Helva

Helva

Son dakika helva haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan helva ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını helva haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Helva

haberleri sayfasında son dakika yaşanan helva gelişmeleri de dahil olmak üzere 335 helva haberi bulunmuştur. Tüm helva haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tadına bakmak için Adana'ya akın ediyorlar! Kilosu 650 liradan satılıyor
Tadına bakmak için Adana'ya akın ediyorlar! Kilosu 650 liradan satılıyor Kentte lokum, cezerye, helva ve şekerleme üreten Yeni Uğur, müşterilerinin bol Antep fıstıklı ve çikolatalı lokum talep etmesi üzerine hünkar lokumunu üretti.
5.05.2024 Adana
Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Kudret helvası faydaları neler?
Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Kudret helvası faydaları neler? Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diyerek Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur? Sorusunun Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon TL'lik soru olduğunun ortaya çıkmasının ardından Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranmaya başlandı.
26.03.2024 Gündem
Adanalı kebapçılar ölenler için helva dağıttı
Adanalı kebapçılar ölenler için helva dağıttı Adanalı kebapçı depremde hayatını kaybedenlerin anısına helva dağıtıp Kuran-ı Kerim okuttu.
6.02.2024 Adana
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Araba almak için geldi hayatının kabusunu yaşadı! Her şeyini aldılar
Araba almak için geldi hayatının kabusunu yaşadı! Her şeyini aldılar İlanda gördüğü hasarlı aracı almak için Eskişehir’den Antalya’ya gelen bir kişi, araç için anlaştığı kişiler tarafından teknede darp ve gasp edildiğini iddia etti. Polis tarafından yolda yarı baygın halde bulunan Muhammet Kızıldeniz, geceyi hastanede geçirdikten sonra kendisini darp ederek cüzdan ve telefonunu aldığını iddia ettiği kişilerden şikayetçi oldu.
13.10.2023 Yaşam
Sucuk, kaymak, baklava, helva, pestil gibi gıdalar için yönetmelik açıklandı! Tarih verildi
Sucuk, kaymak, baklava, helva, pestil gibi gıdalar için yönetmelik açıklandı! Tarih verildi Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği açıklandı. Tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak gıda katkı maddelerinin listesi, gıdalarda, gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde ve gıda aroma vericilerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin kullanım koşullarını, gıda katkı maddelerinin etiketleme kuralları belirlendi.
13.10.2023 Gündem
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, Yeni Altay Tankının testleri için TSK'ya Teslimi Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" diyen Erdoğan, konuşmasında "Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız." ifadelerini kullandı.
23.04.2023 Gündem
Bakan Kurum, teravih namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi
Bakan Kurum, teravih namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge AK Parti Milletvekili Adayı Murat Kurum, Büyük Üsküdar İftarının ardından Büyük Çamlıca Camii’nde teravih namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Kurum, Kadir gecesi münasebetiyle irmik helvası, lokma ve gofret ikramında bulunarak vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirip çocuklara oyuncak dağıttı.
18.04.2023 Gündem
Kızılay, ramazanda 19 milyon kişiye ulaşmayı planlıyor
Kızılay, ramazanda 19 milyon kişiye ulaşmayı planlıyor “Bu Ramazan Acımız Bir Aşımız Bir” sloganıyla Ramazan kampanyasını yürütecek olan Kızılay, 2 milyar 118 milyon TL’lik yardımla 18 milyon 966 bin 330 kişiye ulaşmayı planlıyor.
22.03.2023 Gündem
Hamdi Alkan'ın annesi Helva Alkan hayatını kaybetti!
Hamdi Alkan'ın annesi Helva Alkan hayatını kaybetti! Hamdi Alkan,2022 yılının başlarından beri yoğun bakımda tedavi gören annesi Helva Alkan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Alkan, üzüntüsünü, "Canım annem dün akşam vefat etti. Öylesine zor bir zaman ki... Anneciğim günlerdir akan gözyaşlarıma şimdi senin yokluğunun acısı eklendi" sözleriyle dile getirdi.
16.02.2023 Magazin
Hasankeyf-Gercüş tüneli açıldı! Erdoğan: Yılbaşından itibaren daha net görmeye başlayacağız
Hasankeyf-Gercüş tüneli açıldı! Erdoğan: Yılbaşından itibaren daha net görmeye başlayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı Hasankeyf - Gercüş Tüneli Açılış Töreni’nde konuştu. Projenin yaklaşık 2,5 yılda 910 milyon lirayla tamamlandığını belirten Erdoğan, "Ülkemizi varlık içinde yokluğa mahkum etmek isteyenler sinsi hayaller peşindedir. Biz ise ülkemizin tamamını kalkındırarak Türkiye'nin dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yerini alması için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin küresel krizin etkilerinden yakın zamanda çıkacağını da vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'yi küresel krizden ayrıştırma konusundaki çabamızın somut neticelerini yılbaşından itibaren daha net görmeye başlayacağız" dedi.
