Gazete Vatan Logo

Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 

Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Öksürük Nasıl Geçer?

Öksürük insanların gündelik yaşamlarında az veya çok olumsuz etki yaratan durumlardan biridir. Öksürüğü geçiren birçok yöntem olabilir. Henüz hafif şiddette olan öksürükler için bu yöntemler kullanılabilir.

Çeşitli meyve ve bitki çayları, sıcak buhar uygulamaları en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Aynı zamanda çeşitli sprey ya da gargara benzeri uygulamalar da öksürüğe iyi gelir. Ancak hala geçmeyen ya da şiddeti artan öksürükler için mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekir.

Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Öksürüğünüz çok şiddetli boyutta değil ve henüz başlangıç aşamasındaysa kendiniz birkaç püf noktasını uygulayarak öksürükten kurtulabilirsiniz.

Bunlardan ilk akla geleni bol sıcak içecekler tüketmektir. Ayva yaprağı gibi bitkisel sıcak çaylar ise daha çok etkili olur. Bunlar boğazın kurumasını önleyeceği için öksürüğünüzde hafifleme olur.

Pastil kullanımı öksürüğe en iyi gelen yöntemlerden biridir. Zencefilli, limonlu ya da portakallı pastilleri günde bir kaç kere kullanarak boğazınızda ve öksürüğünüzde ciddi iyileşme fark edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tahin ve pekmez karışımı eski zamanlardan beri öksürükler için uygulanan tedavi yöntemlerindendir.

Sıcak süt tüketimi mümkünse bal ekleyerek boğazı yumuşatır ve öksürüğü kesmede yardımcı olur.

Bulunduğunuz ortamı havalandırmak, aşırı nemi de aşırı kuruluğu da önlemek oldukça önemlidir.

C vitamini tüketimine ağırlık verilmelidir.

Sigara tüketimi kesilmeli, sigara içilen yerde de bulunulmamalıdır. 

Tüm bunları uyguladığınızda ve dikkat ettiğinizde büyük ölçüde öksürük şikayetlerinde azalma olacaktır. Ancak belirli bir süre bu yöntemler uygulandığı halde bir değişiklik olmaz ve sıkıntı artmaya devam ederse uzman bir doktora danışmak gerekir. Vereceği ilaçlarla kısa sürede toparlanma şansı olur.