Hüseyin Yayman

Hüseyin Yayman

Son dakika hüseyin yayman haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hüseyin yayman ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hüseyin yayman haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hüseyin Yayman

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hüseyin yayman gelişmeleri de dahil olmak üzere 178 hüseyin yayman haberi bulunmuştur. Tüm hüseyin yayman haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman: Google ile süreç olumlu gidiyor
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman: Google ile süreç olumlu gidiyorAK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Yayman, dijital telif yasasıyla ilgili "Olumlu bir noktada ilerliyoruz. Meclis Ekim döneminde açıldığında bu konu gündeme gelecek" diye konuştu. Yayman, Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili, "Biz Suriyelilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmelerini savunuyoruz. Ben Kayseri'deki olayların münferit olaylar olarak kalmasını dilerim" ifadelerini kullandı.
6.07.2024Gündem
Kayseri'den Suriye'ye uzanan provokasyon! Hüseyin Yayman: Kayseri'deki olay Türkiye'nin yeni Suriye politikasını engellemek için yapıldı
Kayseri'den Suriye'ye uzanan provokasyon! Hüseyin Yayman: Kayseri'deki olay Türkiye'nin yeni Suriye politikasını engellemek için yapıldıGeçtiğimiz gün Kayseri'de yaşanan provokatif eylemlerin ardından Suriye'nin kuzeyinde de Türk TIR'larına saldırı girişimi olmuştu. Yaşanılan olayları CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiren TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yayman, "Kayseri'de başlayan olaylar Afrin'de devam derken temel hedef Türkiye'nin Suriye politikasıydı. Kayseri'deki eylemi yapanlar ile El Bab'ta Türk bayrağına yönelik eylemi yapan irade aynı. Üst akıl ifadesinin en çok denk düştüğü yer bura." dedi.
2.07.2024Gündem
Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attık
Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attıkMilyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye'de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
26.06.2024Vatan TV
Google dijital telife olumlu bakıyor! Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attık
Google dijital telife olumlu bakıyor! Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attıkMilyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye'de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
26.06.2024Gündem
'Dijital telife' Google’dan yeşil ışık! 'Kapsamlı çözüm için hazırız'
'Dijital telife' Google’dan yeşil ışık! 'Kapsamlı çözüm için hazırız'Dünyanın en büyük arama motorlarından Google, “dijital telif” gündemiyle toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey geniş bir heyetle katılarak sunum gerçekleştirdi.
26.06.2024Gündem
Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız
Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırızDijital Telif Yasası görüşmelerinde tarihi bir gün yaşanıyor. Google, Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılarak sunum gerçekleştiriyor. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan toplantıyı açan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, emek hırsızlığının önüne geçilmesine vurgu yaptı, “Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor.” dedi. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy "Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız" açıklamasını yaptı.
25.06.2024Vatan TV
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırızDijital Telif Yasası görüşmelerinde tarihi bir gün yaşanıyor. Google, Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılarak sunum gerçekleştiriyor. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan toplantıyı açan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, emek hırsızlığının önüne geçilmesine vurgu yaptı, “Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor.” dedi. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy "Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız" açıklamasını yaptı.
25.06.2024Gündem
Google'a ‘çifte standart uygulama’ çağrısı yapılacak
Google'a ‘çifte standart uygulama’ çağrısı yapılacakTBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yapacak olan Google’a 72 milyon internet ve 62 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunan Türkiye’de dijital telif ve bu kapsamda habere de telif ödenmesi yönündeki çalışmaları çerçevesinde “çifte standart uygulamaması” çağrısı yapılacak.
25.06.2024Ekonomi
Meclis bayram sonrası Dijital Telif Yasası mesaisine başlıyor! Google Dijital Mecralar Komisyonu karşısına çıkacak
Meclis bayram sonrası Dijital Telif Yasası mesaisine başlıyor! Google Dijital Mecralar Komisyonu karşısına çıkacakBayramın sona ermesiyle 'Dijital Telif Yasası'nın çıkarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBMM Genel Kurulu'nun, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlamasıyla Dijital Mecralar Komisyonu da, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyona Google yetkilileri bir sunum yapacak. Öte yandan "Krito Varlıklar Yasası" da TBMM'nin gündemine gelecek.
