Çnra

Çnra

Son dakika çnra haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çnra ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çnra haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çnra

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çnra gelişmeleri de dahil olmak üzere 159 çnra haberi bulunmuştur. Tüm çnra haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
PKK'dan hain saldırı! Misliyle karşılık verildi
PKK'dan hain saldırı! Misliyle karşılık verildi Suriye'nin Kuzeyi'nde PKK/YPG saldırısı sonucunda 4 Mehmetçik yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "4 Mehmetçiğimiz Kilis Devlet Hastanesi'ne tahliye edildi. Belirlenen hedefler ise derhâl güçlü şekilde vurularak teröristlere misliyle karşılık veriliyor." ifadeleri kullanıldı.
16.04.2023 Gündem
Terör örgütünden deprem fırsatçılığı! MSB açıkladı: Misliyle karşılık verildi
Terör örgütünden deprem fırsatçılığı! MSB açıkladı: Misliyle karşılık verildi Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG'nin Tel Rıfat'tan Öncüpınar Hudut Karakolu'na çok namlulu roketatar (ÇNRA) ile saldırı düzenlediğini, terör hedeflerine misliyle karşılık verildiğini duyurdu.
7.02.2023 Gündem
MSB duyurdu! Öldürülen terörist sayısı 20'ye yükseldi
MSB duyurdu! Öldürülen terörist sayısı 20'ye yükseldi Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Tel Rıfat’tan Öncüpınar Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa atışları sonucunda dün 6 terörist etkisiz hâle getirilmişti. Bugün de 3 terörist daha etkisiz hâle getirilerek bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 20’ye yükseldi." ifadeleri kullanıldı.
23.01.2023 Gündem
Dünyanın ilk SİHA gemisi! Türkiye'den gövde gösterisi
Dünyanın ilk SİHA gemisi! Türkiye'den gövde gösterisi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "dünyanın ilk SİHA gemisi" ve Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan Anadolu gemisinde incelemelerde bulundu.
2.01.2023 Gündem
Terör örgütü PKK'dan Öncüpınar'a roket saldırısı
Terör örgütü PKK'dan Öncüpınar'a roket saldırısı Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine YPG/PKK'lı teröristlerce atılan 3 roket düştü. Suriye'nin kuzeyinden atılan roketler boş araziye düşerken ölen ya da yaralanın olmadığı bildirildi.
22.11.2022 Gündem
Piyade er Oktay Salar kimdir, şehit Oktay Salar nereli? Hudut Karakolu'na yönelik saldırıda şehit oldu!
Piyade er Oktay Salar kimdir, şehit Oktay Salar nereli? Hudut Karakolu'na yönelik saldırıda şehit oldu! Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki hudut karakoluna, Suriye'nin Ayn- El Arap bölgesinden teröristlerce yapılan ÇNRA/ havan saldırısında 4 asker ve 1 sivilin yaralandığını açıklamıştı. MSB daha sonra yaptığı açıklamada hastaneye kaldırılan askerlerden  Piyade er Oktay Salar’ın şehit olduğunu duyurdu. Peki, Piyade er Oktay Salar kimdir, şehit Oktay Salar nereli?
13.05.2022 Gündem
Sınır karakoluna saldırıya misliyle karışık verildi MSB açıkladı: 6 terörist etkisiz hâle getirildi
Sınır karakoluna saldırıya misliyle karışık verildi MSB açıkladı: 6 terörist etkisiz hâle getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki hudut karakoluna, Suriye'nin Ayn- El Arap bölgesinden teröristlerce yapılan ÇNRA/ havan saldırısında 4 asker ve 1 sivilin yaralandığını açıklamıştı. MSB daha sonra yaptığı açıklamada hastaneye kaldırılan askerlerden birinin şehit olduğunu duyurdu. Ayrıca MSB, hain saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve 21 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
13.05.2022 Gündem
Pençe operasyonlarında 1067 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe operasyonlarında 1067 terörist etkisiz hale getirildi Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği “Pençe operasyonları” ile terör örgütüne ağır darbe vurdu. 2019'da Hakurk ile başlayıp Sinat-Haftanin ile devam eden, Metina ve Avaşin-Basyan ile genişleyen ve son olarak Zap bölgesi ile devam eden Pençe operasyonlarında şu ana kadar bin 67 terörist etkisiz hale getirildi.
