Çoruh Nehri

Çoruh Nehri

Son dakika çoruh nehri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çoruh nehri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çoruh nehri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çoruh Nehri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çoruh nehri gelişmeleri de dahil olmak üzere 100 çoruh nehri haberi bulunmuştur. Tüm çoruh nehri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baraj sularının dayandığı ilçe, dönüşümle 'hayalet şehir' oldu
Baraj sularının dayandığı ilçe, dönüşümle 'hayalet şehir' oldu Artvin’de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, 275 metreyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5'inci en yüksek barajı olup, 22 Kasım'da su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'nda su seviyesi, 78 metreye yükseldi. Ev, yol, köprü ve arazilerin suya gömüleceği ilçede baraj suları, dağlardaki karın erimesi sonrası Yusufeli sınırlarına dayandı. Yeni yerleşim alanlarına göçün büyük oranda tamamlandığı ilçe, boşaltılan binalarda geri dönüşüm yıkımlarının ardından 'hayalet kent'e döndü.
11.03.2023 Gündem
Bakan Kirişci'den CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar! Dev projenin detaylarını anlattı
Bakan Kirişci'den CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar! Dev projenin detaylarını anlattı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CNN TÜRK ekranlarında canlı yayında gündeme dair merak edilenleri yanıtladı. Bakan Kirişci, Yusufeli Barajı'nın senelik 375 milyon dolarlık getirisi olduğunu belirterek, "Yusufeli anlatılmaz, yaşanır. Suya ihtiyacımız olduğunda suyumuz burada. Devasa bir üretim var. Bu baraj kendini 2.5 yılda amorti edecek" ifadelerini kullandı. "Tarım milli güvenlik meselesidir" diyen Bakan Kirişci, gıda fiyatlarındaki artışın çözümü için geliştirilen 'Kent Tarımı' projesinin detaylarını açıklayarak, "Amaç yerinde üretim, yerinde tüketim. 'Suyu düştüğü yerde tutacağız' diyoruz ya, insanları da doğduğu yerde tutmamız lazım" dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın enerji üretim kapasitesinin 2,5 milyon konutun ya da 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en çetin coğrafyasında baraj, santral, yeni yerleşim ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık maliyetle Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvinimize kazandırdık" dedi. Erdoğan kara harekatı mesajı da vererek 'En kısa sürede tankımızla hepsinin kökünü kazıyacağız' ifadelerini kullandı.
22.11.2022 Siyaset
Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi?
Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi? Artvin Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerine yapılan Yusufeli Barajı ve HES'i hizmete alınıyor. Kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı pek çok kişi tarafından merak edilirken Hidroelektrik Santrali (HES) ile ilgili bilgiler de araştırılıyor. Peki, Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi? Hidroelektrik Santrali’nde elektrik nasıl üretilir? İşte detaylar…
22.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Yusufeli Barajı nerede ? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne?
Yusufeli Barajı nerede ? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne? Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla açılacak Yusufeli Barajı Çoruh nehri üzerinde yer alıyor. Peki, Yusufeli nerenin ilçesi? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne? Yusufeli Barajı ne zaman hizmete girecek? Yusufeli Barajı açılışı saat kaçta? Yusufeli Barajı kimin? Yusufeli barajı yıllık elektrik üretimi ne kadar olacak? İşte Yusufeli Barajı teknik özellikleri ve elektirik üretimi hedefi…
22.11.2022 Gündem
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak Yusufeli Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle açılacak. Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5'inci büyük barajı olan Yusufeli su tutup elektrik üretimine başlaması Mayıs ayında gerçekleşecek.
22.11.2022 Gündem
Yusufeli Barajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak
Yusufeli Barajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5’inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nın, 22 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağı duyuruldu.
19.11.2022 Gündem
Dünyanın beşinci en yüksek barajı açılıyor! 22 Kasım’da su tutmaya başlayacak
Dünyanın beşinci en yüksek barajı açılıyor! 22 Kasım’da su tutmaya başlayacak Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı 22 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle su tutmaya başlayacak. Dev barajda çalışmalar sona gelinirken, elektrik üretmeye başladığında ülke ekonomisine yıllık 4,1 Milyar TL katkı sağlamış olacak.
18.11.2022 Ekonomi
Türkiye’nin en yüksek ayaklı 2'nci viyadüğü açıldı
Türkiye’nin en yüksek ayaklı 2'nci viyadüğü açıldı Artvin'nin Yusufeli ilçesinde inşası tamamlanan, 150 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek ayaklı ikinci viyadüğü olan Tekkale Viyadüğü ile birlikte Şilenkar Viyadüğü ve Yusufeli Barajı Viyadüğü, trafiğe açıldı.