8.11.2022 Siyaset
18 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! BİM’de bu salı hangi ürünler indirimli, neler var? BİM 18 Ekim aktüel ürünler indirimli liste yayınlandı!
18 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! BİM’de bu salı hangi ürünler indirimli, neler var? BİM 18 Ekim aktüel ürünler indirimli liste yayınlandı! BİM aktüel ürünler kataloğu indirimli ürünler listesi merak ediliyor. 18 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğuna bu salı da birbirinden farklı ürünler raflardaki yerini alacak. BİM indirimli ürünler listesinde Fiskobirlik 800 gr Fındık Kreması, Miskos 240 gr Antep Fıstıklı Çekme Helva, hindi fileto ve temizlenmiş hamsi gibi ürünler yer alıyor. İşte, 18 Ekim Salı haftanın BİM aktüel ürünler kataloğu tam liste...
18.10.2022 Ekonomi
Uşak Baklavası coğrafi işaretli olarak tescil edildi
Uşak Baklavası coğrafi işaretli olarak tescil edildi Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından 'Uşak Baklavası' için yapılan patent başvurusu kabul edildi.
19.09.2022 Ekonomi
Derya Büyükuncu'ya 8 yıl 2 aya kadar hapis istendi
Derya Büyükuncu'ya 8 yıl 2 aya kadar hapis istendi Koronavirüs olduğunu açıkladığı tarihlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı hakaret içerikli paylaşımlar tespit edilerek hakkında yakalama kararı çıkarılan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Büyükuncu hakkında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik zincirleme biçiminde alenen hakaret" suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
19.08.2022 Gündem
Türkiye'de saat 03.02'de hayat durdu! 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin 23. yıl dönümü...
Türkiye'de saat 03.02'de hayat durdu! 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin 23. yıl dönümü... Büyük Marmara depreminin 23. yıl dönümü. 1999 yılının 16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan gece meydana gelen Deprem, Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun batı bölümünde 45 saniye sürerek büyük bir felakete neden olmuştu. Resmi rakamlara göre 23 yıl önceki sarsıntıda; 17 binden fazla kişi hayatını kaybetti ve 100 binlerce kişi evsiz kaldı. Üzerinden onca yıl geçmesine rağmen de acılar hâlâ tazeliğini koruyor.
17.08.2022 Gündem
Alzheimer’ı yavaşlatıyor, beyindeki sinir hücrelerini güçlendiriyor! Kolesterolü ve tansiyonu düşürüyor...
Alzheimer’ı yavaşlatıyor, beyindeki sinir hücrelerini güçlendiriyor! Kolesterolü ve tansiyonu düşürüyor... Bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıkları önlüyor. Enerji veriyor, kemik sağlığını destekliyor. Güçlü bir protein kaynağı, aneminin tedavisinde etkisi sayesinde kansızlığı gideriyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor, hücreleri onarıyor ve organların yenilenmesini sağlıyor. Tokluk hissi yaratarak, kilo almayı önlüyor, kalsiyum yönünden zengin olması sebebiyle, kırıkların önüne geçiyor. Sedef ve egzama hastalarına fayda sağlıyor, damar tıkanıklığına iyi geliyor. Vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor, böbreklerin sağlıklı çalışmasında etki sağlıyor. Beyindeki sinir hücrelerinin güçlenmesini sağlıyor, Alzheimer hastalığı gelişimini yavaşlatıyor. Kandaki kolesterol seviyesini ve yüksek tansiyonu düşürüyor, karaciğerdeki zararlı maddelerin temizlenmesine iyi geliyor. İşte her derde deva besinin bilinmeyen faydaları...
13.07.2022 Sağlık
Baklavacılar isyan etti! Artık üretmeyecekler
Baklavacılar isyan etti! Artık üretmeyecekler Baklava üreticileri fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, "Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Halkımızı da yanımıza alarak bu girişimimizi tüm esnafımıza iletelim. Halkımız boş baklavaya değil, bol fıstıklı ve cevizli baklavalara layıktır" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
Bir kere denediler ama sonu felaketle bitti! Burada 400 yıldır davul çalmak yasak...
Bir kere denediler ama sonu felaketle bitti! Burada 400 yıldır davul çalmak yasak... Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Hisaralan Mahallesi'nde yüz yıllardır davul çalmak yasak. Yıllardır köylerinde düğün ve Ramazan aylarında davul çalınmadığını ifade eden Mahalle Muhtarı Sezgin Altınöz, İbrahim Dede'nin istekleri köyümüzde kuşaktan kuşağa yerine getiriliyor. Zaten bunu bilen davulcular da köye düğüne geldiği zaman davul çalmıyor. Ancak yakın zamanda köyümüz sakinlerinden bir kişi oğlunu evlendirirken zorla davulcuya davul çaldırmak istedi. Davul çalınmaya başlayınca düğün evinde yangın çıkıyor. Onun için köyde o gündür bugündür davul çalınmıyor” dedi.