28.04.2022 Gündem
Bakan Akar'dan terör örgütü PKK ile ilgili flaş açıklama: Konuşmalara yansıyor, çöküş başladı!
Bakan Akar'dan terör örgütü PKK ile ilgili flaş açıklama: Konuşmalara yansıyor, çöküş başladı! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Pençe Kilit operasyonuna dair flaş açıklamalarda bulundu. Akar, "Operasyon sırasında da teröristlerin yaşadığı bu çaresizliğin, telsiz konuşmalarına yansıdığı görülmektedir. Tabii terörle mücadele harekâtındaki bu başarılara, her şeyden önce Mehmetçiğin emsalsiz kahramanlık ve fedakârlıkları ile ulaşıldığını özellikle ifade etmek isterim. Kahraman Mehmetçik, eksi 32 derecede, kar kalınlığı yer yer 8,5 metreyi bulan zorlu arazi ve iklim şartlarında; gece gündüz demeden vatan, millet ve bayrak uğruna gerçekten çok büyük bir mücadele ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.
19.04.2022 Gündem
Pençe Kilit Operasyonu nedir, nerede yapılıyor ve ne zaman başladı (haritadaki konumu)? Pençe Operasyonu ne zaman bitecek, son dakika haberleri!
Pençe Kilit Operasyonu nedir, nerede yapılıyor ve ne zaman başladı (haritadaki konumu)? Pençe Operasyonu ne zaman bitecek, son dakika haberleri! Pençe Kilit Operasyonu son dakika haberleri ve son durumu merak ediliyor. Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı ile yurt içinde Eren operasyonlarıyla köşeye sıkıştırılan PKK/YPG/PYD/KCK terör örgütü, şimdi Pençe Kilit Operasyonuyla kan kaybediyor. 'PENÇE' ile etkisiz hale getirilen terörist sayısı 850'yi buldu. Pençe operasyonu nerede yapılıyor, ne zaman başladı ve ne zaman bitecek? İşte Pençe operasyonu son dakika haberleri, şehitleri ve Pençe Kilit Harekatıyla ilgili merak edilen diğer detaylar….
19.04.2022 Gündem
Pençe kilit operasyonu şehitleri! Kaç asker şehit edildi, yaralı asker sayısı nedir? Pençe operasyonu son dakika haberleri ve son durum!
Pençe kilit operasyonu şehitleri! Kaç asker şehit edildi, yaralı asker sayısı nedir? Pençe operasyonu son dakika haberleri ve son durum! Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik Pençe Kilit Operasyonu'nu başlattı. Operasyondan sıcak görüntüler gelirken vatandaşlar operasyondaki son gelişmeleri takip ediyor. İşte Pençe kilit operasyonu şehitleri ve Pençe kilit operasyonunda son durum…
19.04.2022 Gündem
PKK'ya 'Pençe-Kilit' operasyonu başladı! Bakan Akar duyurdu
PKK'ya 'Pençe-Kilit' operasyonu başladı! Bakan Akar duyurdu Mehmetçik, Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını yok etmek için operasyona başladı. Önce havadan SİHA'lar ve helikopterler vurdu ardından bordo bereli komandoların öncülüğünde Mehmetçik kara harekâtına başladı. Pençe-Kilit isimli operasyonda, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde önceden belirlenen hedefler tek tek vuruluyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da harekat merkezinde gelişmeleri anlık takip ediyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu’na ilişkin, “Şu an itibarıyla planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

MSB, Irak'ın kuzeyinde sürdürülen "Pençe Kilit Operasyonu"nda ilk belirlemelere göre 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
18.04.2022 Gündem
Pençe-Kilit Operasyonu başladı! Komadolar harekete geçti, Bakan Akar'dan son dakika açıklaması
Pençe-Kilit Operasyonu başladı! Komadolar harekete geçti, Bakan Akar'dan son dakika açıklaması Pençe-Kilit Operasyonu başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki terör unsularına yönelik 'Pençe-Kilit Operasyonu'nun başladığını duyurdu. "Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor" diyen Bakan Akar, "Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi" ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...