3.11.2022 Gündem
Türkiye’nin en büyük iskân projesinde sona gelindi Bakan Kurum: Yeni Yusufeli’ni çok beğendik
Türkiye’nin en büyük iskân projesinde sona gelindi Bakan Kurum: Yeni Yusufeli’ni çok beğendik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Artvin’in, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı'nın, sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde yürütülen çalışmalarda sona gelindi. İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütülen çalışmalarda, Yusufeli’ndeki yeni yerleşim yerinde 4 etap halinde sürdürülen alt ve üst yapı ile bina ve çevre düzenlemeleri 1. ve 3. etapta yaşam başladı ve diğer etaplarda da sona gelindi. TOKİ eliyle 7 farklı köyde yöresel mimaride, 2 katlı modern evler yapıldı ve toplamda 520 köy evi inşa edildi. Yusufeli'nde alt ve üst yapı ile bina ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan 2 etap taşınmaya hazır hale getirildi. Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İçişleri, Ulaştırma, Tarım Bakanlığı ile el birliğiyle çalıştık. TOKİ’mizle inşasını yaptık. Ve Türkiye’nin en büyük iskân projesinde sona geldik. Baraj nedeniyle sular altında kalacak Yusufeli ilçemizi yeni yerine taşımaya başladık. Yeni Yusufeli’ni biz çok beğendik.“ ifadelerini kullandı.
10.10.2022 Gündem
Bir ilçe sular altında kalacak! Çalışmalarda sona gelindi, taşınma süreci başladı
Bir ilçe sular altında kalacak! Çalışmalarda sona gelindi, taşınma süreci başladı Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapılan Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak ilçenin yeni yerleşim yerinde, 3 bölgede 10 etapta sürdürülen altyapı ve üstyapı ile bina ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Yusufeli'nde yeni yerleşim yerinde inşaatı tamamlanan kamu kurumlarının taşınma süreci de başladı.
16.09.2022 Yaşam
Goji berry fideleri meyve vermeye başladı
Goji berry fideleri meyve vermeye başladı Bayburt Belediyesi'nde zabıta memuru olan Adem Ertuğrul, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle aldığı ve toprakla buluşturduğu bin 500 goji berry (kurt üzümü) fidesinden, yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede ilk meyvelerini aldı. Halk arasında; kurt üzümü olarak bilinen, kuşburnu ya benzeyen, birçok faydası olan, tıp ve eczacılık alanlarında kullanılan goji berryleri ülke ekonomisine katkı amaçlı diken ve yetiştiriciliğine başlayan Ertuğrul, 2 sene gibi bir sürede mahsul almayı hedeflerken, 3-4 ay gibi kısa sürede meyve almanın şaşkınlığı ve mutluluğu içerisinde olduğunu kaydetti.
5.09.2022 Yaşam
İşte Türkiye'nin en yeni ilçesi! 152 yıllık tarihinde 7'nci kez: Artvin'in Yusufeli ilçesi taşınma başladı...
İşte Türkiye'nin en yeni ilçesi! 152 yıllık tarihinde 7'nci kez: Artvin'in Yusufeli ilçesi taşınma başladı... 152 yıllık tarihinde altı kez yer değiştiren Yusufeli ilçesi yedinci defa taşınmaya başladı. Karadeniz'in en güzel illerinden olan Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde taşınma süreci başladı. İlçenin İşhan köyünde yaşayanlar, imece usulü eşyalarını taşırken, inşası biten tek katlı evlerine yerleşti. Yöre halkı, anılarını geride bırakmanın hüznü ile villayı andıran yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu bir arada yaşadı.
19.08.2022 Ekonomi
Yusufeli Barajı'nın 39 tünelli yolları tamamlandı
Yusufeli Barajı'nın 39 tünelli yolları tamamlandı Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak mevcut kara yolu yerine bölgede kara yolu ulaşımını sağlayacak 3 kesimden oluşan toplam 69 kilometre uzunluğundaki yolların yapımı tamamlandı. Yusufeli Barajı relokasyon yollarının 56,7 kilometrelik kesimi 39 tünel ile geçilerek, doğal güzellik korunmuş oldu.
14.04.2022 Ekonomi
Dünyada üçüncü! İlk kez böyle görüntülendi
Dünyada üçüncü! İlk kez böyle görüntülendi Artvin’de etkili olan kar yağışı sonrası yapımı devam eden Yusufeli Barajı beyaza büründü. Su tutmaya hazırlanan barajın karlı hali havadan görüntülendi.
24.03.2022 Yaşam
Su altında kalacak Yusufeli, 5 ayda taşınacak
Su altında kalacak Yusufeli, 5 ayda taşınacak Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, ilçe merkezi ve köyleri su altında bırakacak. 152 yıllık tarihinde 7'nci kez taşınmaya hazırlanan ilçede, 2 bin 654 yapı hak sahibi ile aileleri yer değiştirecek. Taşınma işlemi 5 ay sürecek.
