Çırak

Çırak

Son dakika çırak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çırak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çırak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çırak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çırak gelişmeleri de dahil olmak üzere 765 çırak haberi bulunmuştur. Tüm çırak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde halka hitap etti. Öncelikli hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'ın ardından Yozgat'ta önemli açıklamalarda bulundu.
26.03.2024 Gündem
Muş’ta yarım asırdır ekmeğini fırından çıkarıyor! "Eleman yetiştiremiyoruz"
Muş’ta yarım asırdır ekmeğini fırından çıkarıyor! "Eleman yetiştiremiyoruz" Muş’ta yarım asırdır ekmeğini fırından çıkaran 68 yaşındaki Hasan Erdem, ilerleyen yaşına rağmen halen fırının başında ekmek pişirerek mesleğini ilk günkü aşkla yapıyor.
22.03.2024 Gündem
Altın değerindeki meslekler yüksek maaşla eleman arıyor! 300 bin lira gelirle iş imkanı fırsatı
Altın değerindeki meslekler yüksek maaşla eleman arıyor! 300 bin lira gelirle iş imkanı fırsatı Yüksek kazanç ve iyi bir gelir elde etmek milyonların hayalini süslerken bir çok meslek verdikleri çok iyi imkan ve şartlarına rağmen eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Çırak yetişmemesinden dolayı eleman bulmakta zorlanan sektörler sıkıntı yaşarken çareyi aylık ücretleri yükseltmekte buluyor. Sektör temsilcileri "Makas operatörüne aylık 300 bin lira maaş veriyoruz ama operatör bulamıyoruz. Makasımız da görüldüğü üzere boşta bekliyor. Eleman yetişmiyor. Bizim de anlam veremediğimiz bir olay" dedi.
21.03.2024 Gündem
Çırak olarak başladı! Avrupa ülkelerinden sipariş alıyor
Çırak olarak başladı! Avrupa ülkelerinden sipariş alıyor Edirne'de 12 yaşındayken çırak olarak marangoz dükkanında işe başlayan Yılmaz Kiriş, 44 yıldır marangozluk mesleğini yapıyor. Kiriş, "10 yaşında çıraklıktan başladım ve yetiştim. Emekli olduğu halde meslekten kopamıyorum” dedi.
22.02.2024 Gündem
MHP, 55 adayını daha açıkladı!
MHP, 55 adayını daha açıkladı! Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) yerel seçim hazırlıkları sürüyor! MHP, 8 il 40 büyükşehir ilçe ve 7 ilçede 55 adayını daha açıkladı.
11.01.2024 Gündem
Bu kıyafet için 20 bin verip aylarca sıra bekliyorlar
Bu kıyafet için 20 bin verip aylarca sıra bekliyorlar Şırnak'ta milyonların harcandığı aşiret düğünlerinin renkli kıyafeti "Şal şepik", 5 ila 20 bin lira arasında satılıyor. Uludere ilçesinde 32 yıldır dikim yapan usta, devlet desteği alıp çırak yetiştirmek istiyor.
10.01.2024 Ekonomi
Ayla Algan alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı
Ayla Algan alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı İstanbul'da geçirdiği beyin kanaması sonrası 86 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Ayla Algan, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı.
6.01.2024 Magazin
Bakan Tunç: Hakim ve savcı yardımcılığı dönemi başlıyor
Bakan Tunç: Hakim ve savcı yardımcılığı dönemi başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakim ve savcı yardımcılığı döneminin başladığını belirterek, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı için ilk sınavın bugün ve yarın gerçekleştirileceğini açıkladı.