23.06.2024Gündem
Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor! İçerik üretimine koruma kalkanı
Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor! İçerik üretimine koruma kalkanıBaşta basın sektörü olmak üzere dijital alanda içerik üretimi yapan tüm kesimlerin dört gözle beklediği Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Dijital Telif Yasası genel itibarıyla içerik üreten kişi ile kurum ve kuruluşların ürettikleri içeriğe ilişkin telif haklarını koruma altına almayı amaçlıyor. Yani bir şekilde emek hırsızlığının önüne geçmek istiyor. Meclisteki çalışmalar devam ediyor ve birkaç kurumla birlikte bu çalışmalar yürütülüyor" dedi.
18.06.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu: 'Voleybol Milli Takımı'nın dönüşünü business olarak organize edeceğiz'
Bakan Uraloğlu: 'Voleybol Milli Takımı'nın dönüşünü business olarak organize edeceğiz'Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Uluslararası Telekomünikasyon Birliği verilerinde ülkemiz, küresel siber güvenlik gelişmişlik endeksine göre; Avrupa'da 6'ncı, dünyada da 10'uncu sıradadır." dedi. A Milli Kadın Voleybol Milli Takımını'nın ABD seyahati ile ilgili "Dönüşlerini business olarak organize edeceğiz" dedi.
28.05.2024Gündem
Erkin Yılmaz komisyonda detayları anlattı! İşte dijital telifin çerçevesi
Erkin Yılmaz komisyonda detayları anlattı! İşte dijital telifin çerçevesiKültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, dijital telif çalışmalarının çerçevesini çizdi.
25.05.2024Gündem
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şart
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şartDijital Telif Yasası, haberi ve habercinin fikri mülkiyetini korumak için son derece kritik rol oynuyor. Avrupa Birliği'nden sonra Kanada'da da uygulanmaya başlanan düzenleme için gözler Türkiye'ye çevrilmiş durumda. TBMM'de çalışmaları süren düzenleme ise Doç. Dr. Cahit Suluk'a göre zaman kaybetmeden yürürlüğe girmeli.
23.05.2024Gündem
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandı
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandıDijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların talebi ile Dijital Telif Yasası çalışmalarına hız verdi. Basın-yayın kurumlarının ürettiği haberin farklı mecralarda kullanılmasının önüne geçiliyor. Dijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların haklarını korumak için Rekabet Kurumu ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün katılımı ile toplantı gerçekleştirdi.
23.05.2024Gündem
Bakan Uraloğlu CNN TÜRK'te açıkladı: X Türkiye'de temsilcilik açtı
Bakan Uraloğlu CNN TÜRK'te açıkladı: X Türkiye'de temsilcilik açtıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK yayınında sosyal medya platformu X'in Türkiye'de temsilcilik açtığını belirtti. Öte yandan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medya platformu X'e çağrıda bulunarak, "Ya Türkiye'ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız" demişti.
22.05.2024Gündem
Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz: Haberin internet ortamında kullanımı için izin zorunluluğu getirilmeli!
Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz: Haberin internet ortamında kullanımı için izin zorunluluğu getirilmeli!Dijital Mecralar Komisyonu, Dijital Telif Yasası için toplandı. Tarihi toplantıda sunum yapan Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Türkiye’deki mevcut telif hakları mevzuatından bahsetti ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda (FSEK) AB Direktifine uygun olarak yapılabilecek değişikliklere yönelik maddeler paylaştı.