7.03.2022 Yaşam
Barajlar şehriydi şimdi tüneller şehri oldu!  Karadeniz'de seyahat süresi kısalıyor
Barajlar şehriydi şimdi tüneller şehri oldu! Karadeniz'de seyahat süresi kısalıyor Barajlar şehriydi şimdi tüneller şehri oldu, artık seyahat süresi kısalıyor. Artvin’de ilçeler arası ulaşım 115 tünelle sağlanıyor. Türkiye’nin en çok tünelinin yer aldığı kentin bu unvanı almasında en önemli etken ise yine bünyesinde barındırdığı Türkiye'nin ve dünyanın en önemli barajlarının rolü ise büyük.
1.02.2022 Ekonomi
Artvin'in Yusufeli ilçesinde mezarlarıyla beraber taşınıyorlar...
Artvin'in Yusufeli ilçesinde mezarlarıyla beraber taşınıyorlar... Artvin'in, Yusufeli Barajı nedeniyle 152 yıllık tarihinde 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde hazırlıklar sürüyor. 72 yıllık yerleşim yerlerine veda edecek olan ilçe halkı, su altında kalacak yakınlarının mezarlarının nakli için belediyeye başvuruyor. Görevliler de mezarlardan alınan kalıntıları yeni yerleşim alanındaki toplu mezar alanlarına naklediyor. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, 450 dolayında mezarın taşınma işleminin sürdüğünü belirtti.
12.01.2022 Gündem
Bakan Pakdemirli: 2023 hedefimiz, taşınan toprak miktarını 130 milyon tona indirmek
Bakan Pakdemirli: 2023 hedefimiz, taşınan toprak miktarını 130 milyon tona indirmek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1970'li yıllarda bir yılda erozyonla taşınan toprak miktarı 500 milyon ton iken, 140 milyon tona düşürdüklerini, 2023 yılında hedeflerinin ise bu rakamı 130 milyon tona indirmek olduğunu söyledi.
13.12.2021 Gündem
Su altında kalacak ilçeye 2 bin 698 yeni konut!
Su altında kalacak ilçeye 2 bin 698 yeni konut! Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapılan 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye’nin en yükseği Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin taşınacağı yerleşim yerinde, 2 bin 698 yeni konut yapımı tamamlandı. 150 yıllık tarihinde yıl sonu 7'nci kez taşınacak Yusufeli'de, kamu binalarında ise sona gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) Yeniden Yerleşim Yerleri İzleme Şube Müdürü Suat Köse, “İnşaatlarda sona geldik, ilçemiz en kısa zamanda taşınmaya hazır hale getirilecek" dedi.
24.10.2021 Gündem
Dünyada üçüncü! Ve tamamlandı, kasım sonu itibariyle...
Dünyada üçüncü! Ve tamamlandı, kasım sonu itibariyle... Artvin’de, Çoruh Nehri üzerinde 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nın inşaatı tamamlandı. Yer altına inşa edilen santralde elektro mekanik işlemleri süren baraj, gelecek ay su tutmaya başlayacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Kasım sonu itibarıyla su tutacak baraj, 4 ay sonra da enerji üretmeye başlayacak” dedi.
7.10.2021 Gündem
Yusufeli ilçesi 150 yıllık tarihinde 7. kez taşınıyor! Kura çekilecek...
Yusufeli ilçesi 150 yıllık tarihinde 7. kez taşınıyor! Kura çekilecek... Son dakika haberine göre; Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren Yusufeli Barajı’nda sona gelindi. 150 yıllık tarihinde 6 kez yerleşim yeri değiştirilen ve 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli ilçesi, Yansıtıcılar mevkisinde 150 hektarlık alanda 3 bölgede yeniden inşa edildi. Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "13-14 Temmuz'da çekilecek kuralarla vatandaşlarımızın yeni ev ve iş yerlerinin yeri belirlenecek" dedi.
5.07.2021 Ekonomi
Yusufeli'nin yeni yerleşim yerine 40 tünelle ulaşılacak
Yusufeli'nin yeni yerleşim yerine 40 tünelle ulaşılacak Artvin'de, Çoruh Nehri'ndeki Yusufeli Barajı'nın yıl sonunda su tutmaya başlamasıyla ilçenin yerleşim yeri de su altında kalacak. İnşaatı sona yaklaşan yeni yerleşim yerine, toplam uzunluğu 56,7 kilometre olan 40 tünelle ulaşım sağlanacak. Karayolları Trabzon 10'uncu Bölge Müdürü Mehmet Aşık, "69,2 kilometrelik yolun 56,7 kilometresi tünelle geçiliyor" dedi.
29.06.2021 Gündem
Barajlardaki sular çekilince ortaya çıktı! Evler, camiler, okullar...
Barajlardaki sular çekilince ortaya çıktı! Evler, camiler, okullar... Artvin'de, Çoruh Nehri'ne kurulan ve 2019 yılının yaz döneminde yüzde 100 doluluk oranına ulaşan barajlarda, bu yıl kuraklık nedeniyle su seviyesi düştü. Barajlardaki suyun çekilmesiyle birlikte daha önce su altında kalan evler, camiler, okullar ve köprüler de gün yüzüne çıktı.
11.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çoruh Nehri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çoruh nehri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.