Bitki Çayları

Bitki Çayları

Son dakika bitki çayları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bitki çayları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bitki çayları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bitki Çayları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bitki çayları gelişmeleri de dahil olmak üzere 372 bitki çayları haberi bulunmuştur. Tüm bitki çayları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cezvede kaynatıp buharını yüzünüze tutun -  Sadece burun açmıyor, cilt partlatıyor
Cezvede kaynatıp buharını yüzünüze tutun - Sadece burun açmıyor, cilt partlatıyor Bitki çayları arasında özel bir yeri vardır papatyanın. Suyu da en az kendisi kadar faydalıdır. Soluduğunuzda bile faydasını gördüğünüz papatya suyunun etkileri için onu bu şekilde kullanın.
21.04.2024 Yaşam
Tansiyonu 12-8'de tutuyor! Bu bitkinin çayı spazm gideriyor: Aşırı kullanıma dikkat edilirse hazımsızlık da yaşatmıyor!
Tansiyonu 12-8'de tutuyor! Bu bitkinin çayı spazm gideriyor: Aşırı kullanıma dikkat edilirse hazımsızlık da yaşatmıyor! Tansiyon, kontrol altına alınmadıkça büyük sorunlara yol açabilir. Türkiye'de bu hastalıkla ilgili doktor kontrollerinin yanısıra bazı bitki çayları da tavsiye edilmektedir. 12-8 olması gereken tansiyonu sabitte tutan bu bitkinin çayı aynı zamanda spazm giderici görevi görüyor. İşte hazımsızlık gideren o bitki...
20.02.2024 Yaşam
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Adet ağrısı, regl döneminde kadınların günlük yaşamını oldukça zorlayan bir durumdur. Özellikle ilaçların vücuda zarar vermesinden dolayı çoğu kadın ağrı için ne yapacağını bilmemektedir. Ancak bitkisel yöntemler ile kolayca adet ağrısı geçirilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Migren bir hastalıktır ve şiddetli baş ağrısı olarak bilinir. Migrenin geçmesi için rahatlatıcı çaylar içmek, ışıklı yerlerden uzak durmak ve dinlenmek gerekir. 
8.01.2024 Sağlık
Karın Guruldaması Nasıl Geçer? Karın Guruldaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karın Guruldaması Nasıl Geçer? Karın Guruldaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Karın guruldaması sıklıkla karşılaşılan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Genel olarak alkol ve sigara tüketilmesi veya asit içeren içeceklerin tüketilmesi durumunda karın guruldaması görülebilmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024 Sağlık
Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Göğüs kafesi ağrısı genelde üşütme ya da soğuk algınlığı gibi durumların sonucu olarak ortaya çıkabilir. Kalp krizi gibi ciddi sorunların belirtisi de olabildiği için önemsenmesi ve aksatılmadan doktora gidilmesi gerekir.
2.01.2024 Sağlık
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun akıntısı, aşırı şekilde burun boşalmasına denir. Akışkan, yoğun bir mukus, berrak bir sıvı ya da bunların arasında bir kıvama da sahip olabilir. Akıntı boğazın arkasından aşağıya ya da burun deliklerinden dışarıya geniz akıntısı şeklinde ya da her iki şekilde de olabilir. Bazen bu burun akıntısına da burun tıkanıklığı eşlik edebilir.
1.01.2024 Sağlık
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz Sıklıkla yaşlanma süreciyle ilişkilendirilse de kaş düşüklüğü sürekli kaşlarını kaldırarak mimik yapmak, uzun süre güneşe maruz kalmak ya da çok fazla sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak da meydana gelebilir. Kaş düşüklüğünü önlemek veya hafifletmek için bazı doğal yöntemler bulunduğu gibi bir dermatoloğa, plastik cerraha da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte kaç düşüklüğünün nedeni ve tedavi yöntemleri
6.11.2023 Sağlık
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek Anne adayları için doğum öncesi yapılacak aktiviteler oldukça önemlidir. Normal doğum, sezaryenin yanısıra son dönemde Epidural doğum da tercih ediliyor. Ancak hamileler doğum öncesi pek çok bitkisel tedaviye de başvuruyor. Ağrısız bir doğum öncesi hamilelikte içilecek bitki çayları ve içecekler de bulunuyor. Peki hamileler doğum yapmadan önce hangi içecekler içmeli? İşte detaylar...
30.07.2023 Sağlık
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.
4.07.2023 Sağlık
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin!
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin! Ramazan ayında metabolizma hızı yavaşladı. İftar ve sahur arasındaki kısa zaman sebebiyle öğün sayıları azaldı, beslenme düzeni tamamen değişti. Ramazan'ın bitip Şeker Bayramı'nın gelmesiyle kalorisi yüksek birçok tatlıyla karşı karşıya kalacağız. Peki bayramda neler yemeliyiz? Hangi tatlılardan uzak durmalıyız? Tatlı yerine neler tüketebiliriz? İşte uzman ismin önerileri...
16.04.2023 Ramazan
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı...
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı... Kolesterol seviyesini dengeliyor, kanser ve diyabete karşı çok etkili! Güçlü bir antioksidan olduğu için ödem söktürücü ve şişlik giderici bir etki gösteriyor. Grip, nezle, bitmek bilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, hatta astım, bronşit, nefes darlığı gibi birçok solunum yolu hastalığı ile savaşıyor. Şeker hastalığında da önemli rol oynuyor, kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Kabızlık tedavisinde önemli bir yere sahip, böbrek rahatsızlığı bulunanlara tavsiye ediliyor. İşte ciltte oluşan sivilcelere, akne ya da yara izlerine iyi gelen besinin tüm faydaları...
22.03.2023 Sağlık
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Uzmandan uyarı geldi! Bu çayı içerken dikkat
Uzmandan uyarı geldi! Bu çayı içerken dikkat Uzmanlar, kış mevsiminin vazgeçilmezi olan bitki çaylarının yan etkilerinin de olduğunun göz ardı edilmeden bilinçli ve dikkatli tüketilmesine dikkat çekiyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, bitki çaylarının içilmeden önce mutlaka yan etkilerinin iyice araştırılması gerektiğini belirtti.
20.01.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bitki Çayları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bitki çayları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.