22.05.2024Gündem
Dijital telif yasasında tarihi gün! Hüseyin Yayman: Haber telif kapsamına alınmalı
Dijital telif yasasında tarihi gün! Hüseyin Yayman: Haber telif kapsamına alınmalıDijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Tarihi bir gündeyiz” diyerek dijital telif yasası için çalışmayı başlattı. Yayman, açılış konuşmasında, “Haberin fikir ve sanat eseri sayılması için bir talep var. Komisyon bunu değerlendirecek. Ben de bu konuda haberin telif sayılması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa’da ve dünyada bunun böyle olduğunu görüyoruz.”dedi.
22.05.2024Gündem
Google, Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacak
Google, Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacakGoogle hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 25 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.
20.05.2024Gündem
Dijital Telif Yasası yenilenecek mi? Hüseyin Yayman CNN TÜRK'te müjdeyi verdi
Dijital Telif Yasası yenilenecek mi? Hüseyin Yayman CNN TÜRK'te müjdeyi verdiTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman CNN TÜRK'te dijital telif yasasıyla ilgili "Biz dijital telifi çok önemsiyoruz ve CNN TÜRK aracılığıyla da ben bir müjdeyi vereyim. Bu yayına gelmeden önce Google'ın temsilcileriyle tekrar konuştuk. Haziran ayı içerisinde gelecekler. Meclis komisyonumuzla bu konuda bir iş birliği yapacağız. Bu çalışmaları yakından takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.
18.05.2024Gündem
RTÜK Başkanı Şahin: Selçuk Tepeli'nin sözlerine inceleme başlatıldı!
RTÜK Başkanı Şahin: Selçuk Tepeli'nin sözlerine inceleme başlatıldı!Selçuk Tepeli'nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ile görüşmesini değerlendirirken kullandığı 'sığır' süzüne inceleme başlatıldı. Konuyla ilgili RTÜK Başkanı Şahin açıklama yaptı.
10.05.2024Gündem
Hüseyin Yayman'dan dijital telif yasasıyla ilgili yeni açıklama: Haber, sanat eseri gibi fikir içeriği sayılmalı
Hüseyin Yayman'dan dijital telif yasasıyla ilgili yeni açıklama: Haber, sanat eseri gibi fikir içeriği sayılmalıDijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TİKTOK, X ve Dijital Telif Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Topluma yönelik tehdit içerdiğini aktaran Yayman, TikTok temsilcilerinin Mayıs sonunda yeniden Meclis'e çağrılacağını söyledi. Yayman, X platformunun da Türkiye'de temsilcilik açması gerektiğini aktardı. Dijital Telif Yasası'nın yenilenmesi gerektiğini belirten Yayman, "Haberin de bir fikir eseri, telif olarak bir çalışmamız var. 22 Mayıs tarihinde tüm bileşenlerin olduğu komisyon toplantımızı yapacağız" ifadelerini aktardı.
10.05.2024Gündem
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı: Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı: Tiktok Türkiye'de yasaklanabilirTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Tiktok’u Amerika'da yasaklıyorlar. Biz yasaklamalara karşıyız, fakat Türkiye 'de de bu işin sonu yasaklamaya kadar gidecek. Maalesef burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla mesafe alamadığımız bir ilişki var" dedi.
9.05.2024Gündem
Hüseyin Yayman'dan dijital telif yasasıyla ilgili açıklama: Mutlaka güncellememiz gerekiyor
Hüseyin Yayman'dan dijital telif yasasıyla ilgili açıklama: Mutlaka güncellememiz gerekiyorGoogle'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesi, Türkiye'yle ilgili beklentileri de artırmıştı. Yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, “Fikri Sanat Eserleri Kanunu’nu yayıncıların telif haklarını korumaktan çok uzak. Bunu mutlaka güncellememiz gerekiyor. Komisyonumuza bu dönem tarihi bir görev düşüyor” dedi. İşte detaylar…
9.05.2024Gündem
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacakİnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024Gündem
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şartAB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerken Posta.com.tr'ye konuşan Telif Hukuku alanında uzman Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, günümüzdeki kanunun dijitalleşmeye uygun olmadığını ve yapılacak düzenleme ile sektörün önünün açılacağına dikkat çekti.
29.12.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hüseyin Yayman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hüseyin yayman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.