanılır?

Doğru yolu bulmak; yol göstermek, rehberlik etmek anlamına gelen Mehdi, dünyanın son zamanlarında ortaya çıkıp doğru inancı ve adaleti yeryüzüne hâkim kılacağına inanılan kurtarıcıdır. Hidayete erdirilmiş, kendisine doğru yol gösterilmiş kişi olarak bilinen Mehdi inancı neredeyse ilkel dinler başta olmak üzere bütün dinlerde görülür. Peki, Hz Mehdi kimdir? Hz. Mehdi'nin alametleri nelerdir, ne zaman geleceğine inanılır? Mehdi’nin çıkış alametleri ne? Hz. Mehdi’nin yüzündeki işaretler neler? İşte detaylar…

Hz. Mehdi kimdir? Hz. Mehdi'nin alametleri nelerdir, ne zaman geleceğine inanılır?

Hz. Mehdi, İslam'da kıyamete yakın bir zamanda geleceğine inanılan kurtarıcı olarak bilinmektedir. Hz. Mehdi, Hz. Muhammed tarafından da müjdelenmiştir.

HZ. MEHDİ KİMDİR?

Hz. Mehdi, İslam'da ahir zamanda geleceğine inanılan kurtarıcı kişidir. Bu kişinin geleceğine ve İslam'ın dünya hakimi olacağına inanılır. Mehdi aynı zamanda hidayete vesile olan ya da hidayete erdirilen anlamına gelir. Hz. Mehdi kıyamete yakın bir dönemde ortaya çıkacak ve iman edenlerin hepsini hidayete erdirecektir. Günümüzde de birçok kişi Hz. Mehdi'nin gelecek bir dönemde geleceğini düşünür.

Bu şekilde düşünülmesinin bir nedeni de kıyamet alametlerinin yavaş yavaş ortaya çıkmasıdır. Bazı kıyamet alametleri vardır ve bu alametlere Kur'an-ı Kerimde de yer verilmiştir. Bunlardan bazıları Kur'an-ı Kerim'in inkar edilmesi, evlerin üst üste olması, kötü niyetli kişilerin artması ve yalancılığın da fazlalaşmasıdır.

HZ. MEHDİ'NİN ALAMETLERİ NELERDİR, NE ZAMAN GELECEĞİNE İNANILIR?

Hz. Mehdi'nin kıyamete yakın bir dönemde geleceğine inanılmaktadır. Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından da müjdelenmiş olan Hz. Mehdi kıyamete yakın bir zamanda dünyaya gelecektir. Hz. Mehdi dünyaya geldiği zaman dünyada refah ve barış artacaktır. Aynı zamanda bu süreçte mecücü ve yecüc ismindeki varlıklar da serbest kalacaktır. Hz. Mehdi'nin güzel yüzlü olduğu ve aynı zamanda alnında da bir iz bulunduğu bildirilmiştir.

Haberin Devamı

Altınlar ile gelecektir ve bir ordu kurarak kötülükler ile savaşacak, dünyaya adaleti geri getirecektir. Hz. Mehdi gelmeden önce dünyada büyük bir kaos ortamı olacak, Mehdi geldikten sonra da dünyada 7 yıl boyunca hüküm sürecektir. Hz. Mehdi aynı zamanda ince burunlu ve açık alınlı olarak da bilinir.

HZ. MEHDİ HADİSLERİ

Hadislere göre Mehdi'nin talebeleri de en az Mehdi kadar üstün kişilerdir. Her grup içinde bu üstünlüğü kullanarak lider olduğunu söyleyen kişiler olmuştur. Bu yüzden de Mehdi'nin dış görünüşü ve yapacakları ile ilgili birbirleriyle çok fazla çelişen hadisler vardır. Bir hadise göre Mehdi Kufe'den, diğerine göre İstanbul'dan, bir diğerine göre ise Medine'den çıkacaktır.

Haberin Devamı

İnsan ona gelecek ve 'ey Mehdi! Bana ver, bana da ver' diyecek, Mehdi de onun esvabını taşıyabildiği kadar dolduracak.

Allah Resulu buyurdu: İmamınız aranızda olmasına rağmen Meryem oğlu nazıl olduğunda haliniz nasıl olacak?

MEHDİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Hz. Mehdi bizzat Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından müjdelenmiştir ve kıyamet gününe yakın bir zamanda geleceği söylenmiştir. Kıyamete yakın bir zamanda dünyaya gelecek ve dünyaya tekrar barış ortamı yayılacaktır. Hz. Mehdi'nin oldukça güzel bir yüzü olduğu söylenmiştir. Alnına doğru bir iz vardır ve burnunun yapısı da incedir. Orduları ile tüm dünyadaki kötülükleri yenecek, adaletin sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Hz. Mehdi gelmeden önce dünyada büyük bir karmaşa olacak, bu karmaşa içinde birçok insan da hayatını kaybedecektir. Hz. Mehdi, Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından onun soyundan ve Araplardan gelecektir.