1.05.2022 Yaşam
İçişleri Bakanı Soylu, Trabzonlu hemşehrileriyle sahurda buluştu
İçişleri Bakanı Soylu, Trabzonlu hemşehrileriyle sahurda buluştu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Gaziosmanpaşa'da düzenlenen sahur programında hemşehrileriyle bir araya geldi. ABD tarafından hazırlanan dış politika raporunu eleştiren Bakan Soylu, "Sizin, bizim hakkımızda hazırladığınız rapor değil, asıl biz sizin hakkınızda hazırlarsak esas yandı gülüm keten helva" dedi.
17.04.2022 Siyaset
12 Nisan BİM kataloğu 2022! 12 Nisan Salı BİM’de neler var? BİM 12 Nisan aktüel ürünler kataloğu 2022!
12 Nisan BİM kataloğu 2022! 12 Nisan Salı BİM’de neler var? BİM 12 Nisan aktüel ürünler kataloğu 2022! BİM aktüel 12 Nisan 2022 kataloğu ile BİM’de hangi ürünlerin indirimli olduğu araştırılıyor. 12 Nisan BİM 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Nisan ayının ikinci aktüel ürünler kataloğu içerisinde bu hafta da yine birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı. İşte BİM aktüel 15 Nisan 2022 kataloğu…
12.04.2022 Ekonomi
2022 Ramazan erzak kolisi fiyatları! Ramazan erzak paketleri ne kadar?
2022 Ramazan erzak kolisi fiyatları! Ramazan erzak paketleri ne kadar? Ramazan sofralarının bereketi olan erzak paketleri her yıl olduğu gibi bu yıl da raflarda yerini aldı. İftar ve sahurda lezzetli sofralar hazırlamak için Ramazan öncesi alışverişlerini yapmak için marketlerde fiyat araştırması yapmaya başladı. Marketler bu Ramazan’da da Ramazan kolilerini özel fiyatlarla sunmaya başladı. Peki, Ramazan erzak paketleri ne kadar oldu 2022? Ramazan erzak kolisi kaç lira? İşte 2022 Ramazan erzak kolisi fiyatları!
23.03.2022 Ramazan Haberleri
Kastamonu'nun neyi meşhur? Kastamonu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Kastamonu'nun neyi meşhur? Kastamonu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Kastamonu Türkiye'nin en önemli ve değerli şehirleri içerisinde yer alır. Özellikle başta yemekleri olmak üzere aynı zamanda tarihi ve kültürel açıdan da önemli bir yer tutar. Gök ırmağın bir kolu olan Karaçomak Deresi Vadisi Bölgesi'nde kurulmuş bir şehirdir. Ayrıca denizden yüksekliği 774 metre olması ile beraber, tarihe tanıklık etmiş önemli şeyler içerisinde bulunur. Bu şehri ziyaret etmeyen pek çok kişi ise Kastamonu şehrinin neyi meşhur merak etmektedir.
8.02.2022 Yaşam
Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı
Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.
7.02.2022 Gündem
Kandil için un helvası tarifi, yapımı ve malzemeleri! Un helvası nasıl yapılır, kavrulur? Evde kolay un helvası…
Kandil için un helvası tarifi, yapımı ve malzemeleri! Un helvası nasıl yapılır, kavrulur? Evde kolay un helvası… Kandil için pratik un helvası tarifi araştırması başladı. Regaip Kandili nedeniyle helva tarifleri araştırılıyor. Kandillerde dağıtılan yiyeceklerden biri olan un helvası tarifi ve yapımı sizin için derlendi. Peki, un helvası nasıl yapılır? İşte Kandil için un helvası tarifi, yapımı ve malzemeleri…
3.02.2022 Gündem
Kandilde ne dağıtılır, Regaip Kandilinde helva yapılır mı? Kandilde dağıtmak için ne yapılır, kandilde bir şeyler dağıtmak sevap mı?
Kandilde ne dağıtılır, Regaip Kandilinde helva yapılır mı? Kandilde dağıtmak için ne yapılır, kandilde bir şeyler dağıtmak sevap mı? Kandilde ne dağıtılır, ne yapılır? İslam dünyası için mübarek kabul edilen 3 aylar, dün başladı. Üç aylar çarşamba günü Recep ayıyla başladı. Recep ayının ilk perşembe gecesi Regaip Kandili olarak kutlanıyor. Dua ederek, namaz kılarak, tövbe ederek kandil gününü geçiren vatandaşlara komşulara Regaip Kandilinde ne dağıtılır, sorusuna da yanıt arıyor. Peki, Kandilde ne yapılır? Regaip Kandilinde komşulara ne dağıtılır? Kandilde bir şeyler dağıtmak sevap mı?
3.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Helva ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki helva haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.