23.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
21.12.2023 Gündem
Erken emeklilik müjdesi! Tarih öne çekiliyor, Staj yapanlara emeklilik yolu açılıyor
Erken emeklilik müjdesi! Tarih öne çekiliyor, Staj yapanlara emeklilik yolu açılıyor Staj sonrası emeklilik için büyük fırsat yolu açılıyor. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor. Bu kapsamda yapılacak 1 günlük borçlanma bile emeklilik tarihini bir yıl öne çekebilir. Çalışan kadınlar doğum, erkekler askerlik, doktora öğrenimi, tıpta uzmanlık, avukatlık stajını yapanların staj sürelerindeki borçlanmalar asgari ücrete endeksli bulunuyor. Borçlanma için ödenecek en düşük tutar asgari ücretin yüzde 32'si, en yüksek tutar da yüzde bu oranın 7.5 katı kadar. Asgari ücretin yüzde 50 artacağını varsayarak borçlanma tutarı bir o kadar artacak. Bugün itibarıyla bir günlük borçlanma tutarı en düşük 143 lira uygulanıyor. Asgari ücretin yüzde 50 artması durumunda günlük borçlanma için ödenecek tutar 214 lirayı geçecek. O yüzden geciktirmemekte fayda var. Öte yandan 'Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları' yarın İstanbul'da bir araya gelecek. İşte detaylar...
9.12.2023 Çalışma Hayatı
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Misli’de Günün En Çok Oynanan Maçları
Misli’de Günün En Çok Oynanan Maçları İddaa programı içerisinde yer alan günün en çok oynanan bahislerini ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik. Maçların heyecanını “Süper Oran”larla Misli’de daha fazla yaşayın!
24.11.2023 İddaa
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler Kolay yoldan para kazanma isteği yaygınlaştı. Bu nedenle iyi kazandıran ama yoğun emek gerektiren işlere talep düştü. 30 bin TL maaş ile çalışacak personel bulunamayan sektörler var.
13.11.2023 Ekonomi
Meral Akşener'den Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdi: Ben kimseyi hançerlemedim, hançerlemem
Meral Akşener'den Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdi: Ben kimseyi hançerlemedim, hançerlemem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin 38’inci Kurultayı’nda "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdi. Akşener, "Hançer işi ortada kaldı. Önce şunu söyleyeyim; eğer bensem o bu güne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım. Ben herkesin hak ettiği takdirde hançeri kalbine vururum" dedi. Akşener, "Şimdi asıl mesele şu ben olmadığıma göre hançer kimin? Hançerler kimin?" diye konuştu.
8.11.2023 Gündem
TÖDEB ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile bir ilk
TÖDEB ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile bir ilk TÖDEB (Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği) Fintek Çırağı Açılış Programı, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
24.10.2023 Gündem
5 bin yıllık meslek eleman sorunu ile boğuşuyor
5 bin yıllık meslek eleman sorunu ile boğuşuyor Yaklaşık 5 bin yıldır var olan gümüş işçiliği yok olmak üzere. Sektör temsilcileri, “Bizler bu alanda çalışan son birkaç kişiyiz ve gençler de artık bu mesleği öğrenmek istemiyor” diyor. Bir başka ifadeyle bu mesleği öğrenen işsiz kalmaz!
8.10.2023 Ekonomi
İşe aldığı çırağın yaptıklarını görünce şok oldu Kediye 50 tekme attı
İşe aldığı çırağın yaptıklarını görünce şok oldu Kediye 50 tekme attı Antalya'da, kuaför çırağı M.A.'nın (14), kendisini tırmaladığı gerekçesiyle 2 yaşındaki kediyi tekmelediği anlar güvenlik kamerasından tespit edildi. 5 dakika 22 saniyelik görüntüde M.A.'nın kediye 50 tekme attığı, 10 defadan fazla duvara ve yere vurduğu görüldü. İş yeri sahibi Mehmet Yiğit (38), durumu polise bildirip, şikayetçi oldu.
6.10.2023 Yaşam
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Hakim ve savcı yardımcısı alımı sınavı 23-24 Aralık'ta
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Hakim ve savcı yardımcısı alımı sınavı 23-24 Aralık'ta Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Pendik Kaymakamlığı'nı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Bin hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav 23, 24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız 3 yıl görev yapacaklar" dedi.