17.04.2022 Gündem
Cezalandırma atışları ile 43 terörist öldürüldü! MSB duyurdu
Cezalandırma atışları ile 43 terörist öldürüldü! MSB duyurdu Son dakika haberi... TSK terörle mücadele operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, "Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde toplam 43 terörist etkisiz hale getirildi" denildi. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak ve Suriye'nin kuzeyinde, teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak'taki barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargah ve sözde eğitim kamplarına yönelik gerçekleştirilen 'Kış Kartalı Harekatı', terör örgütü PKK/YPG'de çözülmeyi hızlandırdı.
3.02.2022 Gündem
MSB duyurdu: 8 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 8 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesine saldıran 8 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
29.12.2021 Gündem
Doğu Akdeniz ve Ege'de sıcak gelişme! Türkiye resti çekti, bakan duyurdu...
Doğu Akdeniz ve Ege'de sıcak gelişme! Türkiye resti çekti, bakan duyurdu... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 32 bin 901, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 426 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Gündem
Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var
Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir" dedi. Bakan Akar, "Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, artık geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelen Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir." ifadelerini kullandı.
29.08.2021 Gündem
MSB duyurdu! 39 terörist öldürüldü
MSB duyurdu! 39 terörist öldürüldü Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca son 5 gün içinde Suriye'nin kuzeyindeki çeşitli bölgelerde saldırı hazırlığında bulunan toplam 39 teröristin etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
20.07.2021 Gündem
Bakan Akar: Ordumuz görevleri başarıyla icra etmektedir
Bakan Akar: Ordumuz görevleri başarıyla icra etmektedir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "FETÖ’den temizlendikçe daha da güçlenen ordumuz, aynı zamanda Azerbaycan, Libya, Afganistan, Katar, Somali, Kosova ve Bosna Hersek gibi dost ve kardeş ülkelerde de barış ve istikrar için kendisine verilen görevleri başarıyla icra etmektedir." dedi.
16.07.2021 Siyaset
Bakan Akar: TSK operasyonel üstünlüğe ulaştı
Bakan Akar: TSK operasyonel üstünlüğe ulaştı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, artık dünyada çok az sayıda ordunun elde edebileceği yüksek teknolojinin sağladığı avantajlara ve operasyonel üstünlüğe ulaşmıştır." dedi.
9.06.2021 Gündem
TSK için yeni roketatar sistemi
TSK için yeni roketatar sistemi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir "BMC üretimi Vuran aracına entegre edilen 107 milimetre Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) test atışında hedefi başarıyla vurdu. Tek sette 12 roket ateşleyen ÇNRA'lı Vuran TSK'nın emrinde." ifadesini kullandı.
13.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Tek sette 12 roket birden! 'ÇNRA'lı Vuran' TSK’nın emrinde
Tek sette 12 roket birden! 'ÇNRA'lı Vuran' TSK’nın emrinde Son dakika haberine göre; ROKETSAN ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından geliştirilen 107 milimetre Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) Sistemi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için hazır hale getirilirken, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "BMC üretimi Vuran aracına entegre edilen 107 milimetre Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) test atışında hedefi başarıyla vurdu. Tek sette 12 roket ateşleyen ÇNRA'lı Vuran TSK'nın emrinde" diye konuştu.
12.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab'a füze saldırısı!
Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab'a füze saldırısı! Milli Savunma Bakanlığı, Halep'te Kuveyris Havaalanı'dan ateşlenen füzelerin, Cerablus ve El Bab'daki sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını ve yaralıların olduğunu bildirdi.
14.03.2021 Dünya
MSB'den Bahar Kalkanı Harekatı paylaşımı
MSB'den Bahar Kalkanı Harekatı paylaşımı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 27 Şubat - 5 Mart 2020 tarihlerinde Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de düzenlediği Bahar Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümüne ilişkin paylaşımda bulundu.
27.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çnra ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çnra haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.