23.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa Parlamentosu'nun raporuyla ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim değerlendirmemi çok açık net öğrenmek istiyorsanız Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Avrupa Birliği'nin Türkiye'den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız. Bu değerlendirilmelerden sonra Avrupa Birliği'yle gerekirse yolları ayırabiliriz" dedi.  
16.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'in açılışıyla birlikte yeni anayasa girişimlerimizi tekrar başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'in açılışıyla birlikte yeni anayasa girişimlerimizi tekrar başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunarak, "Hukuk devleti hepimizin ortak hedefi ve kırmızı çizgisidir. Toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir. Hiçbir vatandaşımız adliyenin adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalı, hakkını huzuru kalple aramalı. Bunun için hukukun üstünlüğünden taviz veremeyiz" dedi.
1.09.2023 Gündem
9 kişinin öldüğü katliamının odağındaki aileden yardım çağrısı! Adalet istiyoruz
9 kişinin öldüğü katliamının odağındaki aileden yardım çağrısı! Adalet istiyoruz Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Serçeler köyünde 15 Haziran'da iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden 9 kişinin öldüğü olaya ilişkin Alyamaç ailesi, “Oraya ateşi söndürmeye giden insanları pusuya düşürerek ailemden 5 kişinin ölümüne sebep oldular. Aynı zamanda kendi ailelerinden de 4 kişinin ölümüne sebep oldular. Vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bu olaylar hiç hoş değil. Bu olayın failleri tam 75 gündür yakalanamadı. Yaklaşık 20-25 kişi halen aranıyor.” dedi.
28.08.2023 Yaşam
Borsa İstanbul'dan yeni rekor!
Borsa İstanbul'dan yeni rekor! Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 1.56 oranında artışla 7837 puan seviyesinden başladı. Açılışın ardından endeks tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.
28.08.2023 Ekonomi
50 bin lira maaşla usta, 20 bin lira maaşla çırak bulamıyorlar!
50 bin lira maaşla usta, 20 bin lira maaşla çırak bulamıyorlar! Asgari ücrete gelen son zamla birlikte yeni asgari ücret 11 bin 402 TL oldu. Ancak her meslekte maaş miktarı farklı oluyor. Özellikle bazı işler yüksek kazanç sağlıyor. Üniversite mezonu olmaya gerek olmaksızın mesleki deneyimi olanlara 50 bin TL, hiç deneyimi olmayan çırak olarak .çalışacak olanlara ise 20 bin TL maaş ödeniyor. Konya’da mermerciler, aylık 20 bin liraya çırak, 50 bin liraya ise çalıştıracak usta bulamıyor. Gençlerin toz ve ağır iş olduğu için çalışmayı tercih etmediğini belirten mermerciler, gelecek dönemlerde daha fazla sıkıntı çekmemek için çözüm yolu arıyor.
28.08.2023 Ekonomi
Son yılan bükücüsü, Ankara’nın efsaneleri arasına girdi
Son yılan bükücüsü, Ankara’nın efsaneleri arasına girdi Ankara’da yaşayan Tuncay Sezer, yılanları yakalama konusundaki marifetleri nedeniyle, bölge halkı tarafından “Son yılan bükücü” ve “Yılanların efendisi” ismiyle biliniyor.
20.08.2023 Gündem
Hayaletin ifadesi katili yakalattı! İşte dünyanın en ürkütücü davasının detayları...
Hayaletin ifadesi katili yakalattı! İşte dünyanın en ürkütücü davasının detayları... Tarihin en ilginç ve ürkütücü davası ABD'de yaşandı. Ülkenin Batı Virginia bölgesinde 1897 yılında gerçekleşen cinayet davası, kimsenin aklına gelemeyecek bir şekilde çözülmüştü. Günümüzde hâlâ duyanları şaşkına çeviren bu davada bir hayaletin şahitliği kullanılmıştı.
20.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çırak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çırak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.